Престъпността и тенденции...!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Престъпността и тенденции...!

Мнение от Хаос » 18 Дек 2009, 22:05

Е.Димитров написа:blablabla
2003 година съм имал кредитна карта,не съм бил погасил около 10 лева в тая карта, на финала-бам 600 лева???
blablabla

И ко ся, ББ ти е виновен, нали?
Ех, ама как познах начи.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Дек 2009, 22:24

Хаос написа:
2003 година съм имал кредитна карта,не съм бил погасил около 10 лева в тая карта, на финала-бам 600 лева???
blablabla

Ех, ама как познах начи.

Тоя пък,да,бай ти бойко ми е виновен щото ми вдига данъците,вдигна ми цигарите,вдига ми горивото,вдига цени на всичко и ми иска още пари за да спасявам държавата и тура чадър над банките дето си правят каквото си искат в тая държава.
И какво ме цитираш на шльокавица или и ти си от некое дълбоко село дето е пропуснал уроците по Български и разчиташ на помощи,които пак аз ти плащам като мургавата ти женица ти е навъртяла 10 деца,ае ше те замоля да се въздържаш

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 18 Дек 2009, 23:08

Е.Димитров написа:
Хаос написа:
blablabla

Ех, ама как познах начи.

Тоя пък,да,бай ти бойко ми е виновен щото ми вдига данъците,вдигна ми цигарите,вдига ми горивото,вдига цени на всичко и ми иска още пари за да спасявам държавата и тура чадър над банките дето си правят каквото си искат в тая държава.
И какво ме цитираш на шльокавица или и ти си от некое дълбоко село дето е пропуснал уроците по Български и разчиташ на помощи,които пак аз ти плащам като мургавата ти женица ти е навъртяла 10 деца,ае ше те замоля да се въздържаш

Димитров ,стига с тези "цигански " намеци !

Бойко е виновен за всичко !
А утре всички Ви чакам пред дару да си купим по една седмица . Няма не искам !
Аз съм от село Пазарджик та може да си купя тройка !
Ма с лятни или летни джанти беха ...

Скиса, що пускаш такива теми мухоморки ?
Тъкмо положението се беше кротнало ?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 19 Дек 2009, 0:16

Е.Димитров написа:
Хаос написа:
blablabla

Ех, ама как познах начи.

Синеочко, по-полека с обидите към хората, голем гражданин ще дойдеш?
Колко пъти трябва да ти кажа за да ти се набие в простата главица, че никое правителство НИКЪДЕ по света, НЕ МОЖЕ да въздейства върху частните търговски банки?

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 19 Дек 2009, 2:42

брех ,че не може!!!!!
като им вдигне изискуемият минимум за резерв и по тоя начин им излизат по-скъпи парите дали нема и те да дигнат лихвите! или па ако им го свали нема да стане обратното....!?
в щатите шефа на държавния резерв само като кихне и лихвата мърда ,тука естествено не е толко изразено ,ма пак се влияе и то яко ,но косвено ,а не пряко...
ми щом мойта тема е провалила общественият мир -па да я затрият-аз исках да си поговорим...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 19 Дек 2009, 3:23

SKISA написа:ми щом мойта тема е провалила общественият мир -па да я затрият-аз исках да си поговорим...

Да си поговорим а не да се обиждаме .А може утре и на битка да ме викат :bang: и глей сега не мога да заспя.

Но безпорен факт е че ,празно пространство няма . Една дървена глава си отива , 2 или 3 я сменят .

"Ти му думаш ,а то рупа ли рупа " .

По темата . Или около нея .
Буквално съм лют противник на етнопартиите и в частност на ДПС .
Но шапка му свалям на Доган . Събуди в своите хора желания - за имена ,за религия , за новини , за пари ,за джамии ...взимаха от нас и даваха на тях !
А нашите ,Станишев и Царя, в същото време убиваха и едва покълналата надежда за промяна !И къде бяха 2-3-та активисти от тази тема тогава да кажат нещо ?
Тогава нямаше ли задръствания , сняг ли нямаше , пенсиите стигаха ли ?
Та като плюят Бойко добре ,не може всички да са доволни , но то пък чак лигите им станали на пяна .
Това е решението за момента и ако някой има по-добро да го каже а не джафка като помияр .

За отвличанията - Когато фактите говорят и боговете мълчат . Тези ги хванаха -СЕГАШНИТЕ ! Не ПРЕДИШНИТЕ !
Като отвлекът някои от форума ще говорим тогава .
Аз лично се съмнявам . И дано да съм прав
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 19 Дек 2009, 10:30

SKISA написа:брех ,че не може!!!!!
като им вдигне изискуемият минимум за резерв и по тоя начин им излизат по-скъпи парите дали нема и те да дигнат лихвите! или па ако им го свали нема да стане обратното....!?

Ъъъъ, кой, кой резерв? :shock:

SKISA написа:в щатите шефа на държавния резерв само като кихне и лихвата мърда ,тука естествено не е толко изразено ,ма пак се влияе и то яко ,но косвено ,а не пряко...
ми щом мойта тема е провалила общественият мир -па да я затрият-аз исках да си поговорим...

Скисче, федералния резерв в щатите не е държавен, нещо не те схващам какво имаш в предвид с този пример :dunno:
Както и паричната политика на БНБ не зависи от правителството.
Та както казах, няма начин правителството да влияе на банките(пак ти се сторих като последна инстанция нали? :mhihi: ).

Аватар

Мнение от SKISA » 19 Дек 2009, 10:50

не ми се използват умалителни имена ,защото е неуважително...
техният федерален резерв е тяхното БНБ.
може и още как да се влияе върху дейността на банките от страна на държавата.
всяка банка е длъжна по изискване на БНБ да поддържа определен минимум на резерв и то оставен в бнб ,за да процедира банково дело. като се вдигне минимума се вдига цената на парите,която ползват банките и от там цената на кредитите -т.е. лихвите. има още много инструменти -аз не съм искров ,за да ги знам всички наизуст ,но точно банките не са най-свободните частни институции ,за да не зависят от държавата.

ако наистина "наглите" са тези,които правеха знаковите отвличания-евала ! аз ще го призная пръв ,че това е свършена работа. само ще го призная като ги вкарат в затвора за по 10-15г. защото държавата е не само полицая или жандармерията ,а и съда,прокуратурата и още много инстанции. и аз ако бях етнически турчин щях да искам да имаме един доган. наистина ги консолидира и сплотява ,независимо кво прави за бедните турци.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 19 Дек 2009, 10:57

"Те ги хванаха",интересното е че ги хванаха...без да искат или просто винаги си ги знаят кои са и хванаха само дребните риби,"мозъците" ще се ориентират към друг,не по-малко престъпен бизнес,ще станат пак алчни и пак ще изгорят дребни риби,от край време се знаят кой-кой е и какво-нищо,стачкуват си милиционерите,дето са по нагли и от "наглите" щото нищо не правят,магистратите си правят заплатите че не само 13 но и 14 заплата,новата ни кметица вика нема проблеми,пред нас е чистичко,банките викат "в договора ти пише че когато и както искаме ще си вдигаме лихвите и ще променяме условията,което си е същото като заложните къщи на мутрите но облечено в лукс и закон.Лукойл пък повишава цените щото "поради конюктурата на пазара и спецификата на търговията с петролни продукти" ,Часните енергиини дружества си правят тока както си искат,булгаргаз иска(и получи) увеличаване на газта ,където се повиши всичко.
И какво става,премиера нямал власт над лукойл,чез,ейвиен,еон,софииска вода,булгаргаз,банки...е над какво има власт,над бедния народ и иска,иска нови данъци,е той тъп ли е че хич не мисли че ако по някъкъв начин,а държавата има такива инструменти не въздейства върху банките за намаляване на лихвеният %,редуцира цената на газта (където само в България се вдига),не въздейства върху лукойл и малко отпусне акциза,енергиините дружества дето си качват цената както искат и водните дружества,ако поевтинее поне малко живота ,тогава естествено че може да поиска нещо в замяна,а сега какво,притиска обекновенният Българин,което е най-лесно...
Ония бил крал,тоя бил крал и за това немало пари-ми че тикни ги у затвора и върни поне част от парите,така е в правова държава.
Абе ебало си е мамата,за това колкото може -по-малко лоялен към държавата и повече лоялен към собствените си цели и добруване

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 19 Дек 2009, 11:21

SKISA написа:не ми се използват умалителни имена ,защото е неуважително...
техният федерален резерв е тяхното БНБ.
може и още как да се влияе върху дейността на банките от страна на държавата.
всяка банка е длъжна по изискване на БНБ да поддържа определен минимум на резерв и то оставен в бнб ,за да процедира банково дело. като се вдигне минимума се вдига цената на парите,която ползват банките и от там цената на кредитите -т.е. лихвите. има още много инструменти -аз не съм искров ,за да ги знам всички наизуст ,но точно банките не са най-свободните частни институции ,за да не зависят от държавата.

Чудя се как да го напиша за да вникнеш?!?!?!?

Закон за БНБ:

Чл. 44. (Изм. – ДВ, бр. 10 от 2005 г.) При упражняване на правомощията и
изпълнение на задълженията си по този закон Българската народна банка, упра-
вителят и членовете на управителния съвет са независими и нямат право да искат
или да приемат указания на Министерския съвет и на други органи и институции.
Министерският съвет и другите органи и институции нямат право да дават указа-
ния на Българската народна банка, на управителя или членовете на управителния
съвет.

Айде, дано в се просветли че държавата няма право да въздейства над банки, лихви и прочие

Аватар

Мнение от SKISA » 19 Дек 2009, 11:40

да! той искров си праи каквото си реши! не разбирам ти в какъв свят живееш. назначава го премиера /айде народното събрание, ма то е ясно там как се гласува от най-голямата партия/ и той просто не може по никакъв начин да влияе върху политиката на БНБ!! добрее....! ма не казвай на никой ,щото тва е мноо страшна тайна.

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 19 Дек 2009, 11:46

///peter написа:
Айде, дано в се просветли че държавата няма право да въздейства над банки, лихви и прочие

човече,прозиращо ясно е че си служиш с чичко гугъл,но то не требе само да се чете а и да се разбира.
А кой избира управители на БНБ,бе мойто момче.
Как в началото на управлението на ГЕРБ стана едно малко скандалче с уволнението и новоназначението на Иван Искров,аааа?
Мнозинството в парламента може по всяко време да избере нов управител в БНБ,а в БГ това може да става и с гласуване със смс :mhihi: ,няма невъзможни неща тук.
Съответно от шефа на централната банка зависи какво ще става с другите,защото тя контролира поведението им,разбииш ли сега.
Както може БНБ да прави добри услуги на банките,като части от резерва например да бъдат предоставяни на влог в търговските банки /както тая година имаше тайно споразумение за 1 милиард да им се предоставят,друг е въпроса кой се е възползвал/,така може и да ги съветва да намалят лихвите според падащия процент на инвестиционния риск,разбииш ли пак???
И не на последно място,ако страната се управлява от здрава и сигурна Бойкова ръка,какъв по-подходящ момент от сегашната криза за национализация на някоя банка?????Така държавата пряко ще може да играе на пазара на банковите лихви.Примери в УСА вече много,а и българина по традиция винаги е уважавал държавното,та това щеше да е добър ход за демонстрация на силна държавна финансова политика.
Та,Пешенце,чети бе мен,ама и помни.

П.С. виждам че скиса,ме е поизпреварил,еми ете тва е отговора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 19 Дек 2009, 12:27

Ако приемем, че БНБ е част от "държавата", то тогава може да се въздейства върху банките. БНБ контролира търговските банки по три основни начина:
- чрез задължителния минимален резерв
- чрез осн. лих. процент
- чрез сконтовия процент

Т.е. парите в държавата се регулират от БНБ и правителството не може да нарежда на БНБ, защото тя си следи за нейните критерии - количество пари в обращение, инфлационен темп и др. (не се сещам в момента).

Тва от формална гледна точка естествено.

SKISA написа:като им вдигне изискуемият минимум за резерв и по тоя начин им излизат по-скъпи парите дали нема и те да дигнат лихвите! или па ако им го свали нема да стане обратното....!?

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 19 Дек 2009, 12:38

След толкова обира на магистралата вие бихте ли спряли на полицай ? Аз не съм сигурен, но ако се окаже истински май се сбогуваш с книжката, тегава история.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 19 Дек 2009, 13:04

МАЙ НАГЛИТЕ СА ГЕРБ,ДЕТО УВЕЛИЧИХА ДАНЪЦИТЕ ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА. :bang: :bang: :bang: :evil: :evil: :!: :idea: :arrow: :banghead: :dummy: :ranting:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата