България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
zAcK написа:Самият факт, че една пиклива кръвна проба се чака по 1 година е покъртителен!
В какво НЕЩО живеем???![]()
А това е друг въпрос... (и голям проблем)- две мнения няма.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
alx написа:zAcK написа:Самият факт, че една пиклива кръвна проба се чака по 1 година е покъртителен!
По-големият проблем е, че си ВИНОВЕН до доказване на противното

Хипотетично, идваш си до БГ, спират те... светкаш, че си положителен и почват дело срещу теб и не можеш да си тръгнеш! Направо, че ти 'ареса!

Последна промяна vicho на 09 Фев 2024, 22:13, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?
vicho написа:alx написа:zAcK написа:Самият факт, че една пиклива кръвна проба се чака по 1 година е покъртителен!
по-големият проблем е, че си виновен до доказване на противното![]()
![]()
Ми за момента е виновен? не защитавам никого... просто коментирам.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
alx написа:vicho написа:alx написа:zAcK написа:Самият факт, че една пиклива кръвна проба се чака по 1 година е покъртителен!
по-големият проблем е, че си виновен до доказване на противното![]()
![]()
Ми за момента е виновен? не защитавам никого... просто коментирам.
Проблем с пробите за наркотици е, че дават фалшив положителен резултат. Преди време искаха да тестват полицаите в Пловдив или някъде другаде и нададоха вой до небесата, че пробите масово са фалшиво положителни. И вместо да ги спрат, те продължават да мъчат хората. И резултатът идва след година, айде вече са го свалили до 7 месеца. И през цялото време се водиш виновен, без съд и присъда.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Говори ми, един колега стоя 6 месеца преди около година и то се уреди да излезе кръвната за 6 месеца с 300 зора.
Айде познайте някой дали му каза ето ти ей тука едни пари защото ти отнехме правото да работиш. Не казвам, че за обикновен гражданин е добре да му вземат неправомерно книжката, но е несравнимо, все едно да си монтьор в сервиз и да ти кажат, че оставаш без книжка, ама нямаш и право да ремонтираш коли през това време.

Айде познайте някой дали му каза ето ти ей тука едни пари защото ти отнехме правото да работиш. Не казвам, че за обикновен гражданин е добре да му вземат неправомерно книжката, но е несравнимо, все едно да си монтьор в сервиз и да ти кажат, че оставаш без книжка, ама нямаш и право да ремонтираш коли през това време.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
България на първо място по смъртност на пътя - причини?
То оставаше и някой да дойде да му пъха пачки в ръцете. За тази работа си има съд, завежда дело и получава обезщетение. Няма да е първият. Ама ако чака Кокорчо да му ги донесе в сак у тях…
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
TNT написа:Държавата от борба с алкохола и наркотиците, започна да избива в друга крайност.
https://nova.bg/news/view/2024/02/09/44 ... FXqJoF15uMМъж загуби работата, дома и баща си след фалшиво положителен тест за наркотици
Много тъжна история. За съжаление съм сигурен, че не е единствената. Ако ти трябва книжка, не знам кой ще го държат 7 месеца на работа. А за стреса не знам дали в един момент няма да завалят дела към държавата и пак ние да плащаме за некадърността.
Преди месеци, като бях писал за един приятел как откара една вечер в "спа центъра" заради фалшива проба за алкохол, някои колеги тука се подиграваха и се хилеха.
После около 1 година съдилища, ходене по мъките, страшни разправии и без книжка.
Да не говорим, че масово се съмняваха в него и го заклеймиха.
Пък след 1 година, ходи доказвай на всички, че нямаш сестра .........
Що спряха пробите на полицаите?
Ако съм им ОК тестовете, аре всеки от тях, преди смяна, да дава тест - да ги видим

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Е, за алкохол кръвната проба става супер бързо. Каква е тази 1 година?
- vicho
- старши ентусиаст
-
carmanf1 написа:Преди месеци, като бях писал за един приятел как откара една вечер в "спа центъра" заради фалшива проба за алкохол, някои колеги тука се подиграваха и се хилеха.
После около 1 година съдилища, ходене по мъките, страшни разправии и без книжка.
Ако съм им ОК тестовете, аре всеки от тях, преди смяна, да дава тест - да ги видим
alx обаче не искА да ми отговори, ако го хванат с фалшиво положителен и не може да си отлети обратно какво ще се случи

vicho написа:carmanf1 написа:Преди месеци, като бях писал за един приятел как откара една вечер в "спа центъра" заради фалшива проба за алкохол, някои колеги тука се подиграваха и се хилеха.
alx обаче не искА да ми отговори, ако го хванат с фалшиво положителен и не може да си отлети обратно какво ще се случи![]()
![]()
![]()
къде да отлетя бе пич? аз мога да седя в родината 2 седмици а мога и 2 години... все ми е тая къде съм... сега погледнах- за 2023 имам 142 дена в щатите и останалото другаде...
и друго- резултати от тест за наркотици (освен ако не съм направил няква беля) имат цифром и словом нулев ефект върху качеството на живота ми...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- vicho
- старши ентусиаст
-
alx написа:къде да отлетя бе пич? аз мога да седя в родината 2 седмици а мога и 2 години... все ми е тая къде съм... сега погледнах- за 2023 имам 142 дена в щатите и останалото другаде...
и друго- резултати от тест за наркотици (освен ако не съм направил няква беля) имат цифром и словом нулев ефект върху качеството на живота ми...
142 дена в щатите - ок, а останалите емнайсе държави... не знам, защо се правиш, че не разбираш въпроса и това, че евентуално могат да ти стъжнят живота с 0 вина не е драматично за теб

хипотетично, разбира се

п.с. викаш 210 дена в бегето можеш да си седиш спокойно докато чакаш резултатите

vicho написа:alx написа:къде да отлетя бе пич? аз мога да седя в родината 2 седмици а мога и 2 години... все ми е тая къде съм... сега погледнах- за 2023 имам 142 дена в щатите и останалото другаде...
142 дена в щатите - ок, а останалите емнайсе държави... не знам, защо се правиш, че не разбираш въпроса и това, че евентуално могат да ти стъжнят живота с 0 вина не е драматично за теб![]()
хипотетично, разбира се
п.с. викаш 210 дена в бегето можеш да си седиш спокойно докато чакаш резултатите![]()
, ок...
не разбра замисъла ми колега- какъв ще е резултата от тест за наркотици за мене е без значение ако не съм направил някаква голяма беля (да съм осакатил/ убил човек)... един положителен тест нищо около мене няма да промени.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
E oчевидно за много голям процент българи това НЕ Е така и един положеителен тест им разказва играта на целия живот. Иначе и за пенсионери, полицаи, политици и подобни, както и за явни рецидивисти, предизвикали тежки катастрови с последствия, един тест не променя кой-знае какво...
Крайно време е да се вкара някакво минимално ниво на вещество, което не води до никакви последствия, както е по нормалния свят. Не може да вземеш някакво лекарство и да те размотават 6 месеца по съдилища.
Крайно време е да се вкара някакво минимално ниво на вещество, което не води до никакви последствия, както е по нормалния свят. Не може да вземеш някакво лекарство и да те размотават 6 месеца по съдилища.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
alx написа:не разбра замисъла ми колега- какъв ще е резултата от тест за наркотици за мене е без значение ако не съм направил някаква голяма беля (да съм осакатил/ убил човек)... един положителен тест нищо около мене няма да промени.
Не ти не го разбираш, той говори попринцип не за теб конкретно. Представи си че си обикновен бачкатор имигрант и си се прибрал за 2 седмици в родината лятото. Бумкат ти един фалшиво положителен тест и ти завеждат дело. 7-8 месеца си вързан тука, губиш си работата в щатско, ако имаш ипотека и семейство което разчита на теб може и къщата да си загубиш за тоя период. Как ти звучи подобен развой на нещата?
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Anthony_J написа:Е, за алкохол кръвната проба става супер бързо. Каква е тази 1 година?
На никого не пожелавам да попада на фалшив тест за алкохол. Няма да влизам в детайли, кво видях покрай моя приятел. То само 1 вечер в спа центъра ти стига ................
И най-важния въпрос все още си стои: Що спряха пробите на полицаите?
Последна промяна carmanf1 на 10 Фев 2024, 19:15, променена общо 2 пъти