България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Jordana » 25 Фев 2024, 10:44

Въобще, гледайте, ще се позамислите и тия с ремаркетата по пътищата у свето как се залюляват така лесно, няма такава дебилщина, аз тука не съм виждал подобно нещо.
Товара който носят ги събаря , може да е в пъти теглото на камиона и измества центъра на тежеста с което става неустойчив в завой . Или се размества товара вътре като кривне или им идва прекалено голям или наклона на пътя му помага да ги обърне . Преди години тука на едно кръстовище един камион бордовак с някаква огромна машина натоварена подобна на струг или фреза прави ляв завой в съседната лента и тоя струг не поиска да завие с камиона наляво ...наклони се надясно в завоя и го обърна камиона на средта на кръстовището . Да е карал най много с 20км , но това желязо явно не беше укрепено . Друг подобен случай не съм виждал лично , но много пъти са падали разни неща пред мен от камион с които се разминавам на косъм . Обръч от спукана гума , метровка дърво за огрев , парчета от камионска гума и подобни ..И матрак ама не беше от камион , едни носеха матрак на тавана на колата и пасажера го държи през отворения прозорец . Обаче вятъра го сгъна в един момент нагоре през средата където беше канапа и тоя изтърва матрака. И една лежанка от холова гарнитура ми падна отпред от камион с мебели , чисто нова със стреча явно носеха обзавеждане за някъде ама не спрях че имаше голям трафик след мен само заобиколих :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Фев 2024, 15:17

Аз знам защо летят по завоите(карал съм Зил в казармата, който командваше ПВО установка :mhihi: )ама явно те не знаят. :mhihi: Какъв товар, гледай как някакви обикновени каравани просто се залюляват, от тенджерите вътре ли? Просто недомисляне от водача, плюс несъобразена по БГ КАТ стандарт скорост. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 26 Фев 2024, 10:29

Аз съм се люлял така с платформа с кола на нея :mhihi: На магистрала Тракия с около 100км/ч. :mrgreen:
Не се обърнах само благодарение на късмет, макар в един момент да бях настрани с цялата композиция и в трите ленти. :wave: Добре, че винаги връзвам и четирите гуми на колата.
И това беше след като вече 3 пъти бях спирал да пренареждам товара, защото усещах, че нещо не е наред.

В тоя ред на мисли има много фактори, които могат да те обърнат, дори да си мислиш, че си спазил всички правила. Основният, както всички знаем е разпределението на товара, но има много други привидно дребни неща, които като се натрупат пак си пътник.

При мен примерно конфигурацията на задния мост(пружини, амортисьори, твърдост, височина) вдигна критичната скорост от 95 км/ч на 130+(нагоре не съм пробвал :mhihi: )
За съжаление тези дребните неща се учат в практиката.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Фев 2024, 11:25

112 работи за пореден път се убеждавам. Един глиган идва тука от Пловдив да си проверява рейсовете дали не му крадат билети и да гледа лошо(управител уж :ok: ) като се качват хората от спирките по таксита, та паркирал вътре в кръстовището с един дърт бус на знак стоп и на педя от пешеходната. Първият път докато го видя и тръгна явно по работа, но след 5 мин. се върна, звъннах и след 5 мин. боцццццццц...Киата дойде и извадиха таблета. :ok: Предполагам е обяснявал как само за минута спира, но това не е Пловдив където уж голям град, ама сме свикнали да вдигаме телефона защото шефа вътрешен човек на ГЕРБ. Айде в чуждо село другия път...

П.п: Сега ми звънна някакъв от дежурната в РПУ-то, добър ден, подали сте сигнал, викам да, онзи отговаря уведомяваме ви, че има съставен фиш, казвам добре, благодаря, лек ден и готово.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 26 Фев 2024, 11:37

https://www.vesti.bg/bulgaria/ubijstvo- ... ta-6192346

Пак някви мутри са се трепали на пътя

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 26 Фев 2024, 12:02

Jorixa написа:https://www.vesti.bg/bulgaria/ubijstvo-sled-spor-na-krystovishte-v-sofiia-kakvo-se-znae-do-momenta-6192346
Пак някви мутри са се трепали на пътя

Нещата в България се променяли към по-добро........................ :kuku: :kuku: :kuku:

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Защо обаче издирването им започна с месец закъснение и какво още се знае по случая?

Пред NOVA адвoкат Ивайло Юруков, който представлява близките на починалия, заяви, че не се води прокурорска преписка по този случай.

По информация на медията извършителят е бил задържан за 72 часа и няма как след това да не му бъде повдигнато обвинение.

„Моето тълкувание на това престъпление е, че извършителят е намерил контакт с някои от водещите в момента групи за влияние, за които се говори постоянно в общественото пространство. Под давление на тези групи очевидно е направен опит едно такова тежко престъпление, извършено посред бял ден на един от най-оживените булеварди, да бъде прикрито”, заяви адвокат Юруков.

По думите му няма как да се говори за административна грешка.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Фев 2024, 12:13

Отнасям ви го в криминалната тема, не виждам какво е общото с темата тук, не става дума за случайно сбиване защото двама се карали за нещо си. Даже на клипа тоя казва, че става дума за две групи с цел влияние. :idea:

Ето линк към криминалната:
viewtopic.php?f=4&t=405369&p=4719745#p4719745

А моята мутра сега си паркира буса на платения паркинг и от там си гледа какво се случва, плюс ми прави снимки как си качвам клиентите. Явно го е заболял тоя 50 лв. фиш... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 26 Фев 2024, 12:33

Top Gun Maverick написа:Какъв товар, гледай как някакви обикновени каравани просто се залюляват, от тенджерите вътре ли

Това се получава когато багажа в караваната не е подреден правилно и тежеста не натиска теглича към колата, а го повдига(най-просто казано).

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 29 Фев 2024, 12:41

Ганя е велик австралопитек! Ганя е преценяч, властелин на силата, Вселената и греяната... :censored: :censored: :censored:

Ама и органите на органите са си брали лайката. Не можели да глобяват, щото нещо си.
Сто години го правят тоя ебан тунел и пак не са готови...

Може ли да сме толкова зле? Има ли едно нещо, дето сме направили като хората? :( :help: :banghead:

Кметът на Симитли също е станал свидетел на неразумно поведение от страна на шофьори в тунел „Железница“. „Карам си днес в тунела, а зад мен се образувала колона. Натискат клаксоните, бибиткат ми да карам по-бързо, но аз продължавам с 80 км/ч. За съжаление записите от камерите в тунела все още не могат да се ползват от полицията за съставяне на актове на нарушителите“, заяви кметът на Симитли.

480 видеоклипа за превишена скорост са направени в тунел „Железница“ само за седмица от пускането на движението в него на 20 февруари
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 29 Фев 2024, 13:16

Как по-точно ще се ползват записите от камерите за наблюдение за съставяне на актове?
Изпреварването е разрешено, а тези камери скорост не измерват. :dunno:

Това не е единственият дълъг тунел в страната. В този на Хемус, а и в другите на Люлин и Тракия ограничението се спазва с малки изключения. И тук като започнат на изхода да висят с камера, ще се кротнат желаещите.

Някаква изкуствена драма е това.

П.С. Кметът на Симитли, за да прави колона зад себе си вероятно е бил в лява лента. Иначе в написаното няма никаква логика.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Фев 2024, 16:30

И да е бил в лява какво ако другите са карали с 60 и той ги е изпреварвал? Вероятно някой зад него много е бързал име нямал търпение да мине тунела като в светилни свирил. Или кмета е карал с много под 80. Да му свири един Ганьопитек щото е нервен, ама масово да му свирят...няма как.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 29 Фев 2024, 18:51

Точно се връщах от Серес уикенда. На едининия тунел ограничението е 80 на друг 90. :roll:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 29 Фев 2024, 19:36

TheDriver написа:...

Е как са установили, че 400+ са с превишена скорост и защо казват "все още" :dunno: :help:
Вероятно има като тия камери из София и не само, дето засичат скорост, за да може после да хвалят джигитите, но не ги глобяват? :dunno: :censored:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 01 Мар 2024, 8:58

То половината от тея със 120 в тунела, после на автопилот на 140 ги изпреварваш :mhihi: Ганя така си е преценил 8)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 01 Мар 2024, 9:04

Просто поддържат по-равномерна безопасна скорост...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата