откраднати джанти
Модератор: Общи модератори
Re: откраднати джанти
Гледната точка на Огата е, че има система, която трябва да съди тия келеши. Това, че не е ефективна е друг въпрос. Другия проблем е, че народът все повече озверява, вероятно заради липсата на работеща система, и раздава смъртни присъди и средновековни мъчения във фейсбук. Щом са виновни трябва да си понесат отговорността, но правилния начин е чрез системата.
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Колеги , живеем в 21 век , никой не иска линч , не и аз... Системата е бавна , престъпниците не наказани , роми дерибействат (гр Габрово) тел измамници и прочие...Чивек става по-рязък от колкото трябва. Пуснете тема “за или против смъртното наказание към днешна дата” и резултатите ще опишат общественото мнение поне в нашия форум. Против съм някой да тормози семейството ми и приятелите ми и аз да съм либерал. Това е лично моя позиция и не ангажирам никой с нея.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
тия боклуци точно на това разчитат
че всеки си мисли, че системата работи
ама тя не работи , въобще
за това всеки да се подготвя за най-лошото, камери, кучета, врати, огради т.н.
целия кватал където живея го вършеел един и същи, докато един лекар не го ликвидира след като озни му крадял гаража ... е сега лекаря ще лежи сигурно, защото е действал май извън имота си или не помня
ексцесии не са нужни, само негативи на вас ще донесат ама да се чака само на "системата" ... това е несериозно у нас , другаде може повече да има шанс човек ама тук чак е смешно
както и най-накрая пълна лустрация на всякакви участвали в предния режим + забрана за участие на фирми с техни дялове в обществени поръчки + поставяне в "нарочен списък" за опасни лица към ДАНС за мониторинг
да не говорим, че така атакуваните малцинства са сред най-големите жертви на неработещата система ... защото дори да има някой който иска да работи и да не участва в схеми в кварталите, еми познайте дали може да откаже на местния лидер ако искат да го забъркат в някакви гомна и там има едни връзки партии/система/криминални лидери , които хората нз защо не искат да виждат

ама тя не работи , въобще
за това всеки да се подготвя за най-лошото, камери, кучета, врати, огради т.н.
целия кватал където живея го вършеел един и същи, докато един лекар не го ликвидира след като озни му крадял гаража ... е сега лекаря ще лежи сигурно, защото е действал май извън имота си или не помня
ексцесии не са нужни, само негативи на вас ще донесат ама да се чака само на "системата" ... това е несериозно у нас , другаде може повече да има шанс човек ама тук чак е смешно

но виж едно лишаване от гражданство, забрана за влизане в страната и т.н. при престъпления за големи суми и злоупотреба със служебно положние не е зле да се обмисли
както и най-накрая пълна лустрация на всякакви участвали в предния режим + забрана за участие на фирми с техни дялове в обществени поръчки + поставяне в "нарочен списък" за опасни лица към ДАНС за мониторинг
да не говорим, че така атакуваните малцинства са сред най-големите жертви на неработещата система ... защото дори да има някой който иска да работи и да не участва в схеми в кварталите, еми познайте дали може да откаже на местния лидер ако искат да го забъркат в някакви гомна и там има едни връзки партии/система/криминални лидери , които хората нз защо не искат да виждат
Най-големият абсурд е, че на практика система има и тя като цяло работи, но е задръстена до степен на тотална неефективност. Преди години ми се случи да ме измамят с фалшиви билети за един концерт - поръчах ги от olx и като разбрах, че са фалшиви, се раздразних и реших да пусна жалба. Почти бях сигурен, че няма да има ефект от жалбата, но все пак я пуснах - ей така, да тествам системата. Няколко пъти писах обяснения, ходих и давах показания и т.н., всичко по каналния ред. Сериозна загуба на време и нерви и за мен, и за следователите. Цялостното ми впечатление - хората от системата си вършат работата с желание и въпреки същата тази система. В същото време останах с усещането, че за жалби относно битови кокошкарски случаи (фалшиви билети, крадени джанти и т.н.), като че ли трябва да извървиш същия път, както при убийство, едва ли не. Та, системата не е лоша като цяло, но нещо сериозно куца и точно тези битови случаи, които трябва да имат моментален отзвук и бърз резултат - дали сериозна глоба, дали затвор - се затлачват и после се отприщва народния гняв. Единственият лъч светлина за бързи резултати, който виждам, това е директният обществен отзвук - фейсбук, форуми, предвания и репортажи по телевизията и т.н.
ogata написа:Ся в момента най ми е тъпо за родителите им.
Отделяш си от хляба, да го пратиш да учи в Пловдив, човек да стане ... той да ти намаже лицето с гомна
Джантите върнаха ли ти ги или ще трябва да си ги търсиш от 3ти лица ?
Те ако бяха си вършили работата като родители нямаше децата им да са такива боклуци.
Последна промяна Kurtov на 14 Апр 2019, 20:37, променена общо 1 път
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
А дали родителите не са същите ? На мой връстник, баща му, го учеше - "работа, от която няма какво да си вземеш, не ти трябва" 

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Обява във ФБ група. Търся колело за около 50 евро в района на Щутгарт. Някой от отговорите: Открадни си...
Това е възнаграждението за няколко часа. Незнам, аз съм объркан...много

Това е възнаграждението за няколко часа. Незнам, аз съм объркан...много

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
За мен диагнозата е липса на морал и домашно възпитание. Родителите са същите или пък тотално са абдикирали (гледат си сериалите / мачовете и си пият кафето / ракията) и са оставили децата на самотек - улицата да ги възпитава. И улицата ги е научила точно на това - да лъжат и крадат.
Ние можем да псуваме полицитята, но няма как до всяко колело и всяка джанта да стои полицай. Няма начин и всяка движима вещ да се заключи с вериги и катинари, или пък собствениците да дежурят 24/7... Само християнският морал може да се противопостави на "престъпното мислене", ако го има, разбира се...
Ние можем да псуваме полицитята, но няма как до всяко колело и всяка джанта да стои полицай. Няма начин и всяка движима вещ да се заключи с вериги и катинари, или пък собствениците да дежурят 24/7... Само християнският морал може да се противопостави на "престъпното мислене", ако го има, разбира се...
Excellent! Steven is my name!
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Силни думи , добре казани и на място. Респект към Боримечката. Напълно подкрепям тезата му.
Няма вече BMW
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И по белите страни така са си решили до някаква степен проблемите с престъпността - като се започне от малките престъпления. Колело, джанти, счупено стъкло и т.н. Докато за малки престъпления се минава метър - така ще е. Няма да има промяна в мисленето.
При шофирането ни е същата работа. Всички ежедневно правим леки нарушения, ама защо ? Щото за леките минаваме метър
При шофирането ни е същата работа. Всички ежедневно правим леки нарушения, ама защо ? Щото за леките минаваме метър

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
TNT написа:И по белите страни така са си решили до някаква степен проблемите с престъпността - като се започне от малките престъпления. Колело, джанти, счупено стъкло и т.н. Докато за малки престъпления се минава метър - така ще е. Няма да има промяна в мисленето.
неправилно изпреварване - 30лв , неправилно паркиране - 50лв...
ОЧЕВИДНО ДА ИЗПРЕВАРВАШ РИСКОВО С ПРЕДПОСТАВКА ЗА СМЪРТ Е БЕЗ ПАРИ!
и те така!
You said: "Time will change!" What if it changes you?