По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

По-добре ли бяхме през соца?

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от K_Ilkov » 02 Авг 2016, 15:20

Явно мнението ти е накарало още някого да гласува с НЕ - вече са 78 :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 02 Авг 2016, 15:33

Соц с аромат на корекомска дъвка – сдъвкан и после изплют

Само за 2-та дни път до морето нямам спомен, защото живеехме по-близо :mhihi:
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 02 Авг 2016, 16:00

впрочем има един начин малко човек леко да се доближи до стария соц ... спрете да гледате новини ... реално ... тия лешояди само търсят най-гнусните и долни неща които да приковават вниманието, разхождайте се, чете си книжка ... не ми липсват тия зомбита глозгащи трупове грам , та ще стане ситуацията и за вас като при соца ... няма новини за гадни неща, гледаш си АутоМоторУндШпорт по ТВ и си свиркаш ... чат пат някой мач ... и не те натоварват с тия простотии ... и преди просто не са ги съобщавали, ся правят обратното, нарочно ти ги набиват в глават ВСЕКИ ден

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Авг 2016, 16:31

BMW_POWER написа:77 са гласували с НЕ. Няма лошо. Готов съм да се хвама на бас, че 70 от тях не са били родени през 89-та :dunno:

Хляб и зрелища - сьомга и банани. Баси и доводите :mhihi: :mhihi: :mhihi: Толкова първично мислене, просто не е истина.

И аз се хващам на бас, че 70-80% от казалите ДА, не са били родени или са били 5-6 год 89 годината.
прост народ, слаба държава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 02 Авг 2016, 18:51

Borymeckata написа:От тези лозунги някои са истински, други - просто майтап. Този надпис в лудницата - нали не го вярвате наистина? Имаше и един подобен виц - надпис в лудницата: "Ние сме деца на българо-съветската дружба!". Тези майтапи си вървяха и при соц-а, нали не мислите, че всички безрезервно сме вярвали в "светлото бъдеще"?

За цирка беше римувано: "25 години народна власт - 25 години цирк у нас".

Сещам се и един лаф - не знам дали е само виц, или има нещо истинско. Преди 9-ти сепрември България е била на ръба на пропастта, но после е направила решителна крачка напред.

Аз затова казах че не съм виждал нито един подобен каламбур през соца , единствения ми спомен за такъв лозунг е от казармата - в столовата имаше плакат " Преди да посегнеш към хляба , помисли дали го заслужаваш " или нещо подобно . Тия майтапи почнаха да излизат по късно през 90те и някои са откровени глупости писани от вестникарите сатирици .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 03 Авг 2016, 2:18

host написа:впрочем има един начин малко човек леко да се доближи до стария соц ... спрете да гледате новини ... реално ... тия лешояди само търсят най-гнусните и долни неща които да приковават вниманието, разхождайте се, чете си книжка ... не ми липсват тия зомбита глозгащи трупове грам , та ще стане ситуацията и за вас като при соца ... няма новини за гадни неща, гледаш си АутоМоторУндШпорт по ТВ и си свиркаш ... чат пат някой мач ... и не те натоварват с тия простотии ... и преди просто не са ги съобщавали, ся правят обратното, нарочно ти ги набиват в глават ВСЕКИ ден

И дори ги измислят - справка: убийците от Враца. От години в къщи 19.00 часа сме го прекръстили на "The Black Hour" и ако телевизора е пуснат ритуално го гасим. И така и така мога да се сетя какви са новините, само някакви там подробности с имена и точен час, но все пак часът на смъртта не е най-важното.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 03 Авг 2016, 2:33

alekangg написа:
BMW_POWER написа:77 са гласували с НЕ. Няма лошо. Готов съм да се хвама на бас, че 70 от тях не са били родени през 89-та :dunno:

Хляб и зрелища - сьомга и банани. Баси и доводите :mhihi: :mhihi: :mhihi: Толкова първично мислене, просто не е истина.

И аз се хващам на бас, че 70-80% от казалите ДА, не са били родени или са били 5-6 год 89 годината.
прост народ, слаба държава.

малко по-назад в темата пише, че днешната младеж имала уникални шансове в живота. Българската де, не друга. Изключая безкрайно важните ПС5-6-7-8-..., Ай-не знам си какво, извънредно важните банани, сьомга и пр. екзотични храни (как се е опазила тази нация 1300г без тях, нямам идея :dunno: ), силиконовите подплънки и т.н. и т.н., обяснено е подробно от един преподавател. Само не доразказва какви са шансовете за съвсем прозаични неща.

Жокер с националният състав на Франция 1982 и 2016

Изображение

Изображение

По времето на соца тия идваха да учат и си отиваха. Сега се напълнило с ядрени физици, лекари, учители, микробиолози и т.н., дето "бягат от войната". Преди 10 -12 години такъв имаше само един. Бачкаше при вулканизатора на Хладилника.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Авг 2016, 3:53

BMW_POWER написа:...

Аз го написах това за "младежта". То и аз съм далече от пенсия, но все пак...
Това, което имах като възможности аз преди 10 години изобщо не може да бъде сравнено.
Дори само университетите в ЕС, които не могат да ти сложат по-високи такси ако си чужденец.

п.с. сега ти ми кажи как е в реалния свят :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 03 Авг 2016, 6:00

http://desebg.com/index.php?option=com_ ... le&id=2520

Чиста работа :mhihi:

Окончателната сметка на вътрешния дълг
Потресаващи разкрития прави и Емил Христов, бивш председател на Съвета по управление на икономиката към Държавния съвет на НРБ, за вътрешния дълг, за източването на ДСК, за печатането на пари и за реалната заплата по времето на комунизма:
“Вътрешният дълг на държавния бюджет към банките (БНБ и ДСК) възлиза на около 26.5 млрд. лева и се формира от:
задължения на бюджета към ДСК и БНБ общо 7.4 млрд. лева;
левова стойност на държавните кредити по износа общо 2 млрд. лева;
кредити от фонд “Държавно кредитиране” за нискорентабилни производства общо 3. 3 млрд. лева;
разсрочено плащане на кредити за капитални вложения на организации с ниска или отрицателна ефективност (практически невъзвращаеми) общо 7.8 млрд. лева;
недостиг на левова равностойност по ползвани кредити от чужбина от БВТБ общо 6 млрд. долара.

Не бе нямало е промяна в количеството на парите по време на социализма... печатали са като идиоти...

Формирането на бюджетните дефицити е водело до неконтролирана емисия парични знаци. Тегленето на влогове от ДСК от спестителите се е покривало в недостигащата част с нова емисия на пари. Така например от началото на 1989 г. до 8 август са емитирани нови книжни пари на сума около 1 млрд. и 360 млн. лева.”
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 03 Авг 2016, 6:05

Онзи ден даваха по телевизията една женица. С три езика, опит из министерства и т.н. Уволнили я (както прави всяко ново правителство) и тя на 55г започва курсове за ... фризьорка :shock: Пък търсят знаещи и можещи хора :shock:

Сещам се за едно приятелче, дето го гонеше безумна носталгия. Той с фрески, английски и руски. Перфектни при това. Предложили му смешна заплата с предлога "И кво кат знайш? Таквиз кат теб колкото щеш! Ако щеш!". Два пъти се прибира с подвита опашка. Сега пак е там, ама поне бачка за канадска фирма он-лайн и заплащането му е по-различно.

Жална им майка на младите. Количеството на цветнокожи се увеличава с такава скорост, че до 15-20 години на белите българи ще им викат "аборигени". Преди да скочите ще ви дам още един жокер.

Преди 20 години в София не си спомням да имаше нито един арабски магазин. Някой и друг дюнер, може би. Нямаше черни и около женския пазар жените се разхождаха спокойно вечер.

steeN написа:http://desebg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2520

Потресаващи разкрития прави и Емил Христов, бивш председател на Съвета по управление на икономиката към Държавния съвет на НРБ, за вътрешния дълг, за източването на ДСК, за печатането на пари и за реалната заплата по времето на комунизма:
“Вътрешният дълг на държавния бюджет към банките (БНБ и ДСК) възлиза на около 26.5 млрд. лева и се формира от:
кредити от фонд “Държавно кредитиране” за нискорентабилни производства общо 3. 3 млрд. лева;
разсрочено плащане на кредити за капитални вложения на организации с ниска или отрицателна ефективност (практически невъзвращаеми) общо 7.8 млрд. лева;
недостиг на левова равностойност по ползвани кредити от чужбина от БВТБ общо 6 млрд. долара.

Не бе нямало е промяна в количеството на парите по време на социализма... печатали са като идиоти...

Формирането на бюджетните дефицити е водело до неконтролирана емисия парични знаци. Тегленето на влогове от ДСК от спестителите се е покривало в недостигащата част с нова емисия на пари. Така например от началото на 1989 г. до 8 август са емитирани нови книжни пари на сума около 1 млрд. и 360 млн. лева.”

Гледам тези цифри и си мисля какви са стотинки на фона само на междуфирмената задлъжнялост в страната:

Проблемите с междуфирмената задлъжнялост в България се задълбочават. Данните на Българската стопанска камара (БСК) сочат, че дълговете на бизнеса са се увеличили с 13 млрд. лв. за последните три години и вече надхвърлят 171 млрд. лв. Делът на просрочените плащания в тях също расте и вече достига 35-40%. Заради проблема Европейската комисия подложи страната на мониторинг. Ева Венциславова, мениджър проекти на компанията за събиране на междуфирмени вземания Smart Collect, част от Агенция за събиране на вземания , коментира последиците за бизнеса от нарастващата задлъжнялост и възможните решения на проблема.

И тук е само до миналата година

http://www.capital.bg/vestnikut/capital ... dufirmeni/

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 03 Авг 2016, 8:26

steeN написа:http://desebg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2520

Уж си образован човек , а припалваш на всяка идея изплюта от пропагандата . Ако сам направиш съвсем леко проучване и съпоставиш фактите на последните 5-6 години преди 89та ще видиш че държавата е абсолютно умишлено тикана към фалит . Вътрешно партийните борби и разделянето на про руски за перестройка или съсипване на соца и живковисти е видима и за слепец . Това е кристално видимо по време на преврата и как се изпоядоха помужду си за власта . Процесите на разпад са задействани години преди това .Печатали са пари на поразия , хубаво ама едните досега викахте нямало нищо в магазините така че какво от това ? При централизирано ценообразуване и стоки местно производство няма как да има инфлация или поне не се генерира по тоя начин както в пазарната икономика .
Просто те - превратаджиите един слъвчев ден решеха че социализма е мъртъв , Горбачов подмолно им даде карт бланш да рушат и направиха всичко както им казаха кукловодите . Това вече няма никакво значение - реалностите са други обаче за мен е тъжен факт че българския народ още не си дава ясна сметка как бе изпързалян 89та чрез дворцовия пуч и следващите голи обещания за преход към капитализъм , приватизация , свобода на личноста , неприкосновена частна собсвеност , равни пред закона ...а в дълбочина работеха процеси на пълен разпад и варварско разграбване на държавата .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 03 Авг 2016, 8:27

Jordana написа:Аз затова казах че не съм виждал нито един подобен каламбур през соца , единствения ми спомен за такъв лозунг е от казармата - в столовата имаше плакат " Преди да посегнеш към хляба , помисли дали го заслужаваш " или нещо подобно . Тия майтапи почнаха да излизат по късно през 90те и някои са откровени глупости писани от вестникарите сатирици .

Сега като се замисля - май и аз не съм виждал реално такъв куриозен лозунг. Виждал съм от вътрешната страна на казармения портал (на излизане): "По военните въпроси - дотук!", но това беше смислено. Виждал съм и подобен на твоя: "Преди да кажеш "искам" - кажи какво си дал!". Но и този не е особено смешен...

Имаше една реклама: "Който ката Ява - никога не остарява!". Чувал съм я като ученик от бащата на мой приятел. И един друг свеж лозунг: "Да живе народната милиция - единствена опора на народната власт!". Но и това може да е преправено за майтап, примерно "надеждна опора" да е заменено с "единствена". Тия "политически" вицове тогава вървяха доста повече, защото бяха нещо забранено. Сега можеш да напсуваш когото си искаш и вече не е интересно...
Excellent! Steven is my name!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 03 Авг 2016, 9:57

Jordana написа:Ако сам направиш съвсем леко проучване и съпоставиш фактите на последните 5-6 години преди 89та ще видиш че държавата е абсолютно умишлено тикана към фалит . Вътрешно партийните борби и разделянето на про руски за перестройка или съсипване на соца и живковисти е видима и за слепец . Това е кристално видимо по време на преврата и как се изпоядоха помужду си за власта . Процесите на разпад са задействани години преди това .

...

Просто те - превратаджиите един слъвчев ден решеха че социализма е мъртъв , Горбачов подмолно им даде карт бланш да рушат и направиха всичко както им казаха кукловодите . Това вече няма никакво значение - реалностите са други обаче за мен е тъжен факт че българския народ още не си дава ясна сметка как бе изпързалян 89та чрез дворцовия пуч и следващите голи обещания за преход към капитализъм , приватизация , свобода на личноста , неприкосновена частна собсвеност , равни пред закона ...а в дълбочина работеха процеси на пълен разпад и варварско разграбване на държавата .

Добре де БГ соца е бил супер, СССР е супер, СИВ е върха на сладоледа ... защо тогава са се случили тези неща дето си описал?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 03 Авг 2016, 20:52

K_Ilkov написа:
Jordana написа:Ако сам направиш съвсем леко проучване и съпоставиш фактите на последните 5-6 години преди 89та ще видиш че държавата е абсолютно умишлено тикана към фалит . Вътрешно партийните борби и разделянето на про руски за перестройка или съсипване на соца и живковисти е видима и за слепец . Това е кристално видимо по време на преврата и как се изпоядоха помужду си за власта . Процесите на разпад са задействани години преди това .

...

Добре де БГ соца е бил супер, СССР е супер, СИВ е върха на сладоледа ... защо тогава са се случили тези неща дето си описал?

Мога да коментирам само известните факти . Падането на соца в България е тясно свързано със падането на соца в СССР . С такъв хъс и старание нашите довчерашни комунисти приеха капиталистическата идея че да се чудиш те комунисти ли са били или 5та колона на запада :mhihi:
Като отиваш на такава промяна в социално политическия строй , не може да не виждаш че няма как да правиш капитализъм като нямаш капиталисти - те просто бяха решили да станат капиталисти за една вечер и то не какви да е а собствениците на проишления и банков капитал в България . Овцете да продължат да си блеят и да ги доят а те да са тарторите на стадото . Е на това му берем сега плодовете и няма какво толкова да му се радвам щото е много далеч от капитализъм какъвто има в другите европейски страни . Прехода просто роди една едро буржоазна класа която обсеби власта , капитала и средствата за производство наследство от социалистическата държава . Тези хора нито се интересуват от народа , нито от просперитета на държавата нито от икономиката - единствено важно е да са на власт и да имат гарантирани приходи в особено големи размери . Това го доказва и липсата на средна класа в страната .
Та какво да коментирам преди какво било след като тези които ни управляват и владеят в момента са по-лоши и вредни за България дори от партийните другари преди 89та .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 04 Авг 2016, 0:22

BMW_POWER написа:
Проблемите с междуфирмената задлъжнялост в България се задълбочават. Данните на Българската стопанска камара (БСК) сочат, че дълговете на бизнеса са се увеличили с 13 млрд. лв. за последните три години и вече надхвърлят 171 млрд. лв. Делът на просрочените плащания в тях също расте и вече достига 35-40%. Заради проблема Европейската комисия подложи страната на мониторинг. Ева Венциславова, мениджър проекти на компанията за събиране на междуфирмени вземания Smart Collect, част от Агенция за събиране на вземания , коментира последиците за бизнеса от нарастващата задлъжнялост и възможните решения на проблема.

И тук е само до миналата година

http://www.capital.bg/vestnikut/capital ... dufirmeni/

Мда. Това е *частен* дълг. За частния дълг са отговорни съотвените *частни* компании и *частни* лица. За държавния дълг... трябва ли да ти обеснявам кой е отговорен?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата