Бензинови двигатели с директно впръскване
Модератор: Общи модератори
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Re: Бензинови двигатели с директно впръскване
TNT написа:Интересни са ми Н-двигателите, че в близко бъдеще малко бих се изхвърлил да скоча на В-двигател. С 18-20к км годишно съм много гранично за бензин/дизел.
V-двигател по-хубуу нещо на VAG след 2014г. 3.0T или 4.0T. Имаме служебна 3.0Т А7 2016г. ''леко'' пипната и понякога ни се налага да пътуваме до Германия и Швейцария, върви на копеленце тази машинка.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Не съсипвайте темата!
(няма да се моля на никого)

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Добре де, Бе 58 не е ли в 340и ,както в 540и, защо при тройката е 388 к.с., а в пета - 340? 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Bogat-Beden написа:Добре де, Бе 58 не е ли в 340и ,както в 540и, защо при тройката е 388 к.с., а в пета - 340?
Има някаква малка разлика, единият се води малко по-висока конфигурация, B58B30M е при 5цата, като при 3ката, е по-назобаната B58B30O.
https://bimmerlife.com/2019/02/03/bmw-e ... explained/ тук има повече информация, ако ти се чете, но точно какво е различното, май не е напълно сигурно.
- Bogat-Beden
-
-
Taя статия е като за магистър по ДВГ, нещо по-като за неучен чиляк ми требе, мерси все пак
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Има го и в други модификации като 326 кс и 335 кс при 740i като дори първия много прилично върви, лично съм го тествал. Много по ми е интерсно и при първа възможност ще го пробвам да видя как се справя при Х7.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:Taя статия е като за магистър по ДВГ, нещо по-като за неучен чиляк ми требе, мерси все пак
https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_B58#Models
- Bogat-Beden
-
-
madafaka_donkele написа:Bogat-Beden написа:Taя статия е като за магистър по ДВГ, нещо по-като за неучен чиляк ми требе, мерси все пак
E това мога и сам да го намеря, въпросът е защо по-слабата версия е в по-тежкия модел?
- tintirimintiri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M57, N52, S65
Bogat-Beden написа:madafaka_donkele написа:Bogat-Beden написа:Taя статия е като за магистър по ДВГ, нещо по-като за неучен чиляк ми требе, мерси все пак
E това мога и сам да го намеря, въпросът е защо по-слабата версия е в по-тежкия модел?
Защото има м550и, а в г20 топ модела е м340и.
- Bogat-Beden
-
-
Toва вече звучи логично

Макар че 550и е В8 със 530 к.с., та не виждам как ще е конкуренция на Л6 388
Много по-близо е до М5 по-скоро..

Макар че 550и е В8 със 530 к.с., та не виждам как ще е конкуренция на Л6 388

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Бензинови двигатели с директно впръскване
Просто в M340 G20 се слага второ поколение B58 с по-силна помпа. При F30 не съществува М340, а само пакет Мспорт 340 (326кс) или т.н MPPSK, който се пада фабричен тунинг с 360кс. При излизането на G30 още не е съществувало второ поколение B58, затова слагат първо и леко го напомпват от 326кс на 340кс.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Bogat-Beden
-
-
Мончета, между N52 / N55 кой печели като надеждност?
От разпокъсано инфо, което прочетох, май е първият. Инак N55 заради двойноскрол-охлюва май е доста по-приятен за каране и предполагам със идентичен разход..
Разбрах, че са му поизчистени драмите от 54, но пак имал някакви, знаете ли долу-горе какво трябва да се смени обезателно като профилактика?
От разпокъсано инфо, което прочетох, май е първият. Инак N55 заради двойноскрол-охлюва май е доста по-приятен за каране и предполагам със идентичен разход..

Bogat-Beden написа:Мончета, между N52 / N55 кой печели като надеждност?
От разпокъсано инфо, което прочетох, май е първият. Инак N55 заради двойноскрол-охлюва май е доста по-приятен за каране и предполагам със идентичен разход..Разбрах, че са му поизчистени драмите от 54, но пак имал някакви, знаете ли долу-горе какво трябва да се смени обезателно като профилактика?
N55 е средно два литра разход нагоре.
При еквивалетна поддръжка и екслоатация би трябвалоа N52 да е по-здрав , поради липсата на турбина и всичко свързано с нея.
- Bogat-Beden
-
-
Тенкс, ти май караше такъв, имал ли си някакви по-големи драми?
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Аз от моя N52 бях много доволен, карах го от 90 000 до 140 000 и го продадох, за тези 50к км само съм го обслужвал и нямах разход на масло от което масово се оплакват, но го отдавам на това, че беше на малко километри. Често казано като знам колко е сложен този двигател аз лично не бих го купил на 250 000км