Новите ГТП стикери

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Алфа Въшкар
Аватар
Кара: ч
Мечтае да кара: Countach през 80-те

Re: Новите ГТП стикери

Мнение от sme666ko » 22 Ное 2022, 12:36

drifty написа:Значи ще почнем ние да изнасяме стари коли за Европата :D

Някои хора вече автовози си купиха за тази цел. :driving:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 22 Ное 2022, 14:13

Докато накрая не стане ясно, че всъщност големия замърсител на въздуха в БГ-градовете е друг :mhihi: :mhihi: :mhihi: !
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Ное 2022, 20:59

vicho написа:... 3,000,000 автомобили х 10,56 лв = 31,680,000лв ... :

Тъй като се замисля с тия 31 милиона и половина дали нямаше да може да се направи нещо по-съществено по отношение на околната среда, отколкото със стикерите?

steeN написа:Е46/Е39 ще станат некараеми до 1-2 години

Добре, че имам е36 :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 23 Ное 2022, 10:19

bum_bum написа:

Тъй като се замисля с тия 31 милиона и половина дали нямаше да може да се направи нещо по-съществено по отношение на околната среда, отколкото със стикерите?

Като примерно по-масово засаждане на дървета, което е най-непопулярната мярка сред еколозите :no:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Новите ГТП стикери

Мнение от steeN » 23 Ное 2022, 10:39

bum_bum написа:Добре, че имам е36 :mhihi

И аз също, нищо не променя за бъдещето на автопарка в Бг и Европа каго цяло. :mhihi:

Ако ви се иска да вярвате, че внезапно ще почнат да се разширяват пътища и ще се строят паркинги за да може да има още по-огромни задръствания, ваша си работа.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Ное 2022, 11:13

TNT написа:
bum_bum написа:

Като примерно по-масово засаждане на дървета, което е най-непопулярната мярка сред еколозите :no:

Дори и това да беше пак щеше да има огромна разлика в ползата. Това са едни поне 3-4000 дървета в най-лошия случай. Но дори и едно дърво да бяха засадили по държавна поръчка за 31,6 милиона, както е обичая при държавните поръчки пак по-голяма полза щеше да има. Или пък можеше да платят на един бял хакер едни 31,6 милиона, който да вкара в ред системата за ГТП така, че ако не си изряден да не минаваш.

steeN написа:
bum_bum написа:Ако ви се иска да вярвате, че внезапно ще почнат да се разширяват пътища и ще се строят паркинги за да може да има още по-огромни задръствания, ваша си работа.

Нямам такива мечти. На първо място ще ми е напълно достатъчно все някъде в България да се появи само един единствен квадратен метър път, който да бъде с качество и изпълнение на път в нормална държава.

Но си мисля и, че задръстванията не са само функция от броя на колите, а и от абсолютния батак в обществения транспорт и ако щеш и образованието. Едното дете прието в градина, която е на 10км от училището в което е другото дете. Пряка връзка с обществен транспорт няма нито до едно от двете места.

Скапаните комуняги са били направили път към градината по който от нас до там е едни 800 метра и при добро време ходя пеша. Но във времена на пазарна икономика кому е нужен някакъв си път. По средата му са построени два жилищни комплекса. И сега пътя е само с кола и е 12км с което допринасям ежедневно за задръстванията волно или неволно. Ако все пак реша да ходя с градския това са две смени на автобуси и 1:40 мин според мапса. Това само в едната посока. Т.е. над 3 часа дневно за да си заведа детето на градина. Ако включим и училището отиваме на 6 часа дневно. Ама пак не става, щото за 1 мин закъснение в училище пишат отсъствие, а пък в градината направо заключват и не приемат. Вечерно време пък в училище имаше заплахи, че ако не вземем децата до 17:30 ще трябва да си ги търсим в районното.. Но важното е да има банани, нали :mhihi:

И сега кво прайм? Местя се да живея на друго място, защото въпреки налятите милиарди в градския той е на ниво 19 век. Или защото въпреки всичко в последните години в градина в София се влиза по-трудно, отколкото в Харвард? Или да си ходя обратно на село, щото заради такива като мен в София е лудница?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 23 Ное 2022, 11:26

Е как какво правим, ти сам си отговаряш, връщаме комунизма и забраняваме бананите.
Може и само жителството да върнем :mrgreen:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 05, К25 06

Мнение от NiksGS » 23 Ное 2022, 12:40

Без да се заяждам - автомобил на дизел EURO4 по талон, налични DPF, катализатор, без ремап и т.н. получава т.нар. еко категория 3 от някакъв квартален ГТП пункт, без да е слагана сонда в кюнеца, бях на място.
Автомобил на дизел EURO3 по талон, налични DPF, катализатор, без ремап и т.н. получава т.нар. еко категория 1, без да е слагана сонда в кюнеца!!!.
Кой е по-знаещ - не слагащия сонда в кюнеца (тоя дето не си върши работата, ако трябва да съм честен!!!) или осемте етажа инженери разработвали двигателя в Мюнхен или Токио? Не конкретизирам марка/ модел.
Факт е, че дори да си изряден, ще те отрежат. При това къде са разписани правилата кой модел двигател, от коя година и коя марка "ще имат бъдеще?" Дразни ме, че на читави гледани коли, смъкват категориите, както им дойде. Работя на една заплата и имам семейство, не мога да си позволя EURO6 дори и косачка.
Ultimate Riding Machine

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Ное 2022, 12:44

Те на тея прегледи гледат само годината на автомобила, та ако ще да е преправен на електричка , отнасях категорията според годината.
Което вече установихме, че е баси тъпата система!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 23 Ное 2022, 12:51

То не е тъпо, но нямаше нужда от нова система. Има си евро стандарти, бензин от Евро 3 нагоре, дизел от евро 5 нагоре и готово. От там нататък се гледа дали се покрива този стандарт и готово. 10-20% аванта да се пуска и готово. Ние нова екология измислихме :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 23 Ное 2022, 12:53

Доколкото видях ограниченията ще са само за Еко1 и 2 поне до 2027г., а до тогава я коня, я камиларя. Еко3 и нагоре е достатъчно, а това са дизели след 2007 и бензини след 1999г.
Пък ако не живееш в голям град изобщо според мен близките 15 години никой няма да го интересува дали е еко1 или еко5 тоя стикер.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Ное 2022, 13:08

steeN написа:Е как какво правим, ти сам си отговаряш, връщаме комунизма и забраняваме бананите.

Забелязвам на много пъти вече, че когато не ти изнася да отговориш го обръщаш на ташак и се изхлузваш.

Добра стратегия :mhihi:

NiksGS написа:Без да се заяждам - автомобил на дизел EURO4 по талон, налични DPF, катализатор, без ремап и т.н. получава т.нар. еко категория 3 .

Още по-тъпото е, че абсолютно аналогичен автомобил може да получи и 4 еко категория. Т.е. няма единност в тълкуванието кой в каква категория попада.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 23 Ное 2022, 13:14

Отговора на твоя въпрос е точно тва - да се върне жителството, да се врат всички в панелки, да е държавна и общинска земята и никой да не може да строи нищо.
Да се чака по 10 години за кола за да може почти никой да няма, да не говорим за повече от една. Тогава нещата ще станат както са били по времето на комунягите.
Ташак ли ти се струват тези мерки? Ако не действайте :)

п.с.
За бананите беше ташак, ама те така или иначе са радиоактивни :mrgreen:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 23 Ное 2022, 13:16

bum_bum написа:
steeN написа:Е как какво правим, ти сам си отговаряш, връщаме комунизма и забраняваме бананите.

Забелязвам на много пъти вече, че когато не ти изнася да отговориш го обръщаш на ташак и се изхлузваш.

Добра стратегия :mhihi:

NiksGS написа:Без да се заяждам - автомобил на дизел EURO4 по талон, налични DPF, катализатор, без ремап и т.н. получава т.нар. еко категория 3 .

Още по-тъпото е, че абсолютно аналогичен автомобил може да получи и 4 еко категория. Т.е. няма единност в тълкуванието кой в каква категория попада.

Аз съм така с Е46-цата. Евро 4 по талон, всичко налично и работещо, нови 4бр дюзи.. Еко 3...
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 23 Ное 2022, 13:23

Еко 3 дизел с кола преди 2007-ма ми е интересно как става, но има не един случай.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата