Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Re: Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...

Мнение от DigitalExile » 12 Фев 2025, 11:42

Аз не мисля че е така, и въобще не смятам че тоя ден ще даде отражение ако шефчетата погледнат седмица или месечна база.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 12 Фев 2025, 11:52

Е.Димитров написа:Важно е!
Те си имат таргети и един ден нещо да се случи, на шефчетата им изчезва съня.
Два дена сече влизат в обяснителен режим а 3 дена вече сменят персонала.

:arrow: за да има ефект трябва поне 3 дни никой да не им стъпва, че да се случи нещо.
В другите страни по колко дена бяха тея бойкоти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Фев 2025, 11:55

По принцип, такива протести са по-скоро изявление!
Като да караш Приус , няма никаква файда, ама заявяваш, че си "еко"
И понижаването на цените от страна на тези вериги в деня на протеста си е пак изявление , в стил "вие сте овце и сте нещастници"!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 12 Фев 2025, 12:02

steeN написа:Закахърлил съм се аз. Много интересно как млечните били с огромни надценки заради алчността на веригите, ма като отидеш в магазина на мандрата и цените пак такива :mhihi:

Тука вече категорично не си прав - във фирмените магазини е поне 20% надолу цената, на някои неща и доста повече. Дано се сетя да снимам етикетите другия път, но по спомени - качествено сирене 15-17лв, хубавия кашкавал 22-25лв. По веригите и да има такива цени са на промоцията на ментетата.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Фев 2025, 12:04

Да, ама разбира се всеки пазарува от някакви тайни магазини, а масата хора са балъци и чакат на веригите :lol:

alekangg написа:...

Говориш за вносни неща... За да има вносни елементарни неща кисело мялко и бяло сирене, кашкавал и краве масло дори... без да става въпрос за някакви хипстърски млечни продукти, които никой не беше чувал до преди 10-15 години... очевидно няма достатъчно местно производство... т.е. има недостиг... като има недостиг няма как да паднат цените. Фокусът трябва да е в производството, ама и за политиците е по-удбно да се бие по нещо, което не ги засяга, защото същественият проблем иска реформи, иска трудни решения и т.н... а сега им идва перфектно да се разсейват хората с нещо, което няма реши нищо и си ползват недоволството за собствена изгода.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 12 Фев 2025, 12:44

https://www.youtube.com/watch?v=pJDK9VrwWbg

Български млечни продукти. Да ви улесня - гледайте от 13-та мин. нататък. Тези цени са с печалбата на производителя. Във веригата на промоция са х2. Печалбата им е 4%, знам.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 12 Фев 2025, 13:09

С риск да се повторя, чак пък "млечни продукти".... сухо мляко от Китай, палмово масло, соя, калциев дихлорид или каквото бухат там вместо нормална сол, а сега и новата популярна съставка- брашно от червеи :ok:
Разджуркай там и пускай на промоция да граби огладнелия български пенсионер...
От София до Кулата съм видял точно 5 мършави крави да пасат, отгде тия мандри, отгде тия био продукти..... :lol:

По времето на соц-а имаше само фалшиви долари, пък сега ехееей- кеф ти фалшиво сирене, кеф ти фалшив алкохол, фалшиви зехтин, кафе, мед, фалшиви новини.... всичко е фалшименто

Ами ората? И те фалшиви- фалшиви доктори, фалшиви милиционери ти звънят по телефона, фалшиви експерти и фалшиви мениджъри
:lol:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Фев 2025, 13:21

Тва не е мандра. Имало е нещо, но е нямало друго... частна собственост на земята и много други неща. Ако искаш по същия начин да "има" както по време на соца, трябва пак да национализираме земеделската земя.

Само с празни лозунги и желания не става. Никой не търси реално решение на проблемите, защото така е по-лесно. :dunno:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 12 Фев 2025, 13:56

Стана ми интересно покрай темата с цените и протестите и реших да си проверя Lidl Plus , понеже там пазарувам някакви регулярни неща. Хванах средната цена на 5 бележки за един и същ период:
2023 - 92.21лв
2024 - 103.75лв
2025 - 126.70лв
Със сигурност има разминаване между нещата, които съм купувал но се виждат едни твърди 10-15% покачване на година. И накрая тоя от НСИ к'во каза, не били манипулирали данните за инфлацията, която била под 5% :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Фев 2025, 14:00

Ти си станал баровец и от кИбапчита си минал на стекове :ok:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 12 Фев 2025, 14:19

don_gori написа:Стана ми интересно покрай темата с цените и протестите и реших да си проверя Lidl Plus , понеже там пазарувам някакви регулярни неща. Хванах средната цена на 5 бележки за един и същ период:
2023 - 92.21лв
2024 - 103.75лв
2025 - 126.70лв
Със сигурност има разминаване между нещата, които съм купувал но се виждат едни твърди 10-15% покачване на година. И накрая тоя от НСИ к'во каза, не били манипулирали данните за инфлацията, която била под 5% :mhihi:

Не е вярно това!
Аз преди пазарувах за 200 лева, сега пак пазарувам за 200 лева , значи, няма разлика :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 12 Фев 2025, 14:23

Аз си мисля че за стандарта на форума Лидъл е доста ниска летва :mhihi: Иначе стандартните неща, които взимам са - продукти за закуски на децата , вода , чат пат месо или някоя консерва.
Миналата година пазарувах пак в Лидъл ама в Румъния и Гърция , не съм смятал точно но имаше видима разлика в сметките спрямо тук :dunno: Все теглим късата клечка откъм търговска гледна точка с малкия пазар, който представляваме :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 12 Фев 2025, 14:38

Колко трябва да е населението ни, че да спаднат цените?! :mhihi:
Швейцария колко са- 7-8 милиона май?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 12 Фев 2025, 14:47

Както пееше Валдес "Холдинга е символ власт" :ok: ,тия бойкоти за да има ефект от тях трябва да са всяка седмица ,всеки месец .Трудно осъществимо

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Фев 2025, 14:49

https://www.mediapool.bg/pp-db-stranite ... RhpYNhKmuQ

Страните в ЕС наложиха милиони евро глоби за картели при храни, КЗК - 0 лв.

8) 8) 8)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата