Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
Re: Икономическа тема
Top Gun Maverick написа:Ама колегата горе пише нещо наполовина вярно. Електоратът на ПП-ДБ бил значително по-интелигентен от този на Възраждане. Това онзи стария електорат преди да се отцепят от тях и да отидат към Възраждане или електората, който все още стои там?Защото е леко нечестно да кажеш какъв бил електората на едната и другата партия без да признаваш, че реално този електорат отиде там и по-малко в разни меч, пирамидата исторически парк и...то не остана.
Изобщо не ме интересува каква част от кой електорат се е преместила накъде - огромна част от хората си заслужаваме съдбата.
Проблемът ми е с неверните твърдения - нито твърденията на господин модераторът от Канада, който замълча "достойно", когато го питах защо не се бърка в канчето на ИТ-тата (явно в неговите очи някаква група хора с нереално високи доходи без обяснение, знам ли...) според него, нито твърденията срещу Ивелин Михайлов (всички знаят как е пирамида, голяма част от държавната машина е срещу тях, а въпреки това - хората ги харесват...) според няколко колеги - няма лошо, ама още по-хубаво е да се намери решение, а не да се плюе.
Мислете, хора.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Top Gun Maverick написа:Защото хората решиха, че Възраждане ще маха Боко.
Гласовете на ПП-ДБ бяха точно и основно защото хората масово се надяваха да маха Боко, включително майка ми и баща ми бяха от тези хора и до ден днешен като видят кокорчо и..
..и за пенсийката нещо викат ли като видят 'кокорчо'? Или при мутрата е било по-хубаво?
си заминаха от власт защото целуваха Бойко
А бойко като налапа т*пките и не ги пуска на дебелото Д, ти още ли се кефиш на мутрата?
П.п Някой беше драснал нещо и за Терзиев, на умен се бил правил, ала бала.. ами ако беше клекнал, сигурно щяхте да дрискате как целувал еди кой си... странен народ сме, дано цял живот мутрите да ви/ни управляват

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Още нямат пенсии относно първото, относно другото, какво да му се кефиш на Боко, просто виждаш реалността, че няма кой да ни управлява в момента освен този и приемаш действителността. Всичко е някакъв цирк, а ние сме свидетели просто. Аз не се залъгвам вече, че като изберем някой друг и нещо се променя. Външната ни политика не се определя от тук, а вътрешната каквото дойде, да има за София да са доволни там хората, държавната администрация е ясна, циганите и те ясни.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
driver69 написа:Изобщо не ме интересува каква част от кой електорат се е преместила накъде - огромна част от хората си заслужаваме съдбата.
Проблемът ми е с неверните твърдения - нито твърденията на господин модераторът от Канада, който замълча "достойно", когато го питах защо не се бърка в канчето на ИТ-тата (явно в неговите очи някаква група хора с нереално високи доходи без обяснение, знам ли...) според него, нито твърденията срещу Ивелин Михайлов (всички знаят как е пирамида, голяма част от държавната машина е срещу тях, а въпреки това - хората ги харесват...) според няколко колеги - няма лошо, ама още по-хубаво е да се намери решение, а не да се плюе.
Мислете, хора.
Я дай пак, че нещо съм пропуснал
Аз винаги си твърдя, че данъците трябва да са в геометрична прогресия и няма значение, какво работиш. Взимаш +10К на месец, а се осигуряваш на някакъв смешен "максимум". Това са абсолютни тъпотии. Комунистическа уравновиловка. Плащаш повече, получаваш повече. "Таван на пенсии" и бла бла. Плащал си на 100К годишен доход, ще получаваш и по-големи доходи след време.
Не знам, защо набърка ИТ-тата. Има немалко хора, които печелят много повече от тях. Не знам откъде битува тази легенда за "богатите ИТ-та"
Написах по-рано и съм на същото мнение. Плащаш повече, получаваш повече. Не може плащащият 10% да гледа в канчето на плащащият 50%.
намерих долното:
driver69 написа:BMW_POWER написа:
Ще те налазят IT-тата. Единствено в тяхното канче не може да се гледа
Защо?
Ставаше въпрос, че за няколко минути по "изчистване на грешки" или нещо подобно се плащали няколкостотин лева. Общо взето е така. Какво съм "замълчал"? Щом се проговори за вдигане на данъци и всички скачат, че "искат да бръкнат в джоба на ИТ-тата".
Няма никакво значение, колко печелиш. Бачкаш - печелиш. Плащаш си данъците и никой не може да ти гледа в канчето.
Или пак греша?
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
BMW_POWER написа:Или пак греша?
Всъщност съм напълно съгласен, така обяснено, но нека започнем с осигуряването на реални доходи
Знам, че в Канада не е сериозен проблем, знам и че знаеш колко малко от работещите в България наистина се осигуряват на реални доходи...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Информирам те : Не е обещавал да изчегърта Герб от власта , пък после да прави ала бала с Борисов . Пепето просто опитват да се возят на вълната от протести . Нито ще чегъртат някой от власт нито ще оправят дърржавата , те вече показаха един път че са лъжливи овчарчета неможачи . Същите като чалгаря и другите преди и по преди ...Той Борисов съвсем логично ги трови като им каза вчера "протеста не е ваш " , и Кокор му станаха еййй такива очите от срам ..steeN написа:Президентът, какво различно обещава, би ли ме информирал(цитирам твои думи "ще ги отнесе като куцо пиле домат")
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Идеално, чакам с нетърпение да видя какво ще обясняваш като минат поредните избори и Радев неизбежно му се наложи да избира коалиционни партньори 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.