Премахват синия талон. Връчват актовете в нета от 3 януари
Модератор: Общи модератори
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Re: Премахват синия талон. Връчват актовете в нета от 3 януа
M-coupe написа:Ако толкова ми се кара ще си наема платформа и ще отида до ДРАКОНА.
То и без платформа можеш да отидеш.

- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
TNT написа:Stahlblau написа:Идеята ми е, че хлапетата взимат книжка да кажем на Пежо 207 1.4... и после бам - 328ci или 330ci.
В Пловдив гледам се върти Е60 530д учебноАко от 230 коня слезнеш на 80 няма да ти е лесно. Да не говорим за спирачния път на 200 коня кола и на 70-80. Напълно ти схващам идеята. Просто както ние се смеем как формулират законите, така и твоите така формулирани не стават. Също е много яко как се взима книжка на Фиат Пунто, после им се наложи да се паркира 1,5-2т кола
За мощност може да се поспори, но за размери мисля няма спор, че по-малките коли се паркират драстично по-лесно.
Те ако ставаха щях да съм в парламента, а не във форума нали се сещаш

Каквото и да си говорим трябва да има контрол. Ясно е че не всички са луди рацери, но все пак превенцията е важна. Трябва да се сложат някакви граници на младите шофьори. Колкото и да си талантлив и да имаш умения, ти си неопитен, а опита се трупа в карането. Това е

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Премахват синия талон. Връчват актовете в нета от 3 януари
M-coupe написа:Те ''на запад'' щото като на някой му се докара и си строи писти и си кара всеки на неговата сиПак казвам... не защитавам никого ама тва по малоумните ни нови къде го говорят е идиотщина...
http://www.nurburgring.org.uk/prices.php ...
ми ринга е частна собственост, дори май фалираха и я купиха руснаци скоро.
http://dnes.dir.bg/news/protest-avtogonki-20232086?nt=4
"Протестът няма да бъде с разни дрифтове, гонки и шумотевици. Идеята на протеста е да бъде просто създадена една писта, където хората, които имат бензин в кръвта, да могат да карат и да бъдат разграничени от джигитите, които са тези, които не се интересуват дали има писта или не, и които просто го правят безразсъдно на улицата", обясни Вергиев.
"Човек примерно стои 4-5 месеца без кола и накрая излиза на улицата, за да я кара, независимо дали бързо или не. При спиране от КАТ веднага има отваряне на предния капак - тук какво е направено, колата се конфискува, а човекът примерно е събирал 2-3 години пари за нея", разказа организаторът на протеста.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
M-coupe написа:Kris написа:...
Не ми се спори ама да си обясня... Значи никъде не съм ревал, че искам да има писта пред вкъщи. Ако толкова ми се кара ще си наема платформа и ще отида до ДРАКОНА. Идеята ми беше друга, а именно, че по новините повтарят едно и също ''ходете карайте на писти'' да питам аз къде са тези писти ? Е сега ми се кара този уикенд на коя писта да отида да карам? Гледам на Ринга една има цена за 1 обиколка (25евро) и за 4, 40 и така... измислили са го хоратаА и мисля няма база за сравнение между двете писти ама все тая, сравняваме с каквото имаме. Не знам като цяло държавата да има проблем с хора на които им се стреля с гранатомет за разлика от проблема със ''стрийт рейсъри''
Това за строенето на писта мисля няма какво да го коментирам... Те ''на запад'' щото като на някой му се докара и си строи писти и си кара всеки на неговата си
Пак казвам... не защитавам никого ама тва по малоумните ни нови къде го говорят е идиотщина...
http://www.nurburgring.org.uk/prices.php ...
Извинявам се за поредния ( и последен) офтопик.
Колега, не си ме разбрал. Нямам пред вид "точно теб", а болшинството което реве за писти. Еми има писти, нали? Това в какво състояние са и как се поддържат е друга бира. И също така, не съм казал, всеки да си кара на собствена писта, но не мислиш ли, че който има възможност не би си направил? Няма нищо нередно и незаконно в това. Но видиш ли понеже искаме "с пръдня, боя да правим" и за това ползваме улиците. Както и изказването, че събираме по 2-3 000 лв за мунинг, а пък за озаконяване не даваме и 5лв. После лошите полицаи са ни виновни.
И още нещо относно това да си "добър" шофьор. Това не става нито с курсове, нито на писта. Това става с каране и случване на случки, като от всяка си вадиш извод - съответно трупаш опит.
Шофьорските курсове, погледнато реално, са да те научат как да боравиш, като цяло и при това законово с автомобил.
И това, че караме активно, примерно от 10 години, не те прави добър. Давам пример с мен: Аз съм на 34г., зад гърба си имам 1 000 000 км направени преди около 5г. Като не съм "тираджия", шофирал съм предимно коли и мотори. Карал съм доста в България, както и извън.
И да Ви кажа честно, колкото и опит да имам и да знам какво ме очаква отсреща, все още ми се случват разни невероятни фантастики на платното.
Не знам, сега докато пиша тези редове и се замислям, че може би това, че сменях доста коли (от много бързи до много бавни) и мотори не ми е позволило да "свикна" прекалено с дадена кола и да си повярвам.
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Коя беше звездата преди малко по сутрешния блок
))

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
http://dnes.dir.bg/news/prisada-katerina-maleeva-plovdivski-okrazhen-sad-hristos-boskos-20241974?nt=4
каквито и закони да се приемат, хората с пари и връзки няма да влизат в панделата.
Само за кокошкарите са тия закони.
да премажеш 1 младо хубаво момиче и да получиш глоба колкото 1 средна заплата в гърция, ебем ти и съда ебем ти и държавата, ебем ти и овцете които живеят в нея.
каквито и закони да се приемат, хората с пари и връзки няма да влизат в панделата.
Само за кокошкарите са тия закони.
да премажеш 1 младо хубаво момиче и да получиш глоба колкото 1 средна заплата в гърция, ебем ти и съда ебем ти и държавата, ебем ти и овцете които живеят в нея.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.