Реална личност ли е Иисус Христос?
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Реална личност ли е Иисус Христос?
Elesar74 написа:Един такъв въпрос. Колко от тук пишещите, са чели Библията поне веднъж през живота си?
Съжалявам. До сега никога не съм имал толкова време за губене ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
K_Ilkov написа:KoolyO написа:Кажи честно!

Никой не може да оспори влиянието на христианството върху "модерният начин на живот". Но погледнато реално, нещата се развиват въпреки това и въпреки "Светото писание". Защото в последните векове хората взимат това което е добро и недоглеждат/пропускат лошото в него.
И да отговоря на Елесар. Да. Още докато бях в гимназията прочетох от кора до кора първо стария, след това новия завет. До преди това бях отглеждан като христианин, вярвах в христиански бог, водеха ме на църква и т.н. След това започнах да мисля сам. Погледнато по този начин библията и на мен ми е помогнала с не малко. Да се оттърся от оковите, които са ми били сложени "по рождение".
След това на няколко пъти съм я зачитал "по диагонал", опитах се да прочета и целия коран, но да... Ако може да перефразирам мнението отгоре, има къде къде по-интересни и по-важни книги за прочитане.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
Cry...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Чел съм Библията, Корана, Торите, Ведите. Абе чел съм свещените книги на големите религии. Всички са един дол дренки, но исляма и християнството са най-лошите - само там се споменава да се гонят и трепят иноверците.
Християнството е прието от 1/3та от световното население (малко по-малко реално) - няма как да е най-важната книга
Дори може би в момента исляма и християнството са изравнени като последователи.
K_Ilkov написа:Десетки векове това се смята за най-важната книга за човечеството ...
Християнството е прието от 1/3та от световното население (малко по-малко реално) - няма как да е най-важната книга

Si non confectus, non reficiat.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
BMW_RIDER написа:
Батка ти па намери кой да дадеш за пример! Евреин, атеист (на който Господ доста е дал и същевременно взел и може би затова му е сърдит) и негър....Има един пример, който е известен като Залога на Паскал. Искрено го препоръчвам на невярващите да прочетат какво е казал един блестящ Блез Паскал по въпроса и да си направи всеки сметка за себе си. Доста е интересно.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
E34 написа:BMW_RIDER написа:
..... и негър....
Ахаххахахаха, е ти ут'епа коча с лопатата!

Както и да е. Какво значение има КОЙ е казал нещо, ако това нещо е правилно?
А забравих! Не е библейско, съответно не може да е вярно/правилно. М?
Laugh...
Cry...
Cry...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Zagy написа:K_Ilkov написа:Десетки векове това се смята за най-важната книга за човечеството ...
Християнството е прието от 1/3та от световното население (малко по-малко реално) - няма как да е най-важната книгаДори може би в момента исляма и християнството са изравнени като последователи.
Според мен тези неща не са на кг. или бройка хора в случая ...
По някакви причини, не твърдя, е че библията, достиженията на модерния свят
са развивани или доразвивани в последните 10+ века в християнски държави.
Това, че има милиарди китайци киснещи в оризищата и знаещи само да се еВЪт и да серЪт,
не го смятам за много важен фактор относно развитието на планетата било то в положителна или отрицателна насока ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Zagy написа:Чел съм Библията, Корана, Торите, Ведите. Абе чел съм свещените книги на големите религии. Всички са един дол дренки, но исляма и християнството са най-лошите - само там се споменава да се гонят и трепят иноверците.K_Ilkov написа:Десетки векове това се смята за най-важната книга за човечеството ...
Християнството е прието от 1/3та от световното население (малко по-малко реално) - няма как да е най-важната книгаДори може би в момента исляма и християнството са изравнени като последователи.
Дай пример от Библията, че там пише да се гонят и трепят иноверците.
K_Ilkov написа:Elesar74 написа:Един такъв въпрос. Колко от тук пишещите, са чели Библията поне веднъж през живота си?
Съжалявам. До сега никога не съм имал толкова време за губене ...
Тогава какво коментираш тук? След като смяташ, че това е губене на време и сега си го губиш, защото участваш в дискусия по тази тема. Явно имаш много време за губене.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Демагогията е основен инструмент на християнството
Интересно ми е да чета и да оборвам библейските глупости
Има ли проблем? Ти що пишеш след като си прозрял вече истината?

Интересно ми е да чета и да оборвам библейските глупости

Има ли проблем? Ти що пишеш след като си прозрял вече истината?
KoolyO написа:Не е библейско ...

...
- Zagy
- нафтения
-
Elesar74 написа:Zagy написа:Чел съм Библията, Корана, Торите, Ведите. Абе чел съм свещените книги на големите религии. Всички са един дол дренки, но исляма и християнството са най-лошите - само там се споменава да се гонят и трепят иноверците.K_Ilkov написа:Десетки векове това се смята за най-важната книга за човечеството ...
Веднага:
„А който постъпи тъй дръзко, че не послуша свещеника, който е там на служба пред Господа, твоя Бог, или съдията (който се случи в ония дни), той трябва да умре – тъй изтребвай злото от Израиля;“
Тълкувание - ако не си последовател - под ножа.
„Който принася жертви на богове, освен на едного Господа, да бъде изтребен.“ - пак горното.
„И сключиха завет да търсят Господа, Бога на отците си, от все сърце и душа; а всякой, който не потърси Господа, Бога Израилев, да умре – бил той малък или голям, мъж или жена.“ - пак горното.
„Тогава, ако някой предсказва, то баща му и майка му, които са го родили, ще му кажат: ти не трябва да живееш, защото говориш лъжа в името на Господа; и ще го порази баща му и майка му, които са го родили, когато той ще предсказва.“ - да не се повтарям...

И една своеобразна черешка на тортата (има и други, ма тая ми попадна):
„Ако чуеш за някой от градовете ти, които Господ, Бог твой, ти дава за живеене, че са се появили в него нечестиви люде изсред тебе и съблазнили жителите на техния град, думайки: „хайде да служим на други богове, които вие не познавате“, ти издири, разпитай и разузнай добре; и ако това е чиста истина, че е сторена такава мръсотия сред тебе, погуби жителите на оня град с острието на меча, предай на заклятие него и всичко, що е в него, и добитъка му погуби с острието на меча; а всичката плячка от него събери насред стъгдата му и изгори с огън града и цялата плячка от него за всесъжение на Господа, твоя Бог, и да бъде той вечно в развалини, никога отново да се не съгражда. Нищо от заклетото да не прилепне по ръката ти, за да укроти Господ яростта на гнева Си, да ти даде милост, да те прости, и да те размножи (както ти бе говорил), както се бе клел на отците ти, щом слушаш гласа на Господа, твоя Бог, спазвайки всичките Му заповеди, които сега ти заповядвам, и вършейки (добро и) угодно пред очите на Господа, твоя Бог.“
Има още много: https://anti-bible.com/%D0%B5%D1%82%D0% ... %86%D0%B8/
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Ти сам каза че не си чел Библията, откъде знаеш, че там пише някакви глупости?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Zagy написа:Elesar74 написа:Zagy написа:Чел съм Библията, Корана, Торите, Ведите. Абе чел съм свещените книги на големите религии. Всички са един дол дренки, но исляма и християнството са най-лошите - само там се споменава да се гонят и трепят иноверците.K_Ilkov написа:Десетки векове това се смята за най-важната книга за човечеството ...
Веднага:
„А който постъпи тъй дръзко, че не послуша свещеника, който е там на служба пред Господа, твоя Бог, или съдията (който се случи в ония дни), той трябва да умре – тъй изтребвай злото от Израиля;“
Тълкувание - ако не си последовател - под ножа.
„Който принася жертви на богове, освен на едного Господа, да бъде изтребен.“ - пак горното.
„И сключиха завет да търсят Господа, Бога на отците си, от все сърце и душа; а всякой, който не потърси Господа, Бога Израилев, да умре – бил той малък или голям, мъж или жена.“ - пак горното.
„Тогава, ако някой предсказва, то баща му и майка му, които са го родили, ще му кажат: ти не трябва да живееш, защото говориш лъжа в името на Господа; и ще го порази баща му и майка му, които са го родили, когато той ще предсказва.“ - да не се повтарям...
И една своеобразна черешка на тортата (има и други, ма тая ми попадна):
„Ако чуеш за някой от градовете ти, които Господ, Бог твой, ти дава за живеене, че са се появили в него нечестиви люде изсред тебе и съблазнили жителите на техния град, думайки: „хайде да служим на други богове, които вие не познавате“, ти издири, разпитай и разузнай добре; и ако това е чиста истина, че е сторена такава мръсотия сред тебе, погуби жителите на оня град с острието на меча, предай на заклятие него и всичко, що е в него, и добитъка му погуби с острието на меча; а всичката плячка от него събери насред стъгдата му и изгори с огън града и цялата плячка от него за всесъжение на Господа, твоя Бог, и да бъде той вечно в развалини, никога отново да се не съгражда. Нищо от заклетото да не прилепне по ръката ти, за да укроти Господ яростта на гнева Си, да ти даде милост, да те прости, и да те размножи (както ти бе говорил), както се бе клел на отците ти, щом слушаш гласа на Господа, твоя Бог, спазвайки всичките Му заповеди, които сега ти заповядвам, и вършейки (добро и) угодно пред очите на Господа, твоя Бог.“
Има още много: https://anti-bible.com/%D0%B5%D1%82%D0% ... %86%D0%B8/
Да те питам, ти правиш ли разлика това до кого е писано? Случайно да си евреин и да живееш под Моисеевия закон? Защото това писаното е за хора, които живеят сред Израил, а не друговерци.
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
Ами и аз и ти сме я чели Елесаре.
И двамата знаем, че си ги пише тези неща там буква по буква. Сигурен съм, че ти е под ръка, та можеш да провериш.
Ако те мързи, мога да ти дам точните препратки към цитатите дадени от Заги.
Освен това и той си каза, че я е чел. Заедно с повечето други свещени книги.
И двамата знаем, че си ги пише тези неща там буква по буква. Сигурен съм, че ти е под ръка, та можеш да провериш.
Ако те мързи, мога да ти дам точните препратки към цитатите дадени от Заги.
Освен това и той си каза, че я е чел. Заедно с повечето други свещени книги.
Laugh...
Cry...
Cry...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Elesar74 написа:Ти сам каза че не си чел Библията, откъде знаеш, че там пише някакви глупости?
Тва беше за мен, нали?

Книга, в която се говори за "непорочно зачатие" и "възкръсване" я класифицирам във фентъзи романи, а не си падам ...
Детайлите около тези "събития" хептем не ме вълнуват

Други въпроси?

...
- Zagy
- нафтения
-
Към колегата Елесар74:
А да те питам - ти знаеш ли, че християнството приема и признава Стария завет? И знаеш ли какво означава това?
Или репликата на папския прелат при Монсегюр - "Избийте всички - Господ ще си познае своите." - е измислена ей така, в междучасието?
А да те питам - ти знаеш ли, че християнството приема и признава Стария завет? И знаеш ли какво означава това?
Или репликата на папския прелат при Монсегюр - "Избийте всички - Господ ще си познае своите." - е измислена ей така, в междучасието?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Адвентистите не признават стария завет така че трудно ще го впечатлиш елизар с такива въпроси .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...