Купихте ли си винетка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Купихте ли си винетка?

Да
139
55%
Не
76
30%
Не, не ми трябва
11
4%
Не, карам си без винетка
28
11%

Общо гласове : 254
Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Re: Купихте ли си винетка?

Мнение от MadChicken » 31 Яну 2016, 13:26

Да вземем да обединим тази тема с "как според вас България би се подобрила" и да сочим постовете от тази за пример какво НЕ ТРЯБВА да правим в посока подобрение :banghead:
ЛЕШ!!!
Only dead fish follow the stream...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 31 Яну 2016, 14:26

2016-та баровците като седнат да пият кафе, освен телефона и ключовете от колата, слагат и винетка на масата...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 31 Яну 2016, 14:47

didodi написа:
saleen написа:Глобата за незалепен стикер е като за липсващ такъв, много над 10 лв. Не, че нещо, ама някой може да се върже...

Има си закон в който е описано кое-как е , прочети го поне :wave:

Да, и там пише...

(5) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 39 от 2011 г.) При заплащане на винетната такса се издава ценна книга, наречена "винетка", която удостоверява правото на ползване на републиканските пътища, като:
1. винетката се състои от две части; първата част е оформена за еднократно залепване в долния десен ъгъл на вътрешната страна на предното стъкло на пътното превозно средство и е осигурена срещу фалшифициране със защитни знаци; тя има и предназначението да удостоверява плащането на винетната такса пред контролните органи; втората част във вид на талон се съхранява от водача на пътното превозно средство и служи за доказателство за платена винетна такса при издаване на безплатен винетен стикер в случаите на счупване или кражба на предното стъкло на автомобила, както и при производствен дефект на винетния стикер;

Само залепен винетен стикер на предното стъкло удостоверява пред контролните органи, че е платена винетната такса.
Има не едно и две решения на съда в тази връзка и глобата е 300 лв.

Ако някой си е залепил винетката на стъклото по начин, който може да се сваля и мести, а при проверка контролните органи правят опити да установят как е залепена, това е отделна тема...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 31 Яну 2016, 22:11

Bogat-Beden написа:2016-та баровците като седнат да пият кафе, освен телефона и ключовете от колата, слагат и винетка на масата...

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Да подобрим БГ като налеем още 100 лева в схемите от кражби, това ли казваш колета ЛудоПиле.
Има много начини да подобрим България, но да платиш винетка не е един от тях. Темата е дълга.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 31 Яну 2016, 22:21

Ами да я съкратим тогава. Купуването или не на винетка е личен избор (въпреки че само по себе си косвено говори много за собственика на МПС-то), но обсъждането и поощряването на "тарикатски" номерца за многократно използване, а и за купуване на менте :ranting: вече не го приемам за нормално. АМА ХИЧ!
Only dead fish follow the stream...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 31 Яну 2016, 22:31

Всеки прави своя избор. Аз ще си купя винетка, но не мисля, че е правилно - един вид противореча си. Главно защото не ми се занимава с глупости и подкупи по пътищата.

Все пак тия пари от тия винетки, надали ще отидат за оправяне на пътя Чирпан - Стара Загора, а по-скоро за любовницата на нЕкой чеп, за Brabus Rocket или за нова къща в Драгалевци.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring 525d
Мечтае да кара: с четири ауспуха...
Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.

Мнение от didodi » 01 Фев 2016, 11:06

чл. 179, ал (3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 39 от 2011 г.) Водач, който управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена винетна такса по чл. 10, ал. 1, т. 1 от Закона за пътищата, или на превозното средство е залепен винетен стикер с графично оформление, което е различно от одобреното, се наказва с глоба, както следва:
...................
4. при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 или по-малко места с мястото на водача, пътни превозни средства, предназначени за превоз на товари, и/или пътни превозни средства, предназначени за превоз на пътници и товари, с технически допустима максимална маса не повече от 3,5 тона, както и пътните превозни средства от тази група с повишена проходимост - 300 лв.

Тоест , ако в съда някой свидетел потвърди , че си имал винетка , а ти покажеш касовата бележка + долния отрязък , естествено ако е с дата, която ако не предхожда, то поне съвпада с датата на съставяне на акта.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 01 Фев 2016, 11:29

При загубена или унищожена винетка, как се вади копие само с малкия изрязък ? Моля обяснете.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 01 Фев 2016, 12:37

Пазиш най-долния правоъгълен отрязък където е баркода и касовия бон.
Понякога го искат и него КАТ като доказателство че винетката е истинска - а не менте.

Иначе от днес тръгват масирани акции на КАТ извън градовете за винетки.

Глобата е 300 лева за леки коли и 3 хиляди лева за тежкотоварно возило без винетка или със изтекла валидност!

Глобата 300 лв. за леки коли и 3000 лв. за камиони-автобуси се прилага също и ако винетката не е залепена стабилно!
Също има глоба 300 и 3000 лв. ако по челното стъкло има стари винетки и не са смъкнати!
Тоест ще имате глоба дори ако сте залепили новата винетка - но не сте смъкнали старата!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 01 Фев 2016, 13:21

Баси, мен ме е страх да я залепя, да не я откраднат.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320DA
Детайли за колата: FL

Мнение от default_pz » 01 Фев 2016, 14:18

Колега Демирев, за това:

"Глобата 300 лв. за леки коли и 3000 лв. за камиони-автобуси се прилага също и ако винетката не е залепена стабилно!"

би ли посочил източник (закон, разпоредба или нещо друго)? Сещаш се защо питам, нали :) . Ще ми се да видя и какво значи стабилно, щото, ако не пада от самосебе си от стъклото, за мен вече е стабилно :mhihi: . Ако съм в грешка нещо, да сменя лепилото. Гледам да съм осведомен, нема да правим аматьорски работи :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Фев 2016, 14:50

Чл. 16. Винетката се състои от две части-едната част-винетен стикер, се залепва на видно място на долния десен ъгъл на предното стъкло на пътното превозно средство, а другата част се съхранява от водача на пътното превозно средство и е доказателство за платената винетна такса за ползване на републиканските пътища.

Вероятно пропуск в закона. Никъде не пише как и с какво се залепва. Също както и не пише, че не може да се отлепва и да се използва върху друго МПС.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 01 Фев 2016, 15:12

Аз си купих на 30 декемви още, ама от миналата седмица имам ебаси пукнатините в картера от ебаси дупката в асфалта - сигурно беше 20 санта дълбока. Колата има леко 5 пръста разстояние от гумата до веждата на калника, карах на първа и пак си еба мамата... Амортисьори Билщайно от миналата година... То не изтече веднага, че да разбера че имам проблем, та рапатрак и прочее... Къдее е справедливостта?! Баси и пробитата държава... Дай ми пушка иот парламента ги почвам всички до един + всичко живо дето е по далавери + бивши министри и депутати + трактори, сандвичи, баретки и там по чалготеките... баси зганта, а всеки пита, що сме толко агресивни и сиви. Нема справедливост, а ги дундуркаме тия като пеленачета, всичко им без пари, а нагли като за световно. И все Европата им в устата. Тъпата винетка. Купих си, щото искам да съм добър и така трябва, ама се преебах и са ми е зле!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 02 Фев 2016, 9:33

Демирев написа:Пазиш най-долния правоъгълен отрязък където е баркода и касовия бон.
Понякога го искат и него КАТ като доказателство че винетката е истинска - а не менте.

Иначе от днес тръгват масирани акции на КАТ извън градовете за винетки.

Глобата е 300 лева за леки коли и 3 хиляди лева за тежкотоварно возило без винетка или със изтекла валидност!

Глобата 300 лв. за леки коли и 3000 лв. за камиони-автобуси се прилага също и ако винетката не е залепена стабилно!
Също има глоба 300 и 3000 лв. ако по челното стъкло има стари винетки и не са смъкнати!
Тоест ще имате глоба дори ако сте залепили новата винетка - но не сте смъкнали старата!

Това са глупости,глобата не е 300лв :mhihi:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 02 Фев 2016, 9:48

Вероятно, но пък иначе няма да е интересно. Журналистически номерца :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата