"Не убива скоростта а злоупотребата с нея"
Модератор: Общи модератори
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: "Не убива скоростта а злоупотребата с нея"
alx написа:ако пътищата са ни 5-лентови, с по едно аварийно платно от всяка страна (общо 7)... българина ще кара с колкото газ има колата му и... пак ще се маже.
пак ще го напиша- в бг се кара с експоненциално по-висока скорост от колкото определен път носи при определени условия... а това е въпрос на манталитет. а пътя и колата не са тези които определят битието на нашего брата

- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
steen написа:даже ми се струва, че за 1 година малко са се успокоили нещата по пътищата.
Определено. Статистиката показва 900 жертви за 2009 срещу ~1050-1100 за 2008ма. Около 15% намаление, не е малко число.
- ecko_becko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
- Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)
(bubsa) написа:alx написа:ако пътищата са ни 5-лентови, с по едно аварийно платно от всяка страна (общо 7)... българина ще кара с колкото газ има колата му и... пак ще се маже.
пак ще го напиша- в бг се кара с експоненциално по-висока скорост от колкото определен път носи при определени условия... а това е въпрос на манталитет. а пътя и колата не са тези които определят битието на нашего брата
![]()
![]()
![]()
Несъобразена с пътната обстановка скорост

А по въпроса за здравината ако ви се занимава има наяколко линка от които всеки може да си направи изводи за скорост и здравина:
-http://www.wreckedexotics.com/7series/760i_20050614_001.shtml
-http://www.euroncap.com/tests/bmw.aspx
П.п. Само да вметна, колата която в момента карам е на 10г. и на теста на EuroNcap дава 12т. за сигурност от което ме побива тръпки всеки път като подам газ и предприема изпреварване дори и при 60-70км/ч.............
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Е36 е много зле , но все пак е 1991 модел.Е39 събира 25 точки или 4 звезди...
- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Да не забравяме, че 2009 е година със сериозна икономическа криза...
Хората нямат пари и карат по-малко. Не ходят на почивки - още намаляват километрите...
Напълно нормално е да има по-малко жертви
Според мен това е причината, да има по-малко жертви от миналата година.
Бих казал, че даже, че положението и отношението по пътя е по-лошо...
Хората нямат пари и карат по-малко. Не ходят на почивки - още намаляват километрите...
Напълно нормално е да има по-малко жертви

Според мен това е причината, да има по-малко жертви от миналата година.
Бих казал, че даже, че положението и отношението по пътя е по-лошо...
Последна промяна smg на 06 Яну 2010, 2:05, променена общо 1 път
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
ecko_becko написа:http://www.euroncap.com/tests/bmw.aspx
няма 7-ма серия, това какво трябва да значи ?

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Когато Немците карат шофьорски курсове знам че имат и кормилни часове и за аутобан.Пътувал съм там не веднъж и съм напълно съгласен със сентенцията в заглавието на темата ! Там съм карал колата си доста продължително на максимална скорост без въобще да усетя дискомфорт или притеснение
Там автомобилите са изправни ,водачите с разсъдъка си и ето ,че всичко им функционира като хората.Нали не преди много време от ЕС искаха да ги накарат да въведат навсякъде по аутобаните 130 км/ч ,но те скочиха и казаха ,че това ще блокира икономиката им.Не може всичко в тоя свят да става по-бързо и по-бързо а да ни слагат знаци с все по-ниски скорости под път и над път - това убива ! Не може лятото човек да стигне за 7 часа до морето от задръстване и катастрофи през Август напр. а аз за 1 час повече да влизам вече на Фернети в Италия ...
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- ecko_becko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
- Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)
_65536_kb_sec_ написа:ecko_becko написа:http://www.euroncap.com/tests/bmw.aspx
няма 7-ма серия, това какво трябва да значи ?![]()
![]()
![]()
Означава, че актуалния модел не е тестван, ако обърна внимание от премиум класа няма тест и на Audi A8 и Mercedes S-klass. В другия линк обаче има доста снимки и се вижда, че нито една от споменатите лимузини не е от бетон и злоупотребата със скорост от сорта на 170-180 и повече километри направо ги разделя на съставните им части както и всички други марки и модели евтини или скъпи при скорост от 200км/ч. и удар в стълб или камион няма много разлика с какво точно се возиш, основната разлика е при скорости до 90-120км/ч. от там на татък си е Божа работа дали ще оцелее шофера на "летящото килимче" или не.
П.п. А от EuroNcap могат да изпратят инфо за тестове на автомобили който ги няма в сайта им, просто трябва да и се пише един мейл с молба за конкретен автомобил.
П.п.2 От този клип се замислям всеки път колата е Е70 http://vbox7.com/play:930dfcd2 има и тест в EuroNcap на вярно X5 E53 за челен удар при 64км/ч но то май разликата не е голяма м/у Е70 и Е53............
Лека му пръст на момчето, че му разбутваме костите.....
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колеги , вие цитирате ЕВРО ЕнКап ,всички се уповават на тях като най-авторитетна служба , НО аз си имам лични съображения да им вярвам до определена степен / не особенно ... Предишната Е36-ца , която беше много ценен и изключително запазен екземпляр първо претърпя удар отзад фронтално от ГОЛФ 3 в следствие на което на задната кола й нямаше дори и челното стъкло , за предницата и всичките работни течности по платното не искам даже да споменавам.Та на БМВ-то му нямаше нищо освен една драскотина и паднала капачка върху отвора за теглича на земята , майка ми бе подложена на силен внезапен камшичен удар от който излезе невредима за щастие (преди години във една Фиеста при същите обстоятелства тя ходИ 1 месец с якА на врата).
Втория случай ,който съкруши Е36-цата бе преди повече от 2 година бе силен страничен удар в предния калник на колата и отново ГОЛФ 3
Двете коли се удрят по един и същи начин ,на една и съща точка на каросериите им ,като при симулиран креш тест ,като на ГОЛФ-а този път двигателя му се бе откъснал от тампоните и паднал долу ,всичко беше смляно отново барабар с челното стъкло , вратата отстрани му бе извита така навътре ,че при затворено положение се виждаше стелката вътре на пода в средата на дъгата й
Ако там имаше човек щеше да е адски страшно
Шофьорката жена - комоцио ...
На Е36 се беше отворила страничната възглавница и вратата беше непокътната даже
На майка ми отново нищо й нямаше ...
Някъде бях чел и за Е34 някакви лоши оценки ,но там пък какви случаи знам и аз лично с мойта кола съм имал просто никога за нищо няма да взема такава оценка за обективна ! Моето лично мнение е ,че за новото модерно производство поради икономиите се правят всякакви шпагати и се пишат какви ли не глупости само и само да се замазват очите на хората ,когато плащат нещо ново а реално в повечето случаи получават нещо правено като от кофички кисело мляко
Не са всичко десетките въздушни възглавници
Аз по куп такива причини гледам на тези тестове отгоре ,отгоре - истината ще излезе на яве когато тези автомобили сега минат 8-тата си година
Георги Пенчев
Втория случай ,който съкруши Е36-цата бе преди повече от 2 година бе силен страничен удар в предния калник на колата и отново ГОЛФ 3

На Е36 се беше отворила страничната възглавница и вратата беше непокътната даже

Някъде бях чел и за Е34 някакви лоши оценки ,но там пък какви случаи знам и аз лично с мойта кола съм имал просто никога за нищо няма да взема такава оценка за обективна ! Моето лично мнение е ,че за новото модерно производство поради икономиите се правят всякакви шпагати и се пишат какви ли не глупости само и само да се замазват очите на хората ,когато плащат нещо ново а реално в повечето случаи получават нещо правено като от кофички кисело мляко

Аз по куп такива причини гледам на тези тестове отгоре ,отгоре - истината ще излезе на яве когато тези автомобили сега минат 8-тата си година

Георги Пенчев
Georgieff написа:Причината за катаострофите по българските пътище е трагичното състояние на пътната мрежа.
Всичко останало са медийни или ПР акции за да се отвлече вниманието на хората от истинската причина.
А тя е, че парите за пътища ги върнахме на ЕС, понеже не се разбрахме кой колко да открадне.
Резулатата го виждаме всички.
Аз лично мисля че е време автомобилните клубове да започнем по-сериозно да говорим по въпроса и да насочваме вниманието на хората към истинските причини, а не към това, което разправя майор ви Костов по БиТВ.
E тука аз лично хич не съм съгласен. До преди да има разделителна мантинела на пътя от Бургас за южното черноморие, където беше хубав двулентов път без дупки, ставаха най много катастрофи. Щото българина като види 2 платна в едната посока и си мисли че е на аутобан

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Penchev написа:Когато Немците карат шофьорски курсове знам че имат и кормилни часове и за аутобан.Пътувал съм там не веднъж и съм напълно съгласен със сентенцията в заглавието на темата ! Там съм карал колата си доста продължително на максимална скорост без въобще да усетя дискомфорт или притеснениеТам автомобилите са изправни ,водачите с разсъдъка си и ето ,че всичко им функционира като хората.Нали не преди много време от ЕС искаха да ги накарат да въведат навсякъде по аутобаните 130 км/ч ,но те скочиха и казаха ,че това ще блокира икономиката им.Не може всичко в тоя свят да става по-бързо и по-бързо а да ни слагат знаци с все по-ниски скорости под път и над път - това убива ! Не може лятото човек да стигне за 7 часа до морето от задръстване и катастрофи през Август напр. а аз за 1 час повече да влизам вече на Фернети в Италия ...
Георги Пенчев

Не може всичко в тоя свят да става по-бързо и по-бързо а да ни слагат знаци с все по-ниски скорости под път и над път - това убива ! Не може лятото човек да стигне за 7 часа до морето от задръстване и катастрофи през Август напр. а аз за 1 час повече да влизам вече на Фернети в Италия ...
Как можа да го кажеш - сега примерните шофьори каращи със 60-90 макс ще ти налетят , че си заплаха за обществото

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
acho.rs написа:Е36 е много зле , но все пак е 1991 модел.Е39 събира 25 точки или 4 звезди...
Ачо, много зле

По тоя Euro Ncap е с 4 звезди а Е36та с 1,5 звезда

Макар, че точно след този случай сложиха мантинела там, ама след дъжд качулка. Та и не само в тоя случай, инфраструктурата убива.
- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Каквито и аутобани да се направят в България - пак ще е изключително опасно. Не става въпрос само за пътна инфраструктира...
Манталитета ни е сериозният проблем. В България презумцията е следната - прави се всичко, което не е забранено...По подразбиране всеки трябва да се движи на ръба на ограничението за скорост, независимо от атмосферните, пътните и техническите условия...защото такава скорост е позволена! майната му, че може опасно.
На всичкото отгоре така карат всички, независимо с какви бараки са.
Много харесвам като карам посока София по Хемус, преди изскачването на Витиня ме изпреварват като спрял, докато карам със 120км/ч в дясната лента. Като дойде самото изскачване, обаче 75% от бързаците минават в дясно и кретат със 80км/ч., защото скапаните им малолитражки нямат сила...Любимата ми част е да мина в ляво и да си карам пак със 120км/ч., докато ги изпреварвам всичките пилоти...Идилията приключва като свърши наклона, отново идва силата на бързаците и отлитат с бързите си кошници по нанадолнището.
Манталитета ни е сериозният проблем. В България презумцията е следната - прави се всичко, което не е забранено...По подразбиране всеки трябва да се движи на ръба на ограничението за скорост, независимо от атмосферните, пътните и техническите условия...защото такава скорост е позволена! майната му, че може опасно.
Много харесвам като карам посока София по Хемус, преди изскачването на Витиня ме изпреварват като спрял, докато карам със 120км/ч в дясната лента. Като дойде самото изскачване, обаче 75% от бързаците минават в дясно и кретат със 80км/ч., защото скапаните им малолитражки нямат сила...Любимата ми част е да мина в ляво и да си карам пак със 120км/ч., докато ги изпреварвам всичките пилоти...Идилията приключва като свърши наклона, отново идва силата на бързаците и отлитат с бързите си кошници по нанадолнището.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
smg написа:Каквито и аутобани да се направят в България - пак ще е изключително опасно. Не става въпрос само за пътна инфраструктира...
Meн повече ме дразни друго, май вече го споменаха в темата - разните идиоти, които по двулентовите пътища изпреварват както си искат и карат поне със 120-130км/ч., а като се качат на магистралата започват да се "влачат" пак с толкова - 120-130км/ч.

Ами като бързате толкова, поне бързайте на магистралата, там може да се кара сравнително безопасно със 160км/ч., да речем, вместо да изпреварвате колони без видимост на двулентовите пътища.

Лично на мен, на Хемус с тея завой и ями по мостовете, 160 ми се струва доволно опасна скорост