България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
master of the force
Аватар

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от alx » 09 Фев 2024, 21:55

zAcK написа:Самият факт, че една пиклива кръвна проба се чака по 1 година е покъртителен!
В какво НЕЩО живеем??? :kuku: :banghead:

А това е друг въпрос... (и голям проблем)- две мнения няма.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 09 Фев 2024, 22:10

alx написа:
zAcK написа:Самият факт, че една пиклива кръвна проба се чака по 1 година е покъртителен!

По-големият проблем е, че си ВИНОВЕН до доказване на противното :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Хипотетично, идваш си до БГ, спират те... светкаш, че си положителен и почват дело срещу теб и не можеш да си тръгнеш! Направо, че ти 'ареса! :bchug: :ok:
Последна промяна vicho на 09 Фев 2024, 22:13, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Фев 2024, 22:12

vicho написа:
alx написа:

по-големият проблем е, че си виновен до доказване на противното :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ми за момента е виновен? не защитавам никого... просто коментирам.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 10 Фев 2024, 4:16

alx написа:
vicho написа:
alx написа:

по-големият проблем е, че си виновен до доказване на противното :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ми за момента е виновен? не защитавам никого... просто коментирам.

Проблем с пробите за наркотици е, че дават фалшив положителен резултат. Преди време искаха да тестват полицаите в Пловдив или някъде другаде и нададоха вой до небесата, че пробите масово са фалшиво положителни. И вместо да ги спрат, те продължават да мъчат хората. И резултатът идва след година, айде вече са го свалили до 7 месеца. И през цялото време се водиш виновен, без съд и присъда.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Фев 2024, 8:53

Говори ми, един колега стоя 6 месеца преди около година и то се уреди да излезе кръвната за 6 месеца с 300 зора. :dummy:
Айде познайте някой дали му каза ето ти ей тука едни пари защото ти отнехме правото да работиш. Не казвам, че за обикновен гражданин е добре да му вземат неправомерно книжката, но е несравнимо, все едно да си монтьор в сервиз и да ти кажат, че оставаш без книжка, ама нямаш и право да ремонтираш коли през това време. :censored:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Anthony_J » 10 Фев 2024, 12:33

То оставаше и някой да дойде да му пъха пачки в ръцете. За тази работа си има съд, завежда дело и получава обезщетение. Няма да е първият. Ама ако чака Кокорчо да му ги донесе в сак у тях…

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 10 Фев 2024, 15:37

TNT написа:Държавата от борба с алкохола и наркотиците, започна да избива в друга крайност.

https://nova.bg/news/view/2024/02/09/44 ... FXqJoF15uM
Мъж загуби работата, дома и баща си след фалшиво положителен тест за наркотици

Много тъжна история. За съжаление съм сигурен, че не е единствената. Ако ти трябва книжка, не знам кой ще го държат 7 месеца на работа. А за стреса не знам дали в един момент няма да завалят дела към държавата и пак ние да плащаме за некадърността.

Преди месеци, като бях писал за един приятел как откара една вечер в "спа центъра" заради фалшива проба за алкохол, някои колеги тука се подиграваха и се хилеха.

После около 1 година съдилища, ходене по мъките, страшни разправии и без книжка.

Да не говорим, че масово се съмняваха в него и го заклеймиха.

Пък след 1 година, ходи доказвай на всички, че нямаш сестра .........

Що спряха пробите на полицаите?

Ако съм им ОК тестовете, аре всеки от тях, преди смяна, да дава тест - да ги видим :evil:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 10 Фев 2024, 17:06

Е, за алкохол кръвната проба става супер бързо. Каква е тази 1 година?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 10 Фев 2024, 17:13

carmanf1 написа:Преди месеци, като бях писал за един приятел как откара една вечер в "спа центъра" заради фалшива проба за алкохол, някои колеги тука се подиграваха и се хилеха.

После около 1 година съдилища, ходене по мъките, страшни разправии и без книжка.

Ако съм им ОК тестовете, аре всеки от тях, преди смяна, да дава тест - да ги видим :evil:

alx обаче не искА да ми отговори, ако го хванат с фалшиво положителен и не може да си отлети обратно какво ще се случи :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Фев 2024, 18:06

vicho написа:
carmanf1 написа:Преди месеци, като бях писал за един приятел как откара една вечер в "спа центъра" заради фалшива проба за алкохол, някои колеги тука се подиграваха и се хилеха.

alx обаче не искА да ми отговори, ако го хванат с фалшиво положителен и не може да си отлети обратно какво ще се случи :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

къде да отлетя бе пич? аз мога да седя в родината 2 седмици а мога и 2 години... все ми е тая къде съм... сега погледнах- за 2023 имам 142 дена в щатите и останалото другаде...

и друго- резултати от тест за наркотици (освен ако не съм направил няква беля) имат цифром и словом нулев ефект върху качеството на живота ми...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 10 Фев 2024, 18:30

alx написа:къде да отлетя бе пич? аз мога да седя в родината 2 седмици а мога и 2 години... все ми е тая къде съм... сега погледнах- за 2023 имам 142 дена в щатите и останалото другаде...

и друго- резултати от тест за наркотици (освен ако не съм направил няква беля) имат цифром и словом нулев ефект върху качеството на живота ми...

142 дена в щатите - ок, а останалите емнайсе държави... не знам, защо се правиш, че не разбираш въпроса и това, че евентуално могат да ти стъжнят живота с 0 вина не е драматично за теб :yes:

хипотетично, разбира се :ok:

п.с. викаш 210 дена в бегето можеш да си седиш спокойно докато чакаш резултатите :lol: :D , ок... :bchug:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Фев 2024, 18:47

vicho написа:
alx написа:къде да отлетя бе пич? аз мога да седя в родината 2 седмици а мога и 2 години... все ми е тая къде съм... сега погледнах- за 2023 имам 142 дена в щатите и останалото другаде...

142 дена в щатите - ок, а останалите емнайсе държави... не знам, защо се правиш, че не разбираш въпроса и това, че евентуално могат да ти стъжнят живота с 0 вина не е драматично за теб :yes:

хипотетично, разбира се :ok:

п.с. викаш 210 дена в бегето можеш да си седиш спокойно докато чакаш резултатите :lol: :D , ок... :bchug:

не разбра замисъла ми колега- какъв ще е резултата от тест за наркотици за мене е без значение ако не съм направил някаква голяма беля (да съм осакатил/ убил човек)... един положителен тест нищо около мене няма да промени.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 10 Фев 2024, 18:57

E oчевидно за много голям процент българи това НЕ Е така и един положеителен тест им разказва играта на целия живот. Иначе и за пенсионери, полицаи, политици и подобни, както и за явни рецидивисти, предизвикали тежки катастрови с последствия, един тест не променя кой-знае какво...
Крайно време е да се вкара някакво минимално ниво на вещество, което не води до никакви последствия, както е по нормалния свят. Не може да вземеш някакво лекарство и да те размотават 6 месеца по съдилища.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 10 Фев 2024, 19:01

alx написа:не разбра замисъла ми колега- какъв ще е резултата от тест за наркотици за мене е без значение ако не съм направил някаква голяма беля (да съм осакатил/ убил човек)... един положителен тест нищо около мене няма да промени.

Не ти не го разбираш, той говори попринцип не за теб конкретно. Представи си че си обикновен бачкатор имигрант и си се прибрал за 2 седмици в родината лятото. Бумкат ти един фалшиво положителен тест и ти завеждат дело. 7-8 месеца си вързан тука, губиш си работата в щатско, ако имаш ипотека и семейство което разчита на теб може и къщата да си загубиш за тоя период. Как ти звучи подобен развой на нещата?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 10 Фев 2024, 19:13

Anthony_J написа:Е, за алкохол кръвната проба става супер бързо. Каква е тази 1 година?

На никого не пожелавам да попада на фалшив тест за алкохол. Няма да влизам в детайли, кво видях покрай моя приятел. То само 1 вечер в спа центъра ти стига ................

И най-важния въпрос все още си стои: Що спряха пробите на полицаите?
Последна промяна carmanf1 на 10 Фев 2024, 19:15, променена общо 2 пъти

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата