Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
Re: Икономическа тема
BMW_POWER написа:Бубо, и ти ли се кефиш на детски трупове?
Не мисля, че някой се кефи на детски трупове(поне в тая ситуация, ако беше в Украйна, една групичка щяхте да се кефите). Както казва енигмата, виновните ще си го отнесат, така работят нещата, дори при тръмпския режим, в нормално общество.
BMW_POWER написа:"Активизирам се" (говоря от мое име и за себе си)…
Иначе казано, не се кефя ни най-малко на ставащото, защото ме удря през джоба.
Класика за нарцисите, да си мислят, че им се случва на тях. Нарочно ти го правят. Както аз смятам това вдигане на цените временно да е форма на подкрепа на каузата за освобождаване на народа, така при теб е наказание, за подкрепата ти на режима. Наказанието идва вътре от теб
BMW_POWER написа:Или пораснете, или започнете да мислите
Това, че си на пределна възраст, не означава, че си пораснал или че си способен на критично мислене
driver69 написа:Пичове, защо трябва някой да се радва, когато не скача с телешки възторг към новата война? Щяла да донесе скъпа нафта и скъп хляб - а какво друго да донесе?
Либия, Египет, Ирак - къде точно демокрацията донесе подобрение?
Кадафи умря - и?
Египетска пролет - и?
В Ирак избягаха американците като бити педeраси - и?
Какво очакваме в Иран - да победят джихада?
Била за иранци - сори фелас, статистиката друго казва.
Благодаря за квалификацията (донякъде) - но не видях никъде отговор къде донесената демокрация е донесла просперитет?
Spunky написа:... 100ина деца жертва, за спасяване от подобен режим на няколко десетки милиона деца, си струва...
Нищо на този Свят не струва повече от живота на децата. Явно нямаш такива, щом си позволяваш да пишеш това. Когато имаш, обади се пак.
И не са "стотина", а много много повече. Не искам да давам определения, какво представлява това.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
driver69 написа:driver69 написа:Пичове, защо трябва някой да се радва, когато не скача с телешки възторг към новата война? Щяла да донесе скъпа нафта и скъп хляб - а какво друго да донесе?
Кадафи умря - и?
Египетска пролет - и?
Благодаря за квалификацията (донякъде) - но не видях никъде отговор къде донесената демокрация е донесла просперитет?
Япония защо не е в списъка?
Ирак не е по-зле в момента отколкото по времето на Садам. Само това че имат свобода без политическо гестапо не е малко. Да не говорим Саддам какъв тормоз е упражнявал над околните страни…
Последните години се стабилизира положението там.
А Иран не е много сравним с арабските страни - това е много различна култура и цивилизация и могат да постигнат много повече без репресивния режим на промитите мозъци…
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
BMW_POWER написа:Нищо на този Свят не струва повече от живота на децата.
А тия от протестите преди два месеца не се ли броят? Или тия от последните десетилетия? Или тия няколко десетки милиона, растящи под опресивен режим? Как избирателно ти пука само за тия стотина? Аз знам как, даже съм го обяснил назад.
За теб убийството на деца е нормално и приемливо. Какво повече да кажа?
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
enigma написа:driver69 написа:driver69 написа:Пичове, защо трябва някой да се радва, когато не скача с телешки възторг към новата война? Щяла да донесе скъпа нафта и скъп хляб - а какво друго да донесе?
Кадафи умря - и?
Египетска пролет - и?
Япония защо не е в списъка?![]()
Ирак не е по-зле в момента отколкото по времето на Садам. Само това че имат свобода без политическо гестапо не е малко. Да не говорим Саддам какъв тормоз е упражнявал над околните страни…
Последните години се стабилизира положението там.
А Иран не е много сравним с арабските страни - това е много различна култура и цивилизация и могат да постигнат много повече без репресивния режим на промитите мозъци…
Извинявам се , но наистина не разбрах къде внесената демокрация е донесла подобрение.
В главата ми е хилъри клинтън - "дойдохме, видяхме, той умря" - визирайки Кадафи - а какво дойде след това? За нормалните либийци, разбира се...
Япония не е в списъка, защото не съм запознат - по-добре ли са след Хирошима и Нагазаки и как? Ако не се визира някое по-ново внасяне на демокрация, разбира се
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Чакай сега, Япония не са по-добре след това, така ли? Ирак и аз мисля, че са далеч по-добре. В Афганистан не се получи защото талибаните не бяха избити и/или прогонени, много нежно ги бараха. Трябваше да сринат планините и цялата сган и нещата щяха да се оправят, ама не им беше това целта явно, а и света щеше да ги мрази още повече. Като имаш една камара фанатизирани боклуци, начина да се оправят е само един и за съжаление не е хуманен. Макар като се замислиш колко злини и убийства ще извършат те след това, може би нехуманния начин е единствения хуманен защото ако стоиш и чакаш, тези боклуци просто ще продължат да избиват собственото си население.
Стига обяснява едно и също и ти, всички те разбрахме още първия път, дори като го каза по-остро. Няма да те разберат, нали виждаш?
Първо никой не е искал да убива 150 деца, но в една скапана война се случват подобни неща. И да, този режим е бил отговорен за смъртта на хиляди деца, десетки хиляди за времето в което е управлявал, да не са и стотици, включително такива умиращи от глад и болести след като избили целите им семейства или част от тях.
Косвени жертви, никой не ги е искал, ама не виждам някой от групата хора, която визираш да се беше трогнал когато Хамас влезе да отвлича еврейски деца преди 2 и нещо години. Да не говорим за всякакви атентати в които развъдника на терористи има пръст, а всъщност косвено те имат пръст в почти всички убийства извършени от радикализирани чалми.
Ама какво говоря бе, десетилетия тая СГАН говори само смърт за всички евреи, постоянно ги заплашва и открито иска просто да бъдат заличени от лицето на света, ама сега евреите като са силни и аууууу, убиха ни децата в училището. Сериозно ли са изненадани, че започна война в един момент? Според мен бяха толкова свикнали, че това никога няма да стане, че направо се самозабравиха. Казаха им 20 пъти да не убиват протестиращи, те убиха хиляди, от собствения си народ! Хиляди! Ще защитаваме тези ли? А докога света е длъжен да ги трае? Ама намали ядрено оръжие. Е да ги чакаме да го направят ли? Сериозно? Като имат стомна бомба, тогава да им пречим да я направят и да ги молим не я правите ли? Имаха шанс, не пожелаха през всичките тези години нещо да променят, поне Израел да не викат, че ще избиват.
Spunky написа:BMW_POWER написа:Нищо на този Свят не струва повече от живота на децата.
А тия от протестите преди два месеца не се ли броят? Или тия от последните десетилетия? Или тия няколко десетки милиона, растящи под опресивен режим? Как избирателно ти пука само за тия стотина? Аз знам как, даже съм го обяснил назад.
Стига обяснява едно и също и ти, всички те разбрахме още първия път, дори като го каза по-остро. Няма да те разберат, нали виждаш?
Първо никой не е искал да убива 150 деца, но в една скапана война се случват подобни неща. И да, този режим е бил отговорен за смъртта на хиляди деца, десетки хиляди за времето в което е управлявал, да не са и стотици, включително такива умиращи от глад и болести след като избили целите им семейства или част от тях.
Косвени жертви, никой не ги е искал, ама не виждам някой от групата хора, която визираш да се беше трогнал когато Хамас влезе да отвлича еврейски деца преди 2 и нещо години. Да не говорим за всякакви атентати в които развъдника на терористи има пръст, а всъщност косвено те имат пръст в почти всички убийства извършени от радикализирани чалми.
Ама какво говоря бе, десетилетия тая СГАН говори само смърт за всички евреи, постоянно ги заплашва и открито иска просто да бъдат заличени от лицето на света, ама сега евреите като са силни и аууууу, убиха ни децата в училището. Сериозно ли са изненадани, че започна война в един момент? Според мен бяха толкова свикнали, че това никога няма да стане, че направо се самозабравиха. Казаха им 20 пъти да не убиват протестиращи, те убиха хиляди, от собствения си народ! Хиляди! Ще защитаваме тези ли? А докога света е длъжен да ги трае? Ама намали ядрено оръжие. Е да ги чакаме да го направят ли? Сериозно? Като имат стомна бомба, тогава да им пречим да я направят и да ги молим не я правите ли? Имаха шанс, не пожелаха през всичките тези години нещо да променят, поне Израел да не викат, че ще избиват.
Последна промяна Top Gun Maverick на 07 Мар 2026, 22:28, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Top Gun Maverick написа:Чакай сега, Япония не са по-добре след това, така ли?
На фона на крайните прогнози на Стинката и няколко други колеги, може би ще прозвучи смешно, но наистина не знам. Не съм се интересувал и продължавам да не се интересувам от Япония. Ако двете атомни бомби са ги тласнали към просперитет, браво. Ако не - взели са си поука.
Top Gun Maverick написа:Макар като се замислиш колко злини и убийства ще извършат те след това, може би нехуманния начин е единствения хуманен защото ако стоиш и чакаш, тези боклуци просто ще продължат да избиват собственото си население.
Все пак не видях как точно внесената демокрация е донесла по-добър живот в Либия? Или е прекалено рано?
П.П. Визирам Либия заради делото за нашите медицински сестри и като цяло как е по-близка държава...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Не се наемам да кажа за Либия честно казано. Мога да ти кажа за Иран и за Ливан, че след идването на тия боклуци инв двете държави със сигурност живеят по-зле нормалните хора. А това, че някъде нещата не са се отправили, не значи, че трябва да спира да се опитва.
Айде искам сега някой да ми каже по-добър и ефективен начин нещата с Иран да се оправят? Никой тук не мисли сериозно, че някой се кефи как умират деца където и да е. Да, в дадени региони е кофти, че децата от малки се фанатизират и се учат на омраза към другите, стават и те терористи, ама все пак са още деца.
А Афганистан последните години в които САЩ беше там си бяха добре, талибаните не правеха нещата, които правеха преди това и които възобновиха след изтеглянето. И никой не е бягал от Афганистан, не бъдете наивни ако изобщо го вярвате, просто стана икономически неизгодно да стоят там.
Айде искам сега някой да ми каже по-добър и ефективен начин нещата с Иран да се оправят? Никой тук не мисли сериозно, че някой се кефи как умират деца където и да е. Да, в дадени региони е кофти, че децата от малки се фанатизират и се учат на омраза към другите, стават и те терористи, ама все пак са още деца.
А Афганистан последните години в които САЩ беше там си бяха добре, талибаните не правеха нещата, които правеха преди това и които възобновиха след изтеглянето. И никой не е бягал от Афганистан, не бъдете наивни ако изобщо го вярвате, просто стана икономически неизгодно да стоят там.
In God we trust, all others we track.
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
driver69 написа:Извинявам се , но наистина не разбрах къде внесената демокрация е донесла подобрение.
В главата ми е хилъри клинтън - "дойдохме, видяхме, той умря" - визирайки Кадафи - а какво дойде след това? За нормалните либийци, разбира се...
Япония не е в списъка, защото не съм запознат - по-добре ли са след Хирошима и Нагазаки и как? Ако не се визира някое по-ново внасяне на демокрация, разбира се
Ирак. Нито американците сме “избягали” оттам. Казвам “сме” защото в началото на века работех по военни “проекти” там. В момента компанията, в която работя участва активно в строителни и инфраструктурни проекти също така успешно
За Япония не толкова атомните бомби, а преходът към демокрация и свободна държава, където хората имат глас са им помогнали да са в развития свят днес.
А Иран според мен е по-удачно да се сравнява с Япония или Корея ако щеш, отколкото с арабските държави… съвсем друго ниво.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Да ама Гренландия не ви иска демокрацията , явно не знаят за Япония колко са добре след днете бонби .. 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Jordana написа:Да ама Гренландия не ви иска демокрацията , явно не знаят за Япония колко са добре след днете бонби ..
Вместо да се пениш и на малкото ни (случайно) успешни интервенции, ела да продаваш климатици в Ирак - това е огромен пазар

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Кои са тези "успешни" интервенции ? Аз не знам някой да е поискал американската демокрация без да го набомбите както трябва . Освен някакви папуаси дето ви се слагат , щото им давате ориз без пари .. 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Jordana написа:Кои са тези "успешни" интервенции ? Аз не знам някой да е поискал американската демокрация без да го набомбите както трябва . Освен някакви папуаси дето ви се слагат , щото им давате ориз без пари ..
Е да де, нали ги написах по-горе… ама бомбите не гарантират демокрация, това е ясно
Ирак аз лично си го пиша success story. По времето на Саддам имаше много българи на работни бригади там - имаме информация от първа ръка какво е било.
А 90те години помните ли ученията да тичате към бомбоубежището, Саддам като плашеше с ракетите ? Аз лично помня много добре
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ