Велосипеди

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Re: Покупка на велосипед...

Мнение от bioz » 27 Юни 2021, 8:37

Ти си машина. Аз тоя преход с колата като го правя се изморявам...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d

Мнение от ivanski_2 » 27 Юни 2021, 8:39

Ехее наистина си машина, даже машина е меко казано, аз съм от този край и като знам за каква денивелация става въпрос....
А по пътя ли се движи, имаше ли проблем с трафика?
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
Детайли за колата: BMW E38 740 i black

Мнение от ggb » 27 Юни 2021, 9:13

ivanski_2 написа:Ехее наистина си машина, даже машина е меко казано, аз съм от този край и като знам за каква денивелация става въпрос....
А по пътя ли се движи, имаше ли проблем с трафика?
Да по пътя карах но учудващо нямаше голямо движение всичко мина добре.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07'
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 27 Юни 2021, 11:00

Човече, аз също ти ставам фен! Тези обиколки и места са супер яки, и аз ги правя, само че с мотора :mhihi: ... Вчера видях много велосипедисти по 'трасето' Кричим-Девин-Пампорово-Пловдив! И стават все повече...Браво на вас!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Потребител
Аватар
Кара: e46 318i

Мнение от max- » 28 Юни 2021, 11:17

ggb написа:Точно обратно на това което трябва да бъде нито тясни кормило и още по-малко дълга лапа.

Колега, честито за рекордния преход. Не е до колело, крака си трябват за такова нещо.

И все пак, явно съм извън нормалната конценпция, но на мен дългата лата, съответно и приведената напред стойка, са ми много по-удоби. А и по-плавното, не толкова директно завиване при тази компоновка ми носи спокойствие, особено при спускане с по-висока скорост. С кормилото също опитвах да свикна с широкото - ами не успях. Сега се хващам, че не държа ръкохвадките, а вътре от тях. изглежда бъркам, но това е моя сет, ще ми е трудно да привиквам на друг тепърва.

Всъщност, почвам даже за шосейка да се замислям, но по-скоро във вариант крос или нещо по-добно, с по-широк балон гуми, че съвсем тесните си ме плащат.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
Детайли за колата: BMW E38 740 i black

Мнение от ggb » 28 Юни 2021, 22:50

max- написа:
ggb написа:Точно обратно на това което трябва да бъде нито тясни кормило и още по-малко дълга лапа.

Колега, честито за рекордния преход. Не е до колело, крака си трябват за такова нещо.

И все пак, явно съм извън нормалната конценпция, но на мен дългата лата, съответно и приведената напред стойка, са ми много по-удоби. А и по-плавното, не толкова директно завиване при тази компоновка ми носи спокойствие, особено при спускане с по-висока скорост. С кормилото също опитвах да свикна с широкото - ами не успях. Сега се хващам, че не държа ръкохвадките, а вътре от тях. изглежда бъркам, но това е моя сет, ще ми е трудно да привиквам на друг тепърва.

Всъщност, почвам даже за шосейка да се замислям, но по-скоро във вариант крос или нещо по-добно, с по-широк балон гуми, че съвсем тесните си ме плащат.
За краката е така наистина но за останалите неща аз не съм съгласен карах с тясно кормило и дълга лапа в началото Никога не бих се върнал на стария сетъп.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 03 Юли 2021, 7:38

Да разкажа и за моите нови приключения с колело. По принцип съм колоездач(с планински)от много отдавна, но последните 7 години като цяло нередовен. Правим по някой друг преход с един приятел всяка година.
Имал съм един повтарящ се сън през целия ми живот - как карам на задна гума. Реших да се науча. Започнах с фул съспеншъна ми, че беше подръка, минах през един хардтейл, който държа в провинцията, с доста враждебна за целта геометрия... Накрая реших и си взех една сингъл спийд 26-ца, произведена специално за целта. На Mafiabikes.
След малко под месец тренировки и няколко дена с новото, нещата започнаха да се получават и вече по 10-тина секунди изкарвам или около две-три връщания с back brake-a.
Можеше и по-напред да съм, ако не се бях мъчил с хардтейла с дългата лапа и геометрия за лицева опора. :P
Много удовлетворяващо занимание. И е доста изморяващо, докато се учиш. Свалих мускулна маса на ръцете и краката. И то видима.

И разбира се преди да развия инстинкт със задната спирачка, се прострях веднъж по гръб както си трябва. Започнах да нося раница и каска. :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Юли 2021, 9:46

Аз преди години започнах с опити за стопи. Един от тях приключи с орлов поглед пред една камара хора на автобусната спирка :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 03 Юли 2021, 12:18

Стопи не бих пробвал дори. :ok:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 04 Юли 2021, 5:42

Я да ви питам нещо. С колко оборота в минута въртите педалите? Аз съм в рамките на 65-70 макс. Миналата седмица с женицата карахме до центъра. Аз останах там, тя се върна, ама както и да е. Загледах я, тя държи постоянно темпо от 90 оборота на педалите. Аз се пробвах като нея, ще ми се разлетят карантиите. Факт е, че и краката и са по-къси, ама това си е в реда на нещата. Та питането ми е за обороти, не за скорост.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 04 Юли 2021, 6:47

BMW_POWER написа:Я да ви питам нещо. С колко оборота в минута въртите педалите? Аз съм в рамките на 65-70 макс. Миналата седмица с женицата карахме до центъра. Аз останах там, тя се върна, ама както и да е. Загледах я, тя държи постоянно темпо от 90 оборота на педалите. Аз се пробвах като нея, ще ми се разлетят карантиите. Факт е, че и краката и са по-къси, ама това си е в реда на нещата. Та питането ми е за обороти, не за скорост.

Това е много индивидуално според как си свикнал и с какво натоварване(при условие, че си със скорости). Не зависи от дължината на краката, защото имаш седалка, която можеш да вдигнеш или свалиш за да намериш оптималното + рамката трябва да е избрана за размера ти. Аз също въртя с високи обороти в минута, защото обичам лежерно натоварване и е по-полезно за коленете.

Примерно това с една скорост, което си направих е с предавателно число 1.66, което за градско ме устройва + каране на задна гума.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 04 Юли 2021, 9:43

Не знам за точни обороти но по принцип съм се улавял,че си джиткам на най големия венец отпред и въртя само задните скорости.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 04 Юли 2021, 11:45

kiko написа:Не знам за точни обороти но по принцип съм се улавял,че си джиткам на най големия венец отпред и въртя само задните скорости.

Не е хубаво да кръстосваш веригата.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 04 Юли 2021, 16:17

kiko написа:Не знам за точни обороти но по принцип съм се улавял,че си джиткам на най големия венец отпред и въртя само задните скорости.

И други сме се улавяли и за това последните години стандарта стана един венец отпред и не го мислиш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 04 Юли 2021, 21:30

С какво ги мерите тия обороти?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата