Защо така бе колеги

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Защо така бе колеги

Мнение от Superexstatic » 25 Сеп 2019, 20:52

То така и тия си викат "ма аз на широко с 30-50", " знам какво правя и гледам да няма трафик" и накрая като от снимката на Маверика в стълба
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 26 Сеп 2019, 6:41

Много не съм съгласен с термина “доминантно поведение на пътя” , то поражда агресия , а това вече не е ОК. Заради тъпотии и надценяване на възможности всеки ден по пътищата на България умира някой. Не отричам , че ПТП стават и от не знание ЗДП , от разсеяност и др. Но най -много и с фатален край са тези предизвикани от висока скорост и “тъпи и арогантни” прояви зад волана.

Sent from my iPhoneХ using Tapatalk
Няма вече BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Сеп 2019, 8:38

Агресията си е биологичен компонент на поведението ни , просто някои успешно я подтискат други не . Към 50г тестостерона намалява достатъчно за да предизвика това умерено поведение на пътя . Не е само поумняване , въпреки че има и такава компонента в поведението след 45-50 когато се отключва асоциативното мислене . Каквито и правила и наказания да има обаче това ще е само сваляне на летвата за пригодност на пътя надолу . Тоест целта на всичко това е да постави такъв праг на трудност че и най некадърните водачи да се справят на пътя което безусловно ще увеличи броя на некадърните . Това е път в пълно противоречие с очакваните резултати , вместо да се върви по пътя но повишаване квалификацията и уменията на водачите се отива в другата крайност - пълна непригодност и безхаберие чрез занижаване на критериите . А това се харесва особено на мързеливите и некадърните които не се стараят да работят върху своята квалификация и умения .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Защо така бе колеги

Мнение от Venelin1111 » 26 Сеп 2019, 11:03

И в Ловеч БМВ с умрял ..алфа мъжкар , а джордане? Агресия , поведение , не умение ,смърт. И ще ми говориш , че било нормално. Сега някой ще страда за този човек , а него го няма. Не пиши теориите си , не работят.
Извини ме за тона ми, не е срещу теб , срещу философията ти за агресивно поведение на пътя е.

Няма вече BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Сеп 2019, 12:28

Това не са теории а реалноста . Неща многократно проверени и потвърдени . Цялото ни ежедневие е базирано на тия неща , а искате като излезем на пътя да станем еднотипни роботи с подравнени реакции като по конец . Утопия , пълна утопия която дори социализма не успя да реализира . Падат жертви в битката , някои го наричат война на пътя и какво от това ? На война като на война , всеки си носи кръста сам . Има хора които изобщо не трябва да получават никога право да управляват автомобил , но както виждаме критериите са такива че щом плащаш получаваш . Това е ситуацията , две коли да има в София и ще намерят начин да се бутурясат един друг - доказано и проверено и не само тука .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Venelin1111 » 26 Сеп 2019, 12:31

Jordana написа:Има хора които изобщо не трябва да получават никога право да управляват автомобил , но както виждаме критериите са такива че щом плащаш получаваш . Това е ситуацията , две коли да има в София и ще намерят начин да се бутурясат един друг - доказано и проверено и не само тука .

Е с това съм мнооого съгласен, прав си с това виждане. Няма да коментираме хора , групи и етнос , но е точно така.... никога зад волана

Няма вече BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 26 Сеп 2019, 15:02

Бих искал да "поздравя" тупана с черното Х5 хх1331хх който днес се прояви на Тракия,преди София.
"Колега", ще убиеш някой! Ти се трепай, хич не ми пука но хората около теб не са виновни че си тъп като г.з, пък дори и с ново Х5.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Защо така бе колеги

Мнение от Venelin1111 » 26 Сеп 2019, 18:56

Няма такива като нас с БМВ тата , вали дъжд , на жп прелез една 318 мина със 100км/ч
Направо изтръпва човек.Преди 1 час

Няма вече BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 26 Сеп 2019, 19:12

Забелязал съм, че в момента в който падне дъжд в Търново - почват инциденти. До тук май са 7 днес. По сухо време я видиш 1, я не. Нямаме култура и това е. Аз си направих нарочно експеримент - малко по-рязко подаване на газ и 39ката подлудява, а на втора развърти ли мотора почва да приплъзва някоя от гумите. Не се поднася, ама ако я оставиш да боксува в някой момент ще стане беля. Затова като вали, по-лежерно, с по-голяма дистанция, без резки маневри, че стават бели. И задължително хубави гуми. Колегите ми се подиграваха, че давам по 200лв на парче за лятна/зимна гума, ама аз колата си я обичам, пък и ми се живее, мамка му :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 27 Сеп 2019, 9:13

Че се пързаля в дъжд, пързаля се, но има и още един проблем. Всички стъкла на кочината са се запотили и си като в танк - гледаш само през една дупка. А българинът няма културата, за да осъзнае, че е опасен за другите в движението. През годините съм виждал и уродЕ, които карат с гипсирани ръце, крака, натискат газта и спирачките с патериците, даже един, който явно е заченат в анус караше с 8 диоптъра късогледство без очила. За щастие през няколкото години през които се подвизаваше в нашия град, осакати само едно улично куче. Също така в Прованса да караш през нощта с един фар или само на габарити си е нещо почти нормално.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Защо така бе колеги

Мнение от Venelin1111 » 27 Сеп 2019, 11:23

Няма ли край?

Изображение

https://m.dir.bg/dnes/intsidenti/mazh-v ... -v-tamnoto

Няма вече BMW

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Сеп 2019, 20:59

Venelin1111 написа:
Venko написа:Айде да видим сега тоя на 19 дето кара безумно какво ще му се случи... освен ново БМВ, че съм кафясал от бързаци, киселяци, играчи и водачи.

Детето бе от нормалните , не мамино синче караше 20 годишна пета серия. Случват се и такива неща дано си е взел поука и да не кара без да мисли за последствията.

Питах аз нашия герой тука, който между другото се оказа, че преди това с Фокуса си минал през един тротоар(който няма реално бордюр защото е свален до равнището на пътя)пак със спирка и пак нямало хора и само окосил китките засети там. Там нещата са се случили точно както предполагах, изключил тракшъна, че да повърти малко след като оставил брат си в града(колата е на брат му, който все още няма книжка, но вече имаше 5-та серия)и е трябвало да се прибере, но решил да мине през центъра на селото първо. Пробвал да врътне и я изтървал и толкова. Сега го питам ще му вземат ли нова кола и той вика много ясно. Майка му работи в Германия от 10 години поне, няма да ви казвам какво, но ще я вземат пак на брат му. Дано не я подкара той. Казах му тоя път като пак ще се мъчи да изчака да падне снега и да иде някъде, където няма хора да види първо А и Б в тия неща, че тогава да се мъчи на сухо. Уж така щял да прави.
П.п: Колата се продава на части като беше обявена май просто ей така за 2222, иначе стара кола, но сигурна защото всички възглавници са отворени.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 27 Сеп 2019, 21:18

За мен това си е сериозен проблем. на 19 си, нищо не правиш, ама някой ти подарява кола. Ти съответно не знаеш как се изкарват пари и не мислиш много много и газ да върви. За поддръжка пък да не говорим.

Не знам ако съм родител и дойде този момент какво бих предприел и дали бих купил кола на децата си. На мен кола не са ми купували, нито някой ми е помагал с поддръжката - затова като знам кое колко ми струва по колата, си я пазя като очите си. Въпреки, че се забавлявам от време на време, внимавам, уж купчина желязо, ама си я моята и си я обичам..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 01 Окт 2019, 15:33

Владо написа:не видъ ни спирачен, ни пързалящ се път...

С такива гуми - толкова :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Мнение от Venko » 02 Окт 2019, 15:04

:dunno:

Старата песен на нов глас и така до инвалидност или затвор.
Иначе на бокс одат... на ММА одат..... на училище не одат и родители нямат...... :no:

Top Gun Maverick написа:
Venelin1111 написа:
Venko написа:Айде да видим сега тоя на 19 дето кара безумно какво ще му се случи... освен ново БМВ, че съм кафясал от бързаци, киселяци, играчи и водачи.

Детето бе от нормалните , не мамино синче караше 20 годишна пета серия. Случват се и такива неща дано си е взел поука и да не кара без да мисли за последствията.

Питах аз нашия герой тука, който между другото се оказа, че преди това с Фокуса си минал през един тротоар(който няма реално бордюр защото е свален до равнището на пътя)пак със спирка и пак нямало хора и само окосил китките засети там. Там нещата са се случили точно както предполагах, изключил тракшъна, че да повърти малко след като оставил брат си в града(колата е на брат му, който все още няма книжка, но вече имаше 5-та серия)и е трябвало да се прибере, но решил да мине през центъра на селото първо. Пробвал да врътне и я изтървал и толкова. Сега го питам ще му вземат ли нова кола и той вика много ясно. Майка му работи в Германия от 10 години поне, няма да ви казвам какво, но ще я вземат пак на брат му. Дано не я подкара той. Казах му тоя път като пак ще се мъчи да изчака да падне снега и да иде някъде, където няма хора да види първо А и Б в тия неща, че тогава да се мъчи на сухо. Уж така щял да прави.
П.п: Колата се продава на части като беше обявена май просто ей така за 2222, иначе стара кола, но сигурна защото всички възглавници са отворени.
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата