България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
master of the force
Аватар

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от alx » 10 Фев 2024, 19:13

b_u_b_o написа:Не ти не го разбираш, той говори попринцип не за теб конкретно.

не, той пита за мене конкретно -

alx обаче не искА да ми отговори, ако го хванат с фалшиво положителен и не може да си отлети обратно какво ще се случи

генерално предполагам е така и казах по-горе, че тия няколко месеца за кръвни резултати са голям проблем със сигурност... :bchug:
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 10 Фев 2024, 20:15

carmanf1 написа:
Anthony_J написа:Е, за алкохол кръвната проба става супер бързо. Каква е тази 1 година?

На никого не пожелавам да попада на фалшив тест за алкохол. Няма да влизам в детайли, кво видях покрай моя приятел. То само 1 вечер в спа центъра ти стига ................

И най-важния въпрос все още си стои: Що спряха пробите на полицаите?

Е и на мен ми е излизала фалшива проба за алкохол. После след 3-4 дена излезе кръвната отрицателна, ама преди тва ми свалиха номера, взеха ми книжката. Ходих с рейса до районното в Търново, да си взема номерата, щото там ми ги свалиха. После чаках 1 седмица книжката да ми пристигне в КАТ София, че да си я взема. След тва трябваше да обжалвам наказателното постановление, щото макар и да уж да съм невинен, пак ми излезе... Абе пак си беше 2 месеца ходене по мъките, ама чак па 1 година.. В "спа центъра" не съм лежал де, щото беше 0.6

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Фев 2024, 21:12

Държавата като не може да изкара в нормален приемлив срок тия тестове за дрога просто да не взема книжката на хората докато не излезе теста . В една правова държава презумпцията в праворазването е невинен до доказване на противното . Някак си не е редно само заради едни полеви тест да се наказва човек при положение че той може да е манипулиран , грешен , неправилно използван или фалшиво положителен поради други медикаменти които човек приема за няккава заболяване .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 10 Фев 2024, 23:39

Нищо няма да се промени, докато не пострада някой, като покойния Каролев. Тогава ще се сетят, че(ме!) това не е правилно и ще изчакват резултатите.

Корекция: в червено;
Последна промяна ID A на 11 Фев 2024, 16:11, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 11 Фев 2024, 2:13

ID A написа:Нищо няма да се промени, докато не пострада някой, като покойния Каролев. Тогава ще се сетя, ме това не е правилно и ще изчакват резултатите.

Каролев, мир на прахта му, почина след сноуборд инцидент. А като ти чета поста, ти май не трябва да шофираш :roll:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Фев 2024, 10:04

Директорът на РЗИ Видин хванат да шофира с над 1.2. :mhihi: Станало след ПТП между две коли, имало само материални щети.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 11 Фев 2024, 12:02

Jorixa написа:
ID A написа:Нищо няма да се промени, докато не пострада някой, като покойния Каролев. Тогава ще се сетя, ме това не е правилно и ще изчакват резултатите.

Каролев, мир на прахта му, почина след сноуборд инцидент. А като ти чета поста, ти май не трябва да шофираш :roll:

И как стигна до това заключение? Че не трябва да шофирам?
А Каролев беше първият, който се развика в ефир за свалянето на номерата на колите, след като свалиха неговия заради изтекла шофьорска книжка. Дотогава МВР имаше изключителни успехи в свалянето на номерата на пияни, дрогирани и без категория. Оказаха се над 80-90% са с изтекли книжки и забравили да си ги подменят.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 11 Фев 2024, 12:19

ID A написа:
Jorixa написа:

И как стигна до това заключение? Че не трябва да шофирам?
А Каролев беше първият, който се развика в ефир за свалянето на номерата на колите, след като свалиха неговия заради изтекла шофьорска книжка. Дотогава МВР имаше изключителни успехи в свалянето на номерата на пияни, дрогирани и без категория. Оказаха се над 80-90% са с изтекли книжки и забравили да си ги подменят.

Еми не се разбира от поста ти какво си имал предвид. Иначе да, това със свалянето на номерата е най-малоумното нещо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 12 Фев 2024, 10:05

alx написа:
TNT написа:Държавата от борба с алкохола и наркотиците, започна да избива в друга крайност

кръвната проба нали не е излязла? защо реши, че този не лъже? знам, че вероятно не лъже, но не можеш да си формираш мнение преди фактите да са на лице...

Сега не зарежда клипа, но по спомен е излязла след 7-те месеца и тогава правят репортаж. То кво, да правят репортаж пък после да излезе и още нещо, като при чалгаджийката :mhihi:

Такъв абсурд е, че вече сериозно внимавам какви лекарства пия да не се вкарам и аз в този филм. А и живеем в България. Кой знае дали и пробата няма да ти сменят с някоя на "човек на някой си".
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Фев 2024, 10:24

Не съм чул за такива разменяне, но иначе си прав.
Сега гостува една адвокатка във Фокус, Силвия Петкова. Още не са качили откъса в сайта на радиото, но да обобщя, което ни вълнува всички нас. Без да сте взели може да излезе положителна заради някои лекарствата, спомена едно за мигрена в което имало кодеин-сулфат. Но в урината се запазва много време, в кръвта малко и затова съветва задължително да се дава кръвна ако сте сигурни, че не сте взели или ако това е било преди седмица, колкото и убедителни да са полицаите на място като ви казват да не давате кръв и че така ще се разминат по-бързо нещата.
И което ни вълнува също толкова много, относно отнемането на автомобила, не го давайте с протокол за доброволно предаване, особено когато сте убедени, че сте невинни. Автомобилът може да бъде отнет само със съдебно решение, а такива няма как да има без да ви е излезнал кръвната, която евентуално ще дадете. Оставете полицаите ако искат да ви го отнемат те с протокол за изземване ако изобщо се стигне дотам. Оказва се, че и тука ушев си прави каквото си иска като ти спестява много истини с цел да те обуе и да си заминава по-бързо. :ranting:

А от днес в 20 области вече са на въоръжение новите камери. Чакат още 4 такива.
Оная патка мис силикон пак карала със заснемане с превишена в града, а последователи нейни видели син стикер на предното стъкло от тия на служебните коли, които даже и обикновения полицай няма право да си поставя на неговото стъкло. Учудвам се, че още има уонаби би гъзари с такива стикери.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 12 Фев 2024, 10:31

Списъка с лекарства, които се продават без рецепта в магазина и може да светнеш, е доста дълъг. Нурофени и производните, всичко с кодеин - паракфодал, солфадеин, ацефеин - това на първо време се сещам :dunno: Половината сиропи за кашлица също вероятно.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Фев 2024, 11:29

Явно не само в САЩ имат бързи коли куките. :mhihi:
https://youtu.be/JK5VQT86Cgc?si=rWJUbGonF3keZK7o
Прави ми впечатление колко спокойно говори и действа полицая! :bowdown: :shock: :clap:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 12 Фев 2024, 11:43

Да, тая полицейска 3-ка не е 318д със сигурност.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 12 Фев 2024, 12:10

Чета и си мисля следното: Теоретично спират ме, давам проба за наркотици и пробата излиза положителна. Естествено ще отида да дам и кръвна проба, защото съм сигурен в себе си, тъй като до сега през живота си даже и цигара с марихуана не съм пробвал. Естествено ще трябва да чакам няколко месеца докато излезе пробата, а до тогава ще трябва да ходя на мои разноски съответно до полицейски управления, ще трябва да си вземам дни от полагаемия отпуск за глупости, евентуално може и да съм без кола, да платя на адвокати за консултации и за много други неудобства. Да не говорим, че и поради спецификата на работата ми ще имам куп неприятности. Та питам възможно ли е след това да заведа дело и срещу кого, заради всичките тези главоболия, които ще се наложи да изтърпя впоследствие и отделно разходите, които ще направя.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 12 Фев 2024, 12:11

Правиха тестове миналата седмица с няколко лекарства и новото нещо за наркотици - турболазер 3000. Нещо такова беше.
Хваща всичкото лекарство , в което има кодеин. Сиропчета, сашета и подобни - не отчита. Вода за уста хваща като алкохол ако веднага след кат си се жабурил духнеш. 2 неща
- Тия тестове по инструкция се правят 15 минути след като си приел храна или течност.
- Четеш листовката на тва дето пиеш. Ако има кодеин или подобно то си е написано, че не трябва да караш ххх време след прием. Нищо че е без рецепта.

ПП Ми не, не можеш да съдиш никой щото в листовката на лекарство , което ще се отчете като наркотик си пише, че не трябва да караш. Ако нищо такова не е написано тогава сигурно може.
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата