Казарма
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Казарма
Ивайло Димов написа:При нас залата беше допотопна, гири, шведска стена, лежанката беше дървена пейка, а щангите събери чарк от водопровдни тръби, колела от зъбна брана и секви самоделкиНо пък имаше много гимнастически уреди на спортната площадка където за 20-30 минути и може да повръщаш от упражненията и интензитета, всичко зависеше от това как се е събудил взводния и дали вечерта жена му е пуснала студио X
Медицински топки не ви ли даваха да си играете с тях ?

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Top Gun Maverick написа:.....
В бойното поделение един манго набара един друг, който беше ляв и като отидоха на общата баня обясни как го оправил като се натоплили. Директно му казахме да спи по-далеч от нас и всички много държахме да спим по гръби че яде дървото ако го видим да броди нощем из спалното.
Наш човек беше, ама на такъв доверие не може да имаш.
От кой се пазеше, левия или десния

'3186 написа:Допускаме ли, че дисковете във въпросното поделение може и да не отговарят на това, което пише на тях. Ако изобщо е пишело нещо на тях, че вероятно са били самоделки...
... ти знаеш ли, че никога не съм си го помислял... тежестите нямам спомени какви бяха, но "се знаеше", че "тези" са 20 килограмовите... дали са били 15? 18? 22? - не зная- никога не ми е хрумвало да ги меря- а аз не бях човека които да поставя под въпрос фолклора и битието на поделението... за всички дето живеехме в залата дет се вика "200кг" беше като да превъртиш играта... много малко хора го постигаха- може би 2-3 от всеки набор... аз имах страшно желание и воля, но просто нямах данни...
и за друго се замислих- като го написах вчера - 40 години... !!! баси колко съм остарял всъщност

йордане- ние бяхме със сини барети... червените бяха друга работа...
edit: огледах се в тубата... този някакъв извънземен ли е?

https://youtu.be/l84vmuuuHRg?si=Us8s_N6bjmj8nsMH
силата е много индивидуално качество. някои хора колкото и да тренират не стават много силни, други с малко тренировки успяват да постигнат 90% от това което някои постигат с тренировки цял живот. познавам хора по 120 кила дето тренират и не могат да вдигнат теглото си а познавам и такива по 70 дет се вика дето могат да вдигнат тия 120 килограмовите...
аман от новобранци ей...
едит: сега слязох долу в "залата" и след 5 минути загряване вдигнах 120кг 3 пъти. при положение, че не тренирам с такива тежести... а тези със сигурност са 120кг щото си пише на тях

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Кажи сега с какъв снайпер беше , или е военна тайна ?йордане- ние бяхме със сини барети... червените бяха друга работа...

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
gromovich написа:kiko написа:5г?Ти някъв шапкар ли си бил?
Иначе аз бях 1вия набор където ни хвана намалението от 1.5г на 1г буквално си ударих гъза в тавана от кеф
Айде без обиди![]()
Ти да не мислиш, че и на мен не ми се е искало да ходя студентче някъде и да гоня 5 години студентките. Просто родителите ми нямаха финансови възможности да ме издържат, а тогава нямаше такива лиготии като сега да си живееш при мама и тати до 30 години.

Сега ако имаш малко топки изобщо не е трудно да учиш в София в добър университет , да си от друг град и да работиш ако вашите нямат възможности за това - аз бях по тази схема и всичко беше точно.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

Jordana написа:Кажи сега с какъв снайпер беше , или е военна тайна ?йордане- ние бяхме със сини барети... червените бяха друга работа...
Зарежи ги тия парашутисти, само се криеха по самолетите и по дърветата, да не ги накараш някоя градинка да прекопаят или нещо друго полезно да свършат.
Един полковник ми се оплакваше навремето - два месеца не може да намери кой да му прекопае лозето, все по учения били.

Едни други имаше - "трудоваци" им викаха - такива зверове, даже оръжие не им даваха. Това са елитните бойци.

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
Jordana написа:Кажи сега с какъв снайпер беше , или е военна тайна ?йордане- ние бяхме със сини барети... червените бяха друга работа...
снайпери като си дам сметка сега в истинския смисъл на думата тогава ние нямахме.. имахе каквото сега му се вика DMR... до 1000 метра- преко сили... и то не за друго а защото снайперска муниция във 7.62х54р тогава нямаше... не че сега много има де...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Ivanski-90 те години беше много трудно да си студент и работещ, още повече донаборник щото по университетите имаше квота за прием на неотслужили. В ония години на безработица и безпаричие беше трудно за студент, който родителите му нямат възможности да го издържат.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Казарма
Е явно Ивански е младеж.
Средата на 90год заплатите бяха по 10-15 долара на месец и аз лично познавам хора, които се отказаха 2-3 курс защото нямаха един лев, хем бяха от Варна, не приходящи.
Та тая теория как се издържал някои сам важи ама по друго време.
Средата на 90год заплатите бяха по 10-15 долара на месец и аз лично познавам хора, които се отказаха 2-3 курс защото нямаха един лев, хем бяха от Варна, не приходящи.
Та тая теория как се издържал някои сам важи ама по друго време.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
alx написа:Jordana написа:Кажи сега с какъв снайпер беше , или е военна тайна ?йордане- ние бяхме със сини барети... червените бяха друга работа...
снайпери като си дам сметка сега в истинския смисъл на думата тогава ние нямахме.. имахе каквото сега му се вика DMR... до 1000 метра- преко сили... и то не за друго а защото снайперска муниция във 7.62х54р тогава нямаше... не че сега много има де...
Добре де , поне една мосинка с оптика не ви ли дадоха да се радвате ? Как без снайпери супресори мачнати патрончета и т.н изпълнявахте мисиите в тила на врага ?

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Ивайло Димов написа:Ivanski-90 те години беше много трудно да си студент и работещ, още повече донаборник щото по университетите имаше квота за прием на неотслужили. В ония години на безработица и безпаричие беше трудно за студент, който родителите му нямат възможности да го издържат.
Ясно, това не го знаех.
Добре че нещата са се променили сега е напълно постижимо, малко повече зор за няколко години и си ти.....а и то за студент не е толкова скъпо да преживяваш, общежитие в ТУ- 42лв + ток и вода, ядене (2.50 в столове-супа и основно , хляб и мръвка(вече е по така нали ) 7-8лв пържола с 2 гарнитури и питка...) + някой лев за гаджета и някоя дрешка + кола ако имаш и толкова..... сега не е супер живот нали но за 3-4 години на тази възраст си е перфкетно.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Може и да не съм прав, ама ми се струва че тия не си събират гилзите
https://www.youtube.com/watch?v=dGC3PbRkYvI

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
nickstorm написа:Може и да не съм прав, ама ми се струва че тия не си събират гилзите![]()
Тоз ПКМ каква връзка има? Той е за огън за “подтискане”- с него не се надяваш да уцелиш нищо по същество в един реален бой… идеята му е да караш противника да си седи на мястото и да го целиш с други неща…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Тва чудо цевта му се сменя за секунди 7.62х54 калибър същият и е в СВД .Тази картечница до 250-300 метра е много опасно оръжие. Загрява едната цев, помощник-картечаря носи другата сменя се бързо и пак си в джаза.