Защо карате на фарове за мъгла?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Защо карате на фарове за мъгла, когато няма мъгла

Защото изглежда гъзарско.
12
10%
Смятам, че така виждам по-добре.
10
9%
Моите фарове за мъгла не дразнят.
3
3%
Защото е разрешено.
0
Няма гласували
Защото има много коли с нерегулирани/нередовни фарове.
1
1%
Защото това е най-малкия проблем по нашите пътища.
6
5%
Карам на фарове за мъгла само когато има такава.
83
72%

Общо гласове : 115
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Re: Защо карате на фарове за мъгла?

Мнение от ylaine » 20 Ное 2017, 19:13

dextuar написа:
Knoxville_ написа:
driver69 написа:Лично на мен ми харесва визията на колата - лятно време редовно карам на габарит и халогени :lalala: . Разбира се, когато може и няма чичко полицай наоколо.

Защо те притеснява присъствието на чичко полицай, че пред него ги спираш?

За да не му завиди на визията, как иначе :mhihi:

и на стойката 8)

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 20 Ное 2017, 21:14

Две вечери пътувам София - Своге - София, всяка 5та кола кара с включени фарове за мъгла, абсолютно всеки ми вадеше очите (дори на мен дето съм свикнал да не им гледам фаровете когато се разминаваме) и това при положение, че съм в бус, та седя още по-високо от пътя.
ЕВем ти ниско светещите и незаслепяващи фарове за мъгла :ranting:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 21 Ное 2017, 7:29

Абе то и шофьора на служебния ни автобус постоянно присвятква на насрещно идващите коли, че го заслепявали, а аз седейки до него на мен не ми светят в очите. Та май малко се измества като яйцето или кокошката.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 21 Ное 2017, 7:53

KUM4o написа:Абе то и шофьора на служебния ни автобус постоянно присвятква на насрещно идващите коли, че го заслепявали, а аз седейки до него на мен не ми светят в очите. Та май малко се измества като яйцето или кокошката.

За 3-ти път в темата те питам - теб какво ти пречи да ползваш фаровете за мъгла САМО КОГАТО има мъгла или намалена видимост?

Забелязвам и тенденцията повечето, които карат на халогени, да са и същите, на които не им пречат :mhihi:

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 21 Ное 2017, 9:02

Понеже темата се напълни с обяснения за правилно настроените/регулирани фарове за мъгла, може ли някой да ми покаже как се настройват/регулират фаровете за мъгла? Безброй пъти прочетох как светят настрани и долу, може ли някой от тези, на които фаровете за мъгла светят встрани и долу да ни го покаже на една стена със снимка?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 21 Ное 2017, 19:37

Единствената причина да се кара на фарове за мъгла при ясно време е късата пишка и селския манталитет на водача. Няма никакво значение дали заслепяват или не. С тях нито се вижда по-добре, нито подобряват визията на курника, нито респектират. Господата с къси пишки са намерили начин да се обозначават на пътя, за да могат нормалните хора от далеч да разпознат с кого си имат работа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 21 Ное 2017, 19:45

efren написа:Понеже темата се напълни с обяснения за правилно настроените/регулирани фарове за мъгла, може ли някой да ми покаже как се настройват/регулират фаровете за мъгла? Безброй пъти прочетох как светят настрани и долу, може ли някой от тези, на които фаровете за мъгла светят встрани и долу да ни го покаже на една стена със снимка?

При мен имам врътка за реглаж по вертикала и за реглаж по хоризонтала. Дори на кромата на късите имам също реглаж по хоризонтала и мога да ги разширявам и да ги правя на точка.
Изображение

Аватар

Мнение от efren » 21 Ное 2017, 20:28

KUM4o написа:
efren написа:Понеже темата се напълни с обяснения за правилно настроените/регулирани фарове за мъгла, може ли някой да ми покаже как се настройват/регулират фаровете за мъгла? Безброй пъти прочетох как светят настрани и долу, може ли някой от тези, на които фаровете за мъгла светят встрани и долу да ни го покаже на една стена със снимка?

При мен имам врътка за реглаж по вертикала и за реглаж по хоризонтала. Дори на кромата на късите имам също реглаж по хоризонтала и мога да ги разширявам и да ги правя на точка.

Прости ми , но понеже досега не съм виждал такава кола, може ли снимка или някой линк в нета за регулирането по хоризонтала и вертикала на фаровете за мъгла?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 21 Ное 2017, 20:30

efren написа:
KUM4o написа:

Прости ми , но понеже досега не съм виждал такава кола, може ли снимка или някой линк в нета за регулирането по хоризонтала и вертикала на фаровете за мъгла?

Аз си го представям как след "реглажа" на око, от предния капак изскача един мармот и прави visual check против заслепяване :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 21 Ное 2017, 21:40

Пичове нещо ме взехте на ебавка и не ме кефите та ето нагледно фаровете ми дето мармота прави чек против госпожици в мензис.
Само къси
Изображение
Изображение
Къси + де***ба тия халогени :mrgreen:
Изображение
Изображение
Само халогени
Изображение
Изображение

Ако на така регулирани фарове ми кажете, че заслепяват сте страшни мрънльовци. Ходил съм и на така бленуваните от вас реглаж на фарове у сервиз и след такъв реглаж на няколко места все ми святкат хората та реглажите си ги правя сам.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 320da
Детайли за колата: e46 320da 150hp touring

Мнение от slavi7575 » 21 Ное 2017, 21:56

До KUM4o...
На тези къси които показваш, имаш едни дълги от мен ако те срещна. Малко са по-високо от колкото трябва, халогените също.
Последна промяна slavi7575 на 21 Ное 2017, 22:01, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 21 Ное 2017, 22:00

Щом не стига втория етаж значи не заслепява, по-добре от фабрично е :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 21 Ное 2017, 22:00

slavi7575 написа:На тези къси които показваш, имаш едни дълги от мен ако те срещна. Малко са по-високо от колкото трябва, халогените също.

Пич тия къси светят почти педя и половина под страничните огледала, а чертата на късите, която ходи нагоре я има всяка една кола. Вие наистина ме изумявате... аз спирам да пиша. Но я пуснете вашите къси да ги видим като толкова мрънкате интересно ми е. И това малко по-високо са ми е интересно къде трябва да са, че като гледам чертата на лупата почти граничи веждата на калника.
Изображение

Аватар

Мнение от efren » 21 Ное 2017, 22:04

Недей спира, моля те, напиши ми пак как регулираш фаровете за мъгла, че пак не те разбрах, пък и в нета има само за фаровете (къси, дълги), но за тези за мъгла не виждам да има реглаж? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Защо карате на фарове за мъгла?

Мнение от Dextuar » 21 Ное 2017, 22:05

Досега никой не ми е светкал, ама може и да е щото не карам на фарове за мъгла ;) А ти упорито не казваш, защо не ги ползваш само когато трябва :) Нищо, те колегите дадоха разумни обяснения :yes:

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 0#p4247849

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата