България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Фев 2024, 9:24

steeN написа:K-band е това което ползват радарите на коли за активен круз контрол, сляпо петно и дори автоматични врати. Ще карате като гърмяни закци с това включено, ма всеки сам си преценя ;)

Абе не е баш така, във всяко село където я има врата, я няма, я има кола с активен круиз срещу теб, но Ушев в храста си е ок. Да не говорим, че понякога стоят на абсурдно скрити места където няма плъзгащи врати и бензиностанции, но те дебнат. Та май точно "състезателите" както се изразиха те ще ги хванат за шмайзера. Старите са по-кофти. Лошото е, че няма да знаеш каква камера те дебне и си трябва анти-радар за унгарските, детектор за тия и уейза да върви. :mhihi: Става сложно, но това е част от играта. Нямам търпение след година две да се качвам вече в някаква кола и да си карам. :mhihi: Дотогава може да са направили и Батман да ме дебне, но е още по-яко усещането. :mhihi: Плюс това масово хората ще си караме бавно, а киселиците като го изпреварваш ще те псуват, а на теб ще ти е кеф. :mhihi: Разсъждения някакви за хора с ментални проблеми. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Фев 2024, 9:59

Като се знае в кой диапазон на К банда работи, хубавите радари ги филтрират да засичат само това. Сега въпроса е да тестват кой ще работи. Аз се оглеждам за нов, че на стария ми изгоря дисплея и нямам филтър на К банда. Вече даже рядко го слагам, щото не ми върши особено работа. Х банд чат-пат по АМ Тракия засичам в Пазарджишка област, а стационарките съм ги научил. На включен К банд обаче не млъква по булевардите без филтър. Лошото е, че много от добре работещите за нашата страна са руски и в момента трудно да се вземат. Едната Кобра трябва от щатите да се поръчва, занимавки с митници и т.н. А Сочи радарите пък даже не знам откъде може :dunno:

Като бройка са много и си мисля, че вече на всяка хранилка и на всеки забравен знак ще има камера :dunno:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Фев 2024, 10:14

Ами няма да е чак така, то си трябва и екип с кола с нея. Да, ще станат повече, но няма да е всяка камера да работи всеки ден, нон стоп.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 13 Фев 2024, 11:38

На парцала кръвната проба е готова и кокаинът е потвърден. Явно като трябва да става сеир за НАРОДА, всичко може да излиза светкавично. Хайде да видим сега как ще го потулят и какво ще кажат скептиците тук.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 13 Фев 2024, 11:53

то винаги е било така, за едни може, за други не може...

в тази държава --> Парцалчовска е по-важен човек от всеки един от нас :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Фев 2024, 12:19

Тъкмо и аз го чух, сега пумерана ще бъде сниман от вкъщи, пускам сълза.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 13 Фев 2024, 12:57

Тъжна работа.

В предишната страница човека си е загубил живота едва ли не, защото пробата не излиза.

За тая наркоманка е излезла за 1 ден. :ranting:

ВАШАТА М***А...
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 13 Фев 2024, 13:05

Е, това е за да покажат колко са ефективни и как бързо работят. Сега тая мангалка тъпа ще го отнесе за сеир на народа, както Иванчева го отнесе преди това. Виновни са и така трябва, ама после всичко си продължава по старому.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Фев 2024, 13:08

Е Кроки, тука нали ти е ясно защо е? Сигурни са, че ще излезе в плюс, и искат да я обуят на секундата за да е доволно обществото. Това се е случвало и със съвсем обикновени НП. По принцип излизат за месец, два, но аз съм виждал как излиза на другия ден. Нормално е да пререди обикновените случаи тая патка. Проблемът с пробите дойде защото никой не очакваше толкова проби да излизат положителни. От там вече се мисли как да става по-бързо и се действа. Нямаше как да няма нищо жертви при такъв развой, а нямаше как да се стои повече безучастно защото такива като Семерджиев наркомани се бяха самозабравили. Всяко начало е трудно, но резултата ще е положителен. Той всъщност вече е и се хващат куп идиоти като тая. Айде сега се замислете с 250 като си правеше клип дали пак не е била дрогирана и ако има такава вероятност, колко голям ви е мерака тая да срещне не вас, ами някой друг обикновен човек с тая скорост и състояние, плюс подозирам нула шофьорски способности за такива скорости.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Фев 2024, 13:30

То на тея проби хваща как е шмъркала преди 2 дена. Т.е. така не хващат надрусаните зад волана, а наркоманите, което пак не е малко. Даже супер. Писнало ми е от нашмъркалници. Само, че тъпотията да хваща от лекарства без рецепта... трябва да се измисли как да се промени. Ако ще горят невинни хора, значи мярката не струва. И то не е 1 на 1000 :dunno: Аз съм сигурен, че поне 70% от хората са пили лекарство, което ще отчете, в последната 1 година. Другите 30% ги оставяме за батките, дето не боледуват и не ги боли глава. Ако трябва да направят лекарствата с кодеин (и квото друго хваща там) само с рецепта и да обвържат системите. То па вече и всяко хапче с 5 съставки в него, не знаеш кво пиеш :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 13 Фев 2024, 14:24

Маверик, в недалечното бъдеще всяка кола ще има гпс тракер, а в жабката принтер ще ви разпечатва фишовете в реално време :mhihi: Може да има и директна връзка с НАП :mrgreen:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Фев 2024, 14:51

Дотогава мисля много пъти да съм бил системен нарушител на закона. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 13 Фев 2024, 16:01

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 13 Фев 2024, 16:20

Малко след публикацията, на редакционния ни телефон позвъня близък на момчето. По думите на мъжа, инцидентът е от преди 2 години.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Фев 2024, 16:26

И аз го прочетох, ама да не се забравят такива неща бива. Ясно е иначе защо журналистите вдигат стари теми.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата