България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Ще допълня, че и да го хванат му е все тая. Няма хора. А в България е много дървено, ако решиш да плащаш според свършената работа. Забрави да налагаш законово санкции. Даже и талоните за храна не може да ги използваш, като бонус система.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Petrolhead написа:Защо си мислиш, че ръководителят е нещо по-различно от циганетата. Наемен работник ли е? Значи му е през шмайзера, важното е да не го хванат
Прав си, но все пак трябва някакъв контрол над тая сган. Нашите лилави тука в Кьолнзанлък задължително са с жилетки дори да плевят розите по саксиите и да са качени върху островчето, лилавите също, мога да ви ги снимам как са като група светулки дори през деня. Почти винаги има някой ръководител да се разхожда с тях, има и камери, явно им казват, че който иска да остане на работа трябва да е с такова яке, жилетка или каквото е там. Иначе си прав, дори в Холандия като бачкат същото, но за дооооооооооста повече пари, пак гледат да скатават и се хвалят като дойдат тука как скатават там и пак им плащат, 6 месеца и две седмици ли беше и пак по гръб.
А тия лилавите, които той е снимал са уникални. Тука в Кьолн също се е случвало да ги пращат да пълнят дупки, но ръководител винаги има и не са чак така разпасани като тия. А ние сме малък Кьолн, не сме София.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
По принцип, всеки на заплата е 'наемен работник'! Всичко опира до мисленето, според мен!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
bum_bum написа:Аз и ти независимо дали всеки ден ще минаваме на червено или ще сме най-примерните шофьори на света това няма да се отрази по никакъв начин на това как работи някой в общината.
това ми направи впечатление. мисля, че мисленето ти търпи критика. нали си чувал, че това как караш е отражение на как живееш- ако спазваш законите и си безкомпромисен в живота има огромен шанс и зад волана да си такъв... и обратното. живееш лежерно- караш лежерно. живееш натопорчено- караш натопорчено. затова си мисля, че карането и това как работи (човека) в общината са взаимосвързани.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
https://offnews.bg/112/mazh-e-s-opasnost-za-zhivota-sled-katastrofa-v-sofia-predizvikana-ot-817292.html
А аз си мислих, ча тази работа е само за млади хора.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Vasko_G написа:https://offnews.bg/112/mazh-e-s-opasnost-za-zhivota-sled-katastrofa-v-sofia-predizvikana-ot-817292.html
Нищо не разбрах от тая статия, май и автора е имал тежък уикенд. Кой и защо е стоял на зелен светофар, кой и кога е участвал в друга катастрофа, в район на хипермаркет?
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
Ксарата блъска първо друга кола, бяга и след това отнася Реното.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
това рено как се е сгънало... баси душегубката... просто го виждаш, че клетката на живота е толкова афифна, че като подаде в единия край другия си няма представа,, че се случва щото всичко е толкова меко...
и разбира се задължителното "петно" в горния шофьорски ъгъл на предното стъкло... плюс тия травми по таз и крайници - дали ударения е бил с колан? слагайте ги тия колани бе хора - ако тоз беше с колан щеше само да се отърве с натъртвания и комоцио вероятно...
а тоя дето го е ударил трябва да се съди за опит за предумишлено убийство. всичките дето пият/ друсат се и сядат да карат каквото свършат зад волана е предумишлено...
и разбира се задължителното "петно" в горния шофьорски ъгъл на предното стъкло... плюс тия травми по таз и крайници - дали ударения е бил с колан? слагайте ги тия колани бе хора - ако тоз беше с колан щеше само да се отърве с натъртвания и комоцио вероятно...
а тоя дето го е ударил трябва да се съди за опит за предумишлено убийство. всичките дето пият/ друсат се и сядат да карат каквото свършат зад волана е предумишлено...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Пич, Милен Цветков беше с колан и умря от такъв удар. Как разбра, че този човек не е бил с колан? Аз в България не съм видял някой да кара без, освен малоумните бакшиши, на които май им е разрешено от закона.
Anthony_J написа:Пич, Милен Цветков беше с колан и умря от такъв удар. Как разбра, че този човек не е бил с колан? Аз в България не съм видял някой да кара без, освен малоумните бакшиши, на които май им е разрешено от закона.
вида на травмите... строшени крайници при удар отпред или отзад е винаги индикатор за липса на колан.
милен го удариха със ку7 със над 120км... от такъв удар няма с какво да се спасиш освен ако не си в нещо по-здраво и тежко - примерно навигатор/лейд/големия рейндж/тесла х... просто коментирах сгъването на колата, че показва, че е страшен боклук. сгънати коли съм виждал бол и вече само като я видя как отреагирва на удара имам някаква представа колко е читава кат на някой му свърши таланта.. плюс това ако се загледаш още ще видиш, че от удара афифната седалка е вкарана почти във волана и човека е бил на практика сплескан...
но пък не е като да е бил ударен с нещо сериозно- некъв боклучав малък ситроен е нападателя... нали разбираш колко трябва да си зле да те удари такъв кашон и да те направи на това на което изглежда реното? френски боклуци...
ама кой знае де- разбира се може и да си измислям. мисли го както ти е удобно

едит: сега намерих други снимки- няма му нищо на предното стъкло.. просто от удара седалката не е издържала и е тръгнала напред като е сплескала човека във арматурното табло- това няма как да се случи ако е бил с колан и точките на закрепване на колана не са компрометирани (както е в случая- централната конзола и б-колоната са непокътнати).
https://dariknews.bg/regioni/sofiia/s-p ... ia-2374552
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Anthony_J
- ентусиаст
-
Милен беше със Субару Форестър, докато този е с някаква маратонка, дето е 600 кила сигурно. Единият умря, другият е с политравми. Не виждам как може да съдиш дали е бил с колан или не по картинка. И пак да кажа, че в България или поне в София, не съм виждал някой да кара без колан, с изключение на бакшишите, но само малоумните сред тях. А те го правят, защото освен че са малоумни, законът им го позволява. Според мен ако този човек беше без колан, щеше да умре на място. Рязали са колата да го извадят.
Anthony_J написа:Рязали са колата да го извадят.
тази кола не е рязана... гледай видеото което пост-нах и спирай на снимките на колата да разглеждаш. предната половина е абсолютно непокътната..
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- sedd
- Потребител
-
- Кара: e39 520i
- Детайли за колата: М52B20TU
Така като почнете на изуст да си говорите.. това Рено Модус е около 1200кг.Anthony_J написа:Милен беше със Субару Форестър, докато този е с някаква маратонка, дето е 600 кила сигурно. Единият умря, другият е с политравми. Не виждам как може да съдиш дали е бил с колан или не по картинка. И пак да кажа, че в България или поне в София, не съм виждал някой да кара без колан, с изключение на бакшишите, но само малоумните сред тях. А те го правят, защото освен че са малоумни, законът им го позволява. Според мен ако този човек беше без колан, щеше да умре на място. Рязали са колата да го извадят.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Човекът в модуса ми е познат... колан не слага... бая е натрошен, дано прескочи трапа

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Anthony_J
- ентусиаст
-
Е, така казаха по телевизиите. Нямам идея рязана ли е. Ако е бил без колан, да си носи последствията.alx написа:Anthony_J написа:Рязали са колата да го извадят.
тази кола не е рязана... гледай видеото което пост-нах и спирай на снимките на колата да разглеждаш. предната половина е абсолютно непокътната..