Бойни изкуства

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Бойни изкуства

Мнение от Делян » 19 Май 2010, 9:09

Тренирал съм за кратко муай-тай и е адското бойно изкуство според мен,хем ефективно,хем красиво :mhihi: Иначе любимци са ми Крокоп и Бадр Хари.Ернесто Хууст е добър,но ми е някакси мн антипатичен,а и ми падна мн в очите като го преби най-големия чобан в к1 и ММА -Боб Сап :mhihi: http://www.youtube.com/watch?v=60JcBLgfKXw

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 19 Май 2010, 11:46

ditko1 написа:Както някой казват, така е в боя днеска Пешо бие Гошо, утре Тошо бие Пешо :mhihi:

абсолютно верно, има и вариант тошо да падне от гошо.
верно е това за фитнеса, много добре знам. ама пича едва ли пита какво да тренира та после да ходи да се дърви и да се доказва. ако някой истински побойник (100 +) наистина му е дигнал мерника,по добре да драска чертата.
абе много се отплеснахте изобщо от темата, то пък за сефте :lol: :lol: :lol:
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Май 2010, 11:54

Dpy написа:Тренирал съм за кратко муай-тай и е адското бойно изкуство според мен,хем ефективно,хем красиво :mhihi: Иначе любимци са ми Крокоп и Бадр Хари.Ернесто Хууст е добър,но ми е някакси мн антипатичен,а и ми падна мн в очите като го преби най-големия чобан в к1 и ММА -Боб Сап :mhihi: http://www.youtube.com/watch?v=60JcBLgfKXw

170 кг срещу 108 кг ..... той му раздаде всичките удари които имаше, но....
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Мнение от HeBePeH » 19 Май 2010, 12:04

И аз съм тренирал , за кратко карате при мой приятел който направи голяма кариера в този вид спорт , а също и ходех на бокс с приятели да си поцъкаме в Славията.
Но да си призная неме влечеше чак толкова , муай-тай ми е фаворита за боуни изкуства.
Но както се пееше в една песен... В уличния бой несъществува каратето

Поздрав за всичко фенове на бокса , с едно клипче на велик човек
http://www.vbox7.com/play:b2dc7791 - Roy Jones Jr
П.п Очаквам сериозни коментари от клипчето :clap:
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cobrata_m3 » 19 Май 2010, 15:45

най добрия вариянт за мене е щом няма да се занимава с спорт професионално а трябва за самозащита напиши бас руттен в you tube има и видео в замунда гледай колкото искаш вземи един тъп авер дето търпи на болка и ще научиш много повече полезни за улицата неща от които и да е спорт

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от akula » 19 Май 2010, 17:28

cobrata_m3 написа:най добрия вариянт за мене е щом няма да се занимава с спорт професионално а трябва за самозащита напиши бас руттен в you tube има и видео в замунда гледай колкото искаш вземи един тъп авер дето търпи на болка и ще научиш много повече полезни за улицата неща от които и да е спорт

така, ама само до някъде, знаеш го . много и полезни неща за улицата можеш да научиш най добре на самата улица, ама това е по трудния начин.
по същата логика може да хвне некой светнат авер и да му покаже туй-онуй. ама ако не практикува и тренира колко време ще му остане в главата, като няма рефлекс и ще блокира при нужда. това е по- лошо отколкото нищо да не си виждал и пипвал, поне тогава работи инстинкта, а така докато се чуди "как беше" и ....
така че най добре леко леко бокс, киокушин или нещо от сорта, няма да стане фаитер, ама поне ще има стегнат задник, та мацките да си припадат :mrgreen:
па кой знае, може и да му хареса и да тръгне да се маризи по улиците и кръчмите. човек никога не знае...
-БМВ е34

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 19 Май 2010, 21:49

е да ама не ми хареса :mhihi:
нрава ми е като на спокойно цунами :mhihi: за 22г съм се бил 6-7 пъти като последният път беше преди 8г и винаги съм ги побеждавал (знаех с кой не трябва да се бия)

- пробвах, бокс- не ми хареса, прекалено мн си обичам мозъчните клетки за да ги избивам, има смисъл ако искам да ставам боксьор- а тва толковааа е различно от мойта същност :mhihi:

-борбата също ми харесва, мн спортсменски спорт

-бойните изкуства, всичките си имат няква интересна филосфия, при тях е повече за самият спорт като хоби, бях на различни демонстрации из бг и с всички пръсти, които имам - добре усвоеният уинг чун цепи не плочки, а стени, много брутално и логически изградено изкуство :smoke: ама иска поне 2-3-4 г посвещаване, а мойта философия е, че вскичко, което не ти вади пари е безсмиелно и тва влиза в тая категория

ходя 3 пъти на фитнес и тичам интервално също 3 пъти (оставам без дробове за 1ч след 10 мин тич), :mhihi: а тия дето ще ме бият ще им разказвам вицове.... или ще бягам от тях :mhihi:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от akula » 20 Май 2010, 17:12

абе и аз някак си не те виждах да се юрнеш да тренираш сериозно, на тея години. едно е да киризиш демонстрации и да се надъхваш, друго е да тренираш сериозно. вин чун с 2-3 години- нищо няма да стане, поне нищо от това което си видял на демонсътрации, поне 4-5, и то ставаш и лягаш с мисълта за тренировка. с бокса е като със сичко, ако те емнат отначало тупаници, бързо те отказават. брат, ако бокса те уплаши, направо забрави за самбо, джудо муай тай и т.н.
абе имаше едно безконтактно карате, канко кай ли беше, забравил съм, перфектно е за хора, който държат да си запазят мозъъчните клетки интактни и носните хрущяли здрави, а все пак си е карате.
фитнес 3 пъти седмично също е добре :yes:
-БМВ е34

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 20 Май 2010, 17:52

steeN написа:
Dpy написа:Тренирал съм за кратко муай-тай и е адското бойно изкуство според мен,хем ефективно,хем красиво :mhihi: Иначе любимци са ми Крокоп и Бадр Хари.Ернесто Хууст е добър,но ми е някакси мн антипатичен,а и ми падна мн в очите като го преби най-големия чобан в к1 и ММА -Боб Сап :mhihi: http://www.youtube.com/watch?v=60JcBLgfKXw

170 кг срещу 108 кг ..... той му раздаде всичките удари които имаше, но....

E да много са важни килограмите,но просто тоя Сап е такъф тюфлек,70% от двубоите си ги губи и повечето пъти го бият за по 20-30 сек....та за тва Хууст се изложи според мен,най-вероятно го подцени след като през по-голяма част от двубоя имаше превес,ама накрая тоз домузар как му разпилява блока не е истина :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 20 Май 2010, 20:28

Изображение

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 27 Юни 2010, 17:03

Колеги Боините изкуства не са за замозащита!!! За самозащита е , спреия, ножа или пистолета!

Но ако си решил да тренираш някакво БИ не е важно какво е а дали ти е на сърцето!

Само да вметна, колко години ще си здрав боксъор и колко време ще удряш с крака силно ?

При първата травма и си отишъл а с годините и всичко си отива!!!

Но не така стоят нещата при АИКИДО-то ;)

само дето в Бг са много рядко истинските маистои.. (не тези които тренират да напъваш на болка в стави и китки :lol: фуни гаис)

Още един жокер: защо няма турнири по АИКИДО ? ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Юни 2010, 23:28

ех... за какво е бойното изкуство... за да ходиш да се биеш ли според теб? травми стават единствено ако тренираш професионално или не правиш нещата както трябва.

иначе няма турнири по айкидо, щото ще седят двамата и ще се гледат докато изтече времето, понеже няма една нападателна техника.
майтапа настрана има турнири, ама са предимно демонстрации ;) а истинската причина е, че създателя на айкидо е смятал, че това противоречи на философията на бойното изкуство.

единия ми треньор по карате преди бая години гонеше 60те и да ти кажа беше по разтегнат от мен, а аз бях примерно на 15 тогава и вече бях тренирал 6-7 години...
такива сравнения между бойните изкуства за мен са безсмислени, всяко си върви с различна философия. но най-деструктивните за мен са muay thai и бокс. за мен проблема на айкидото е, че веднъж ще пропуснеш и ще поемеш целия удар и ще си до там. докато в другите бойни изкуства са свикнали малко или много да изяждат по някой удар...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 28 Юни 2010, 0:38

вика свикнали са да ядат по някой удар :mhihi: мен почти след всяка тренировка ме боли главата и аулин яко :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е36 32*<0>5

Мнение от Prekysvach » 28 Юни 2010, 2:12

тренирал съм година и нещо кик бокс ... сякаш за улицата е най-ефективно трябва да си пръв мушкаш един десен лоу кик и връщаш един ляв прав ... за десничарите обратното ако решиш можеш и другата ръка да пуснеш .... след лоу кика не могат да вземат решение и най-често добрия прав е и последен .... пък ако са 2-ма или повече се оглеждаш за пъвенце плочка ... парче асвалт нещо подръчно ... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от akula » 30 Юни 2010, 16:58

Prekysvach написа: за улицата е най-ефективно трябва да си пръв мушкаш един десен лоу кик и връщаш един ляв прав ...
.... пък ако са 2-ма или повече се оглеждаш за пъвенце плочка ... парче асвалт нещо подръчно ... :mhihi:

:mhihi: десен лоукик от вътрешната страна на бедрото, и преди да върнеш правия изпъваш кика през какато (перпендикулярно на равнината на фл/ехт) в коляното на опорния, после доовършваш с прав ляв... ама е много брутално, тва е само за в краен случай, че го пращаш на количка за дълго :banghead:
един познат си носеше метално мини нун-чако в джоба на дънките... веригата висеше като украса, само дърпа с показалец и ... не бих искал да съм срещу него, даже и с още 3-4 :bowdown:
-БМВ е34

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата