Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Имотният пазар

Мнение от alekangg » 22 Ное 2022, 15:13

Изображение

Изображение

От агенция в Мадрид от преди 10 дни, лично снимано.

Не е на лошо място, 3 спални, макар едната да е по-малка, хол, кухня, остъклена тераса, която не се вижда на скицата. Забележете квадрата де води, тук вече с една спалня гонят тези квадрати на книга.
С ТЕЦ и климатици, за живеене.

Ами май в София няма нещо аналогично без значение в кой квартал.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 22 Ное 2022, 15:36

Къде е Мадрид, къде е София ? Къде е Левски и ЦСКА, къде са Атлетико и Реал ? :bowdown:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 22 Ное 2022, 15:44

alekangg написа:Изображение

Изображение

От агенция в Мадрид от преди 10 дни, лично снимано.

Не е на лошо място, 3 спални, макар едната да е по-малка, хол, кухня, остъклена тераса, която не се вижда на скицата. Забележете квадрата де води, тук вече с една спалня гонят тези квадрати на книга.
С ТЕЦ и климатици, за живеене.

Ами май в София няма нещо аналогично без значение в кой квартал.

Гледам този апартамент и квадратурата, сещам се за имотите в САЩ, Гърция, Франция и т.н. и как продават реална квадратура
и с риск пак да ми кажете, че съм хейтър, ще кажа - живеем в ебати помиярската територия :idea: :idea: :idea: :censored: :banghead: :banghead: :banghead:

Този апартамент в София ще се подава като 200 м2 и цената му ще е по-висока, дори да е в Манастирски ливади :idea: :kuku: :censored: :driving: :ranting:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 22 Ное 2022, 15:53

Кое му е помиярското? Просто тук се продава на площ от норариален акт, защото така може да се узакони най-лесно сделката. Какво толкова нередно има в тая цена на квадратен метър, цял живот се чудя какво толкова всички вият. Търсиш имот с някакъв размер, не си сляп, отиваш, гледаш, мислиш и плащаш. Ако не ти харесва си купуваш в Мадрид и готово. Какво е помиярско тук??? Нали площта под тухлите пак е твоя, не искаш да я има в нотариалния акт ли? Аз намирам описването на имотите в Бг за доста логично. Ма ако сравним площообразуването с Европа щяло да стане 2на цената на квадрат, ми никой не е задължен да го купи, като е скъпо...
Между дригото старите сгради са остойностени по твой вкус. 120м2 отговарят на 150 нови.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 22 Ное 2022, 15:54

Щото нищо не е помиярско, затова сме -100 000 на година :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 22 Ное 2022, 15:58

Е сигурно заради определянето на квадратурите в нотариалните актове всички бягат в чужбина, това ще е, наистина много помиярско...

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 22 Ное 2022, 16:03

pampo написа:Кое му е помиярското? Просто тук се продава на площ от норариален акт, защото така може да се узакони най-лесно сделката. Какво толкова нередно има в тая цена на квадратен метър, цял живот се чудя какво толкова всички вият. Търсиш имот с някакъв размер, не си сляп, отиваш, гледаш, мислиш и плащаш. Ако не ти харесва си купуваш в Мадрид и готово. Какво е помиярско тук??? Нали площта под тухлите пак е твоя, не искаш да я има в нотариалния акт ли? Аз намирам описването на имотите в Бг за доста логично. Ма ако сравним площообразуването с Европа щяло да стане 2на цената на квадрат, ми никой не е задължен да го купи, като е скъпо...
Между дригото старите сгради са остойностени по твой вкус. 120м2 отговарят на 150 нови.

Я ми обясни кое от общите части на сградата, в която живеем не е наше? Щото в квадратурата не са включени и не са наши ли?
Честно, нищо не ти разбирам :idea: Текущото ни жилище няма общи части в квадратурата, но пък има включено това в нотариалния акт:
"...ххх/уууу идеални части от общите части на сградата и от дворното място, цялото с площ, съгласно документ за собственост..."
Включително имам и нотариалния акт за земята от 1937 година в оригинал. Та я ми обясни кое точно не е законно и не е мое?
Последна промяна zAcK на 22 Ное 2022, 16:06, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Ное 2022, 16:05

Няма никакво значение, дори и да се приеме закон да се обявяват по някакъв начин тези квадрати за да са доволни мрънкачите, нищо няма да се промени в цените.
Просто ще е безкрайно очевидно колко по-скъпо е мразеното ново строителство :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 22 Ное 2022, 16:06

И аз не я разбирам тая драма с квадратурата, аз на моята къща ѝ разбрах РЗП-то при нотариуса като ни четеше нотариалния акт. И после го и забравих де, грам не ме вълнува колко квадрата е. :mhihi: Устройва ме брой стаи, бани, разпределението им и тн, кво ми пука хола 32,5кв ли е или 38?

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 22 Ное 2022, 16:08

steeN написа:Няма никакво значение, дори и да се приеме закон да се обявяват по някакъв начин тези квадрати за да са доволни мрънкачите, нищо няма да се промени в цените.
Просто ще е безкрайно очевидно колко по-скъпо е мразеното ново строителство :lol:

Че цените няма да се променят е ясно, ама е супер изнервящо да се правят подобни тъпотии, само за да изглежда нещо по-голямо на хартия :censored:
И да е по-ниска цената на м2, т.е. да еВа и маркетинговите простотии. :censored: И после разни хора сравняват цената на м2 тук и в Европа и цъкат като развалени будилници :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 22 Ное 2022, 16:08

steeN написа:Просто ще е безкрайно очевидно колко по-скъпо е мразеното ново строителство :lol:
И че е по-скъпо от доста места в Европа. Където пък имат плочки пред имота. И дървета даже чат-пат :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 22 Ное 2022, 16:09

Аз също не разбирам защо е вечния спор за квадратите дали включват общите части или не! В крайна сметка се продава конкретно жилище с конкретни размери на помещенията за определена цена! Или те устройва и купуваш или НЕ! Ако го купиш, ставаш собственик на сградата (или на идеални части от нея) и с това си собственик и на общите части (или % от тях) ! Какво значение има каква е цената на кв. метър и съответно дали тя включва общите части? Освен ако някой не подвежда с обява за 'някаква' цена за едно нещо, а всъщност 'крайната цена' е съвсем друга, защото трябва да се включи и друго нещо...

П.П. Площа под блоковете в Пловдив, кв.Тракия не е собственост на собствениците! Общинска е... Т.е. понякога има разлики в този 'аспект' !
Последна промяна ildivvy на 22 Ное 2022, 16:12, променена общо 1 път
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 22 Ное 2022, 16:11

Като почнете да търсите жилище и почва да ви пука. Щото като ви заведат да гледате някаква землянка обявена за 150 м2 и така няколко пъти и леко почвате да се изнервяте :idea: :ok:
Другите неща ги писах по-горе. Ама явно ние сме най-умни в целия свят, та няма проблеми. Затова и сме първи в света по скорост на намаляване на населението. Пак от много 0мност :ok: :banghead:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 22 Ное 2022, 16:25

Просто ако искаш реална квадратура от 120 м2 търсиш апартамент с 160 м2 и си готов. Няма да си разочарован при огледа. горе долу ще отговаря на 120-30м2.
Но не това е най важното, ако от тия 120 м2 имаш 40-50 м2 коридори и всичко свършва... има и доста такива апратаменти, просто архитектурно не са ок, а има и такива от по 98 квадрата по нот.акт с добре направена архитектура и по хубави от 120 м2 с коридори :ok:
Най гадното в апартамент е да имаш големи дълги коридори, чиста загуба на пространство, това да не е къща, то и там не е добре също ама нямаш избор :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 22 Ное 2022, 16:29

...или търсиш 4стаен или многостаен преди 80та година, над 120м2 и ще получиш точно желаното от теб.
Точно по тая тема да се надъхваш колко било зле в БГ и да свързваш отрицателен прираст с това, е меко казано смешно.
Сигурно и мутрите, Путин, зле направените инфраструктурни ремонти и още 100 неща са пряко свързани с това, че си направил няколко огледа на скапани имоти...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата