Audi ли са новите Mercedes и къде се намира BMW в тройката?
Модератор: Общи модератори
Re: Audi ли са новите Mercedes и къде се намира BMW в тройката?
Aз пък бих взел новото х3 без да се замисля
(ако изглежда подобно на снимките в нета
)

E60_M5 написа:Aз пък бих взел новото х3 без да се замисля(ако изглежда подобно на снимките в нета
)
Новото Х3...съм сигурна, че 95% от разписалите се, биха го взели..., но не затова е темата..

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
В този сегмент има много други марки... Нито една от трите марки не "акцентира" върху този сегмент... БМВ, Мерцедес и Ауди са добри в друг клас...
Ако трябва да избирам малък джип бих взел Ленд Роувър Фриилендър (новия).
Изобщо темата е много безмислена....

Bavarcho написа:В този сегмент има много други марки... Нито една от трите марки не "акцентира" върху този сегмент... БМВ, Мерцедес и Ауди са добри в друг клас...
Freelander според мен спокойно може да бъде считан като автомобил от този клас. Той е единственият от семейството на Land Rover, който няма добри оф роуд възможности. Да, може би може повече извън пътя от Х3, Q5 и GLK, но не достатъчно да се нарече джип. Не знам защо, но са го направили с ужасно слаба раздатъчна кутия и със съединител, който изпушва доста лено също. Казвам го от личен опит.
Не казвам, че Freelander е лош модел, напротив - харесвам ги, но не е типичният представил на един Land Rover модел.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Не знам кой е типичен представител , освен Дифендър , но за Рейнджа от 90те много лоши неща чувам ...
acho.rs написа:Не знам кой е типичен представител , освен Дифендър , но за Рейнджа от 90те много лоши неща чувам ...
Малко се отклоняваме от темата, но ще ти отговоря.
Първо не знам защо забравяш Дискавъри, който също е невероятен оф роудър.
Рейнджът от 90-те смея да кажа, че е къде-къде по-успешен от сегашното поколение на Рейндж. Изклчително здрав и единствено поради по-големите си размери отстъпва на Дискавъри. Имахме Рейндж Ровър 92-ра, който не знам как оцеля в ръцете на баща ми, продаде го на негов познат, който ходи да сече дървета по Дунава и го прекарва през нечовешки места и в момента трети човек го ползва за лов. Предполагам, че вече е на над 500 000 км и не вождам какво ще му попречи да изкара още толкова ако се поддържа. Наистина адски здрави и проходими мачини са.
За мен единствено Фрийлендър е модел, направен за по-леки изпитания и който си взима такъв модел не би трябвало да очаква да притежава един оф роудър.
П.П.: Сега се сещам, че с този същия Рейндж сме се качвали на връх Безбог, където освен с някоя руска машина, не виждам как може да се прибереш със здрав съединител и скоростна кутия.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Може , не съм се интересувал много , просто питах няколко човека и погледах на едно две места,че един приятл искаше да взима . Истината винаги е някъде там , а хората да те заблудят много . Може да си прав , щом си имал и поддържал .
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
acho.rs написа:но за Рейнджа от 90те много лоши неща чувам ...

Не те разбрах... за кой сегмент говориш ти, на базата на какво го споделяш това мнение и защо темата да е безсмислена?Bavarcho написа:В този сегмент има много други марки... Нито една от трите марки не "акцентира" върху този сегмент... БМВ, Мерцедес и Ауди са добри в друг клас...
- Bavarcho
- Пантерчо
-
liloff написа:Не те разбрах... за кой сегмент говориш ти, на базата на какво го споделяш това мнение и защо темата да е безсмислена?
За този на малките СУВове, горе явно не съм се изразил добре, не джипове а СУВове.
Споделям го на базата от филми гледани по картон нетлърк... Мнението ми се гради като на 90% от разписалите се тука, на четене, слушане и гледане.
Нали темата беше сравнение между трите джипа?
Хората казаха че Х3ката е прекалено стара да се сравнява с другите два джипа, обаче за сега тя е актуалната... ако трябваше в момента да се избира малък СУВ, защо избора да се ограничи между трите... казвам че в този клас има други достоини конкуренти.
MCar написа:..............
Новия съм чувал че добре се справя извън пътя.... стария е доста по зле

Добре, изводът е ясен засега.
X3 vs. Q5 е почти наравно.
Какви други модели трябва да добавим?
Aз лично бих добавил разрушителя на семейния бюджет: Infinity EX37.
Трудно ми е да повярвам, че бих си взел такава кола за евридейка, особено с такъв "малък" мотор, но и тя влиза в този сегмент
Bavarcho, това според мен не са коли за къра, мисля че и според производителя не са. Това са едри градски колички, с които можеш да отидеш на планина зимата напр. и да натъпчеш покупките.
Аз лично не се кефя на комбита, но тези малки джип-чета ме радват и бих предпочел такова пред комби версия на кола.
Говорим в реалния живот и в белия свят, където на теория е ОК да имаме две прилично нови коли с половинката.
X3 vs. Q5 е почти наравно.
Какви други модели трябва да добавим?
Aз лично бих добавил разрушителя на семейния бюджет: Infinity EX37.
Трудно ми е да повярвам, че бих си взел такава кола за евридейка, особено с такъв "малък" мотор, но и тя влиза в този сегмент

Bavarcho, това според мен не са коли за къра, мисля че и според производителя не са. Това са едри градски колички, с които можеш да отидеш на планина зимата напр. и да натъпчеш покупките.
Аз лично не се кефя на комбита, но тези малки джип-чета ме радват и бих предпочел такова пред комби версия на кола.
Говорим в реалния живот и в белия свят, където на теория е ОК да имаме две прилично нови коли с половинката.
Последна промяна kdl на 26 Яну 2010, 18:50, променена общо 1 път
Наравно във форума на БМВ
)
Я си помисли какъв резултат би имала същата анкета във форума на ауди ...
Като приемем, че конете с капаците и тук и там са равно количество ...
А въпросното инфинити е много безмислена кола за мене, плащаш като за джип, подържаш като за джип, караш ... ЕХ37

А въпросното инфинити е много безмислена кола за мене, плащаш като за джип, подържаш като за джип, караш ... ЕХ37
In Ban We Trust!
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
всйо тряя да има 

- Bavarcho
- Пантерчо
-
liloff написа:Bavarcho, това според мен не са коли за къра, мисля че и според производителя не са. Това са едри градски колички, с които можеш да отидеш на планина зимата напр. и да натъпчеш покупките.
Да че не са не са... то от офф роуд до офф роуд има много разлика.
Планината и тя си е в някакъв процент офф... наскоро пичага с джип в този клас (един от трите споменати), беше повярвал малко повече на сувчето, спрял в една преспа и като тръгна да излиза на заден, защото напред го бяха запушили и чао... та трябваше да го вадиме(с джип от тея старите, истинските), а сувчето си беше с хубави гуми докато се загледах.
Също Тойота Рав4 е титолуван

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
eraziel написа:Наравно във форума на БМВ)
Колега, кое му е кофтито на инфинитито?