Цените в Лидъл

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Re: Цените в Лидъл

Мнение от Larbi » 31 Яну 2016, 10:43

stefanoff написа:
© написа:
alekangg написа:...кашкавали Родопа милк...

Между другото този кашкавал ми се струва много добър, въпреки че не е по БДС.

Вчера точно от Лидл си взех сирене Ементал, че никога не го бях пробвал - еми имаше вкус на прецакан кашкавал - супер отвратително, даже го изхвърлих. Не знам, аз ли попаднах на кофти марка, или по принцип си е такова :dunno:

:mhihi: трябва да опиташ Рокфор или друго синьо сирене и тогава не знам какво ще кажеш :mhihi:

Аз много обичам синьо сирене, но на много хора не им харесва как миришело и какъв вкус имало :mhihi: На вкус и цвет, таварищи нет :mrgreen:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 31 Яну 2016, 13:22

Ементала сладни, такъв си е. На много хора не им харесва, на мен също.
Иначе от сините сирена има много варианти, но 90% са имитации истинското синьо сирене, в което се заражда мухала. В другите се инжектира и готово.

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 31 Яну 2016, 13:30

alekangg написа:Ементала сладни, такъв си е. На много хора не им харесва, на мен също.
Иначе от сините сирена има много варианти, но 90% са имитации истинското синьо сирене, в което се заражда мухала. В другите се инжектира и готово.

Е то има само едно истинско синьо сирене по принцип и то си е Рокфор, заради който всъщност започват да се произвеждат такъв тип сирена. Само сирене което зрее в едни пещери до село Рокфор във Франция има право да се казва Рокфор и до някъде истинско синьо сирене щото условията са уникални. Иначе правят и в Англия и на други места сини сирена, но Французите са си експерти. А то как тръгва всичко със синьото сирене - като някакъв овчар се загледал в една фуста докато си пасял овцете и така се загледал, че си забравил обяда (сирене) в една пещера и след няколко дена като го открил било хванало мухъл - опитал го човека и много му харесало :mhihi: Лудница

Синьото сирене е с благородна мухъл демек чист пеницилин, но в Италия има едно ирене, което се прави с изпражненията и със живи личинки и докато ядеш те мърдат - е тва вече е гнусотия, но пък в Азия ядат буболечки, скорпиони и змии и кво ли не та това ли :mhihi:

В България ако си вземе човек така наречено синьо сирене само че от непозната марка и евтино, като го разреже и вътре вместо мухъл има СПАНАК :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 31 Яну 2016, 18:30

Има поне три вида сини сирена, (които аз знам, може да има и други), в които се заражда мухъла-бактериите, едно от тях е Рокфор. Пробвал съм две за сега и второто е по-добро от Рокфор. Не успях да пробвам третото, което е българско! :winky:

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 31 Яну 2016, 18:39

alekangg написа:Има поне три вида сини сирена, (които аз знам, може да има и други), в които се заражда мухъла-бактериите, едно от тях е Рокфор. Пробвал съм две за сега и второто е по-добро от Рокфор. Не успях да пробвам третото, което е българско! :winky:

Нешата с вкуса са субекктивни, знаеш. Как се казва това другото, което ти е харесало повече от Рокфор-а?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 31 Яну 2016, 18:54

Разбира се!
И Рокфора ми харесва много, но един път ги пробвах наведнъж и успях да ги сравня директно. Испанския вариант ми хареса повече, а е и по-скъп от Рокфора. Казва се cabrales, не знам дали го има на други езици https://es.wikipedia.org/wiki/Queso_de_Cabrales

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 01 Фев 2016, 5:10

alekangg написа:Разбира се!
И Рокфора ми харесва много, но един път ги пробвах наведнъж и успях да ги сравня директно. Испанския вариант ми хареса повече, а е и по-скъп от Рокфора. Казва се cabrales, не знам дали го има на други езици https://es.wikipedia.org/wiki/Queso_de_Cabrales

Сигурно го има на други езици, не ми се търси, то и аз чаткам Испанския и няма проблем - видях го ;) Интересно иначе за първи път го чувам.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 26 Апр 2016, 18:36

В Лидълчето има иберийска седмица и реших да сравня цените с испанското Лидълче и двете брошури ги има в нета. Не съм се надявал да е на същите пари всичко, но не очаквах разлика от 400%, без да броим разликите в заплатите.
333.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 26 Апр 2016, 18:46

Има платежоспособно търсене в БГ и затова са такива цените. Испанците нали са в криза и така. :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 26 Апр 2016, 18:52

nqmam_bmw написа:Има платежоспособно търсене в БГ и затова са такива цените. Испанците нали са в криза и така. :mhihi:

И аз така си помислих, а и редовно се виждат МПС-та от 50-100к лв на паркинга на Лидъла.
Аз друго смятам, щом в Испания в същата верига магазини, струва няма и 70ст, като се махне ДДС, разходи, печалба и пр, ще излезе, че този буркан не струва повече от 35ст на самия Лидъл и до 2,70лв вие смятайте.

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 26 Апр 2016, 18:56

И все пак сравнявай "буркани" с еднакви етикети, че етикетът (брандът) играе най-голямата роля в потребителския мозък и портУфел. :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 26 Апр 2016, 19:22

nqmam_bmw написа:И все пак сравнявай "буркани" с еднакви етикети, че етикетът (брандът) играе най-голямата роля в потребителския мозък и портУфел. :mhihi:

По-еднакви от това не знам..И двете са произведени за Лидъл. Sol y mar няма продукти в Испания дори в Лидъла! Те са за Лидъла, но за износ от Испания.
Или искаш да кажеш, че буркана за България е по-високо качество и затова е 4 пъти по-скъп

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 26 Апр 2016, 20:02

alekangg написа:Или искаш да кажеш, че буркана за България е по-високо качество и затова е 4 пъти по-скъп

Искам да кажа, че не съм Аз човекът, който да казва на дадена верига с колко стотин процента марж да "играе" на даден пазар. :mhihi:
Апропо, ритейлърите са си позиционирани точно и ясно, от край време, в територията. :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 26 Апр 2016, 20:44

http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2 ... 86_mln_lv/

Що да не е 400% надценката...
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 28 Апр 2016, 20:33

alekangg написа:..реших да сравня цените с испанското Лидълче..
Подобна картинка гледах преди време и за шоколадите "Своге" - снимка на щанд в друга европейска държава - а цената мисля, че беше 29 евро-цента. Изглежда в БГ сме най-платежоспособните от цялото ЕС.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата