Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?
Модератор: Общи модератори
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?
vicho написа:(bubsa) написа:[ПС2 Много ми е интересно как форумните посерковци не правят път на 2 G-класи които им присвяткват в лява лента![]()
![]()
Ще се пръсна от смях...
тея пък по магистралата до 200 им правя 2 тира минимум (ако са по 500 коня), дизелчетата дори не ги виждам в огледалото
бягай с тея кашони
Аз не казвам,че вървят,а че им се прави място.
Е сигурно мутри като кретена ги спират и ги бия де ама това е друга тема

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Аз само не разбирам защо ако някой бърза трябва да не го пускам смисъл какво ми пречи? Ако иска и с 200 да кара, да си бърза човека всеки сам си преценява, т'ва не значи,че трябва да му преча 

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Nedko Anev написа:Аз само не разбирам защо ако някой бърза трябва да не го пускам смисъл какво ми пречи? Ако иска и с 200 да кара, да си бърза човека всеки сам си преценява, т'ва не значи,че трябва да му преча
Защото във форума е лесно да си пишеш глупости и да се правиш на безсмъртен!
Има ги по пътищата подобни,но те го правят от незнание и неможене.Как да те пусне като в огледалото поглежда само като стиска някоя пъпка.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Еми гадно, т'ва че го засичаш и му пречиш не те прави голям смисъл доста тъп те прави даже
(лично мнение)
Ако си голям ще се мръднеш, ако ти се заяжда ще мръднеш и ще го настигнеш или ще се изтеглиш и ще почнеш да караш по бързо от него

Ако си голям ще се мръднеш, ако ти се заяжда ще мръднеш и ще го настигнеш или ще се изтеглиш и ще почнеш да караш по бързо от него

Не си прав човече, не го разбирам това...(bubsa) написа:liloff написа:(bubsa), кажи в ситуацията, която описвам какво ще направиш. А или Б?
Това е просто пример.
Ако има място да се прибера в дясно безопасно ще го направя.Ако няма място ще дам малко повече газ.При всички положения ще реагирам по някакъв начин.
Писах в примера, че можеш да ме изпревариш отдясно и да си заминаваш напред, щом бързаш. Няма да ти преча. Така обикновено правят и тея с големите лъскави кашони. Само молните-кифли с разни шокарни джипки си мислят, че някой им е длъжен да им прави път, когато бързат. Ма може и да не познават цифрите на километража. Е... не ги огрява градско. Да си карат където искат, те така и така не могат, но аз нарушения заради простаци няма да правя.
Ако дам газ (което няма шанс да се случи, освен ако не е с цел предотвратяване на ПТП), ти затварям прозореца за изпреварване и ти правя сечено по този начин, което ще донесе повече негативи.
Само на коли със специален режим на движение ще се дръпна при примера, който описах.
И съм много сигурен, че си напълно съгласен с написаното, но просто ти е ден за дразнене по форумите.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
liloff написа:Не си прав човече, не го разбирам това...(bubsa) написа:liloff написа:(bubsa), кажи в ситуацията, която описвам какво ще направиш. А или Б?
Това е просто пример.
Ако има място да се прибера в дясно безопасно ще го направя.Ако няма място ще дам малко повече газ.При всички положения ще реагирам по някакъв начин.
Писах в примера, че можеш да ме изпревариш отдясно и да си заминаваш напред, щом бързаш. Няма да ти преча. Така обикновено правят и тея с големите лъскави кашони. Само молните-кифли с разни шокарни джипки си мислят, че някой им е длъжен да им прави път, когато бързат. Ма може и да не познават цифрите на километража. Е... не ги огрява градско. Да си карат където искат, те така и така не могат, но аз нарушения заради простаци няма да правя.
Ако дам газ (което няма шанс да се случи, освен ако не е с цел предотвратяване на ПТП), ти затварям прозореца за изпреварване и ти правя сечено по този начин, което ще донесе повече негативи.
Само на коли със специален режим на движение мога да се дръпна при примера, който описах.
И съм много сигурен, че си напълно съгласен с написаното, но просто ти е ден за дразнене по форумите.
Ако има място за изпреварване от дясно защо да не си караш в дясно?Говориме условно,а не дали ти или аз

Честно,не го разбирам това.Ако асфалта е ОК и аз да си реша по цариградско да си карам в ляво с 80 при положение,че дясната лента е свободна,и като ме застигне някой да не му направя път...
Последна промяна (bubsa) на 15 Яну 2016, 15:33, променена общо 1 път
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Па че се сърдиш, ми щото не съм длъжен да го правя бе и ми е по-лесно да си карам направо...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Айде пак се почна- шамари, тупаници, ритници.. и после "бой във Враца завърши със смърт". 
Честно, не виждам с какво бих си накърнил с достойнството ако някой кара над разрешената скорост в лявата лента и аз мръдна в дясно за да го пусна да мине. Може просто да е качил някое пиче в колата и да и показва колко е бърз. Може бърза наистина за някъде. Може да се кефи да кара бързо или каквото и друго да е. Кой от вас не го е правил?
Има ли тук някой изобщо, който никога не е вдигал повече от 80 на Царигадско?

Честно, не виждам с какво бих си накърнил с достойнството ако някой кара над разрешената скорост в лявата лента и аз мръдна в дясно за да го пусна да мине. Може просто да е качил някое пиче в колата и да и показва колко е бърз. Може бърза наистина за някъде. Може да се кефи да кара бързо или каквото и друго да е. Кой от вас не го е правил?
Има ли тук някой изобщо, който никога не е вдигал повече от 80 на Царигадско?
да де, пример е, точно. Ти и аз, за да уточним кой какво прави в ситуация.(bubsa) написа:Ако има място за изпреварване от дясно защо да не си караш в дясно?Говориме условно,а не дали ти или аз
Честно,не го разбирам това.Ако асфалта е ОК и аз да си реша по цариградско да си карам в ляво с 80 при положение,че дясната лента е свободна,и като ме застигне някой да не му направя път...
Защото преди камерата са 2 ленти и има трафик, малко по-нататък стават повече ленти.
Аз (условно) си седя вляво и карам 60-70, защото си продължавам към Черни връх и карам малко над ограничението. Не си сигурен дали камерата не те снима фронтално

Дясната лента не е напълно празна, има рядък трафик, който си се движи бавно, 40, 50, но е рядък трафик. Разни малки колички, които не раздават газ по баира и т.н.
Ти (условно), в контекста на темата си избери произволен лъскав кашон да кажем Кайен, или дори твоята кола, ама с Кайен е по-драматично, че нали са вървежни. Изрязал си се на светофара на Ситняково и ме настигаш отзад със 100-120, както редовно се случва.
опции:
1. ти можеш да ме изпревариш отдясно, да си минеш пак вляво и да си переш смело към залеза (както обикновено правят батките с кашоните или просто хората, които бързат и могат да карат)
2. седиш и ми се светкаш отзад с Кайена или каквото и да е (стига да не е НСО/линейка или подобен автомобил), псувайки ме, изтърваваш момента да ме изпревариш и се влачиш с мен до първият удобен момент да ме изпревариш пак, или докато не ми е дошло време да се престроя, което ще направя чинно с мигач и ще ти дам път. (това се случва редовно с кифли с джипки)
3. аз раздавам газ (както предлагаш), ама Кайена върви повече = никакъв резултат... пак пропускаш прозореца за изпреварване, но вече си мислиш, че се заяждам с теб. А истината е, че въобще не ми пука кой си и за какво се бориш... всеки си живее живота. (това не се случва)
===
Е не е ли най-разумно, така и така си в нарушение със скоростта, просто да ме изпревариш и да си заминаваш или наистина мислиш, че някой на този свят е длъжен да ти дава път.
--
Нищо лично към теб, просто примери и поводи за размисъл.
@bum, ще се преместя разбира се, стига да не се опитва да ме натъпче в трафика вдясно, но на Цариградско ограничението е 80, както на Околовръстното под Витоша и те са по-скоро изключения. Нарочно съм се хванал за този пример с Телевизионната кула, понеже там ограничението е 50 и има доста ленти, а разликата в скоростта на колите, може спокойно да е 100км/ч и повече.
Последна промяна kdl на 15 Яну 2016, 15:53, променена общо 1 път
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
liloff написа:ти затварям прозореца за изпреварване и ти правя сечено по този начин
мен ако ме питате не е толкова важно да се спазва правилника до буква ...
Ама да правиш сечено, е доста тъп подход за мен ... това си е предпоставка за ПТП

Изпреварвам доста и в града и извън, но като видя, че някой ме изпреварва,
го пускам и намалявам за да се извърши маневрата най-безопасно ...
После може и аз да го изпреваря ако смятам за нужно или дори за да съм отпред

Но да преча на някого да изпревари е някак доста неадекватно и комплексарско за мен ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
liloff написа:Е не е ли най-разумно, така и така си в нарушение със скоростта, просто да ме изпревариш и да си заминаваш или наистина мислиш, че някой на този свят е длъжен да ти дава път.
--
Ми не е най разумно щото ти може да не решиш в същия момент да тръгнеш в дясно, но някой льольо щото не е видял,че аз вече съм тръгнал да го изпреварвам отдясно да ме засече и познай ако съм се засветкал къде ще спра

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
liloff написа:да де, пример е, точно. Ти и аз, за да уточним кой какво прави в ситуация.(bubsa) написа:Ако има място за изпреварване от дясно защо да не си караш в дясно?Говориме условно,а не дали ти или аз
Защото преди камерата са 2 ленти и има трафик, малко по-нататък стават повече ленти.
Аз (условно) си седя вляво и карам 60-70, защото си продължавам към Черни връх и карам малко над ограничението. Не си сигурен дали камерата не те снима фронтално
Дясната лента не е напълно празна, има рядък трафик, който си се движи бавно, 40, 50, но е рядък трафик. Разни малки колички, които не раздават газ по баира и т.н.
Ти (условно), в контекста на темата си избери произволен лъскав кашон да кажем Кайен, или дори твоята кола, ама с Кайен е по-драматично, че нали са вървежни. Изрязал си се на светофара на Ситняково и ме настигаш отзад със 100-120, както редовно се случва.
опции:
1. ти можеш да ме изпревариш отдясно, да си минеш пак вляво и да си переш смело към залеза (както обикновено правят батките с кашоните или просто хората, които бързат и могат да карат)
2. седиш и ми се светкаш отзад с Кайена или каквото и да е (стига да не е НСО/линейка или подобен автомобил), псувайки ме, изтърваваш момента да ме изпревариш и се влачиш с мен до първият удобен момент да ме изпревариш пак, или докато не ми е дошло време да се престроя, което ще направя чинно с мигач и ще ти дам път. (това се случва редовно с кифли с джипки)
3. аз раздавам газ (както предлагаш), ама Кайена върви повече = никакъв резултат... пак пропускаш прозореца за изпреварване, но вече си мислиш, че се заяждам с теб. А истината е, че въобще не ми пука кой си и за какво се бориш... всеки си живее живота. (това не се случва)
===
Е не е ли най-разумно, така и така си в нарушение със скоростта, просто да ме изпревариш и да си заминаваш или наистина мислиш, че някой на този свят е длъжен да ти дава път.
--
@bum, ще се преместя разбира се, стига да не се опитва да ме натъпче в трафика вдясно, но на Цариградско ограничението е 80, както на Околовръстното под Витоша и те са по-скоро изключения. Нарочно съм се хванал за този пример с Телевизионната кула, понеже там ограничението е 50 и има доста ленти, а разликата в скоростта на колите, може спокойно да е 100км/ч и повече.
Братле,аз говоря за колегиалност.Ако не го разбираш си караш както искаш.Няма как всички да разсъждават докато шофират.
Не ме разбра, не е да правя умишлено сечено, просто като му раздам газ и му попреча да изпревари, изглежда все едно го правя нарочно, за да се заяждам и преча, докато ти си се прицелил да ме изпревариш отдясно в конкретен момент.K_Ilkov написа:liloff написа:ти затварям прозореца за изпреварване и ти правя сечено по този начин
Ама да правиш сечено, е доста тъп подход за мен ... това си е предпоставка за ПТП![]()
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
liloff написа:@bum, ще се преместя разбира се, стига да не се опитва да ме натъпче в трафика вдясно, но на Цариградско ограничението е 80, както на Околовръстното под Витоша и те са по-скоро изключения. Нарочно съм се хванал за този пример с Телевизионната кула, понеже там ограничението е 50 и има доста ленти, а разликата в скоростта на колите, може спокойно да е 100км/ч и повече.
Говорим разбира се ако има къде да идеш. Ако си караш с максимално позволената скорост и някой отзад те напъва, а ти няма къде да се прибереш нормално е да почака.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?
Nedko Anev написа:liloff написа:Е не е ли най-разумно, така и така си в нарушение със скоростта, просто да ме изпревариш и да си заминаваш или наистина мислиш, че някой на този свят е длъжен да ти дава път.
--
Ми не е най разумно щото ти може да не решиш в същия момент да тръгнеш в дясно, но някой льольо щото не е видял,че аз вече съм тръгнал да го изпреварвам отдясно да ме засече и познай ако съм се засветкал къде ще спра
Че тоя льольо и до него да караш, без да искаш да го изпреварваш, пак ще те изтряска. Тук не говорим за някакви олигофрени, защото с тях няма значение в коя лента караш, а за нормални водачи без психични отклонения.