Аспровалта, Гърция - няколко въпроса

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Re: Аспровалта, Гърция - няколко въпроса

Мнение от speeder88 » 02 Авг 2015, 10:15

armani78 написа:Да попитам нещо свързано с Гърция.При пътуване натам с лизингова кола,какво трябва да имаш?

Аз освен големия талон нося и нотариално зверено пълномощно с превод на английски. Моята не е лизингова, но е служебна, което до някаква степен е същото - т.е. не е лична.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от armani78 » 02 Авг 2015, 15:42

Пълномощното ми е на Български,ок ще се превежда на Английски и ще се легализира.А за смяна на новия малък талон,колата трябва ли да ходи пак в КАТ? Или само с талоните и вземаш новия?И сигурно ли е че Гърците признават новите малки,и не си искат пак голям? Доколкото разбрах,на границата не искат нищо?Проблем било ако те спрат някъде/не дай боже за нарушение/.Бати ядовете с тия Гърци... :banghead: Излизах през калотина,никви ядове...хем че Сърбите не са в ЕС. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 02 Авг 2015, 16:00

Че има ядове с гърците са митове и легенди.Никакви талони и пълномощни не ти трябват. Моля, някой, който е ИМАЛ, а не е ЧУЛ за подобни проблеми да напише.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 02 Авг 2015, 16:01

за смяна на талон няма нужда да си с колата,след каналите в отсрещната зграда отиваш и се редиш.Като го получиш новия малък талон ще разбереш защо няма да ти е нужен и големия.
аз не виждам проблем да си взема и големия талон няма да ми натежи,заради някви маляки 1 път в годината да си сменям талона :kuku:
пс.един съсед ми разправя че имало и закон в гърця гумите да не са ти с по стар дот от 5г. ама според мен нещо много се е филмирал :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 04 Авг 2015, 11:42

Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 04 Авг 2015, 16:16

Може да добавя още доста неща, но общо взето има няколко места в БГ, където си заслужава да се ходи. Всичко останало е на едно и също ниво - боклук.
Например в Албена на "минибара" имаше залепена лепенка да не го ползваме, не бил към ол инклузива, а ако искаме хладилник да си наемем от рецепцията и беше празен естествено. За интернета се отнасяше същото до 1мбит без пари, но то го няма никакъв, до 8 мбит се заплаща, но когато поисках да заплатя на рецепцията ми обясниха, че до сега не били продавали, но то и нямало разлика от безплатния

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 03' e46 330d
Мечтае да кара: Bmw E34 M5
Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.

Мнение от daniel_e30 » 05 Авг 2015, 9:40

Koliu написа:
Фидел Кастро написа:Напълно разбирам, че е скъп и го казах с добри чувства.
Там откъдето тръгва ферибота - Керамоти плажовете са страхотни и не плащаш ферибот!!! :D

Да.Но в Керамоти няма свестно място за спане и има МНОГО комари...
Ако ще е в района- по-добре Фанари

Аз пък съм супер доволен от Керамоти. За спане - Хотел Караянис и Афродита, но за предпочитане е Караянис, апартамент 80 евра, но 6 човека спят спокойно, и да, в стил 90-те е обзавеждането но няма нищо счупено.С тераса и изглед към морето. Афродита - 65 евро тройна стая изглед към морето няма но гледката е приятна към горичката преди плажа, а той е на 5 мин. пеш. Уникален плаж, в Керамоти, спокойствие, всяка сутрин прясна риба директно от корабчето купена , уникалните банички от пекарната, типичните гръцки таверни. Единствения минус - за 1 седмица престой - 1 стек Аутан против комари, и то предимно вечер. И все пак е поносимо. Подкрепям и Фанари, моята приятелка работеше там миналата година, ходих да е видя за 2 дни, единствения минус е че пясъка е малко по-мръсен, но плажа е добре както и всичко останало.

2007-ма бях в Аспровалта и после 2009-та в Неа Врасна.2014-та решихме да повторим, в Аспровалта.. еми не е същото лично плажа който обиколих аз беше с адски изровен бряг, имах чуството че съм на нива с картофи, водата беше чиста, но подскачаш като балерина докато влезнеш и на 2м. става дълбоко, за хора които са с по-здрави крака (като мен) и плуват не е проблем. Но спокойствие и чистота отново има, магазини има, на пешеходната улица в Неа Врасна има една таверна държи е един Тони, македонец е, уникално е всичко, много доволни останахме, още през 2009-та за 2015 да не говорим,от 7 вечери, 5 бяхме там.Гиросите им са уникални във Врасна а и там има и бясни сервитъорки :mhihi: . Общо взето ако спите в Аспровалта не е проблем вечер да си правите разходки до Неа Врасна, 2-3 км. са в едната посока улицата върви покрай плажа,ако сте група и става лаф изобщо няма да ги усетите, а и мегдан ще има после да влиза узото и тарама-та. :D

Та след въпросната 2007-ма повече в България не съм стъпил, Тасос, Неа Врасна, Аспровалта, Фанари,Керамоти ги познавам идеално и горещо препоръчвам. Който търси спокойствие и добри плажове няма да сбърка. :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 11 Авг 2015, 17:05

А къде последно мога да зардя газ преди да съм минал Кулата?И по пътя за Кавала има ли газстанций?И послдно колко е газта в Гърция :mrgreen:

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 11 Авг 2015, 17:37

В Неделя беше 0,729.
Повечето големи бензиностанции (50% от бензиностанциите) имат газ.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Авг 2015, 20:57

А преди само 6-7 години единствената газ станция в тази част на страната беше близо до Икеа в Солун. Дали не ги е натиснала кризата и тях яко.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 12 Авг 2015, 1:02

Голям талон (може да си го поискаш от дилъра) или НОВ малък + всички останали редовни документи и зелена карта.
Според СБА е така. Някъде четох, че не важело за леките коли. Някъде пише, че никой нищо не ти иска. На майка им.......Мислехме с компанията да отскочим за четири дни непредвидено до Аспровалта , защото се отвори някаква инцидентна отпуска, но с тия талони тотално ни отказаха. И трите налични коли са ни лизингови. Ходил съм там през 2008-ма година и ми хареса, но в случая нашето шибано море печели. Може да е лошо обслужването и алчни хотелиерите, но поне не ме грози 8000 евро глоба. И нямам време да ходя при лизингодателя да ми вади нов талон и да ми превежда пълномощното. С тая кола през юли цяла Европа обиколих, само двете велики държави Гърция и Унгария не мога да посетя. И само нашите талони за кой ли път подменени пак не са в ред. Което ще рече, че Балканите и социалистическото минало са нещо страшно.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Авг 2015, 7:58

А бе аз доста пъти съм ходил за кратко, никой никъде не ме е спирал. Представи си, че шанса да те спрат е около 5%, а да имаш проблеми е на половина от това. Според мен не се отказвай.
Освен това Черно море с това мъртво вълнение печели още един минус. Преди две седмици съм бил там, флаговете бяха постоянно червени, спасителите се скъсваха да свирят - добре че имаше басейни.

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 12 Авг 2015, 9:00

Големия талон е по-скоро за товарните автомобили и за тези с ремарке. Каравани и т.н. Аз лично си го нося в раницата, не ми пречи, но ме съмнява някога да са го искали на някой. Спирали са ме, проверява ли са ми книжката и толкоз. Даже полицая говореше развален български.

Иначе за газта, няма как иначе. Бензина евтиния е около 1.55 а скъпия 1.75 ако не се лъжа. Дизела е 1.20-1.25. И с тия съкращения на заплати и бонуси, по обеднели са гърците.

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Авг 2015, 9:12

Забравих да напиша, че през Маказа в събота и неделя се чака по 3-4 часа опашка на границата :mhihi:
Ако си решил да минаваш от там ходи само в необичайни за повечето хора часове т.е. в никакъв случай в петък, събота и неделя и ако може да не е сутрин към 8 и вечер към 17-18 за прибиране

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 12 Авг 2015, 9:19

Минавайте си през Кулата. Уикенда спират тировете и няма задръствания, на КПП-то се минава бързо, пътят към Аспровалта е супер, ако не се набиете по многото завои.
Never mistake motion for action...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата