Децата по- рано или по- късно в живота?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кога да си правиме децата?

Рано- до 27 години
55
43%
По- късно- след 30 и нагоре
74
57%

Общо гласове : 129
младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Децата по- рано или по- късно в живота?

Мнение от drago_pavlov » 06 Юни 2016, 13:51

K_Ilkov написа:Като цяло е хубаво човек да има цели и те да са високи, ама и летенето из облаците си има минуси :winky:

К'ви облаци, той ацера на ръба на стратосферата се движи и а-ха да преодолее гравитацията и да се впусне в дълбокия космос...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 06 Юни 2016, 14:32

какъв ******* трябва да си, че да кажеш на някого кога да има деца и кога не?! :shock:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 06 Юни 2016, 15:03

офф топик:
Непоисканият съвет е като свекървата - глупава и ненужна :mrgreen:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 06 Юни 2016, 15:24

последните 2 мнения само доказват, че за много хора е важно само и единствено ср*нето.
вичката да погледне заглавието на темата. Надали някой иска да даде наклон на който и да било.
а ацер-а, може да пита всеки родител, който има възможност да използва баба, дали свекървата и тъщата са излишни.
не напразно има лаф, че питаш родителите си дали можеш да излезеш преди 18 и след като имаш деца, ма друго си е да караме на тъпи вицове :mhihi: :mhihi: и дай вторият пълнител :mhihi: :mhihi:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 06 Юни 2016, 15:41

:OT: Това със 20-те стотинки беше велико! Поздрави на Ники! :lol:

Тая нощ спим с голяма ми дъщеря и по едно време я усещам, че сънува някакъв кошмар. Събуждам я леко без да я стряскам и я питам:
-Кошмар ли сънуваш?
И тя: - Не. Вълкът сънувам, че ме гони!
Аз си правя ръката на пистолет и казвам тихо "БУМ! Застрелях го!"
След което последва: - Добре че си до мен, тате!
Целувка и заспиване...

Поздрави!
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 06 Юни 2016, 15:54

@Doberman
Дори нз дали е виц, просто културно ти отговорих да не ме занимаваш :winky: Тва са лични неща и правилно отбеляза колегата - не на място ;) Най-малкото че не съм против децата.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 06 Юни 2016, 15:58

Нема нормални дето да имат нещо против децата, ма тфа друга тема...
Бих споделил единствено, че е добре преди да имаш деца да имаш поне дом. Аз лично от 4 години се боря с една къща, а тоя моя все че стана първи клас. Еми поизпуснал съм време с него и не мога да го върна това назад. За това съжалявам... На децата им трябва внимание и време. Ако не можеш да им го осигуриш, начи не им си нужен....
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 06 Юни 2016, 20:41

Doberman_vas написа:последните 2 мнения само доказват, че за много хора е важно само и единствено ср*нето.
вичката да погледне заглавието на темата. Надали някой иска да даде наклон на който и да било.

тебе отдавна съм те отписал с мненията... не си прави труда да ме адресираш :ok:

мега лицемерието
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 06 Юни 2016, 20:57

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 07 Юни 2016, 11:27

Някой те носи 9 месеца в корема си, ражда те, грижи се за теб, не спи по цели нощи в продължение на години, облича те, плаща ти образованието, за да можеш накрая да си сложиш профилна снимка с Фики.

По темата:
Ако до 30-33 не си усетил желанието и нуждата да имаш дете, твърде вероятно е и след това да не ти се случи. Парите нямат нищо общо.
never drive faster, than your guardian angel can !

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Юни 2016, 12:05

Аз нямам намерение да заклеймявам никого, но подобна ситуация е възможна само при грешно възпитание ...

Не говорим за липса на грижи, може да е точно обратното ...

Никога не съм си помислял, че мога да се държа така с родителите си.
Никога не съм си помислял, че може детето ми да се държи така с мен или майка си.

Ако второто се случи нямам никакви скрупули да подходя по начин непопулярен в модерното общество като подход към деца :paranoid: :box:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 07 Юни 2016, 12:40

K_Ilkov написа:........

Ако второто се случи нямам никакви скрупули да подходя по начин непопулярен в модерното общество като подход към деца :paranoid: :box:

Бой ли визираш? Боя си възпитава от време оно и аз никога не съм го отричала, даже напротив - смятам, че на доста от децата на моите познати боят им е малко.
Не говорим за липса на грижи, прав си, но говорим и за това, че е изключително трудно да възпитаваш пубер, който е обграден от други пубери, 90% от които са отгледани от еднополови двойки - мама и баба, на които говорят по цитирания от колегата начин и дори посягат, защото им липсва бащиния шамар, който аз лично не съм получавала, но въпреки, че съм момиче, цял живот съм се страхувала от него.

Няма как 16 годишния ти син да разбере, защо не го пускаш на дискотека, при положение, че другарчето му по чин снощи е било два шамара на баба си и е профукал половината и пенсия за водка савой и счукан аналгин и през целия ден разказва "ако знаеш колко беше яко и къв батак направихме до 5 часа".

Просто ситуацията в нашата мила родина е страшна. Буквално. :wave:
never drive faster, than your guardian angel can !

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Юни 2016, 15:19

Хората са казали - бий дупенце да не биеш дупище :mhihi:

Съгласен съм, че ситуацията е такава ... за огромно съжаление ...

Но, ... но това не променя нищо.

Понеже дадох личен пример ще продължа ...
Сега докато пиша се сещам за близки познати, никога не са ми били приятели,
но са гравитирали наблизо около мен в тиин годините ми, които приключиха бързо участие в тоя живот ...
Все бабаити, тарикати и актуални тогава - караха се коли без книжки, документи продаваха разни "препарати"
и се биеха или поне налитаха на бой, на де що ходи около тях ...
Единия последно преди доста години го видях в инвалидна количка, другия беше в пандела последно
щото преби шофьора на автобус от гр. транспорт понеже го засекъл ...
третия е метър под земята понеже имал да му връща пари някой си ...
Тия ги знам и сещам така, други има дето съм убеден, че са не по-добре ...

Що ги пиша тия неща ... Щото още тогава като съм бил на 14-15 знаех, че нямат светло бъдеще
дори и да не съм си представял и грам, че може да ги сполетят нещата, които написах ...
И на 14 човек може да подбира колко и с кого да е близък стига да има адекватна преценка за живота ...

Тя идва от вкъщи с говорене, а не с "я ходи се занимавай нещо, че си гледам мача сега",
та да трудно е ... много е трудно у нас да гледаш дете, но не е невъзможно нито ядрена физика ...

Така ги виждам аз нещата ... дали съм прав и успял с моя син ще мога да кажа след 10тина години :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Аватар

Мнение от Хаос » 07 Юни 2016, 16:04

K_Ilkov написа:Хората са казали - бий дупенце да не биеш дупище :mhihi:
Все бабаити, тарикати и актуални тогава
Единия в инвалидна количка, другия беше в панделa, третия е метър под земята

още тогава като съм бил на 14-15 знаех, че нямат светло бъдеще

И на 14 човек може да подбира колко и с кого да е близък

спомням си в 7ми клас (далечната 1997) някои идваха с газов пистелет на училище, опираха го в главата на съученик (ей тва момче Пламен сигурно му е останала травма за цял живот оттогава)
други в квартала си джиткаха с патлак в дънките

това не означава, че другите около тях са станали същите отрепки, децата отрано имат пример за подражание и той не е улицата
ако случайно подражават на улицата, за това са виновни родителите, че не се успели да установят правилния модел на подражание, който очевидно се налага с разнообразни методи - бой, поощрение итн

ако човек не се чувства сигурен, че ще отгледа читаво куче, по-добре да не се ослушва за отглеждане на деца
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Юни 2016, 16:23

:yes: Именно

То лошото е, че тия дето не могат да отгледат често си мислят точно обратното ...
За това обществото и държавата като негово продължение би трябвало да вкара в коловоза и родителите и децата дето са изпуснати ...

За съжаление в това отношение има пълна абдикация от училища и изобщо от всички институции ...

Мой познат - в класа на сина му има дете дето биел всички деца наред, момичета, момчета ...
Сина му му отвърнал, и извикали бащата.
Психоложката обяснила, че те учели децата да не отвръщат на въпросното агресивно дете :shock:
СмЕтам не е нужно да коментирам изобщо ... :banghead: :banghead: :banghead:
Изображение

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата