Къде ще набутате парите от КТБ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Накъде след КТБ?

Депозити в няколко български банки
5
7%
Депозит в друга българска банка
10
15%
Депозит в чуждестранна банка
7
10%
Инвестиция в недвижим имот
9
13%
Инвестиция в ценни книжа
1
1%
Инвестиция в бизнес
3
4%
Инвестиция в МПС
7
10%
Образование
2
3%
Commodities
0
Няма гласували
Бурканбанк
8
12%
Екскурзия
2
3%
Злато
9
13%
Друго
5
7%

Общо гласове : 68
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Re: Къде ще набутате парите от КТБ?

Мнение от jorsenbmw » 03 Дек 2014, 22:47

Къде съм написал ,че борда щял да пада,или има нужда от преводач???Говоря за стойността на лева.За теб може да са глупости,като обикновен потребител и нает работник.за мен не са.Всеки вижда нещата от позицията на която е.
Едно от нещата които ми направиха впечатление ,когато началото на лятото започна да се шуми около КТБ е че много автокъщи обърнаха веднага цените на обявените си коли в евро.Не само в този сектор,но понеже тук е автофорум давам именно тоя пример.Продукти,които аз купувам от България също за кратък период бяха давани онлайн в евро.
За хората с бизнес явно им трябва съвсем малко за да се види какво им е доверието в лева.
Разбира се това е мое мнение и виждане на нещата.Не бих могъл аз да определя,че някой друг говори глупости само защото казва нещо различно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Къде ще набутате парите от КТБ?

Мнение от steeN » 03 Дек 2014, 22:58

Е какво за стойността на лева... сега като пада еврото това е стимул и за българската икономика, защото реално и стойността на лева пада.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 03 Дек 2014, 23:11

Пичове, понякога параноята и страха не може да се обясни дори и на уж интелигенти хора.
Ще ви драсна 3 факта пък вие си правете изводите.
1 вчера и днес имам общо 2 часа в различни клонове на пиб и 90% от хората депозираха
2 утре пред всички банки ще е ад, поне със служителките от пиб като се заприказвах , казаха че те самите очакват лудницата и са инструкторани от началото на седмицата
3 всичките писания на бовола по повод пиб, преди около седмица каролев ги направи на пух и прах, а аз вярвам на човек който си изкарва парите с икономика, а не на някой който събира дарения
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Дек 2014, 23:12

Ако търговкия ни обмен със САЩ е около процент и нещо долара трябва да стане колко.. 10 стотинки за лев сигурно, че да видим някакъв кяр :mhihi:

Doberman_vas написа:3 всичките писания на бовола по повод пиб, преди около седмица каролев ги направи на пух и прах, а аз вярвам на човек който си изкарва парите с икономика, а не на някой който събира дарения

Он Каролев говори квото му се казва,а не квото мисли.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 03 Дек 2014, 23:24

Не е нужно да изнасяме директно. Може да произвеждаме части за неща, които после се изнасят от други фирми... може и просто тези, които изнасят да имат повече пари за нашите боклуци... стимула е за целия ЕС. Току виж пък им останали свободни пари и за някой друга инвестицийка.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorsenbmw » 03 Дек 2014, 23:39

Ела и си кажи теорийката за стимула за целия Евросъюз на моите хора.Пред филияла един час паркиране го направиха 2,60 евро,на хората се плащат по 11 евро на час,ама бруто.Масово започва антидизелова политика ,а хората 80% карат именно дизелови коли,а те и тоя кеф искат да им вземат.Също и идните три понеделника има мултинационални стачки,може да окуражиш стачкуващите със сладки думи.
Не си ме разбрал какво общо има това с България ли-опитвам да обясня че в Европата нещата стават леееееко скофтени да го наречем най-меко,а не ми се мисли за нас,просяците на същата тази Европа какво ни чака.
Какво ще изнасяме-електрокари за Япония ли?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Дек 2014, 23:52

steeN написа: свободни пари и за някой друга инвестицийка.

Къде, дето банките капят като круши? :mhihi: Сигурно ще има положителен ефект скъпия долар ама за нашата татковина ще е толкова смешен, че едва ли ще го усетим. А и да не вземе да се окаже, че в долари повече внасяме, отколкото изнасяме.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorsenbmw » 03 Дек 2014, 23:59

Няма страшно,премиера днес каза следното:
''- Преди нашето правителство да дойде на власт страната беше на ръба на пропастта. Но ние ще и помогнем да направи крачка напред.'' .
И не,това не е виц.Макар и в лапсус ,едва ли осъзнава колко прав може да се окаже.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 04 Дек 2014, 0:27

http://www.bloomberg.com/news/2014-12-0 ... l-gap.html

Нашите проблеми са капка в морето... липсва капитал за 82 милиарда долара в ЕС.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 04 Дек 2014, 0:38

То по тази логика, не трябва да отваряме и дума за Американските банки, че свят ще ни се завие...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 04 Дек 2014, 1:18

И да отваряме и да не отваряме ние сме в ЕС, не в Америка. Въпреки, че там точно такъв проблем няма, но и да имаше пак не ни топли. :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 04 Дек 2014, 3:35

enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 04 Дек 2014, 4:12

jorsenbmw написа:Ела и си кажи теорийката за стимула за целия Евросъюз на моите хора.Пред филияла един час паркиране го направиха 2,60 евро,на хората се плащат по 11 евро на час,ама бруто.Масово започва антидизелова политика ,а хората 80% карат именно дизелови коли,а те и тоя кеф искат да им вземат.Също и идните три понеделника има

Де да беше кеф!! Ако мислиш че не им се иска да свалят цената с 1 евро и да живне цялата ЕС икономика си в огромна заблуда ;)
Въпроса е че и 11 евро да направят литъра пак няма да се спре "глобалното затопляне".. тия няколко градуса повече на определени места ще имат катострофален ефект.. предполага се за покачване на водата от 6 до 60 метра на определени зони.. тва до такава световна ""криза"" ще доведе че последната ще ни се стори като разходка в парка.. въпроса е че и с тая цена на горивата почти нищо не се променя.. сега звучи смешно и нереално, но това е сега.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 04 Дек 2014, 9:50

Тръгнахме от депозита на баба Пена и стигнахме до глобалното затопляне... :mhihi:

jorsenbmw написа:Ела и си кажи теорийката за стимула за целия Евросъюз на моите хора. Пред филияла един час паркиране го направиха 2,60 евро...

Абе не знам какви са твоите хора, ама на нас оборота ни е с 40% по-голям от този за миналата година и с 50% по-голям от този за 2012-та... Тук си говорим за милиони, не за търговия с вафли...
Чак се чудя как ще изпълним поръчките, които сме взели...
Около 95% от продукцията изнасяме за ЕС, по-принцип. За послените 2 години нямахме нито една поръчка от Турция, като се срина лирата. За тази година 10% от оборота ни е от Турция...
Не знам ти за какви паркирания ми говориш... Както е казал нашия прост народ "За едни брадва, за други сватба."
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 04 Дек 2014, 11:23

Хубаво е да прочета, че има и добре работещи бизнеси, които произвеждат и изнасят! :yes:
Що се отнася до банковата система - убеден съм, че атаките от страна на едни и същи хора няма да спрат, те си имат някакъв план по въпроса. Дали ще се поддадем обаче зависи от нас. И на мен не ми харесва банката като институция и измекярщината им по нашите земи, но истината е, че съвременния сват се крепи до голяма степен на тях и не сме измислили нищо по-добро.
Never mistake motion for action...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата