Отнемане на СУМПС за глоби VS фолио за затъмняване

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да караме спокойно със затъмнени джамци
23
35%
Да караме спокойно без да могат органите да те лишат от правото да управляваш кола във всеки един момент
43
65%

Общо гласове : 66
старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Отнемане на СУМПС за глоби VS фолио за затъмняване

Мнение от K_Ilkov » 06 Юни 2017, 11:50

bum_bum написа:Виж, че то няма една тема в която да не се скараме. Всеки тегли към неговото си. Всички в затвора за скорост, за без книжка, за неправилно дишане. А утре като се случи нещо, което него го засяга реве колко глупава била държавата и как може видиш ли подобни ограничения да се налагат.

Така си е ... вероятно и аз съм в кюпа на каращите се нерядко :mhihi:
За съжаление е повсеместно ... междувременно се занимавам и с данъчен проблем касаещ малка група хора,
но наистина създаващ им сериозни проблеми и изключително тъп едновременно ...
Всеки си прави пас ... направо ми е трудно да повярвам колко сме пасивни за такива неща :confused:

За свое оправдание, ще кажа, че темата не съм я пуснал за да се оплача, а за да алармирам някои бъдещ потърпевш ...
Да се знае какво се случва напрактика, а не по новините. Аз моето си го изтеглих ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 06 Юни 2017, 13:14

K_Ilkov написа:...
Всеки си прави пас ... направо ми е трудно да повярвам колко сме пасивни за такива неща :confused:

...

Е, ние си избрахме престъпници с не много акъл в главата да ни управляват, какво да очакваме.
А явно и психологията ни е такава, милиони шофьори слушат как са най-големите престъпници и ако ги озаптят всичко ще е по мед, и масло.
Идеята е добра, но ти е ясно, че нищо няма да се случи. Българина реве като му опре отзад, а като опре на комшията даже му е кеф.
Чак събота работи Тиквата, да обяснява как ще оправи шофьорите, голям проблем.

ПП: Найлона по стъклата може и да го разрешиха, но повечето коли спирани за проверка са с тъмен найлон.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 06 Юни 2017, 13:23

Аз съм съгласен да се включа във всяка една стъпка, която би довела до задвижване в заспалата система на КАТ. Наскоро си пререгистрирах Е92ката в КАТ Пловдив. Стана голям проблем именно заради невръчени снимки от камери, за които никой не подозираше (с две други BMW та, но щяха да спрат регистрацията на Е92ката). Отделно, че процесът по регистриране на автомобил е същия, като от преди 20г, със същите пропуски, които правят служителите, и със същата безпомощност за решаването им.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 06 Юни 2017, 13:29

Започваме да си говорим :yes:

Нека всеки да си каже на какви безумия се е натъкнал в КАТ и да инициираме нещо.
Било по ТВ било официално чрез СБА или нещо избщо ...

Не е възможно това нещо КАТ да е толкова безумно и закостеняло!

Lenco написа:Идеята е добра, но ти е ясно, че нищо няма да се случи.

То много неща са ми ясни, или поне си мисля :mhihi: , но отказвам да се съобразявам с това ...
Аз и преди време имах горчив опит с РПУ-то ми, бяха ме извикали за ПТП с подобна на моя кола преди 2 месеца,
моята беше вкарана преди 1 седмица от Германия :mhihi: Писах жалба ... познай ... ходих да пиша обяснения за жалбата :mhihi: :kuku:

Ако ще да остане само тая тема и фермана ми до КАТ :lol: пак ще е повече от това да си затрая и да махна с ръка :dunno:
А то е по-лесно и щадящо за нервната ми система :mhihi:

Или пък да си намеря връзка в КАТ :mhihi: Ако се постарая и това сигурно ще направя, но докога?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 06 Юни 2017, 13:50

То не е само КАТ, всичко ни е такова, 2017г. няма как да те уведомят за глоба, примерно, ами ЧСИ, така им е удобно, а същевременно може да разбереш не контакти на някой ами и кой номер гащи носи, и къде ги съблича.
Кое у ред? Декември трябваше да мина преглед в София, викам ОК, ще мина легално ама съм забравил данъка. Започнаха едни дебати с данъчно Бургас и пункта за ГТП. Платих онлайн ама ония в Бургас викат да си взема бележката на живо и като платя някаква такса :kuku: Добре, че някаква жена се нави да и пратя платежното на лична поща, да му сложи печат на общината и да го върне обратно. После в ГТП-то викат, че много хора плащали по поща 10лв да минат номер. Аз им обяснявам, че колкото и да съм прост няма да платя 150лв, като мога да мина с 10.
Лично за себе си съм решил, че няма да губя време да променям системата, безсмислено е, как викат 47 години стигат, нагледах се на какви ли не простотии и кви ги вършат "управляващите".
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 06 Юни 2017, 13:59

Lenco написа:То не е само КАТ ...

Абсолютно! Аз казах - всяка една БГ институция е "къщата, която прави луди" (за гледалите Астерикс :mhihi: )

То е ясно, че ако някой не извади жокер да се говори с Бойко нищо няма да стане :mhihi:

И все пак ... аз съм решил да пробвам ... тоя път :dunno:
Изображение

...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Юни 2017, 19:16

K_Ilkov написа:
Top Gun Maverick написа:Аз съм ходил веднъж за такава снимка и ми звъняха поне 3 пъти да ида, но защото се познаваме, иначе те търсят на адрес. Знаех какво е още преди да ида, та общо взето ако имаш човек, може да ти каже какво е.

Вънка нек' си вали ...

Ти си имаш хора в КАТ, боли те фара ... Да се взимат книжки за всичко, нали?
Хубава работа ама българска :winky:

Виж сега, това, че имам хора, съвсем не значи, че не мога да гризна дървото в такава ситуация. Просто аз като ми дойде нещо такова на адрес, не бих се крил за да се стигне дотам, че да ми вземат книжката, не мога да си го позволя това нещо дори за няколко дни, ще ми излезе доста скъпо. Виждаш ли разликата? Те имат интерес да ти връчат глобата, а не да не ти я връчат и после да ти вземат книжката. Просто реално на тях си вършеха услуга защото за да ми пратят призовката, трябва да ангажират човек. Онзи вижда на кой се води колата и ми звъни за да ида аз на крака, понеже знае, че не бих се крил, а и всеки ден ме виждат с колата, щяха да ме намерят пак лично и да я връчат както са правили на други хора в населени места, където почти всички се познават. Иначе знаеш процедурата, пращат човек, той търси някой и то няколко пъти. Не го намира в половината от случаите защото "той все го няма" и никой от живущите там(ако намерят такива)не се ангажира с това да му я предаде защото "не може" и т.н. още увъртания. Надявам се си разбрал с по-прости думи - хората ги мързи, звънят по телефон и им отивам на крак без да чакам да ме уведомят по надлежния ред както се изрази колегата Декстър. Всъщност ето ти пример за който и бум-бум каза, а също е против това да ти вземат книжката. Колегата Декстър знае, че има някаква глоба, но не знае каква. Знае и че го търсят, но не отива защото или няма време, или желание, или нерви, или просто мисли да не я плаща като се надява някога да отпадне. Все ми е едно на мен какви са му причините, лично негова работа си е, даже и да не иска да я плати. Но не се чудете тогава защо искат да ви вземат книжките на пътя. Тогава като ти вземат книжката съм убеден, че всеки "не знаещ", че няма глоба бързо ще отиде и ще я плати даже в пълната сума за да му върнат книжката или поне в 90%-та от случаите защото в другите 10 ще са някакви на които им е все тая. Съгласен съм с това, че не всеки е виновен и ще горят и наистина такива, които не знаят, но хайде да не се залъгваме, дали това ще са и 1% от всички? Отговорете си на този въпрос и ще видите колко би му пукало на някой управник за този под 1% ако в крайна сметка има ефект в събираемостта. Това пък ще ви доведе до извода, че и парламента да блокирате за няколко дни, точно нищо няма да се промени. Понеже обясняваш за таксиджии и иронизираш с връзки, да ти кажа, че точно таксиджиите знаят как се издействат закони след протести. Последно мисля преди няколко години си издействахме да караме без колани в населено място с условността, че трябва да има някакъв човек в колата, но реално никой не обръща внимание на това има или не защото в повечето случаи има, а ако няма, то на обжалването в съда може да се появи такъв и да каже, че е бил в колата, но полицая не го е видял. Ще ти кажа едно обаче за протестите и издействането на привилегии, става ли дума за пари г-дата от Парламента са почти непреклонни пък ако ще и палатки там да изкараш и да не мърдаш с дни. Едно време още сложиха апарати, имаше протести, те останаха. После вкараха ненужния жълт цвят, ефекта от който беше само да псуват общо бакшишите по пътя като правят нарушения защото щом са жълти и ги помнят лесно(затова и на мен като ми звъннат от КАТ и няма как да не ида, защото съм жълт и се помня лесно(откривам))сякаш другите шофьори не правят нарушения, но реално няма как да запомниш всички лекари или полицаи примерно защото колите им не са да речем съответно само червени и лампи отгоре или само сини. Решиха, че ще има години за такситита(вместо изисквания за екстри или състояние на колата)и го направиха. Имаше протести, отложиха, но пак го направиха, после удължиха годините, но всичко винаги е в интерес на някой. Протести винаги е имало, но става ли дума за пари, забрави да ги пипнеш. Последното с което ни обуха е връщането на патентния данък. Пак имаше протести, чак безредици, но пак духаме супата и си плащаме като попове. Просто г-дата не се вълнуват от правда или не ако става дума за пари. После народът се смее що бакшишите масово карали със стари гуми и не знам си какви шмекерии правели за пари. Ами нормално след като държавата иска да определя всичко и даже да печелят общините някакви колосални суми от разрешителни и каквото се сетиш там, а в същото време не ти осигуряват реално и място за спиране, понеже все има някой с друг цвят кола, който е паркирал там защото другаде нямало къде. А реално ти си платил за да спреш там и то задължително си платил, иначе няма разрешително. Мога до утре да пиша как държавата реално рекетира нас и не си мърда много, много пръста за да подобри условията на труд, но няма смисъл. Оправия няма, страдащи от всичко могат да бъдат клиентите, но иначе нямаше да има кой да кара такси. То горе-долу като катаджия да не вземал пари, сякаш за тая смешна заплата някой би го работил това, ама всеки ги плюе и псува защо вземали. :mhihi: Почти всеки де.

Относно тъмните стъкла, ами те са разрешени бе г-да, просто до някаква степен. И не мислете, че и това може да се издейства да си като в катакомба. В САЩ примерно има щатове където може(предимно слънчеви)има и където не може. Запитайте се защо дори в доста от слънчевите държави в Европа е забранено и тогава се чудете как да ви разрешат да сте и отпред черни. Аз като бях на предните странични тъмен са ме спирали два пъти полицаи в София за това нещо, но не съм се оплаквал защото знам, че е забранено и съм си виновен. И да ви кажа макар да съм сигурен, че знаете(то е горе-долу като това, че знаете за съществуващата си глоба в над 99%-та от случаите, но се скатавате поради една или друга причина)но е пълно с хубави фолиа с У-ВЕ филтър. И наистина действат. Някой ако толкова иска да му е черна цялата кола пък, лепи и после се разбира с полицаите както и ако може. Ако пък иска да променя закона, пред парламента от няколко дни не е имало струпване, моля вървете, само не намесвайте името на клуба в подобни несериозни неща. Само си представям заглавията - БМВ клуб България иска тъмно фолио на предните стъкла. ГоУфаджиите с радост ще подкрепят, убеден съм. Но едва ли някой нормално работещ човек ще се занимава с това. Има къде, къде по-важни неща, които си струват протести относно ЗДвП.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 06 Юни 2017, 19:36

Не можах да ти прочета цялото мнение затова само по моя повод. Ако не бях отишъл да подавам за златен талон и на гишето да ми кажат, откъде щях да зная, че са ме снимали? Аз не се крия, адреса си е моя, пощальона го познавам и той мен, но все нищо не ми носи. Аз не съм длъжен да ходя в КАТ постоянно да проверявам, нали така???

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от inspite » 06 Юни 2017, 20:23

Толкова ли е трудно да направят онлайн справка, за да може всеки да провери лесно какво и колко дължи(ако изобщо дължи) не мога да разбера. На справката в сайта на МВР "виси" съобщение че поради обновяване временно не работи. Това временно е от 3, 4 години може и повече.Като всичко държавно и тук съм сигурен че ресурса и мощността на софтуера им е по-слаб от този на Лидл за складиране на чушки и репички.

Sent from my Lenovo A2020a40 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Юни 2017, 21:08

То така временно от 7-8 години по гишетата на КАТ има надпис, че поради проблем със системата ослужването може да бъде забавено. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 06 Юни 2017, 22:43

Сериозно ли изпращат полицай да търси провинилите се за да им връчи глобата? Това, ако е така, не знам какъв идиот може да го измисли.

Не по-малко абсурдно е от това с 2 годишната давност на актовете..
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Юни 2017, 7:53

Denmark написа:Сериозно ли изпращат полицай да търси провинилите се за да им връчи глобата? Това, ако е така, не знам какъв идиот може да го измисли.

Не по-малко абсурдно е от това с 2 годишната давност на актовете..

Кварталния :mhihi: Така поне ми казаха в КАТ във видео контрола :dunno:

Организирана работа :mhihi:
Изображение

...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Юни 2017, 8:11

Top Gun Maverick написа:Виждаш ли разликата?

Ми, не :dunno: Виждам само една, пардон две педи роман :mhihi:

Тва, че професията ти е свързана с каране не знам какво и за кого променя нещо ...
На мен например ми е доста трудно да се впиша в работното време на КАТ.
Или трябва да си взема отпуска или по друг начин да отсъствам от работа.
В случая с 300 зора успях на 3тия ден да стигна до КАТ.
През това време как и какви дискомфорти ми е създало това, че са ми взели книжката и талона само аз си знам.
Казвам и талона щото иначе може някой друг да кара тази кола, жена ... тва онова ...
С две думи несвършилите работата си ме наказаха - сещаш ли се?

Top Gun Maverick написа:Те имат интерес да ти връчат глобата, а не да не ти я връчат и после да ти вземат книжката.

сИрЬОзно :lol: Много исках ама нямам желание. Виждал съм ама няма. :winky:

И като имат интерес що не си вършат работата?
Не казвам, че целта им е да ми/ни вземат книжките - просто не си вършат работата. Кое не ти е ясно?
Изображение

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E39

Мнение от kener » 07 Юни 2017, 9:22

По правило, в твоя случай, е трябвало да ти връчат разпечатка за глобите, а не да ти взимат каквото и да било. И от този момент започва да тече срока за плащането им. Много често, обаче таблетчетата не работят, и ако те изпуснат(не ти връчат разпечатка) може и да не те спрат пак в периода на давността на глобата. В такива случии те изнудват, пребирайки(незаконно) ти книжката, за да си платиш веднага глобите.

П.П На мен ако ми вземат така книжката и талона, ще подам жалба срещу двамата катаджии. Т'ва си е за дисциплинарно наказание, нищо, че така са инструктирани да действат.
40653

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Юни 2017, 9:38

И аз смятам, че е по-скоро някаква аномалия случилото ми се отколкото практика :yes:

НО ... служителите на реда НЕ МОГАТ да си позволяват неправомерни действия ... според мен поне :dunno:
Къде му излиза сметката ако следящите за спазването на законите ги нарушават ... (не питам, то се вижда :mhihi: )

пп. Подал съм :yes: Чакам да видя какво ще ми отговорят ...
Изображение

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата