Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Избори 2013г.

АТАКА
53
13%
БСП
32
8%
България на Гражданите
14
3%
ВМРО
8
2%
ГЕРБ
219
52%
ДПС
4
1%
ДСБ
13
3%
Нова Алтернатива
5
1%
РЗС
5
1%
СДС
1
0%
Друга партия
17
4%
Няма да гласувам
52
12%

Общо гласове : 423
старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?

Мнение от Ivo_Borisov » 16 Мар 2013, 11:43

Че комунистите арестуват и убиват толкова за няколко месеца, ами следващите 45 години?

"На 1-ви февруари 1945 г. - ден, известен като Кървавия четвъртък, се произнасят смъртните присъди срещу регентите, 8 царски съветници, 22-ма министри от последните 3 правителства преди 1944 г., 67 депутати и 47 генерали и висши офицери.

Същата нощ - на 1-ви срещу 2-ри февруари присъдите са изпълнени.

От 20 декември 1944 г. до 2-ри април 1945 г. са организирани 135 масови процеса.

Арестувани са 28 630 души, а срещу 10 919 от тях са повдигнати обвинения.

Съдбата на останалите е неизвестна.

Народният съд произнася 9155 присъди, като 2730 от тях са смъртни, а 1305 - за доживотен затвор.

За сравнение на Нюрнбергския процес на смърт са осъдени 12 души.

С решение на Народното събрание 1-ви февруари е обявен за Ден на почит на жертвите на комунизма."

Че ти ги изкара душички, нищо по различно не са правили от останалите. Кажи честно, вярваш ли в това което пишеш?

"280 000 души - предимно интелектуалци, представители на духовенството, цветът на българската интелигенция - са преминали през концентрационни лагери в страната. Точна цифра за това, колко хора са били убити без съд и присъда по времето на комунизма в България обаче, няма. "
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 16 Мар 2013, 11:51

Абе, колега, ти четеш ли какво пишеш?

Ако ми посочиш един ред, където защитавам присъдите на народния съд ще си наложа бан за 2 седмици... Просто такива затваряния на очите ама много ми бъркат в душичката... Червения терор е резултат от продължаващия 20 години монархо-фашистки терор, при който, повтарям се, по лагери, затвори, арести, мазета и поляни са убити 23 000 българи!
Един от тях е Гео Милев, може би си чувал за него, открит е в МАСОВ гроб в Илиянци...

Какво ми говориш ти? С едичната цел да ми избодеш червените очички :lol: прикриваш всичките зверства на предишните режими... Ей, такива като теб, колега, направиха ден на помен на жертвите на комунизма, което е много хубаво, лошото е, че не направиха ден на помен на жертвите на монархо-фашизма! Що винаги ви е много изгодно да гледате само от едната страна! Не ви прави чест!
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 16 Мар 2013, 12:08

Колега, извинявай ако съм те обидил! Не съм казал че си червен. Но като пишеш че "те и предишните са били такива защото са построили лагерите, защото са избити 23 хил човека" и самото поставяне на една плоскост...

Ето и уикипедия:
"Народният съд е извънреден съд, действал в България в периода от декември 1944 до април 1945 г. като фактически орган на левия революционнен терор.

Създаден е с наредба-закон в разрез с действащата Търновска конституция от установената след окупацията на страната от Червената армия и Деветосептемврийския преврат от 1944 г. власт на Отечествения фронт (ОФ). Официално Народният съд е създаден за съдене на управлявалите страната от 1 януари 1941 до 9 септември 1944 довели страната до участието и във Втората световна война. Заедно с тази цел се преследва узаконяването на извършените вече убийства след окупацията от страна на Червената армия и ОФ, както и планиране на неутрализирането на политическия и интелектуален елит на Царство България и ликвидирането на неблагонадеждни и евентуални противници на режима, установен след окупацията и преврата.

От 20 декември 1944 до 2 април 1945 г. са организирани 135 масови процеса в цялата страна. Арестувани са 28 630 души. Срещу 10919 от задържаните са повдигнати обвинения, съдбата на много от останалите е неизвестна. Процесите се извършват в Софийския университет, в съдебната палата и в цялата страна. За около 4 месеца са издадени 9550 присъди, с които осъдени на смърт са 2730 души, а 305 души получават доживотен затвор. Така спасителят на българските евреи Димитър Пешев е осъден от Народния съд на 15 години затвор „за фашистка дейност и антисемитизъм“, а Константин Муравиев е единственият оцелял министър-председател на България от преди 9 септември 1944 г. За сравнение на Нюрнбергския процес са осъдени 19 души, от които на смърт 12.

Чрез народния съд е ликвидиран политическият, военният и част от интелектуалния елит на България. Присъдите се произнасят в името на „Симеон Втори, цар на българите“, тъй като все още действа Търновската конституция, въпреки че тя не позволява извънредни съдилища, какъвто е народният съд.[1]"

Това да избиваш всички които са били в управлението само защото са били там... :dunno: Толкова много съм чел и гледам филми и материали за режима точно след войната, такива издевателства са правени че... :no: Със сигурност жертвите на монархо-фашизма са били много по малко, затова смятам че няма място за сравнение.

п.п. доста се отклонихме от темата :OT:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 16 Мар 2013, 12:24

Ivo_Borisov написа:Че къде съм писал белене? Като идват на власт комунистите, какво правят? Уж си начетен, пък не знаеш или се правиш че не знаеш история!? Всички които са богати, се изселват, убиват, имуществото им се изземва... Да говоря ли още? За един виц срещу режима се лежеше в затвора? И въобще, за всякакви глупости, за неподчиняване на партията- затвор.
!

Това кой ти го каза-баща ти ли?
Щото не е вярно na 100%,както не е вярно дето се говори за кръщенетата в църквата,паленето на свещи и вицове за властта,щото аз съм живял някаква част в това време и вицове сме си разправяли и аз съм кръстен и баща ми и всички приятели който познавам и никога не са ми криели кръщелното и подобни глупости,аз самият съм ходил в църква и съм палил свещи и то без да разбирам символиката,а никой не ме е спирал,майка ми и баща ми също,дядо ми е бил добре финансово,да,взели са му няколко ниви и парцели (хахаха,все още не можем да си ги върнем по време на демокрацията ) но пък никъде не са го пращали,а освен това не е бил от мълчаливите,нямам роднини които са заемали високи постове в бкп,не е било хубаво,защото един апартамент са ни го взели на улица Сан Стефано,но пък чак терор над богатите...
След втората световна война,България е в развалини,софия е доста пострадала,страната е банкрутирала и немците когато са се изнесли не са оставили нищо ,имало е няколко автомобила в цялата държава...та за какви богати хора ми говориш,богатите хора са се изнесли,като са усетили червената чума как настъпва и как великите сили няма да застанат на наша страна...
Така че митове и легенди много не ми се четат,виж сега ако харесваш приказки-слушай си ги.

Ivo_Borisov написа:
п.п. и тоя покровителствен тон към мен/това младежо/, с който ми говориш от висотата на годините си не е на място и моля те не към мен! Това си е чиста проба евтина психология да накараш някой да се чувства по незначителен от теб- виж ме аз къде съм и ти къде си! :winky: Досега винаги съм спазвал добрия тон към теб и всички в темата, ще те помоля за същото!

Спазвам добрият тон,младеж не би трябвало да е обидно,не съм чак толкова висок на години и хич не прилагам психологически трикове,фактите са такива,но наистина моля за извинение ако по някакъв начин съм те обидил,предполагам че е в някакъв такъв етап от писане,когато съм прочел че някой ме заклеймява като "червен"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 16 Мар 2013, 14:46

Чета- и не мога да повярвам какви глупости се пишат в защита на Комунистическият режим.....
Комунистите избиват политическият и военен елит на държавата.
На власт идват прости и необразовани селяни, вкопчили ноктите си да окрадат максимално държавата заради бедното си минало.
България започва да се ръководи от прост и необразован народ-на интелигентните и учени хора е отказан достъп (по политически или лични причини)
За това сега сме на това дередже- а най-сериозно засегнатата страна от войната- Германия-е на светлинни години от нас като просперитет и развитие.
Да, Българските политици от преди идването на комунизма може да не са били цвете за мирисане-но са били на правият път за просперитет и благосъстояние на държавата...Все пак от Освобождението от Турско Робство до падането ни по Комунистическо са минали не повече от 70 години...за това време сме успели да покажем на света че сме силен и качествен народ-докато не идват Руските комунисти и подлагат качествените и горди Българи на гонения и убийства!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 16 Мар 2013, 14:57

MatriX_Fucked написа:Абе, колега, ти не знаеш ли, че отпреди втората световна в България има конц-лагери, и не, те не са комунистки! Аз лично използвам термина "монархо-фашистки", докарващ доста колеги до бяс и пяна по устата. Личи си, че не си запознат, това с депортацията и убийствата на богати хора... Какви са тези филми? Защо постоянно трябва да се дъвчат тези неща?

Само в този форум досега съм го казвал 2 пъти, сигурно на някои хора им е писнало, но ще го кажа още 1 път за теб специално... 23 000 души са избити по лагери и арести от монархо-фашисткото управление от 23-та до 44-та година...

А ти май си изпуснал факта, че България НЕ Е ДЕПОРТИРАЛА евреите, които са били натикани в конц-лагерите. И за това имаме що-годе добри отношения на национално ниво с Израел, тъй като "монархо-фашистката" тогава власт не е потъпкала човешките права на своите граждани...
Да, имало е конц-лагери- но там не са били избивани хора....Питай някой стар евреин-да ти разкаже.
Всяка една държава съюзничка на Германия тогава е имала лагери. Въпрос на политика е какво се е случвало там.

Ето каква победа сме извоювали преди точно 100 години: http://www.blitz.bg/news/article/187160
ПОбеда, която дава криле на наскоро освободеният Български народ за бъдещето на страната- и бойци- убити без съд и присъда от комунистическият режим ! ! ! :ranting:

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 16 Мар 2013, 15:19

exotique написа:На власт идват прости и необразовани селяни, вкопчили ноктите си да окрадат максимално държавата заради бедното си минало.

!

Че то досега не беше същото от казаното по горе. :mhihi: Като започнем с ( пържолките за кученцата , за дюнерите на всеки ъгъл , за ливадата по която Цецо с багери изравяше трупове . :mhihi: :mhihi: :mhihi: и още и още Цяла книга може да се напише с Велики мисли и изказвания :mhihi: на водача
И от кога бивши комунисти се трансформират в заклети демократи ? http://news.bpost.bg/story-read-14523.php Или си комунист или си фурнаджийска лопата. То и премиер не искал и нямало да става , ама на ....... сега със зъби и нокти драпа да се насади пак като (куче в каруца ) :mhihi
А за последователите му , Вие сте просто цитирания на 3 февруари 2009 година пред българската общност в Чикаго, САЩ по повод на предстоящите парламентарни избори .
дословно; „Това е основата на населението в момента – един милион цигани, 700-800 хиляди турци, два милиона и половина пенсионери.“ Добавя: „И вие като избягахте милион и половина, материалът, който се явява на избори или можем да избираме като кадри, никак не е голям
С две думи - електоратен матрял :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Мар 2013, 16:26

http://word.office.live.com/wv/WordView ... 2iz&title=Да+заведем+групов+иск+за+геноцид

Кво прайм сега? :dunno: Доколкото разбирам тия 1500 човека са събрани.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Johnnie1 » 16 Мар 2013, 16:46

не ли ви омръзна да повтаряте едно и също нещо, да не сте чукове ? :shock:

магистралите - евро пари
Борисов, Георгиева и т.н комунисти - тоталитаризъм
прочетете колко фабрики сме имали преди 44-та, взети от хора дето са се гордеели че нямат образование. срамна епоха, която ни направи дупка, това ли подкрепяте?

малко мисъл за размисъл, опозицията и кръговете им са ама много гладни.. и не вярвам да се предадат, няма да се учудя ако убият екс-премиера, въпроса е какво ще последва..? Борисов има топли връзки с Меркел, Берлускони, изобщо с много лидери от ес, фбр, интерпол.. сценарий с много варианти, включително и много крайни.

но като цяло мисля че ще е втори автогол, хората биха се еманципирали още повече против опозицията.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 16 Мар 2013, 16:49

Кво прайм сега? Доколкото разбирам тия 1500 човека са събрани.

Следя групата във фейса, идеята им се разраства много бързо, самата аз бих се включила ако имах повечко време, радвам се, че има толкова будни хора, ма да видим дали знаят, какво правят.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 16 Мар 2013, 16:55

exotique написа:Чета- и не мога да повярвам какви глупости се пишат в защита на Комунистическият режим.....
Комунистите избиват политическият и военен елит на държавата.
На власт идват прости и необразовани селяни, вкопчили ноктите си да окрадат максимално държавата заради бедното си минало.
България започва да се ръководи от прост и необразован народ-на интелигентните и учени хора е отказан достъп (по политически или лични причини)
За това сега сме на това дередже- а най-сериозно засегнатата страна от войната- Германия-е на светлинни години от нас като просперитет и развитие.
Да, Българските политици от преди идването на комунизма може да не са били цвете за мирисане-но са били на правият път за просперитет и благосъстояние на държавата...Все пак от Освобождението от Турско Робство до падането ни по Комунистическо са минали не повече от 70 години...за това време сме успели да покажем на света че сме силен и качествен народ-докато не идват Руските комунисти и подлагат качествените и горди Българи на гонения и убийства!

Много добре синтезирано и никога да не се забравя !!!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Johnnie1 » 16 Мар 2013, 17:01

този иск не го подкрепям, защото не знам кой го организира ;) спокойно може да са лица на бсп, както се оказа че оня организатор ангелчо бил напуснал БСП, ама после ходил да чисти съветският паметник и проповядва комунизъм. да въведат лустрация на всички от БКП това са 50% от политиците и юристите.

и другото е че се говори отново за смяна на политиците, но не и на съдебната система. ще имаме "нови" лица, със старата съдебна система :mhihi: тия вафли сме ги яли! да въвеждат пълна лустрация, промени в съдебната система, а не да ми се появяват със заветни обещания все едно сме 44-та! каруцата ще иде в дерето! всички инвеститори ще се разбягат!

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 16 Мар 2013, 17:13

Някой няма ли да каже нещо за ''Калашников'', който уж бил намерен днес уж между домовете на лицата Б.Б. и А.Д. в Бояна?? :mhihi: :mhihi:
И въобще не ви ли писна как в тази държава всичко е толкова лесно да се каже ненаказуемо от едни хора,как не от къде да е а от трибуната на парламента се правят обвинения които се оказват в сферата на предположенията,как послушните медии пишат каквото трябва,а други за неприлични изрази в песни са арестувани и съдени??????
Хайде сега всеки да се успокои,да преглътне политическите си убеждения,да помисли /кой колкото са му възможностите/ и да прецени има ли цензура в БГ,прикриват ли се действия на отбран кръг хора,под наблюдения ли са форуми /включително и този/ и какви ли не род дейности целящи не предотвратяване на престъпления,а за да се контролира масата и да се осигури комфорт на управляващите.
И нека пак после си говорим за комунизъм и има ли той все още почва у нас.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 16 Мар 2013, 20:13

jordanpar написа:Някой няма ли да каже нещо за ''Калашников'', който уж бил намерен днес уж между домовете на лицата Б.Б. и А.Д. в Бояна?? :mhihi: :mhihi: .

След като поредната контролирана тъпотия с поредното „убиване” на Бойко Борисов заля медиите, поради „внезапното откриване” на автомат в района на Бояна, очевидно от МВР –то,все още съвсем ни взеха за идиоти.Някой си „забравил” автомата.Така всички пак трябва да плачем, че ще убиват Бойко Борисов И на глухите, и на слепите, и на кьоравите е известна зависимостта на БТВ, Труд” и „24 часа” и още някои клики , от Онзи, който вече не строи магистрали, а само вдига кръвното.По-интересно щеше да стане , ако вместо калашник бяха намерили вибратор , и върху него да се подпише любимия ви Бойко :: За да /ви/ влиза лесно и правилно гласувайте за нас. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 16 Мар 2013, 22:10

Всичкото са постановки и циркаджилъци на Боко Тиквата, намерили автомат - край значи се подготвя атентат срещу светилото, бащицата на нацията :mhihi:
Те ако решат да му светят маслото, няма да е с 7.62х39 ами с хапче за вдигане на кръвно, или бъклица мелнишко вино :wave: Мъжете мрат по веднъж, страхливите мутри - по няколко десетки пъти на ден. :angel: Инак интересно - га яде кебапите и ряза ленти, нито рива, нито хипертония го гонеше, нито имаше мания за преследване. Смятам, че е време да си го приберат тия с белите манти от 4-ти километър, преди да е направил някоя беля, може и да му теглят по една кожена инжекция, белким се укроти.
Никой не мое ма връне на селу!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата