Защо карате на фарове за мъгла?
Модератор: Общи модератори
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Re: Защо карате на фарове за мъгла?
dextuar написа:Knoxville_ написа:driver69 написа:Лично на мен ми харесва визията на колата - лятно време редовно карам на габарит и халогени. Разбира се, когато може и няма чичко полицай наоколо.
Защо те притеснява присъствието на чичко полицай, че пред него ги спираш?
За да не му завиди на визията, как иначе
и на стойката

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Две вечери пътувам София - Своге - София, всяка 5та кола кара с включени фарове за мъгла, абсолютно всеки ми вадеше очите (дори на мен дето съм свикнал да не им гледам фаровете когато се разминаваме) и това при положение, че съм в бус, та седя още по-високо от пътя.
ЕВем ти ниско светещите и незаслепяващи фарове за мъгла
ЕВем ти ниско светещите и незаслепяващи фарове за мъгла

Абе то и шофьора на служебния ни автобус постоянно присвятква на насрещно идващите коли, че го заслепявали, а аз седейки до него на мен не ми светят в очите. Та май малко се измества като яйцето или кокошката.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
KUM4o написа:Абе то и шофьора на служебния ни автобус постоянно присвятква на насрещно идващите коли, че го заслепявали, а аз седейки до него на мен не ми светят в очите. Та май малко се измества като яйцето или кокошката.
За 3-ти път в темата те питам - теб какво ти пречи да ползваш фаровете за мъгла САМО КОГАТО има мъгла или намалена видимост?
Забелязвам и тенденцията повечето, които карат на халогени, да са и същите, на които не им пречат

Понеже темата се напълни с обяснения за правилно настроените/регулирани фарове за мъгла, може ли някой да ми покаже как се настройват/регулират фаровете за мъгла? Безброй пъти прочетох как светят настрани и долу, може ли някой от тези, на които фаровете за мъгла светят встрани и долу да ни го покаже на една стена със снимка?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Petrolhead
- Потребител
-
Единствената причина да се кара на фарове за мъгла при ясно време е късата пишка и селския манталитет на водача. Няма никакво значение дали заслепяват или не. С тях нито се вижда по-добре, нито подобряват визията на курника, нито респектират. Господата с къси пишки са намерили начин да се обозначават на пътя, за да могат нормалните хора от далеч да разпознат с кого си имат работа
efren написа:Понеже темата се напълни с обяснения за правилно настроените/регулирани фарове за мъгла, може ли някой да ми покаже как се настройват/регулират фаровете за мъгла? Безброй пъти прочетох как светят настрани и долу, може ли някой от тези, на които фаровете за мъгла светят встрани и долу да ни го покаже на една стена със снимка?
При мен имам врътка за реглаж по вертикала и за реглаж по хоризонтала. Дори на кромата на късите имам също реглаж по хоризонтала и мога да ги разширявам и да ги правя на точка.

KUM4o написа:efren написа:Понеже темата се напълни с обяснения за правилно настроените/регулирани фарове за мъгла, може ли някой да ми покаже как се настройват/регулират фаровете за мъгла? Безброй пъти прочетох как светят настрани и долу, може ли някой от тези, на които фаровете за мъгла светят встрани и долу да ни го покаже на една стена със снимка?
При мен имам врътка за реглаж по вертикала и за реглаж по хоризонтала. Дори на кромата на късите имам също реглаж по хоризонтала и мога да ги разширявам и да ги правя на точка.
Прости ми , но понеже досега не съм виждал такава кола, може ли снимка или някой линк в нета за регулирането по хоризонтала и вертикала на фаровете за мъгла?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
efren написа:KUM4o написа:efren написа:Понеже темата се напълни с обяснения за правилно настроените/регулирани фарове за мъгла, може ли някой да ми покаже как се настройват/регулират фаровете за мъгла? Безброй пъти прочетох как светят настрани и долу, може ли някой от тези, на които фаровете за мъгла светят встрани и долу да ни го покаже на една стена със снимка?
Прости ми , но понеже досега не съм виждал такава кола, може ли снимка или някой линк в нета за регулирането по хоризонтала и вертикала на фаровете за мъгла?
Аз си го представям как след "реглажа" на око, от предния капак изскача един мармот и прави visual check против заслепяване

Пичове нещо ме взехте на ебавка и не ме кефите та ето нагледно фаровете ми дето мармота прави чек против госпожици в мензис.
Само къси

Къси + де***ба тия халогени

Само халогени

Ако на така регулирани фарове ми кажете, че заслепяват сте страшни мрънльовци. Ходил съм и на така бленуваните от вас реглаж на фарове у сервиз и след такъв реглаж на няколко места все ми святкат хората та реглажите си ги правя сам.
Само къси

Къси + де***ба тия халогени

Само халогени

Ако на така регулирани фарове ми кажете, че заслепяват сте страшни мрънльовци. Ходил съм и на така бленуваните от вас реглаж на фарове у сервиз и след такъв реглаж на няколко места все ми святкат хората та реглажите си ги правя сам.

- slavi7575
- Потребител
-
- Кара: 320da
- Детайли за колата: e46 320da 150hp touring
До KUM4o...
На тези къси които показваш, имаш едни дълги от мен ако те срещна. Малко са по-високо от колкото трябва, халогените също.
На тези къси които показваш, имаш едни дълги от мен ако те срещна. Малко са по-високо от колкото трябва, халогените също.
Последна промяна slavi7575 на 21 Ное 2017, 22:01, променена общо 1 път
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Щом не стига втория етаж значи не заслепява, по-добре от фабрично е 

slavi7575 написа:На тези къси които показваш, имаш едни дълги от мен ако те срещна. Малко са по-високо от колкото трябва, халогените също.
Пич тия къси светят почти педя и половина под страничните огледала, а чертата на късите, която ходи нагоре я има всяка една кола. Вие наистина ме изумявате... аз спирам да пиша. Но я пуснете вашите къси да ги видим като толкова мрънкате интересно ми е. И това малко по-високо са ми е интересно къде трябва да са, че като гледам чертата на лупата почти граничи веждата на калника.

Недей спира, моля те, напиши ми пак как регулираш фаровете за мъгла, че пак не те разбрах, пък и в нета има само за фаровете (къси, дълги), но за тези за мъгла не виждам да има реглаж? 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Защо карате на фарове за мъгла?
Досега никой не ми е светкал, ама може и да е щото не карам на фарове за мъгла
А ти упорито не казваш, защо не ги ползваш само когато трябва
Нищо, те колегите дадоха разумни обяснения 
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 0#p4247849
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 0#p4247849
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro