Протест на служителите на МВР
Модератор: Общи модератори
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Re: Протест на служителите на МВР

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
bum_bum написа:Храната, която ядем е същата каквато ядат в целия ЕС. Стрес..По затлъстяване има нации, които ни изпреварват. По алкохол да не говорим. В Люксембург са алкохолиците на Европа пък си живеят добре.
Давам примери за брилянтна лекарска намеса. Баба ми се оплаква, че не се чувства добре и я взимам и водя в Пирогов. Взимам я от градината в която си сади нещо по това време. Първи ден в Пирогов след началото на "изследванията"- не може да става повече. Втори ден- казват, че е болна от рак. Седми ден- вече я няма. Ако не я бях завел дали нямаше да поживее повече?
Дядо ми получава инсулт. Карам го в Бърза помощ и от там го преглеждат и изписват с "паркинсон" да идем "утре" на преглед. Карам го в Пирогов, където с някакви връзки го приемат и се оказва, че е наистина инсулт.
Баща ми го лекуват 6-7 месеца от туберколоза, докато се усетят че е рак. Твърде късно обаче. Преди операцията кръв няма, защото е рядка група. След даден обяд на шефа на кръвната банка и 2х100лв в джобчето кръв веднага се намира.
Ето ти три случая от моето семейство. За какво здравеопазване изобщо ми говориш?Phil написа:всяка вечер със сланина и други полезни благинки
Влез в 21-ви век. Това със сланината бях свикнал да го слушам преди 10 години, когато посмъртно не можех да убедя някой ама вземи почети малко "новини" по темата.
99% от тези дето са на гробищата са минали преди това през доктор, за съжаление не сме безсмъртни. Според твойта логика като отидеш на доктор трябва да те изпишат здрав като 20г. момък, да ама НЕ
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Знам, че никой не е вечен и това чака всички ни. Кой по-рано, кой по-късно.
Но е много тежко като се сблъскаш с потресаваща арогантност, високомерие и незаинтересованост от човека, който ти е едва ли не последната надежда. Същия тоя, който на твоя издръжка като данъкоплатец се е изучавал 7-8 години за да ти помогне в случай на такава нужда.
Случая с баща ми е далеч по-тежък, отколкото го описах. Става въпрос за лекар, който за да взима по 100-тина лв на 3-4 месеца за определени процедури не изпълни предписание на друг негов колега което според него можеше да доведе до излекуване. Дали е било така или не божа работа. Но реално погледнато е напълно възможно човек да си е отишъл абсолютно ненавременно с големи болки и страдание заради едни няколко стотин лева взети в продължение на 2 години.
Т.е. намираш за съвсем нормално паркинсон да се получи е така за половин час? Или при наличието на всичката диагностична апаратура и методи да не могат да различат рак от туберколоза в продължение на повече от половин година. Или да си плащаш за кръв, която някой е дарил безвъзмездно.
Но е много тежко като се сблъскаш с потресаваща арогантност, високомерие и незаинтересованост от човека, който ти е едва ли не последната надежда. Същия тоя, който на твоя издръжка като данъкоплатец се е изучавал 7-8 години за да ти помогне в случай на такава нужда.
Случая с баща ми е далеч по-тежък, отколкото го описах. Става въпрос за лекар, който за да взима по 100-тина лв на 3-4 месеца за определени процедури не изпълни предписание на друг негов колега което според него можеше да доведе до излекуване. Дали е било така или не божа работа. Но реално погледнато е напълно възможно човек да си е отишъл абсолютно ненавременно с големи болки и страдание заради едни няколко стотин лева взети в продължение на 2 години.
adovet написа:Според твойта логика като отидеш на доктор трябва да те изпишат здрав като 20г. момък, да ама НЕ
Т.е. намираш за съвсем нормално паркинсон да се получи е така за половин час? Или при наличието на всичката диагностична апаратура и методи да не могат да различат рак от туберколоза в продължение на повече от половин година. Или да си плащаш за кръв, която някой е дарил безвъзмездно.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Масово е така 
Баба ми над 1г молеше личния си лекар да й даде направеление за специалист, че има болки в стомашната област - "пий тия хапчета"... пак я боли "ядеш много мазно" ... накрая зорлен я закарахме на платен преглед, рак ... твърде късно, в частен разговор с единия лекар човека си каза, че поне 3-4 месеца по-рано да беше поне да има шанс, а сега само ще я гледаме как умира. Поне не почина в болки имаше какво да й вземем за болките. Трагично.
Дядо ми 2г преди това... не може да диша, задухва се ... кардиолога му "ми стар човек си, кво искаш не може да се разкарваш по цял ден на двора и да чоплиш по него" - тва лично го чух. Човека получи инфарк след 1 седмица. Спешна помощ не искаха да го закарат до болницата "лек случай бил" - тоя от спешната беше тотално пиян, добре че шофьора на линейката беше разбран и вика качвайте го не го слушайте... кво да говорим. 2 операции безкръвни, тотално ненужни, щеше да умре и след 2те интервенции правени от най-големите светила в града с връзки ... 3тото светило накрая го отвори за байпас ... едвам оживя в хирургиите в Плд от "доброто гледане", накрая 4ти специалист със скандали взе дисковете от първите операции и документите за байпаса, защото отказваха да ни ги дадат... и просто ни каза, че сме поредния случай на източване на пътеки, че си е бил за байпас още първия път, но вместо това 2 пъти общо 4 стенда безкръвно са сложили само за си вземат парите по касата и в прав текст си ни каза, че е чист късмет, че жив дядо ми просото щото се давали много зор и сме познавали тук-там някой та да можем да му обърне внимание след операциите.
Тва не са лекари, а са убийци. Да има и свестни ама аз като умирам или мой роднина как да разбера кой, кой е? И всеки взема пари на ръка един единствен не си поиска.

Баба ми над 1г молеше личния си лекар да й даде направеление за специалист, че има болки в стомашната област - "пий тия хапчета"... пак я боли "ядеш много мазно" ... накрая зорлен я закарахме на платен преглед, рак ... твърде късно, в частен разговор с единия лекар човека си каза, че поне 3-4 месеца по-рано да беше поне да има шанс, а сега само ще я гледаме как умира. Поне не почина в болки имаше какво да й вземем за болките. Трагично.
Дядо ми 2г преди това... не може да диша, задухва се ... кардиолога му "ми стар човек си, кво искаш не може да се разкарваш по цял ден на двора и да чоплиш по него" - тва лично го чух. Човека получи инфарк след 1 седмица. Спешна помощ не искаха да го закарат до болницата "лек случай бил" - тоя от спешната беше тотално пиян, добре че шофьора на линейката беше разбран и вика качвайте го не го слушайте... кво да говорим. 2 операции безкръвни, тотално ненужни, щеше да умре и след 2те интервенции правени от най-големите светила в града с връзки ... 3тото светило накрая го отвори за байпас ... едвам оживя в хирургиите в Плд от "доброто гледане", накрая 4ти специалист със скандали взе дисковете от първите операции и документите за байпаса, защото отказваха да ни ги дадат... и просто ни каза, че сме поредния случай на източване на пътеки, че си е бил за байпас още първия път, но вместо това 2 пъти общо 4 стенда безкръвно са сложили само за си вземат парите по касата и в прав текст си ни каза, че е чист късмет, че жив дядо ми просото щото се давали много зор и сме познавали тук-там някой та да можем да му обърне внимание след операциите.
Тва не са лекари, а са убийци. Да има и свестни ама аз като умирам или мой роднина как да разбера кой, кой е? И всеки взема пари на ръка един единствен не си поиска.
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
За съжаление в нашата нация са останали само идиоти, глупаци, боклуци, мизерници и т.н. Та ние не можем да броим (избори 2015), не можем да се лекуваме, не можем да хващаме убийци, крадци и т.н. Не можем да говорим български език.
На право се чудя по някой път дали избора ми да остана в БГ беше правилен, но за момента май не е.
Ще се мъчим до край и това е.
На право се чудя по някой път дали избора ми да остана в БГ беше правилен, но за момента май не е.
Ще се мъчим до край и това е.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
bum_bum написа:Влез в 21-ви век. Това със сланината бях свикнал да го слушам преди 10 години, когато посмъртно не можех да убедя някой ама вземи почети малко "новини" по темата.
Много буквално го взе това за сланината, но съм сигурен, че ти е пределно ясно какво имах предвид

Няма да споря с теб. Съгласен съм, че част от лекарите са пълни боклуци и гледат как само да ти вземат парата. Мисълта ми, като цяло беше, че ние въобще не си помагаме да не сме на първо място по смъртност...Като се стигне до лекар вече нещата са ясни...
Другата страна на протеста: Ето как гневни ченгета се нахвърлиха срещу баща с дете
Нямам думи просто...
И тия после ще ми стачкуват/протестират за 20 заплати ли.... нищо не заслужават специално тия от клипа....
Нямам думи просто...

Лекари ... ?!? Да не отваряме отново темата, че пак ще редактирам постове. Толкова некадърни и незаинтересовани лекари не знам дали има някъде другаде по света. Хронично болен съм и от лекари- некадърници ми е писнало. А бе взема изследванията ти и вместо да ти обърне някакво внимание и поне да ги прочете, той ги хвърля в една папка и готово. Свършил си е работата. Всички са така
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Значи нямам го подръка, но преди имаш едно проучване за корупцията в различните професии и браншове. И познайте, лекарите бяха в челните места. Това, да печелиш от човешкото нещастие и да си играеш на живот и смърт, с хора, които ти доверяват най-ценното което имат, живота си, може да ми се смеете, но съм сигурен, един ден тези хора ще получат от Бога, това, което са дали на другите, стократно. Не искам да съм на тяхното място. Колкото до полицаите, аз ми се ще да видя тия честни и безкористни люде, които работят в тази система само за едната заплата. А пък поведението им от горния линк, просто не им отива на всичките им претенции и това е най-малкото, което може да се каже. Обикновените хора са им работодатели и да викаш ти на работодателя си "е*и си майката", значи че нямаш никаква връзка с реалността. Не знам защо си мислят, че могат да го кажат на един човек от улицата, обаче да го кажат в лицето на Бойко Борисов, май не им стиска. Като човек, който е част от всички тия, дето плащат данъци, аз съм за уволнението и наказанието на тази хора, като техен индиректен работодател.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
© написа:Всички са така
Elesar74 написа:Колкото до полицаите, аз ми се ще да видя тия честни и безкористни люде, които работят в тази система само за едната заплата.
почнахте да пресолявате манджата малко ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Мислех да не се обаждам повече по тая тема, но не мога защото ми е болна.
Днес е празника на Военна Полиция! Да са живи и здрави всички колеги от форума, които са работещи в тази Дирекция, както и техните близки. След снощния спор поговорих с баща ми, за това дали си спомня какво го е мотивирало да бъде под пагон. Чисто психологически каква е била мотивацията му да постъпи на служба. Човека си спомни за едно време и дръпнахме един дълъг разговор, като се бъзикахме много за това как на времето като "бехме млади" е правил по 8 коремни на лоста, а пък сега.. еди какво си
Говорихме много, видях че в него има още от идеалите от онова време в което хората наистина са мечтаели да служат на Родината и наистина са го направили с желание и хъс, но това което ме впечатли най-много от разговора ни беше цитирам: "едно време като бях на служба, времената бяха такива, че никой не можеше да си позволи да протестира, не защото работата е била по-хубава - напротив същата си беше, даже техниката с която сме работили беше праисторическа направо в сравнение с това което е сега, просто от морална гледна точка полицаят нямаше право да се оплаква, да мрънка, да протестира. Та ти нали си пример за обществото, какъв мъж си ако тръгнеш да хленчиш, че работата била много, че пари нямало, че студено било в лада-та и т.н. Някой на сила ли те е сложил там да носиш униформата?!"
Интересното е, че той НЕ подкрепя протестите на полицаите. Като доводите му бяха доста интересни цитирам: "с какво са ощетени - че не плащат граждански, прегледи и винетки на личните си коли или че карат със напълно затъмнени стъкла със стикери, че им опрощават нарушения или пък че не им слагат скоби на синя зона? Я се замисли колко разходи са това които им се спестяват, ами телефоните - всички говорят за някви никви стотинки по цял ден?!" И за финал ми каза: "Проблемът ви, моето момче, на всичките които сега бачкате е, че нямате косми - оскубали сте се като голи охлюви, изнежени сте... Все нещо не ви е наред, я техниката ви предала, я сте уморени, я нещо друго, но никога проблемът не е във вас! Затова вие простестирате, а ние не сме протестирали... Ние имахме косми!"
Интересна личност е баща ми...
Не искам да засягам никого с този пост, не искам и да влизам в спорове! Просто ви споделям мнението на един човек, който е бил в л@йната и който няма никога да влезе в интернет форум, за да ви го каже.
Днес е празника на Военна Полиция! Да са живи и здрави всички колеги от форума, които са работещи в тази Дирекция, както и техните близки. След снощния спор поговорих с баща ми, за това дали си спомня какво го е мотивирало да бъде под пагон. Чисто психологически каква е била мотивацията му да постъпи на служба. Човека си спомни за едно време и дръпнахме един дълъг разговор, като се бъзикахме много за това как на времето като "бехме млади" е правил по 8 коремни на лоста, а пък сега.. еди какво си

Говорихме много, видях че в него има още от идеалите от онова време в което хората наистина са мечтаели да служат на Родината и наистина са го направили с желание и хъс, но това което ме впечатли най-много от разговора ни беше цитирам: "едно време като бях на служба, времената бяха такива, че никой не можеше да си позволи да протестира, не защото работата е била по-хубава - напротив същата си беше, даже техниката с която сме работили беше праисторическа направо в сравнение с това което е сега, просто от морална гледна точка полицаят нямаше право да се оплаква, да мрънка, да протестира. Та ти нали си пример за обществото, какъв мъж си ако тръгнеш да хленчиш, че работата била много, че пари нямало, че студено било в лада-та и т.н. Някой на сила ли те е сложил там да носиш униформата?!"
Интересното е, че той НЕ подкрепя протестите на полицаите. Като доводите му бяха доста интересни цитирам: "с какво са ощетени - че не плащат граждански, прегледи и винетки на личните си коли или че карат със напълно затъмнени стъкла със стикери, че им опрощават нарушения или пък че не им слагат скоби на синя зона? Я се замисли колко разходи са това които им се спестяват, ами телефоните - всички говорят за някви никви стотинки по цял ден?!" И за финал ми каза: "Проблемът ви, моето момче, на всичките които сега бачкате е, че нямате косми - оскубали сте се като голи охлюви, изнежени сте... Все нещо не ви е наред, я техниката ви предала, я сте уморени, я нещо друго, но никога проблемът не е във вас! Затова вие простестирате, а ние не сме протестирали... Ние имахме косми!"

Интересна личност е баща ми...

Не искам да засягам никого с този пост, не искам и да влизам в спорове! Просто ви споделям мнението на един човек, който е бил в л@йната и който няма никога да влезе в интернет форум, за да ви го каже.

Последна промяна Stahlblau на 05 Ное 2015, 16:37, променена общо 1 път
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Прав си, вярното е всички които пишат едни протоколи по здравна каса са така т.е. плаща ли държавата не се работи
Sent from my iPhone using Tapatalk
между другото тука яко са се объркали нещата
, аз отговарях на K_Ilkov
с който в една друга тема излязохме първи приятели
Sent from my iPhone using Tapatalk
между другото тука яко са се объркали нещата

с който в една друга тема излязохме първи приятели
Последна промяна © на 05 Ное 2015, 17:50, променена общо 2 пъти
DaGa написа::bowdown: пред баща ти
такива хора вече няма и да има, няма патриотизъм, той не се възпитава никъде, нито в училище, нито при честване на национални празници, нито историята е важна, няма отговорност към обществото - по-важното как да се прецака другия, държавата, институцията и т.н.
И това е валидно за всички.
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8