Данък вредни храни
Модератор: Общи модератори
Re: Данък вредни храни
Как се изчисляват или измерват тези мазнини - 6 или 20%?
Аз съм бил много време 182см и 65-6кг, после разбрах, че трябва да бъда повече и станах 72-3кг. И така си стоя. Но при мен храненето е толкова програмирано, че не е никакъв проблем да променя теглото си само чрез храна. Та ми стана интересно за тези мазнини как точно се изчисляват
Аз съм бил много време 182см и 65-6кг, после разбрах, че трябва да бъда повече и станах 72-3кг. И така си стоя. Но при мен храненето е толкова програмирано, че не е никакъв проблем да променя теглото си само чрез храна. Та ми стана интересно за тези мазнини как точно се изчисляват
Последна промяна © на 27 Окт 2015, 22:20, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
JTD написа:Предполагам знаеш такива леки кардио "тренировки" как се оказват на хора с повече маса. Ама ти знаеш най-добре, забравих, а аз пиша глупости.
По същия начин един с повече маса ще качи 10 или 20 кила до петия етаж с много по-малко усилие отколкото ти. Защото той има повече силова издръжливост, а ти аеробна.
Аеробната издръжливост сама по себе си не е белег за добра форма. Ти ходиш пеш по стъпалата редовно. Другия блъска във фитнеса редовно. И двамата сте развили различни качества. Това можеш ли да го осъзнаеш или да се мъча да ти го рисувам някак си?
Видно от ника не само от коли не разбираш

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
© написа:Как се изчисляват или измерват тези мазнини - 6 или 20%?
Най-точно с калипер

bum_bum написа:JTD написа:Предполагам знаеш такива леки кардио "тренировки" как се оказват на хора с повече маса. Ама ти знаеш най-добре, забравих, а аз пиша глупости.
По същия начин един с повече маса ще качи 10 или 20 кила до петия етаж с много по-малко усилие отколкото ти. Защото той има повече силова издръжливост, а ти аеробна.
Аеробната издръжливост сама по себе си не е белег за добра форма. Ти ходиш пеш по стъпалата редовно. Другия блъска във фитнеса редовно. И двамата сте развили различни качества. Това можеш ли да го осъзнаеш или да се мъча да ти го рисувам някак си?
Видно от ника не само от коли не разбираш
Я ти ми обясни как реши, защото и ти го спомена, че човек с 20% мазнини не бил здрав човек. Подминах този коментар, но сега ти го задавам директно. Нали си мега разбирач. Или ако не си нацепен батка, значи не ставаш и не може да се чувстваш добре.
Пак да попитам - защо един 60 кг. човек не е здрав и не можел да се чувства добре? Прави разликата между психически здрав и също биологично здрав. Защото повечето батки са само физически здрави, но психически за тях всички ненацепени батки не стават за нищо и са болни. Че не можели да се чувстват добре.
Ама наистина ми го обясни както можеш, за да видя отново логиката ти.
Само да не се окаже, че нямаш теория за мазнините и изведнъж ще се окаже, че аз с 20% мазнина може да съм по-здрав билогично, психично, че и физично по-здрав от теб, човека с по 6% естествена мазнина, без никакви химия, оп, извинявай, добавки.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Имам усещането, че спориш по тема, която далеч не ти е ясна ...
Спри докато е време, не е речено човек всичко да разбира

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
K_Ilkov написа:Имам усещането, че спориш по тема, която далеч не ти е ясна ...
Може и ти да ми обясниш защо 60 кг човек означава човек, който не се чувства добре и не бил здрав (не физически).
Явно на всички блъскащи хора в този форум това е представа, която им се е набила в главата. Просто искам някой да обясни. Толкова ли труден въпрос задавам вече от няколко поста?
Само се върни назад и виж мненията. Закачалка, това и онова. Това обаче звучи само комплексарски и нищо повече - лично мнение.
Някакви примери се дават, че е по-добре да си здрав, за да може да носиш тежко. Какво тежко? Аз да не съм кран. Ако съм работник в склад за вторични суровини да разбирам защо трябва да нося тежко. Аз не работя в склад и не ми трябва да нося тежко. Това прави ли автоматично да се чувствам парцал сутрин, като не ям яйца за закуска, защото така трябвало?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
JTD написа: Прави разликата между психически здрав и също биологично здрав. .
Очевидно първото е нещо, което ти не си.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
JTD написа:Някакви примери се дават, че е по-добре да си здрав, за да може да носиш тежко. Какво тежко? Аз да не съм кран. Ако съм работник в склад за вторични суровини да разбирам защо трябва да нося тежко. Аз не работя в склад и не ми трябва да нося тежко. Това прави ли автоматично да се чувствам парцал сутрин, като не ям яйца за закуска, защото така трябвало?
Носенето е въпрос на чалъм повече, щото тия дето носят всеки ден обикновено ни за фитнес ни за добавки знаят

Хубаво е да има човек добре развита мускулатура не за да носи нещо ами да си носи тялото първо

Щото като нямаш мускулатура почват да се товарят разни други неща ...
Да си "нацепен", "изчистен" или "напомпан" вече е въпрос на избор,
стига да не се изпада в крайности, не виждам проблем всеки да избере какъв да е ...
Важното е спорта да е здравословен, а не самоцелен
Кой колко кила е не е толко важно, важно е какви са тия кила както се спомена вече

А тия индекси дето ги цитираш са пълна смешка - кила/ръст ако можеха да обяснят всичко в човешката анатомия ... заеби

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
K_Ilkov написа:JTD написа:Някакви примери се дават, че е по-добре да си здрав, за да може да носиш тежко. Какво тежко? Аз да не съм кран. Ако съм работник в склад за вторични суровини да разбирам защо трябва да нося тежко. Аз не работя в склад и не ми трябва да нося тежко. Това прави ли автоматично да се чувствам парцал сутрин, като не ям яйца за закуска, защото така трябвало?
Носенето е въпрос на чалъм повече, щото тия дето носят всеки ден обикновено ни за фитнес ни за добавки знаят![]()
Хубаво е да има човек добре развита мускулатура не за да носи нещо ами да си носи тялото първо![]()
Щото като нямаш мускулатура почват да се товарят разни други неща ...
Да си "нацепен", "изчистен" или "напомпан" вече е въпрос на избор,
стига да не се изпада в крайности, не виждам проблем всеки да избере какъв да е ...
Важното е спорта да е здравословен, а не самоцелен
Кой колко кила е не е толко важно, важно е какви са тия кила както се спомена вече![]()
А тия индекси дето ги цитираш са пълна смешка - кила/ръст ако можеха да обяснят всичко в човешката анатомия ... заеби
Аз не съм казал, че този индекс обяснява всичко. Това е някакъв бегъл ориентир, защото може да се измери лесно. Да, има разлика, но няма да видиш свлечен човек, който да ходи с палците на ръцете навън и да обикаля глобуса (корема), пък да има индекс 25. Просто биологично не е възможно ако не е мутант.
И както сам каза, всеки има избор дали да е нацепен, дали да е напомпан и т.н. Също както да е и по-слаб. Аз лично съм се чувствал най-добре когато съм бил най-слаб, защото за норматив се завирах под колата без проблем. С качването на килограмите просто не съм толкова гъвкав и това не ми харесва. Ама за някои хора сега изглеждам добре, а преди съм бил клечка. Е, ама да си клечка има много по-добро всекидневно живеене от напомпан батка. Разбира се ако всеки ден не се биеш за спорта по улиците, защото караме БМВ. Защото някои хора засегнаха и тази тема. Явно представата за добър живот, оп, да се чувстваш добре е да си нацепен и да караш БМВ. Без коментар.
bum_bum написа:JTD написа: Прави разликата между психически здрав и също биологично здрав. .
Очевидно първото е нещо, което ти не си.Яж баници, стой на 20% и катери стълби за нормативи щом те радва. Няма нищо лошо.
Като няма какво да кажеш е нормално да минаваш в нападателна форма. Лошо няма, както сам каза.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
JTD написа: Това е някакъв бегъл ориентир, защото може да се измери лесно. Да, има разлика, но няма да видиш свлечен човек, който да ходи с палците на ръцете навън и да обикаля глобуса (корема), пък да има индекс 25. Просто биологично не е възможно ако не е мутант.
Толкова е бегъл тоя ориентир, че направо е избегЪл

Останалото, не го разбрах с палците, глобусите и тн ...
Приеми, че кг/ръст не обяснява никак физическото и здравословно състояние на човека

...
K_Ilkov написа:Приеми, че кг/ръст не обяснява никак физическото и здравословно състояние на човека
Аз съм го приел това, но и ти приеми, че ако ядеш баница за закуска вместо яйца, това отново не означава, че човека не е здрав и не може да се чувства добре.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Не знам някой да е прокламирал яденето на яйца, но може и да съм изпуснал ...
Обичам баница, но едва ли е най-здравословното нещо, което може да се яде, еле па всеки ден и да се закусва ...
Тестото и въглехидратите са далеч от полезни и ако човек ги избягва или поне намали може само да спечели
Обичам баница, но едва ли е най-здравословното нещо, което може да се яде, еле па всеки ден и да се закусва ...
Тестото и въглехидратите са далеч от полезни и ако човек ги избягва или поне намали може само да спечели

...
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Аз не мога да разбера каква е тази драма с този данък, да го въвеждат, за чипс, вафли и т.н трябва да е колкото акциза на цигарите, не може да се тровят мишките и после да се лекуват и да висят пред личния доктор с мойте пари от осигуровки. Щото работи на черно, внася си там 18лв, яде изкуствени кремвирши от копита, блъска хляб и вафли и после айде с мойте парички да лечение.
Не мога да ги разбера тези хора честно, как може аз да бачкам всеки ден по 9-10 часа, след работа да ходя да бягам и след това на фитнес 4 пъти през работните дни и да бягам сутрин и вечер през почивните, а някой да лежи с бирта и да блъска чипс. Как се гледат в огледалото тези хора не знам.
Не мога да ги разбера тези хора честно, как може аз да бачкам всеки ден по 9-10 часа, след работа да ходя да бягам и след това на фитнес 4 пъти през работните дни и да бягам сутрин и вечер през почивните, а някой да лежи с бирта и да блъска чипс. Как се гледат в огледалото тези хора не знам.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Явно може...то и затова като ги затворят в една зала за 30 часа и ония почват да припадат и полу живи да ги изнасят на носилки. Смятайте колко нездравословно се живее, щом не може човек 30 часа да изкара без хапчета някъде.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Nukem написа:...
С твойте парички е на лечение, щото е социализирана медицинската застраховка. Не заради кофти храните. Вместо да оправи проблема, това създава нови. Ето това е драмата. То дори не знае парите, които ще бъдат похарчени за следенето и изпълнението на този данък дали ще бъдат повече от тия дето ще се получат. Няма безплатен обяд.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.