Връщат КАТ в храстите
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Връщат КАТ в храстите
Като я подкарахте тая тема , я кажете бялата астра в коя посока снима ? Много често съм забелязал мигат мигат и като подмина астрата тя паркирана под дървото ама камерата гледа насрещното тоест към тези дето ми мигат . Та в тоя случай може ли да ми снима гъзягата с превишена скорост щото аз като подмина давам мръсна газ веднага да се отдалеча по бързо от неприятностите
Или си снима насрещното а пък те за кво мигат в тоя случай 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Някои снимат отпред, други отворили багажника и снимат назад..
Аз мигам на всички, не зависимо че снима в обратната посока, че знае ли се кога ще им скимне да обърнат радара.
Аз мигам на всички, не зависимо че снима в обратната посока, че знае ли се кога ще им скимне да обърнат радара.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Врачанин, за себе си казах, че като са скрити светя винаги.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Vra4anin написа:Искам само да попитам тези които не премигвате (или пък премигвате само на тези, които са ви симпатични) за патрулка на пътя - като карате на междуградски (междуселски) път, движите се с 90 като по правилник, а изведнъж видите как под дървото под сянката се е шмугнала бяла астра и дебне (защото е спряла на 50 метра след знак с ограничение 60, незнайно защо е това ограничение на здрав и равен път) и вие инстинктивно скочите върху спирачките и се препотите от стрес и напрежение за да не ви снимат/спрат. Въпреки това успявата да намалите, не ви снимат и не ви спират, макар с риска от инстинкта ви да не ви хванат и рязкото спиране, се създава предпоставка някой отзад неспазващ дистанция да ви натресе и стреса, който изживявате за няколко секунди .... и като видите как срещу вас за последната една минута се разминахте с 50 коли и нито една от тях не ви сигнализира, че има КАТ.... въпросът ми е: НЕ ВИ ЛИ СТАВА.... ТЪПО? Не си ли казвате "дееба, що никой не предупреди, че има полиция"
![]()
А защо не приемеш, че като има ограничение на скоростта, значи трябва да намалиш? А не само при наличието на патрулка, така ще си елеминираш стреса.
Хората, които пътуват често са най-прецакани, дали заради кофти пътища, трафик, полиция, катастрофи и т.н., нормално е да им се отразява най-много. И аз пътувам доста и мен ме дразнят понякога бавните хора (не бавно движещите, ами например, че някой се сеща да се върне в дясната летна 1км след като е изпреварил тир), но и да се ядосвам няма да има полза.
Онзи ден например пътувах от Хановер до след Хамбург по второстепенните пътища и е адски досадно с всичките ограничения, а пътищата не е като да не са перфектни. На доста места имаше някакви стълбове с камери (не знам дали работят) и никой не ми е светкал, а и не виждам причина да го прави, моя си работа е ако ме снима.
Иначе за бялата астра -> преди 2 седмици пътувах малко из БГ и на излизане точно от Враца спрях на ОМВ-то да заредя и за кафе и малко след като тръгнах се залях с кафето (баси некадърника

Кажете ми защо като толкова мразите злите джигити, не смятате ли, че трябва да има санкции за опасните шофьори? И ако да, защо се отнемат точки за страшни глупости, но ако направиш ПТП без да има средна телесна+ и ако мпс-тата са в движение няма отнемане на точки? Защо хора с безброй ПТП-та нямат отнети точки? Та всичко е за пари...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Случвало се е разбира се да карам с превишена скорост...едва ли има някой дето да не е.
Но ти не си прочел внимателно предишния ми коментар или аз не съм обяснил правилно. Моя си е вината, че ме е снимала камера, а не на някой, че не ми е премигнал. Не мисля, че е липса на колегиалност. Пък и за тия 15-20 км/ч колко да е глобата, та чак да се разчувстваш. Плащаш си я без драма и другия път внимаваш повече с ограниченията.
Но ти не си прочел внимателно предишния ми коментар или аз не съм обяснил правилно. Моя си е вината, че ме е снимала камера, а не на някой, че не ми е премигнал. Не мисля, че е липса на колегиалност. Пък и за тия 15-20 км/ч колко да е глобата, та чак да се разчувстваш. Плащаш си я без драма и другия път внимаваш повече с ограниченията.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Врачанин, първо аз я нямам вече М5-цата и второ по принцип няма как да знам кой, какво си е мислил и не ми е светнал. Ако си мисли тия неща и злобата е у него, боли ме мене, не бих го отразил даже. Иначе лично не си викам защо някой неми е светнал, даже през ум не ми е минавало, честно ти казвам. Такъв стрес по принцип трудно изпитвам защото карам по едни и същи пътища в 95%-та от случаите и знам къде може да има евентуално и каква патрулка, та ми е точно все тя дали ми светка някой или не. А ако карам по непознати пътища или поне по такива на които не знам къде може да има патрулка към днешна дата, просто си намалям където ми се струва съмнително или поне си имам едно наум. Едно време доста ме спираха и тогава насъбрах доста опит относно къде обичат да застават. Скоро патрулка не ме е спирала, нито снимала. Стационарната камера на Мирково ме изплющя 2013-та с М-ката, бях със 105 ли беше на ограничение 60, платих си и толкова. Там никой не светка никога. Не съм обвинявал никой, дори не ми е идвало на ум защо не ми е светнал някой. Преди 2 години близо на Тракията там до Хепи минах летящо пак с М-ката и даже писах дали има камери, че не ги видях, а имах някакъв спомен, оказа се че има, но не ме е отчело явно, понеже изпреварвах и или сме били двама на снимката, или съм имал късмет. Та това са ми кофти ситуациите за скорост за последните може би...9-10 години. Не броя разни спирания когато съм виждал патрулката от далеч. Аз имам навика да ги гледам от далеч и често изненадвам пътниците в колата като ги забележа, а те не могат и после се чудят как съм ги видял. От опит викам.
Честно казано за периода 2005-2007-ма имах страшно много спирания от патрулки за скорост. После понамаля, ама и не карам както тогава. 

Top Gun Maverick написа:И глобите колега, и глобите. И аз като ида в София и объркам лентите, винаги ме пускат, направило ми е впечатление. Никой не свири, никой не псува. Когато някой излиза и виждам, че е в затруднение ако не създавам опасност спирам, на мен също ми спират, при ляв завой също се пускат много пъти хората когато може, аз също пускам, в това отношение България отдавна израстна много. За карането с 30 все още не е практика, но тука опираме пак до контрола. Манталитетът е важен, но и Германците не ги чакай да спазват ако няма глоби. Нагледал съм се и на такива хора идващи тук и забравящ, че има правила. И не говоря само по пътя. Виж по морето туристите. Явно те са от друг тип западняци и манталитета не играе.
Колега, ти ако тези, които идват в България на море ги броиш за германци

Това, че плащат/обменят евро за лев не ги прави германци. Да си кажем истината - германците, които отиват на почивка в България са повечето пъти някакви талибани, канакета, турци и т.н. Сигурно има и 2 - 3% авантюристи, ама това е. Истинските германци си спазват закона, говорят на Вие, ако не те познават и манталитетът им е съвсем друг.
А относно контролът, да има го, обаче го има и самосъзнанието. Даже с риск да ме анатемосате си признавам, че ако някой мине през махалата с повече от 40км/ч при разрешени 30 км/ч лично аз бих го изтропал на полицията. И логиката е много проста - моите деца играят на улицата.
Тука нещо не разбрах- какво общо има извънградското и махалата?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ами бил съм по доста хотели с Германци, изглеждат си тъкмо такива, повечето дори се държат като такива, нищо нередно не съм видял от тях честно казано. Но искам да ти кажа, че те по принцип са свикнали и с глобите. Не отричам за манталитета, честно казано то вече Германец като кажеш, не знаеш какъв арабин може да бъде, че и бая наши цигани отидоха там.
Но има и доста случаи с баш западняци, които нещо тука им става и мислят, че всичко е позволено. Не може да ги свързавме само с това, че не са баш западняци защото там едва ли правят така.
Но има и доста случаи с баш западняци, които нещо тука им става и мислят, че всичко е позволено. Не може да ги свързавме само с това, че не са баш западняци защото там едва ли правят така.

efren написа:Тука нещо не разбрах- какво общо има извънградското и махалата?
Ми много просто - ограничението си е ограничение. Дали в махалата, дали извъградско все тая. Трябва да се спазва. Айде да си кажем истината, знаеш ли, колко е разликата в спирачен път, реакции и т.н. само при 20км/ч отгоре? Не вярвам. Пробвал ли си я разликата? Пак не вярвам. Защо си мислиш, че при 20км/ч отгоре, ще се оправиш с колата, ако нещо стане?
Top Gun Maverick написа:Ами бил съм по доста хотели с Германци, изглеждат си тъкмо такива, повечето дори се държат като такива, нищо нередно не съм видял от тях честно казано. Но искам да ти кажа, че те по принцип са свикнали и с глобите. Не отричам за манталитета, честно казано то вече Германец като кажеш, не знаеш какъв арабин може да бъде, че и бая наши цигани отидоха там.
Много ясно, всяко стадо си има и черни овце. Но по - скоро тези, които идвайки в България се променят са си същите боклуци и у тях.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Прави ми впечатление, че се залагат на "новият" участък между Стара Загора и Бургас по паркингите и снимат за превишена скорост. Благодаря на хората, които святкат от насрещното! Аз също го правя и виждам, че някои бият спирачки. Както и като карам по нормален път святкам бая ама рядко благодарят. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Нашите вече са в новата KIA, ама от завиране из храстите да не вземат да е одраскат.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Top Gun Maverick написа:Злорадстването(ако имаш предвид моя пост)и нещата, които съм описал вътре са МНОООООООГО различни неща.
Колега Top Gun - ми изобщо нямам предвид твоя пост, щото не виждам някъде в него да си писал, че злорадстваш. Ако имам предвид конкретно някой пост, го цитирам - в случая цитирах Don_diego за тираджиите, другото го казвам по принцип.
Иначе по темата не съм карал на много места в Европа - в Франция, Испания, Белгия и Холандия, навсякъде имаше табели за камери с изключение на Холандия.
Веднъж имаше някаква проверка в Франция - бяха сложили конуси един километър преди мястото за спиране за да намалиш скоростта до 30 и после имаше оградено място, където да отбиеш ако решат да те спрат. Отделно във Франция тази година слагат нови табели, които да са по информативни - https://www.thelocal.fr/20170116/frances-anti-speeding-road-signs-get-new-look. Там има и много 'dummy' камери, които имат превантивен ефект.
Така рязко да се изкача от храстите е опасност както за движението, така и за самите полицаи. Освен загиналият полицай от Пловдив тази година, преди време един полицай загина на караулката на Тракия, блъснат от една Шкода при проверка. Отделно има много случаи завършили с леки телесни повреди, на които не се обръща внимание.
В случая целта на махането на табелите е само една - да се събират повече пари. Абсолютно никой не го е грижа за безопасността. Чудя се тия там дето ги гласуват законите мислят ли изобщо или действат механично в повечето случай, каквото им заповяда лидерът им, те това правят

Миналата седмица карах по Тракия, седяха под един мост на сянка и спираха хората в аварийната лента. Много се учудвам как това е законно, при положение, че аварийната лента се използва само при авария, а не за престой, паркиране, движение и т.н.
Някой незаконно каращ 16 часа тираджия, изпил 10 кафета, като задреме и навлезе без да иска в аварийната ще помете полицаите заедно с горките хора, дето са ги спрели.