М3 Е36 с какво, с газчицаааа......
Модератор: Общи модератори
Само да вметна ,че всичката техника и превозни средства по летищата в европа карат на олио ,ама забравих те всичките са балъци разбираш ли.На майка ми шевролета е с заводски ГИ 60 хил.км и какво и се прецака по колата, ми само гуми, масла и консумативи като на нормален автомобил.Сега някой рабзирач от ДВГ и горива ще каже ма тя колата е преизчислявана.Ми не е преизчислявана като и вдигна капака се виждат същите неща като на кола с допълнително сложен ГИ.Воденичаров написа:jordanpar написа:ditko1 написа:Ти май не си виждал истински вървящи дизели. Росен Коларов с 535д доста разпукваше на бояна, една от тях беше с500 и със ауди 4.2 варви наравно или го биеше, даже и в една тема го беше писал.
А защо сравняваш турбодизел с атмосферен бензин???
Наличието на турбина независимо при дизелов или бензинов двигател увеличава изкуствено работния обем на двигателя в пъти.
А по темата--кой каквото иска това и на каквото гориво си иска на това да кара.
В крайна сметка човек го посрещат по дрешките,обувките и какъв автомобил кара,а не по последната касова бележка от бензиностанцията.
Ако мога да си карам Кайена на газ,на цената на която вие тук си карате 320-ките на бензин,все ми е на акъла като спрем едновремено пред заведението кого ще зяпат мацките.Пък вие ако щете после ги сваляйте с приказки колко много пари давате на бензиностанцията и че може да си позволите друга кола,но тая ви е на сърце.
Аман от дупета,ако знаете как се изкарват много пари,значи знаете и как да пестите от ненужни разходи.Живота не е да дочакаш аванс или заплата и да заредиш 50 лева бензин на колата която си купил с кредит за да направиш 2-3 кръгчета по централните улици.
Аз знам един такъв човек дето караше дизелова S класа на олио, може да няма пари да си сменя дрехите, да зарежда колата и т.н. ама трябва да е S класаЕй това дето го описваш ти с Кайена на газ, по който се заглеждат мацките, е типичната комплексарщина според мен.

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Ако мога да си карам Кайена на газ,на цената на която вие тук си карате 320-ките на бензин,все ми е на акъла като спрем едновремено пред заведението кого ще зяпат мацките.Пък вие ако щете после ги сваляйте с приказки колко много пари давате на бензиностанцията и че може да си позволите друга кола,но тая ви е на сърце.
Аман от дупета,ако знаете как се изкарват много пари,значи знаете и как да пестите от ненужни разходи.Живота не е да дочакаш аванс или заплата и да заредиш 50 лева бензин на колата която си купил с кредит за да направиш 2-3 кръгчета по централните улици.
Това направо ме разбива спирам със Кайена на гас и това, ако не е комплексарщина само и само да караш кайен ама да гледаш и да не си плащаш като поп

Момчета защо не разберете, че няма гъзари дето карат набензин или други горива, става на въпрос, разумно ли е да се изхвърлиш със Кайен или някакъв вид мощна кола и после да се занимаваш да слагаш гас и да превличаш мацките колко си хитър. Хубаво е като имаш парите преди да купиш колата какво искаш от нея да е икономична или мощна и да плащаш по големи сметки. Това че има мощни коли на гас не означава, че това е правилното решение, а е индивидуално решение. Една кола 75 коня пак може да вдигне 200км. просто не разбирам защо тогава е нужно да се слага гас на по мощни който вдигат 210-220км. и да ти харчи повече. Общо взето се ползват колите за превоз и се губи смисъла да слагаш гас на мощна кола.
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
KUM4o написа:Само да вметна ,че всичката техника и превозни средства по летищата в европа карат на олио ,ама забравих те всичките са балъци разбираш ли.На майка ми шевролета е с заводски ГИ 60 хил.км и какво и се прецака по колата, ми само гуми, масла и консумативи като на нормален автомобил.Сега някой рабзирач от ДВГ и горива ще каже ма тя колата е преизчислявана.Ми не е преизчислявана като и вдигна капака се виждат същите неща като на кола с допълнително сложен ГИ.Воденичаров написа:jordanpar написа:ditko1 написа:Ти май не си виждал истински вървящи дизели. Росен Коларов с 535д доста разпукваше на бояна, една от тях беше с500 и със ауди 4.2 варви наравно или го биеше, даже и в една тема го беше писал.
А защо сравняваш турбодизел с атмосферен бензин???
Наличието на турбина независимо при дизелов или бензинов двигател увеличава изкуствено работния обем на двигателя в пъти.
А по темата--кой каквото иска това и на каквото гориво си иска на това да кара.
В крайна сметка човек го посрещат по дрешките,обувките и какъв автомобил кара,а не по последната касова бележка от бензиностанцията.
Аз знам един такъв човек дето караше дизелова S класа на олио, може да няма пари да си сменя дрехите, да зарежда колата и т.н. ама трябва да е S класаЕй това дето го описваш ти с Кайена на газ, по който се заглеждат мацките, е типичната комплексарщина според мен.
Едно е да караш мотокар на летището, друго е да мутрееш с Ес класа и да наливаш яко от тубите.
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Къв е проблема да карат хората на газ, метан или нещо друго???!!!
Колко от вас сипват догоре дизел/бензин което е от пoрядък на <120лв????!!! Но....съм убедена, че всички сипват до горе....кво е това чудо да сипетш за 10,20 лв.....срам и позор
....си заровиш главата у миша дупка
Аре, стегнете се малко. Всеки си преценява разходите....ако искам и за 5 лв. ще сипя....тва си е моя работа, не ме интересува дали тоя дет ми сипва бензина ще ме изгледа тъпо....или пачата на касата....ще ми мляка и пляка
Четох до някъде, ферманите изписани....но както казах вече, всеки сам за себе си си решава на какво да кара и по колко да сипва.
А дали чисто нова 5ца ще се зарежда на колонката за метан......вас кво ви бърка.....аааааа да, сетих се......трябва да се пусне тема у форума и да почне да се плюе........виде ли....как може????!!! УжасТ!!!!

Колко от вас сипват догоре дизел/бензин което е от пoрядък на <120лв????!!! Но....съм убедена, че всички сипват до горе....кво е това чудо да сипетш за 10,20 лв.....срам и позор

Аре, стегнете се малко. Всеки си преценява разходите....ако искам и за 5 лв. ще сипя....тва си е моя работа, не ме интересува дали тоя дет ми сипва бензина ще ме изгледа тъпо....или пачата на касата....ще ми мляка и пляка

Четох до някъде, ферманите изписани....но както казах вече, всеки сам за себе си си решава на какво да кара и по колко да сипва.
А дали чисто нова 5ца ще се зарежда на колонката за метан......вас кво ви бърка.....аааааа да, сетих се......трябва да се пусне тема у форума и да почне да се плюе........виде ли....как може????!!! УжасТ!!!!

- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M44 на газ
- Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
- Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition
;)
Един супер прост пример давам:
откакто си карам колата съм минал към 5к км за бая време (над 5 месеца), точно преди седмица сложих ГИ-то и минах 1000 км с има няма 90 лв- повечето е извънградско по магистрала+ за 45 мин Троян-Плевен
(не изтъквам нищо, казвам само, че карах бая бързо и на 2те места).
И те така, имам ся малко проблеми, може и да са от ГИ-то, може и да не са- така или иначе х*я аз си го поемам, в моя г*з влиза

откакто си карам колата съм минал към 5к км за бая време (над 5 месеца), точно преди седмица сложих ГИ-то и минах 1000 км с има няма 90 лв- повечето е извънградско по магистрала+ за 45 мин Троян-Плевен
(не изтъквам нищо, казвам само, че карах бая бързо и на 2те места).
И те така, имам ся малко проблеми, може и да са от ГИ-то, може и да не са- така или иначе х*я аз си го поемам, в моя г*з влиза

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
eraziel написа:На някои хора им е приятно да си мислят, че е по-важно колко пари харчиш, а не колко пари вадиш)
...
Вместо да гледаш да икономисваш, гледай да правиш повече манги за да си покриваш разходите

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
KUM4o написа:Сега някой рабзирач от ДВГ и горива ще каже ма тя колата е преизчислявана.Ми не е преизчислявана като и вдигна капака се виждат същите неща като на кола с допълнително сложен ГИ.
А така, кажи им го пич. И аз така гледах кола за майка ми - отидох в автокъщата и зазяпах - викам - "Ей тая ше е, червена е, същата е като старата й начи". И понеже съм технически компетентен реших да вдигна капака, да хвърля едно професионално оЧо на мотора. Отварям и гледам. Веднага забелязвам приликите със старата й кола - има казанче за течност за чистачки. "ЙЕС", крещя аз наум, намерих на майка ми същата кола като старата!!!
А темата уйдее, всички се хапат безмислено. Аз ям пуканки.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Както вече споменах не веднъж,животът на човек не се ограничава до колата му.Колата ми не е господар,аз съм и господар и решавам как най-изгодно да се придвижвам.
Сигурен съм че вие щом си карате на бензин,значи никога не купувате гуми втора ръка,а само чисто нови,сменяте само с най-скъпото масло,защото по логика то е и най-доброто,никога не наливате само вода в казанчето за чистачки а само скъпи препарати по 10лв литъра,сменяте накладките на определения пробег,независимо че в тях има още хляб и нямате никога ръб по спирачните дискове,защото не може да причините това на колата си.
Пичове,като надживеете 18-19-те си години,които явно си личат по аватарите и начина ви на изразяване,ще разберете че това да зареждаш бензин когато си беден като църковна мишка и се молиш колата ти да не се развали не е източник на самочуствие.
Защото зареждането на бензин е единствената ви морална утеха останала като утешение че поддържате 15 и нагоре годишна купчина желязо,която преди може и да е била автомобил,но сега е просто средство за придвижване което ви яде над половината месечен доход.
Сигурен съм че вие щом си карате на бензин,значи никога не купувате гуми втора ръка,а само чисто нови,сменяте само с най-скъпото масло,защото по логика то е и най-доброто,никога не наливате само вода в казанчето за чистачки а само скъпи препарати по 10лв литъра,сменяте накладките на определения пробег,независимо че в тях има още хляб и нямате никога ръб по спирачните дискове,защото не може да причините това на колата си.
Пичове,като надживеете 18-19-те си години,които явно си личат по аватарите и начина ви на изразяване,ще разберете че това да зареждаш бензин когато си беден като църковна мишка и се молиш колата ти да не се развали не е източник на самочуствие.
Защото зареждането на бензин е единствената ви морална утеха останала като утешение че поддържате 15 и нагоре годишна купчина желязо,която преди може и да е била автомобил,но сега е просто средство за придвижване което ви яде над половината месечен доход.
- MOD_
- Потребител
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: M5
Към колегите гъзари каращи на бенз имам един въпрос
Толко ли ще им е хубаво докато си карат бързата 325и ги мине като спрели некой с М3(на газ)което на газ ще е около мизерните 270 атмосферни коне
Щото основната замисъл и на м3 и 325 е че обича6 адреналина от шофирането на вървящ автомобил...а не че си гъзар(същия гъзар ще си и с 316 пълен мпакет и насадени дискове отзад). И не е само въпроса кой ще стигне пръв до светофара..щом си купил 190 коня кола значи иска6 power за каквото и да го ползва6 и със сигурност с 320 коня ще ти е по добре
Обаче пък сигурно ще им стане хубаво ако разберат
4е за една година стабилно каране около 50000 км
са дали при 16*1.85 на на 100км градско ...съответно 18000лв
а аз с мойта м3 дето 6те харчи повечко около 20*0.9=9000лв
тва са 8000-9000 лв разлика която със сигурност ще ми стигне за по скъпата подръжка на м3 от 325 ....това е варианта да речем ако и двамата имаме еднакъва сума годишно за еднакви км..20000лв примерно...Разбира се че ако има6 неограничени или огромни финансови възможноти и 100 бона годишно за колата ти не са проблем защо да не сипва6 и бензин.
А може би те мъдро ще си вземат по една малоритражка евридейка в която ще стоят сгънати като кокошки сутрин за работа гледайки ме как се протягам усмихнато във вейдър салона....и разбира се ще ми се смеят като спирам на газ колонката
А твърденията че един качествен газ инжекцион ще съсипе мотора са напълно необосновани и поддържани от някакви слухове и легенди....тва за калпавите газаджии е друг въпрос все пак то и останалите монтьори са подобни некъдърници не само газаджиите...дайте да не караме коли изоб6то
Просто кола под 70- 80000лв е напълно нормално и практично да се ползва на газ ако се кара повечко а е36 м3 отдавна не струва 80000
Толко ли ще им е хубаво докато си карат бързата 325и ги мине като спрели некой с М3(на газ)което на газ ще е около мизерните 270 атмосферни коне
Щото основната замисъл и на м3 и 325 е че обича6 адреналина от шофирането на вървящ автомобил...а не че си гъзар(същия гъзар ще си и с 316 пълен мпакет и насадени дискове отзад). И не е само въпроса кой ще стигне пръв до светофара..щом си купил 190 коня кола значи иска6 power за каквото и да го ползва6 и със сигурност с 320 коня ще ти е по добре
Обаче пък сигурно ще им стане хубаво ако разберат
4е за една година стабилно каране около 50000 км
са дали при 16*1.85 на на 100км градско ...съответно 18000лв
а аз с мойта м3 дето 6те харчи повечко около 20*0.9=9000лв
тва са 8000-9000 лв разлика която със сигурност ще ми стигне за по скъпата подръжка на м3 от 325 ....това е варианта да речем ако и двамата имаме еднакъва сума годишно за еднакви км..20000лв примерно...Разбира се че ако има6 неограничени или огромни финансови възможноти и 100 бона годишно за колата ти не са проблем защо да не сипва6 и бензин.
А може би те мъдро ще си вземат по една малоритражка евридейка в която ще стоят сгънати като кокошки сутрин за работа гледайки ме как се протягам усмихнато във вейдър салона....и разбира се ще ми се смеят като спирам на газ колонката
А твърденията че един качествен газ инжекцион ще съсипе мотора са напълно необосновани и поддържани от някакви слухове и легенди....тва за калпавите газаджии е друг въпрос все пак то и останалите монтьори са подобни некъдърници не само газаджиите...дайте да не караме коли изоб6то

Просто кола под 70- 80000лв е напълно нормално и практично да се ползва на газ ако се кара повечко а е36 м3 отдавна не струва 80000
Последна промяна MOD_ на 11 Юли 2009, 19:16, променена общо 1 път
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
ще добавя и още нещо--ако имате не една а три коли,жена,дете и ипотека на главата,тогава пак ще си говорим колко баровско е да сипваш бензин и да плЮеш по останалите горива.
Колата ми може и да обича бензин,но аз пък обичам уиски,фъстъчки,от ония мезета дето все на тънко се режат,да стоя повече от 20 дена на морето,две три каки да ми обръщат внимание,разбирате ме ,нали???
Колата ми може и да обича бензин,но аз пък обичам уиски,фъстъчки,от ония мезета дето все на тънко се режат,да стоя повече от 20 дена на морето,две три каки да ми обръщат внимание,разбирате ме ,нали???