Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Re: Икономическа тема
Tи не беше ли голям фен на копейката ве, бат Данчо. Кога обърна палачинката 
Все повече приличаш на онзи, който е паркирал неправилно и сам извикал полиция за да му пишат фишче
Т.е. като става дума за Радев получаваш оргазъм 
Все повече приличаш на онзи, който е паркирал неправилно и сам извикал полиция за да му пишат фишче
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
И аз много се забавлявам с бай Данчо, който преди изборите беше тихичък на тема Радев, ама след като стана ясно, че цялата власт ще е в него взе да си къса ризите във всяка тема
Чаках да видя дали ще се усети, ама той се надъхва все повече и повече...как да не го харесваш 
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
steeN написа:... аз никога не съм гласувал нито за ППДБ нито за двете поотделно
Странно... Русофил не си, нито пък "от малцинствата", значи или не гласуваш, или си гербераст
Petrolhead написа:... В почти всички общества качественият материал е не повече от 10-15%, останалите са пълни идиоти, още толкова проценти и 70-80% конформисти, които действат според посоката на вятъра. Тъпото е че тия същите конформисти в България все още са от породата хомо советикус, а тази порода е брутално нагла, невъзпитана и вечно гладна.
...Разлика между поколенията: Младите хора са много по-склонни открито да заявят своята ориентация. Според проучване на Ipsos около 18-28% от представителите на Поколение Z (Gen Z) се идентифицират като част от ЛГБТ+ общността...
Според математиката на Колегата, или съм
, или съм "конформист". "Нагъл, невъзпитан и вечно гладен" Баси и избора
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
dhtj написа:steeN написа:... аз никога не съм гласувал нито за ППДБ нито за двете поотделно
Странно... Русофил не си, нито пък "от малцинствата", значи или не гласуваш, или си гербераст
Как да гласува от вкъщи

- enigma
- кандидат ентусиаст
-
BMW_POWER написа:Petrolhead написа:... В почти всички общества качественият материал е не повече от 10-15%, останалите са пълни идиоти, още толкова проценти и 70-80% конформисти, които действат според посоката на вятъра. Тъпото е че тия същите конформисти в България все още са от породата хомо советикус, а тази порода е брутално нагла, невъзпитана и вечно гладна....Разлика между поколенията: Младите хора са много по-склонни открито да заявят своята ориентация. Според проучване на Ipsos около 18-28% от представителите на Поколение Z (Gen Z) се идентифицират като част от ЛГБТ+ общността...
Според математиката на Колегата, или съм, или съм "конформист". "Нагъл, невъзпитан и вечно гладен"
![]()
![]()
![]()
Баси и избора
Всъщност качественият материал е около 0.0000012% от световното население и има регистрация във форума , така че не се плаши

enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
steeN написа:https://news.bg/economics/razgele-rezhat-darzhavnata-byurokratsiya-s-10-kray-na-rasta-deputatskite-zaplati.htmlОсвен това ще бъдат намалени с 10% разходите за заплати от 1 септември, без да се намаляват индивидуалните заплати. "Затварят се първите и най-видими кранчета, през които изтича обществен ресурс. Това е бюджет, с който казваме "стоп на държавните хранилки", категоричен бе Гълъб Донев."Съкращения ще има навсякъде - 10% съкращения на разходите за персонал. Незаети бройки има навсякъде", каза Донев.
Крайно време беше.
https://offnews.bg/ikonomika/voenni-pol ... fYWUOlUpHW
Военни, полицаи, НСО, ДАНС, лекари и учители са извън списъка за съкращения
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
- TNT
- младши ентусиаст
-
Аз не съм очаквал нещо различно от трагично. То половината министри вече сме ги видяли колко могат.
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Надявах се, че осъзнават, че ако тръгнат в добра посока след 4 години няма да има кой да ги бутне. Ама като гледам, май 4 години няма да изкарат.

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: LCI2
B48B20А
Военни, полицаи, НСО, ДАНС, лекари и учители са извън списъка за съкращения
То щот нали лекари и учители под път и над път, с лопата да ги ринеш, а армията ни е толкова огромна по численост, че цяла Европа трепери като се спомене за нея
При полицаите има какво да се разчисти, чува се, че пенсионираните и продължаващи да работят в системата ще ги помолят да си обират чукалата, но да видим дали ще стане. Имам познати по тая схема - хем пенсия, хем заплата в МВР, и леко са се притеснили, че ще секне кранчето.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Армията няма как да я намаляват заради закона . По изискването на НАТО :
Без волно наемните служители вероятно реално заети длъжности са : Данните на НАТО сочат, че към момента в армията служат около 26 900 души. 17 000 във кашимерията и 7500 льотчици и моряци.
Аз много пъти съм го казвал - това не е армия а едни огризки останали от армия които имитират армия. БА е сведена до численост на една дивизия по военно временните стандарти когато може да достигне 22 000 . Иначе численоста може да е от 12000 до 22 000.
По стандарта на НАТО числеността на една пълно окомплектована дивизия обикновено е между 10 000 и 20 000 военнослужещи. Тя се състои от 3 до 4 бригади, към които са придадени свързочни, разузнавателни, инженерни, логистични и артилерийски части. Само че това не е баш така при нас защото тези наличните 17 000 кашици са разбити в няколко по малки части със собствени щабове и спомагателни служби с писарушките . Тоест е една пародия цялата работа щото има талаш в тоя щат за 3 дивизии .
.....Текущият „План за развитие на Въоръжените сили на Република България до 2026 година“ определя следните параметри за числеността:
Изискван минимум: Въоръжените сили трябва да поддържат обща численост от минимум 43 000 души. В тази цифра се включват военнослужещите от Българската армия и цивилните служители.
Без волно наемните служители вероятно реално заети длъжности са : Данните на НАТО сочат, че към момента в армията служат около 26 900 души. 17 000 във кашимерията и 7500 льотчици и моряци.
Аз много пъти съм го казвал - това не е армия а едни огризки останали от армия които имитират армия. БА е сведена до численост на една дивизия по военно временните стандарти когато може да достигне 22 000 . Иначе численоста може да е от 12000 до 22 000.
По стандарта на НАТО числеността на една пълно окомплектована дивизия обикновено е между 10 000 и 20 000 военнослужещи. Тя се състои от 3 до 4 бригади, към които са придадени свързочни, разузнавателни, инженерни, логистични и артилерийски части. Само че това не е баш така при нас защото тези наличните 17 000 кашици са разбити в няколко по малки части със собствени щабове и спомагателни служби с писарушките . Тоест е една пародия цялата работа щото има талаш в тоя щат за 3 дивизии .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Jordana написа:Много ти се иска Радев да се провали , кажи си честно че се молиш всяка вечер да стане чудо и правителството Гълъп Радев да падне .
По-скоро на теб ти се иска да съм супер фрустриран, че той е на власт. Изобщо не виждам какво толкова се вживяваш.
В момента работата е горе долу - про-американско (не про-европейско) БСП е на власт.

- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!