Казарма

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Казарма

Мнение от TNT » 05 Мар 2025, 13:08

Боба е бил с хормон на растежа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 05 Мар 2025, 13:30

Ивайло Димов написа:При нас залата беше допотопна, гири, шведска стена, лежанката беше дървена пейка, а щангите събери чарк от водопровдни тръби, колела от зъбна брана и секви самоделки :ok: Но пък имаше много гимнастически уреди на спортната площадка където за 20-30 минути и може да повръщаш от упражненията и интензитета, всичко зависеше от това как се е събудил взводния и дали вечерта жена му е пуснала студио X :mhihi:

Медицински топки не ви ли даваха да си играете с тях ? :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 05 Мар 2025, 15:35

Top Gun Maverick написа:.....
В бойното поделение един манго набара един друг, който беше ляв и като отидоха на общата баня обясни как го оправил като се натоплили. Директно му казахме да спи по-далеч от нас и всички много държахме да спим по гръб :mhihi: и че яде дървото ако го видим да броди нощем из спалното. :mhihi: Наш човек беше, ама на такъв доверие не може да имаш. :mhihi:

От кой се пазеше, левия или десния :mhihi:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Мар 2025, 15:54

3186 написа:Допускаме ли, че дисковете във въпросното поделение може и да не отговарят на това, което пише на тях. Ако изобщо е пишело нещо на тях, че вероятно са били самоделки... :)
'

... ти знаеш ли, че никога не съм си го помислял... тежестите нямам спомени какви бяха, но "се знаеше", че "тези" са 20 килограмовите... дали са били 15? 18? 22? - не зная- никога не ми е хрумвало да ги меря- а аз не бях човека които да поставя под въпрос фолклора и битието на поделението... за всички дето живеехме в залата дет се вика "200кг" беше като да превъртиш играта... много малко хора го постигаха- може би 2-3 от всеки набор... аз имах страшно желание и воля, но просто нямах данни...

и за друго се замислих- като го написах вчера - 40 години... !!! баси колко съм остарял всъщност :)

йордане- ние бяхме със сини барети... червените бяха друга работа...

edit: огледах се в тубата... този някакъв извънземен ли е? :winky: :)

https://youtu.be/l84vmuuuHRg?si=Us8s_N6bjmj8nsMH

силата е много индивидуално качество. някои хора колкото и да тренират не стават много силни, други с малко тренировки успяват да постигнат 90% от това което някои постигат с тренировки цял живот. познавам хора по 120 кила дето тренират и не могат да вдигнат теглото си а познавам и такива по 70 дет се вика дето могат да вдигнат тия 120 килограмовите...

аман от новобранци ей...

едит: сега слязох долу в "залата" и след 5 минути загряване вдигнах 120кг 3 пъти. при положение, че не тренирам с такива тежести... а тези със сигурност са 120кг щото си пише на тях :mhihi: ми... тежко е, но имам чувството,че не е чак толкова тежко. знам ли. много години са минали. но 3186- накара ме да се замисля- определено.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 05 Мар 2025, 17:31

Кажи сега с какъв снайпер беше , или е военна тайна ? :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 05 Мар 2025, 18:16

gromovich написа:
kiko написа:5г?Ти някъв шапкар ли си бил?
Иначе аз бях 1вия набор където ни хвана намалението от 1.5г на 1г буквално си ударих гъза в тавана от кеф :mrgreen:

Айде без обиди :lalala:

Ти да не мислиш, че и на мен не ми се е искало да ходя студентче някъде и да гоня 5 години студентките. Просто родителите ми нямаха финансови възможности да ме издържат, а тогава нямаше такива лиготии като сега да си живееш при мама и тати до 30 години.

:OT:
Сега ако имаш малко топки изобщо не е трудно да учиш в София в добър университет , да си от друг град и да работиш ако вашите нямат възможности за това - аз бях по тази схема и всичко беше точно.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 05 Мар 2025, 18:37

Jordana написа:

Зарежи ги тия парашутисти, само се криеха по самолетите и по дърветата, да не ги накараш някоя градинка да прекопаят или нещо друго полезно да свършат.
Един полковник ми се оплакваше навремето - два месеца не може да намери кой да му прекопае лозето, все по учения били. :dummy:

Едни други имаше - "трудоваци" им викаха - такива зверове, даже оръжие не им даваха. Това са елитните бойци. :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Мар 2025, 19:33

Jordana написа:

снайпери като си дам сметка сега в истинския смисъл на думата тогава ние нямахме.. имахе каквото сега му се вика DMR... до 1000 метра- преко сили... и то не за друго а защото снайперска муниция във 7.62х54р тогава нямаше... не че сега много има де...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 05 Мар 2025, 20:14

Ivanski-90 те години беше много трудно да си студент и работещ, още повече донаборник щото по университетите имаше квота за прием на неотслужили. В ония години на безработица и безпаричие беше трудно за студент, който родителите му нямат възможности да го издържат.

кандидат ентусиаст
Аватар

Казарма

Мнение от alekangg » 05 Мар 2025, 20:28

Е явно Ивански е младеж.
Средата на 90год заплатите бяха по 10-15 долара на месец и аз лично познавам хора, които се отказаха 2-3 курс защото нямаха един лев, хем бяха от Варна, не приходящи.
Та тая теория как се издържал някои сам важи ама по друго време.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 05 Мар 2025, 20:40

alx написа:
Jordana написа:

снайпери като си дам сметка сега в истинския смисъл на думата тогава ние нямахме.. имахе каквото сега му се вика DMR... до 1000 метра- преко сили... и то не за друго а защото снайперска муниция във 7.62х54р тогава нямаше... не че сега много има де...

Добре де , поне една мосинка с оптика не ви ли дадоха да се радвате ? Как без снайпери супресори мачнати патрончета и т.н изпълнявахте мисиите в тила на врага ? :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 05 Мар 2025, 20:49

Ивайло Димов написа:Ivanski-90 те години беше много трудно да си студент и работещ, още повече донаборник щото по университетите имаше квота за прием на неотслужили. В ония години на безработица и безпаричие беше трудно за студент, който родителите му нямат възможности да го издържат.

Ясно, това не го знаех.
Добре че нещата са се променили сега е напълно постижимо, малко повече зор за няколко години и си ти.....а и то за студент не е толкова скъпо да преживяваш, общежитие в ТУ- 42лв + ток и вода, ядене (2.50 в столове-супа и основно , хляб и мръвка(вече е по така нали ) 7-8лв пържола с 2 гарнитури и питка...) + някой лев за гаджета и някоя дрешка + кола ако имаш и толкова..... сега не е супер живот нали но за 3-4 години на тази възраст си е перфкетно.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 05 Мар 2025, 21:08

Може и да не съм прав, ама ми се струва че тия не си събират гилзите :arrow:

https://www.youtube.com/watch?v=dGC3PbRkYvI
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Мар 2025, 21:30

nickstorm написа:Може и да не съм прав, ама ми се струва че тия не си събират гилзите :arrow:

https://www.youtube.com/watch?v=dGC3PbRkYvI

Тоз ПКМ каква връзка има? Той е за огън за “подтискане”- с него не се надяваш да уцелиш нищо по същество в един реален бой… идеята му е да караш противника да си седи на мястото и да го целиш с други неща…
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 05 Мар 2025, 21:34

Тва чудо цевта му се сменя за секунди 7.62х54 калибър същият и е в СВД .Тази картечница до 250-300 метра е много опасно оръжие. Загрява едната цев, помощник-картечаря носи другата сменя се бързо и пак си в джаза.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата