Formula 1 сезон 2016

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Formula 1 сезон 2016

Мнение от Dirty M5 driveR » 03 Юли 2016, 17:59

По-добър шанс за защита от това да е от вътрешната страна на завоя аз не смятам, че имаше в случая. Но беше нужно и да спре и завие когато трябва. И ако наистина е имал проблеми със спирачките идва още по-големия въпрос - защо обвинява Хамилтън за случилото се? Когато имаш технически дефект и се повлиява поведението ти не можеш да виниш пилотите около теб, че са там, където ти би се озовал след половин секунда. :mhihi: Аз затова казах, че за мен инцидента е състезателен, но хайде заради възможността той да е пораден от нереакция на автомобила на Розберг бих го формулирал като "инцидент заради поведението на машината му".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 04 Юли 2016, 16:36

Все пак са наказали Розберг с 10 секунди за тая случка в последната обиколка. Странно защо в Монако не последва никакво наказание , защото според мен там беше още по-брутално отделно и сряза завоя :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 04 Юли 2016, 19:06

Хамилтън е цар на мръсните игри, аз не отричам. Не му симпатизирам, макар да е уникален по дух спортист. Но в конкретната ситуация не беше виновен. Розберг продължава да се цупи като ученичка. :mhihi: За мен такъв пилот не е достоен за световна титла. Луис в интервю след финала каза "Моите спирачки бяха добре. Подозирам, че неговите са били "в червеното", но когато това е така не натискаш до последно".

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 04 Юли 2016, 19:12

Проблема е, че за всеки старт единия от арбитрите е различен (поканеният пилот) и затова при идентични ситуации решенията са коренно различни, отделно от това бозавото го толерират повече от всеки друг.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 05 Юли 2016, 13:42

Двата случея които си дал, нямат нищо общо колега. Хамилтън е прав и в двата.
Tires are evil - destroy them all ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 05 Юли 2016, 14:09

Е как да нямат нищо общо - за избутването на Розберг преди няколко дена стюардите решиха да го накажат , а в Монако избутването беше още по-видно и с доста по-големи последствия ако се бяха ударили. Ако не виждаш отделно Хамилтън си скасява и състезателната линия с минаването през шиканите , което пак е наказуемо :wave:
Всеки си има гледна точка и фаворит , но Хамилтън си го лансират повече от нужното.
Ето за пример Райконен , май беше в Азърбейджан преди да влезне в бокса бил използвал ефекта на изтеглянето и затова го наказаха 5 секунди :dunno: Та ей такива размисли ми минават през главата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 05 Юли 2016, 15:54

Добре колега накара ме да си поиграя :)

Първи случей:
1. Хамилтън е пред Розберг.
2. Розберг е извън рейс лайн-а.
3. Очевидно е че посоката към коята е тръгнал е с цел да "попречи" на Хамилтън, а не да помогне на себе си. (ако разбирате какво имам в предвид)
Untitled.jpg

Втори случей:
1. Хамилтън е пред Рикардо.
2. Хамитън следва рейс лайн-а.
3. Ако Рикардо не беше там, Хамилтън щеше да мине по същия "път"
Untitled2.jpg

:bchug: :bchug: :bchug:

П.С: Далеч съм от почитател на Хамилтън, но немога да отрека че има страхотни качества на пилот-шампион. :clap: :clap:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 05 Юли 2016, 16:07

Е за тва в Монако няма нужда да си чертаеме състезателни линии, щото някак си не върви да сече завоя, въпреки това да бъде настигнат от Рикардо и да го прати в стената веднага след това. Много удачен пример с Кими и 5те сек в предното състезание...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 05 Юли 2016, 16:14

И мен ми харесва неговото агресивно каране , но на моменти е адски долен спрямо останалите. А и тук не говоря кой къде е бил прав , а подкрепата която му оказва рейс контрола в различните ситуации.
Ти добре си се заиграл , ама я виж края на видеото където се вижда как му затваря пътя на Рикардо , и това не е рейс линията а опит да затвори пилота зад себе си(може да не се вижда толкова ясно заради тясната писта). Отделно тогава не успя да спре на време и нямаше какво да направи освен да мини през шикана , което си е явно нарушение точно за тази писта и съм виждал много пъти как е наказван пилот точно заради такива минавания. Отделно че 2мата пилоти се състезаваха и едно такова преминаване особенно на такава писва доста ощетява пилота отзаде ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 05 Юли 2016, 16:37

Може би има нещо вярно в това което казвате и наистина Хамилтън е "приятел" с рейс контрола, но в някакви граници това си е нормално. Все едно Шумахер, не го "подпираха" :lalala:

Относно сеченето на завоя в Монако:
Всички знаем, че дали ще те накажат за такова нещо или не, зависи от това дали ти реално си спечелил от тая маневра - тоест ако ти се загубил време/позиция, втори път няма да те наказват (ти сам си се наказал вече :mhihi: , все едно всяко излизане в тревата да се наказва :dunno: ), лично аз съм на мение че Хамилтън нито спечели време нито позиция на конкретната ситуация - да може да е спечелил някоя стотна и комисарите да са си затворили очите. :dunno:

Също всички знаем, че състезателят с по-предна позиция има право да избира коя линия да поеме, а този зад него се съобразява (то така си е и в живота :) ), така че в Монако действията на Хамилтън (да може да са не спортсменски, не колегиални дори и не почтенни да кажем) но не мисля че са забранени.

П.С:
Все пак великия Сена го е казал: "If we no longer go for a gap that exists, we are no longer racing drivers" (Извинявам се ако цитатът не е точен, но е по спомен) :bchug: :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 05 Юли 2016, 16:46

Така е всичкото тук са си наши размишления :bchug: черно на бяло каквото каже рейс контрола това е вярното. А след това интерпретации много :D
Радвам се , че сезона се развива по такъв начин , щеше да е още по-добре ако колата на Фетел или стратегията му не се дънеха почти всяко състезание :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 05 Юли 2016, 17:04

Абсолютно съгласен! :yes:
Между другото: аз такава интересна квалификация като в Австрия, не бях гледал от доста време. Ако не бяха и нашите коментатори с техните бръщолевения на пълни глупости - цена нямаше да има. :OT: Ти ~ 10 години да коментираш един спорт и пак да нямаш дори бегла представа от основни неща, да знаят доста факти, които ние няма как (или просто нямаме време) да знаем, но ...

2 :OT: Защо спряха да качват записите на SKY TB :banghead: :banghead:

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 05 Юли 2016, 19:28

Като цяло, нека има такива интересни ситиуации, които да коментираме после, но просто е тъпо да наказват едни пилоти за много по-дребни неща, Хамилтън до момента за нищо. Иначе нямам против да се блъскат, тряскат, изпреварват, за тва гледаме все пак :mhihi:
За Фетел даже аз се ядосах, където ми е абсолютно все тая кой ще победи, единствено Кими ми е симпатичен, но така да го прецакат за не знам кое състезание Фетел е мноооого тъпо... Чакаме Великобритания :bchug:

ПС- в Замунда май качват само нашите спецове, а те са "мани бегай" :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: Volkswagen CC 2.0 TSI

Мнение от MapkoB » 06 Юли 2016, 17:48

В случая няма абсолютно никакво значение кой пилот на кого е симпатичен, кого подкрепяли рейс контрола и т.н. Има написани правила и мястото за импровизация и тълкуване е силно ограничено.
Щом е написано, че нямат право да настъпват линията на питлейна, използвайки ефекта на изтегляне - Райконен ще бъде наказан за случката в Баку.
Щом е написано, че не следва наказание при пресичане на очертанията на трасето, освен в случай че се печели позиция (правете разлика между печелене на позиция и запазване на позиция) - Хамилтън няма да бъде наказан за случката в Монако.
В този ред на мисли, ако гледате он-борд кадрите от колата на Хамилтън в Монако, ще видите, че няма движение на волана в дясно, т.е. той следва състезателната си линия и не блокира Рикардо. Дори и да прави опит да го блокира, в правилата е записано, че той има право на едно движение по цялата ширина на трасето. Това, че Рикардо се опита да се навре между Хамилтън и стената, си е негов проблем. Да, изглеждаше много по-драматично, отколкото всъщност беше, поради близостта на мантинелата...
Общо взето, подобно е на старта в Испания (където също нямаше наказание за нито един от участниците), с разликата, че там скоростта беше много по-висока, разликата в скоростите на двамата много по-голяма, а и предното крило на Хамилтън вече беше навлязло в рамките на колата на Розберг.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 06 Юли 2016, 20:26

MapkoB написа:В случая няма абсолютно никакво значение кой пилот на кого е симпатичен, кого подкрепяли рейс контрола и т.н. Има написани правила и мястото за импровизация и тълкуване е силно ограничено.
Щом е написано, че нямат право да настъпват линията на питлейна, използвайки ефекта на изтегляне - Райконен ще бъде наказан за случката в Баку.
Щом е написано, че не следва наказание при пресичане на очертанията на трасето, освен в случай че се печели позиция (правете разлика между печелене на позиция и запазване на позиция) - Хамилтън няма да бъде наказан за случката в Монако.
В този ред на мисли, ако гледате он-борд кадрите от колата на Хамилтън в Монако, ще видите, че няма движение на волана в дясно, т.е. той следва състезателната си линия и не блокира Рикардо. Дори и да прави опит да го блокира, в правилата е записано, че той има право на едно движение по цялата ширина на трасето. Това, че Рикардо се опита да се навре между Хамилтън и стената, си е негов проблем. Да, изглеждаше много по-драматично, отколкото всъщност беше, поради близостта на мантинелата...
Общо взето, подобно е на старта в Испания (където също нямаше наказание за нито един от участниците), с разликата, че там скоростта беше много по-висока, разликата в скоростите на двамата много по-голяма, а и предното крило на Хамилтън вече беше навлязло в рамките на колата на Розберг.

:yes: :yes: Аз съм напълно съгласен с теб.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата