Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Re: Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...

Мнение от DigitalExile » 28 Фев 2025, 12:21

STEVAL написа:Някой искаше цени
За да не издаваме цени на производители давам цена от склад на едро с доставка до обект
Мин.вода Горна баня

https://shop.metro.bg/shop/pv/BTY-X1718 ... 0%BC%D0%BB

https://shop.metro.bg/shop/pv/BTY-X5734 ... -1-5%D0%BB

Цена в метро
1,5л - 0,94 лв
0,5л - 0,68 лв

Склад на едро

1,5л - 0,89 лв
0,5л - 0,58 лв

Отделно на всеки 5 стека 1 безплатен

20250228_112830.jpg

Грешни са ти сметките и концепцията за МЕТРО ти се губи.
Идеята в METRO е да не взимаш 1 брой, като взимаш 1 цената е супер неизгодна и това е нарочно.
Сравни с цената на 6+ и виж тогава.

Цена в метро
1,5л - 0.66 лв
0,5л - 0.49 лв

Склад на едро

1,5л - 0,89 лв
0,5л - 0,58 лв

Или в проценти
1.5л вода е с 35% по евтина в МЕТРО.
0.5л вода е 19% по евтина в МЕТРО.

Така че приемаме,че 28% от сумата която плащаш за водата от склада, отива за доставка :mhihi: Толкова по скъпо ти е сумарно.
Безплатния стек не съм го пускал в сметките, мързи ме, :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Фев 2025, 12:31

Само да кажа,че Метро е последното място, където може да се намери някаква евтина стока.
Даже нямам представа, защо хората пазаруват от там, като в другите магазини стоките са по-евтини!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 28 Фев 2025, 12:53

Е.Димитров написа:Само да кажа,че Метро е последното място, където може да се намери някаква евтина стока.
Даже нямам представа, защо хората пазаруват от там, като в другите магазини стоките са по-евтини!

"Само да кажеш" и си за бисерите директно! :mhihi:
Всички квартални магазинчета, нон-стопи, малки и големи ресторанти, хотели и т.н. пазаруват от МЕТРО, защото сигурно са прости и не знаят как да си правят сметката.
Аз на 90% пазарувам в МЕТРО и всичко е доста по-евтино там. Просто трябва малко да се мисли и планира.
Колегата е дал идеален пример как се пазарува там. Точно с водата имам сходна история за друга марка.
Една търговска представителка на Михалково редовно минава покрай нас и ми предлага вода "на едрови цени", които са по-високи от тези в МЕТРО, ако купиш 6 стека. Не ми се рови за конкретни суми, но дори с ходенето до Люлинското Метро, което ми е на 14км от вкъщи ми излиза по-евтино, а аз не ходя само за 6 стека вода, налЕ...
Последна промяна empar на 28 Фев 2025, 12:59, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 28 Фев 2025, 12:59

Идеята на Метро е да се пазарува на едро и са насочени към малкия бизнес с малки квартални магазинчета, които нямат възможност да пазаруват от големите борси и тн

Ако имаш къде да складираш големи количества или се комбинираш с още някой - там е мястото. Реално с малко ровене из интернет и дебнене много неща се намират на идентични и по-ниски цени, без да трябва да купиш половин бус от въпросното нещо :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 28 Фев 2025, 13:02

empar написа:
Е.Димитров написа:Само да кажа,че Метро е последното място, където може да се намери някаква евтина стока.

"Само да кажеш" и си за бисерите директно! :mhihi:
Всички квартални магазинчета, нон-стопи, малки и големи ресторанти, хотели и т.н. пазаруват от МЕТРО, защото сигурно са прости и не знаят как да си правят сметката.
Аз на 99% пазарувам в МЕТРО и всичко е доста по-евтино там. Просто трябва малко да се мисли и планира.
Колегата е дал идеален пример как се пазарува там. Точно с водата имам друг интересен пример за сравнение.
Една търговска представителка на Михалково редовно минава покрай нас и ми предлага вода "на едрови цени", които са по-високи от тези в МЕТРО, ако купиш 6 стека.

Всеки има право на мнение, дори и да е грешно, като твоето!
Пазарува се от метро от фирми по малко по-различна причина, и тя не е точно, че било по-евтино!
Останалите неща няма много за коментар, само ще ти кажа, че на хотели, ресторанти и тн им се доставя тези неща от складове на едро.
Аз също пазарувах само от метро преди години, когато държах заведение, но определени неща. Всичко останало, като вода, безалкохолни напитки, че дори и алкохол ми ги доставяха.
Просто е удобно с документите, не толкова с цените.
При добро планиране, както казваш, може да пазаруваш от веригите с поне едно 20% по-евтино, от колкото в метро!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 28 Фев 2025, 13:05

Явно са 'едрови' за нея, я не по абсолютна стойност... И след като в магазините надценката е ниска, явно от производителите и прекупвачите тръгват високите цени! Защото спора, че цените са високи, няма да го водим, нали?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от empar » 28 Фев 2025, 13:07

1-2-3 фактури на месец са точната причина да ходиш на фичка си лелина, доообре!
Да не е златен тоя матричен принтер в МЕТРО? :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 28 Фев 2025, 13:32

Е.Димитров написа:При добро планиране, както казваш, може да пазаруваш от веригите с поне едно 20% по-евтино, от колкото в метро!

Аз не съм съгласен :mhihi:
Последно време се яде само сирене пастир вкъщи. 700гр. е 12.12лв в метро. Съдери се няма шанс да го намериш по евтино.

Същото сирене е минимум 35-40% по скъпо в който и магазин да го погледнеш.

Веднъж съм го виждал това сирене на същата цена като в Метро, това беше магазин Фантастико. Купих си 4 бройки, оказа се че явно са ги държали на топличко и за това са с намаление. След седмица 3 от буците бяха с надути опаковки. /най-вероятно и 4-тата щеше да се надуе, просто вече я бяхме отворили/
Само ще ти кажа,че от метро съм купувал и по 10 броя такова сирене и седи в хладилника, надута опаковка никога не съм имал. Седяли са и по 2 месеца без да е отворено.

С кашкавалите положението е идентично.

Успех с намирането на 20% по-евтино :mhihi:

Не казвам,че всичко в метро е топ евтиното и само от там трябва да се пазарува, но има определени неща които просто няма шанс да вземеш от друг магазин и тези неща хич не са малко и разликата в цената е голяма.
Особено за стоки които срока на годност им е над 5-6 месеца.
Аз по 1 бройка не купувам попринцип такива стоки, няма никаква сметка да го правя.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 28 Фев 2025, 13:38

empar написа:1-2-3 фактури на месец са точната причина да ходиш на фичка си лелина, доообре!
Да не е златен тоя матричен принтер в МЕТРО? :dunno:

Не бе пич, удобно е да натовариш количката, ако си малък квартален магазин. Освен това има сертификати и всякаква друга бумащина, която ако си малък магазин искат от теб и метро ти ги предоставят.
Но не е по-евтино за обикновен гражданин .
Определено има неща, които си заслужават, аз примерно само от там купувам една тоалетна хартия , когато на промоция, вода, както стана ясно, риба и яйца.

DigitalExile написа:
Е.Димитров написа:При добро планиране, както казваш, може да пазаруваш от веригите с поне едно 20% по-евтино, от колкото в метро!

Аз не съм съгласен :mhihi:
Последно време се яде само сирене пастир вкъщи. 700гр. е 12.12лв в метро. Съдери се няма шанс да го намериш по евтино.

Същото сирене е минимум 35-40% по скъпо в който и магазин да го погледнеш.

Веднъж съм го виждал това сирене на същата цена като в Метро, това беше магазин Фантастико. Купих си 4 бройки, оказа се че явно са ги държали на топличко и за това са с намаление. След седмица 3 от буците бяха с надути опаковки. /най-вероятно и 4-тата щеше да се надуе, просто вече я бяхме отворили/
Само ще ти кажа,че от метро съм купувал и по 10 броя такова сирене и седи в хладилника, надута опаковка никога не съм имал. Седяли са и по 2 месеца без да е отворено.

С кашкавалите положението е идентично.

Успех с намирането на 20% по-евтино :mhihi:

Не казвам,че всичко в метро е топ евтиното и само от там трябва да се пазарува, но има определени неща които просто няма шанс да вземеш от друг магазин и тези неща хич не са малко и разликата в цената е голяма.
Особено за стоки които срока на годност им е над 5-6 месеца.
Аз по 1 бройка не купувам попринцип такива стоки, няма никаква сметка да го правя.

Аз пък взимам едно сирене, дето е овче и по-добре не си спомням да съм ял и е на 18 лева на едно място, ама в метро не съм го намирал :mhihi:
Не казвам, че в метро няма никаква "далавера"!
Има, ама не толкова голяма и на определени неща а не по всичко по подразбиране, каквато е идеята на метро по принцип.

п/п
Ей какви страхотни опашки от сьомга пускаха за тънка цена . Уникално парче месо , но се усетиха и в момента вече го няма в този вид!
Последна промяна Е.Димитров на 28 Фев 2025, 13:44, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 28 Фев 2025, 13:43

Ем аз пък познавам човек, на който преди ~10 години му замръзна червено Джони от Метро в камерата на хладилника :mhihi: Цените не са уау въобще. За някои неща обаче е удобно, че имат постоянна промоция, както казвате "за ХХ стека". И когато на едно малко магазинче му трябват 20 стоки и 20-те да са на промоция - тогава е най-доброто място. С наличностите също не са много добре. Като ходя, обикновено имам "бира" в списъка за Метро, в 70% от случаите няма 1 кенче останало. Месото е основно испанско. Ако имаше някоя много велика верига, другите нямаше да съществуват. Както за много неща в държавата - всичките са ташак :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от empar » 28 Фев 2025, 15:04

и 5 мнения по-надолу:

Е.Димитров написа:Определено има неща, които си заслужават, аз примерно само от там купувам една тоалетна хартия , когато на промоция, вода, както стана ясно, риба и яйца.

Печен мъжкар си! Кажи си честно дали си за бисерите! :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 28 Фев 2025, 15:06

Станал е като @Ивайло Димов, дето се едно 2-3ма човека пишат от един профил :ok: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от empar » 28 Фев 2025, 15:18

DigitalExile написа:Станал е като @Ивайло Димов, дето се едно 2-3ма човека пишат от един профил :ok: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Може и наистина да са трима! Или повече...
Сиромашки времена настанаха, колеги! Хората се групират дори за форумни профили, че да излиза по-евтино.
Адмирирам, все пак. Само заедно можем да оцелеем в подобни мрачни епохи.
Срещу левче на мнение предлагам и моя профил под наем. :bchug:

По темата МЕТРО, че се сетих:
0-02-05-6344e839c656492c3f2328cdcdc576ef4b11b55b10e4a64f45e310f3dd9a5cfb_ba1e4e9bcc67ca06.jpg

0-02-05-d72a6560e570f2b9a80bf4f5f652a5d8bde1f9a92440cabc66cd1c6b9e05b427_8c4bdb6e3741ed85.jpg

Две неща, които абсолютно винаги намирам с кого да комбинирам и цената е МАМАТА надолу.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна empar на 28 Фев 2025, 15:22, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 28 Фев 2025, 15:21

Бах, няма да ми стигне един живот да ги изхабя толкова кърпи :lol:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от empar » 28 Фев 2025, 15:23

streetz написа:Бах, няма да ми стигне един живот да ги изхабя толкова кърпи :lol:

Така си мислех и аз, но 2020та взех цяло такова от попивателните точно като се роди щерката и това от есента на 2024та е защото свършиха.
Тия ги делнах с един съсед обаче.
Срок на годност нямат тия работи. Само да имаш къде да си съхраниш. ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата