Как Ви се струва новата 5-ца?
Модератор: Общи модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Как Ви се струва новата 5-ца?
Според мен проблема на G30-ката е, че не изглежда достатъчно различно. Ако трябва да разсъждавам като типичен софийски дришлъо, за какво ми е да си я купувам, като незапознат/разбирай ковра/ няма да вдене финансовата разлика с Ф10-ката и само ще съм се вътрил? Отделно пък ако съм си купил Ф10-ка преди 2-3 години нова от магазина, направо апсурд да се набият толкова много пари в кола, която от първия поглед може да не различиш от фейслифта. Поне аз така си мисля де, дано един ден да сваля найлончетата и тогава ще му мисля 

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Top Gun Maverick написа:Може ли по-техническите мнения(тези извън "абе става, ама за без пари ако може, иначе старата е по-хубава")да се насочат към тази тема в основния форум:
viewtopic.php?f=1&t=361328&p=4239745#p4239745
Че съм и питал нещо там ако може да отговори някой моля.![]()
Иначе тука стана като бит пазар темата, а има и интересни мнения, но за да се четат всички, трябва да минеш и през разните за Авентадор, Пагани Зонда и...Лада.![]()
Та мисля сериозните мнения ще е добре да се насочат натам.
Аз мога да сондирам познати за инструмент клъстера и инфотейнмънта, ако те интересува нещо, понеже са правени (проектирани - хардуер, софтуер) тук, в България

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
- oxam
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10
в четвъртък бях на предпремиерно представяне, колата беше 540 х драйв. На живо е доста красива и е пъти по-добре от снимките. Само че не е нещо революционно - по-скоро като променен фейслифт на Ф10. Изглежда по-голяма, но вътре има по-малко място от Ф10. Интериорът е много приятен (седалки, кори на вратите), но долната част на таблото беше направена от рециклирани бъркалки за кафе (а горната беше облечена с кожа, иди ги разбери....), жабката за очила до шофьора нямаше кадифе вътре, а най-долна пластмаса.

- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Като сравня интериора на Е класата и 5 серия, си мисля, че сме доста назад от Мерцовете по отношение на лукса който трябва да доставя петака.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Вътре е доста красива спор няма , но както колегата по-горе каза , малко хора биха направили разлика , че това е реално нова 5та серия , наистина изглежда повече като фейслифт на Ф10
, спор няма , че визията на ф10ката е доста хубава и няма особено какво да се промени , но и аз очаквах , да бъде по-различна и от вънка . Иначе колата е супер 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
CrazyElement написа:Вътре е доста красива спор няма , но както колегата по-горе каза , малко хора биха направили разлика , че това е реално нова 5та серия , наистина изглежда повече като фейслифт на Ф10, спор няма , че визията на ф10ката е доста хубава и няма особено какво да се промени , но и аз очаквах , да бъде по-различна и от вънка . Иначе колата е супер
Абе и аз не правя разлика между ново и старо ауди и шкода и т.н - означава ,че не са различни ли?!
Чешем си езиците,кой какво очаквал,какво не му харесвал а 95% от нас не мога да си я позволят,доста по-луксозно ми изглежда от Ф10.Нали не очаквате разликата да е Е39 - Е60..е няма да е с Ф10 - G30...
Малко да погледнем сред годините промените и някак си аз лично не се изненадвам как дизайна не се променя рязко..

При 7ма серия е същото...

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век

v3n0m написа:http://fakti.bg/avto/207478-mercedes-benz-dogonva-bmw
Тия колко са нагли... Нещо се объркаха да ме карат да си изключа adblock, че да им прочета умрялата статия

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
drago_pavlov написа::OT:v3n0m написа:http://fakti.bg/avto/207478-mercedes-benz-dogonva-bmw
Тия колко са нагли... Нещо се объркаха да ме карат да си изключа adblock, че да им прочета умрялата статия
С адблок си я чета без проблем...
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
drago_pavlov написа::OT:v3n0m написа:http://fakti.bg/avto/207478-mercedes-benz-dogonva-bmw
Публикувано във факти.бг:
Изминалият септември е първият месец, в който са купени над 200 000 автомобила от марката Mercedes-Benz (211 286, +12%). Това дава шанс на "Трилъчевата звезда" да си върне челната позиция в премиум сегмента, изпреварвайки другите двама производители от голямата немска тройка, сочат данните за продажбите от началото на годината.
От януари до септември по света са регистрирани 1 538 000 нови "мерцедеса" - с 11.7% повече от същия период през миналата година. BMW и Audi също отчитат ръст. Двете баварски марки са успели да пласират съответно 1.48 млн. (+6%) и 1.409 млн. коли (+4.5%).
BMW изпревари Mercedes-Benz по продажби за първи път през 2005 г. Малко по-късно ръководството на Daimler заложи пред компанията стратегическата цел до 2020-а отново да стане лидер в премиум сегмента. Миналата година това не стана, но "Трилъчевата звезда" все пак успя да задмине Audi с 1.87 млн. срещу 1.8 млн. продадени коли. Баварците останаха недостижими на върха с 1.9 млн. реализирани автомобила.

Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Гледам го това ревю и си мисля, само да ти я разбият, без да могат да я запалят, що неща могат да ти откраднат особено с тия таблети отзад...
https://www.youtube.com/watch?v=HMv-pEcR90w
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
dextuar написа:Гледам го това ревю и си мисля, само да ти я разбият, без да могат да я запалят, що неща могат да ти откраднат особено с тия таблети отзад...
Така е, в България явно това е болна тема. По белия свят никой не си го мисли това.
А и колега, може да се заблуждаваш. Я виж нагоре коментарите как едва ли не нищо няма тая кола. Чак се стигна дотам да се говори за Е-клас, че не знам си какво. Честно казано през годините Е-клас е бил синоним на грозен параход, а с доскорощната с тия два разделени фара направо убиха дори лидерското място на първата очиларка, а си мислех, че това е невъзможно.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.