България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от b_u_b_o » 06 Фев 2024, 18:03

Те щото хората от уейза се казват Данчо и не са се сетили за това, че полицаите ще се опитват да махат камери :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Фев 2024, 18:06

Данчо не може, мислил съм го, но по-важното е, че друг го е мислил предполагам като е правил уейза. Ако просто го отвориш май не те пита. Иначе щяха постоянно да ги махат. А съм виждал такива сложени преди 2 часа примерно. Плюс това уейз гледа някъде се движиш ако е отбелязана от твоята страна на движение и т.н.
Плюс това и което казва алх е така и като подадеш няколко фейка ставаш нещо като варианта лъжливото овчарче. :mhihi:
Казвам ти, друг път никой не ги маха, сега явно беше защото не я виждат. Аз на клиентите викам гледайте и някои ако не им обясня пак не я виждат. :mhihi:

Алх, знам, така е.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Фев 2024, 18:17

Полицая като удари няколко пъти "фалшиво" за камера и повече въобще няма да бъде отразен за каквото и да е. Ще стане само наблюдател.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Фев 2024, 18:58

Waze стимулира ченгета да се местят повече само... не както преди да кибичат по цял ден на едно място.

vicho написа:...

"Ганьопитек заснет в естествената си среда" :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 06 Фев 2024, 19:38

steeN написа:"Ганьопитек заснет в естествената си среда" :mhihi:

ама вЕрно е така :conf:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 06 Фев 2024, 19:46

Събраните пари от глоби само за октомври 2023 са 11 милиона лева, с 2 милиона повече от октомври 2022. Само с тези пари от един месец, може да покрият с камери цялата страна и да си ги избият петорно за нула време. За 2022 цялата са събрани 188 милиона от глоби. Къде отиват тези пари, идея нямам, но ако се инвестират в контрол на скоростта, ще спестят и на Маверика нерви и труд да звъни на всички колеги и познати къде има тринога.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 06 Фев 2024, 20:45

Anthony_J написа:Събраните пари от глоби само за октомври 2023 са 11 милиона лева, с 2 милиона повече от октомври 2022. Само с тези пари от един месец, може да покрият с камери цялата страна и да си ги избият петорно за нула време. За 2022 цялата са събрани 188 милиона от глоби. Къде отиват тези пари, идея нямам, но ако се инвестират в контрол на скоростта, ще спестят и на Маверика нерви и труд да звъни на всички колеги и познати къде има тринога.

никой не го брига ни за скорост, ни за жертви, ни за пострадали, ни за нищо...

сори, ама е така

п.с. а парите събрани от глоби отиват "да се попълват дупки в бюджета", чисто и просто (къпан полицай) :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Фев 2024, 22:56

Не бе, аз не звъня като видя тринога, тя всеки ден си е на някакви места, просто това беше...абе трябва да го видите за да разберете за какво говоря. Един гумаджия там наблизо има и вика направо ги уби тоя днес. Понеже всички знаят къде е и като я няма ускоряват понеже се излиза вече от града на идеален път, а табелата е по-нагоре малко, та направо ги е ушил стабилно. Тоя същият кукер все я слага пред някакъв предмет или дърво за да се слива и да не я видиш докато е късно, зад храстче, нещо такова. Едно време бачкаше тоя във фото за документи точно до полицията, та случайно му викат фотографа :mhihi: и сега даже в МВР стана такъв. И като ходих веднъж да гледам клиповете снимал ли ме е(нахален съм :mhihi: )и ми вика, че не можело да летят със 70-80... :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 07 Фев 2024, 10:55

Anthony_J написа:Събраните пари от глоби само за октомври 2023 са 11 милиона лева, с 2 милиона повече от октомври 2022. Само с тези пари от един месец, може да покрият с камери цялата страна и да си ги избият петорно за нула време. За 2022 цялата са събрани 188 милиона от глоби. Къде отиват тези пари, идея нямам, но ако се инвестират в контрол на скоростта, ще спестят и на Маверика нерви и труд да звъни на всички колеги и познати къде има тринога.

Щеше да бъде прекрасно, ако тези пари отиваха по предназначение, например да се оправят опасни отсечки, настилка, кръстовища, осветление и т.н. но в нашата прекрасна държава на 99% съм убеден, че отиват за почивки, бижута и къщи...
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 07 Фев 2024, 11:09

vicho написа:п.с. а парите събрани от глоби отиват "да се попълват дупки в бюджета", чисто и просто (къпан полицай) :yes:

Преди бая години , сиг. над 15 идва проверка от защита на потребителя. Установяват ми 3 нарушения , за 500 , 200 и 100лв. Тогава 800лв. си беше сума.
Пускам връзки веднага, след 2 дена връзката се обажда и ми казва : Работата е оправена , ще платиш само 100лв. Казвам: добре, ядва се, няма проблем. И връзката ми казва следното: Шефът ги е пратил на акция в целия град, като е поръчал да правят, да струват, но от всеки проверен обект трябва да излязат някакви пари ! Ако не беше така и 100лв. нямаше да платиш.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 07 Фев 2024, 11:12

Kroki написа:Да похваля, до работа започнаха строеж. Като излизат камиончетата 2 момчета със голеееми маркучи обилно измиват и то не през пръсти. 1 месец вече и няма кал по пътя. :idea:

То и повечето техника май минава по жп моста, или от другата страна(не откъм сервиза). Иначе щеше да създава ситуации за останалите коли, ако всичкото камион влизаше през булеварда. Бая дупка изкопаха само за едни 2-3 седмици…

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 09 Фев 2024, 14:44

Държавата от борба с алкохола и наркотиците, започна да избива в друга крайност.

https://nova.bg/news/view/2024/02/09/44 ... FXqJoF15uM
Мъж загуби работата, дома и баща си след фалшиво положителен тест за наркотици

Много тъжна история. За съжаление съм сигурен, че не е единствената. Ако ти трябва книжка, не знам кой ще го държат 7 месеца на работа. А за стреса не знам дали в един момент няма да завалят дела към държавата и пак ние да плащаме за некадърността.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Фев 2024, 15:29

Няма тест със 100% точност. За тва нулевата толератност е глупост, трябва да има праг за различните неща, за които се тества... но да видим колко време ще отнеме да се открие топлата вода ако избщо.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Фев 2024, 20:42

TNT написа:Държавата от борба с алкохола и наркотиците, започна да избива в друга крайност

кръвната проба нали не е излязла? защо реши, че този не лъже? знам, че вероятно не лъже, но не можеш да си формираш мнение преди фактите да са на лице...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 09 Фев 2024, 20:45

Самият факт, че една пиклива кръвна проба се чака по 1 година е покъртителен!
В какво НЕЩО живеем??? :kuku: :banghead:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата