Предлагам ПРОТЕСТ !!!!!!!!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 17 Май 2008, 21:09

bobi_maxo написа:
Anthony_J написа:Не е така. Можем да протестираме за неща, които са им във възможностите, но не го правят поради мързел, некадърност и корупция. Но според мен само си чешем езиците по форумите. Никой не му се занимава да се захване с нещо. Това си е типична българска черта. Винаги чакаме някой да направи нещо за нас, а не да го правим сами. Дори и да се намери някой да организира протестът, тук ще се бием в гърдите колко сме велики и накрая ще отидат 10 коли и ще ни се смеят всички. После ще има оправдания, аз нямах пари за бензин, колата е в бокса, мама се разболя, гаджето имаше бал и т.н.

Има един колега тук с ник - "bam-bam", който понякога е доста прав!
И ти Anthony_J си прав, всеки гледа себе си, а след това другите и то ако "остане време".
Е, то времето никога не остава!
Нищо няма да излезе, ще дойдат 10-на коли не повече.
Но иначе аз бих ви подкрепил и бих бил в тези 10 коли, така че ако тръгнете "кажете"!

ми аз от ся ще ти кажа че няма да дойда .. замисли се защо :)
не че пак съм прав ама ...
иначе и аз съм да дигнат заплатите и почвам да си търся работа :lol:
а и Боби .. като цяло темата е не да го направим найстина ... а просто да и излеем мъката на мен вече ми олекна дано и на вас :) .. гледам цените 2.51 свиква се не е болка за умиране
а и като цяло че няма да направим нищо ясно .. но познавам хора които могат да направят нещо за себе си но него .. защо .. ми щото по форума се пише че БМВ не е за газ/метан и така било гъзарско ;)
ей такива индивиди са странни .. аз работя по въпроса и да се надявам скоро да идвам редовно на сбирките и да ми излиза по евтино от колко на някои от люлин :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 17 Май 2008, 21:11

гледам новините .... свързаха се с някъв превозвач и цитирам "сичко трябва да струпаме пред София" ... така,че хайде да се сбираме :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 17 Май 2008, 21:16

От утре 2,56 за дизел и 2,32 за А98! Честито на печелившите!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 17 Май 2008, 21:17

Айде да са ни честити новите цени на горивата (току що по новините казаха, че от утре ще има ново увеличение ). Цената на А95 се вдига с 0,84 процента... Според казаното в новините, акцизите върху горивата трябва да се изравнят с тези на ЕС до 2011г. Правителството обаче, вместо да покачва акцизите постепенно както е предписанието на ЕС, то е качило акцизите с нива като за 2 години напред... същевременно доходите не се покачват със същите темпове. Еми аз лично нямам думи вече... срам ме е от държавата ни и ми е жал за страната ни!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 17 Май 2008, 21:27

bobi_maxo написа:От утре 2,56 за дизел и 2,32 за А98! Честито на печелившите!

стига ве ... аз нема да зареждам .. и без тфа от как се помня протестирам и не зареждам на бензиностанции :mhihi:
мисля да зема да си купа некои литър за черни дни .. и за събора другата година че до тогава може и 5 лв да стане и нема с кфо да се иде :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 17 Май 2008, 21:33

Ок, ясно е че цените на нефта се покачват, но не ми е ясно какв а е тая разлика м/у дизела и бензина от 20 ст. и нагоре?!
От хора запознати с производството на нефта съм чувал, че дизела е по-евтин за производство от бензина.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 17 Май 2008, 21:37

така е навсякъде е така .... се пак дизела е второстепенен продукт от бензина ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 17 Май 2008, 21:59

///vlado написа:така е навсякъде е така .... се пак дизела е второстепенен продукт от бензина ;)

ами ние сме единствената държава на ОПАКИ от целия свят .. по всичко :mhihi:
и ако си прав че се прави от буклука на бензина .. то ясно там най много се печели .. а при нас най много пари се правят от некачествени неща ;)
я виж ония с буклука колко е беден ... как беше ... :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Enderial » 17 Май 2008, 22:18

bobi_maxo написа:Ок, ясно е че цените на нефта се покачват, но не ми е ясно какв а е тая разлика м/у дизела и бензина от 20 ст. и нагоре?!
От хора запознати с производството на нефта съм чувал, че дизела е по-евтин за производство от бензина.

Защото колега, преди време хората видяха че дизела е няма и левче а бензина отива към два. После видяха че се правят и добри коли на дизел и дизела не е това което беше на времето пък и е по-икономичен... И след кратка сметка решиха да си продадат бензиновите кошери и да си купят такива дизелови.
От лукойл също са видяли това и след като им се е покачило продаването на нафта са си казали "Ей от тука са ше праиме пари..."
И така :mhihi:

П.с. А ако наистина са изпреварили дигането на акциза с 2 години спрямо препоръките на ЕС, съвсем спокойно можем да си протестираме и да ги смъкнем :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 17 Май 2008, 22:25

да колеги те всички са бедни затова карат лимузини а ние както е тръгнало много скоро няма да можем и на градския транспорт да се возим защото ще направят билетчето 2 лева нищо де тогава ще си ходим пеша за здраве

Потребител
Аватар

Мнение от Antifen » 17 Май 2008, 23:31

Не мрънкайте за цените.Скоро по-ниски,няма да станат.Даже напротив,все нагоре ще отиват.Петроладжиите също трябва да ядат,нали? А,и от къде да ги изровят тия по-високи заплати? Да пуснат печатницата пак ли? Сигурно помните,какво се случи тогава.Или го искате отново? Я си направи фирма и давай големи заплати де? Оправданията мога и аз да ти ги наредя - наемът за помещението голям,данъкът-едър,суровината-скъпа и тя,лихвата дебела,съвременни скъпи машини,мързеливи работници,дори някои крадат.... при това некадърни.Пък купувачите - без джоб,ама с множество претенции. Стига с тия Евро заплати. Парите ви са такива,каквито си ги заработите.Като не можеш в България-иди в Германия.Да видиш,какво му се казва производство,огромно производство и въобще могъща промишленост. Да,ама един германец в завод,бачка 10 пъти повече от българина в същия завод.Това не съм го установил,само из Германия,ами и в други държави...повечето. Пък и колкото да се фукат на запад, истината е че икономиката им е планова, а у нас всъщност е пазарна и то напълно, защото всеки дивак с акъл може да предизвика срив и скок на цената на един продукт, което води до чудна верижна реакция, но това в никакъв случай не може да се нарече планирано,както е при тях. А и счетоводната вихрушка,все някой ден ще изпадне в агония..и то скоро. И онези,тогава няма да печелят толкова пари,щото и те си имат политици,коитои са по-зли от нашите.Отделно,че в България,все още се смята за нормално,кола да харчи 12-15/100 гориво. Да,ама не-вече не може ежедневната кола на бай Българин,да харчи 14/100 и нещата да са в ред. USA,вече ,,го" усещат ,макар и по готиния начин-отзад. Не е лошо и част от българите да го раберат. Тъй,че - всеки да се простира според чергата си,това исках да кажа. Като не ти изнася-еми ще се сгънеш,защото чергата няма да се разпъне заради теб.
Подпис:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Enderial » 17 Май 2008, 23:57

Antifen написа:Не мрънкайте за цените.Скоро по-ниски,няма да станат.Даже напротив,все нагоре ще отиват.Петроладжиите също трябва да ядат,нали? А,и от къде да ги изровят тия по-високи заплати? Да пуснат печатницата пак ли? Сигурно помните,какво се случи тогава.Или го искате отново? Я си направи фирма и давай големи заплати де? Оправданията мога и аз да ти ги наредя - наемът за помещението голям,данъкът-едър,суровината-скъпа и тя,лихвата дебела,съвременни скъпи машини,мързеливи работници,дори някои крадат.... при това некадърни.Пък купувачите - без джоб,ама с множество претенции. Стига с тия Евро заплати. Парите ви са такива,каквито си ги заработите.Като не можеш в България-иди в Германия.Да видиш,какво му се казва производство,огромно производство и въобще могъща промишленост. Да,ама един германец в завод,бачка 10 пъти повече от българина в същия завод.Това не съм го установил,само из Германия,ами и в други държави...повечето. Пък и колкото да се фукат на запад, истината е че икономиката им е планова, а у нас всъщност е пазарна и то напълно, защото всеки дивак с акъл може да предизвика срив и скок на цената на един продукт, което води до чудна верижна реакция, но това в никакъв случай не може да се нарече планирано,както е при тях. А и счетоводната вихрушка,все някой ден ще изпадне в агония..и то скоро. И онези,тогава няма да печелят толкова пари,щото и те си имат политици,коитои са по-зли от нашите.Отделно,че в България,все още се смята за нормално,кола да харчи 12-15/100 гориво. Да,ама не-вече не може ежедневната кола на бай Българин,да харчи 14/100 и нещата да са в ред. USA,вече ,,го" усещат ,макар и по готиния начин-отзад. Не е лошо и част от българите да го раберат. Тъй,че - всеки да се простира според чергата си,това исках да кажа. Като не ти изнася-еми ще се сгънеш,защото чергата няма да се разпъне заради теб.

Питат вуте
-Що копаш седнал бе Вуте?
- А ми пробвах легнал ама не става :mhihi:
А че сме мързеливи и че качеството на услугите е много по-ниско от цените определени за тях почти на всякъде у нас си е така. От друга страна пък парите които получава работника не заслужават висококачествена работа...
Там където работя аз се изисква качество, но се набляга повече на количеството и така се и заплаща. А мисля ти е ясно че количеството е за сметка на качеството. Просто няма смисъл да се вталявам и да правя някакво свръхкачество при положение че ше зема по-малко кинти ;) Въпреки че на мен ще ми е много по-изгодно ако се наблегне повече на качеството отколкото на количеството щот така работата ще върви по-спокоино и лично на мен ше ми носи повече кеф :winky:
Цялата система ни е с главата на долу.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 18 Май 2008, 0:23

добре де аз немога да те разбера я вземи ти да работиш 10 пъти повече пък чакаи да ти плащат повече пари

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 18 Май 2008, 2:17

и кво значи от вашите коментари се разбира че виждаш ли цената на бензина нямала да падне ама и ние за кво да си правим труда и да си търсим правата!!! кво ни коства ако тировете примерно стачкуват да се присъединим като толкова неможем да се организираме а се водим най-задружния и организиран клуб!!!!!!!! СРАМ на вашия песимизъм и мързел!!! :evil:

bam-bam няя да го викаме на него не му е скъп бензина :mhihi: :mhihi: (тва в кръга на шегата ест.)
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pandev22 » 18 Май 2008, 6:41

В телеграф от днес пише 4е тировете ще ста4куват от 19 до 22 на цариградско в най-дясната лента.можем да се присъединим към тях организирано.протестират срешу високите цени на горивата и лошата пътна инфраструктура

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата