.
Модератор: Общи модератори
Re: Тютюнопушене на обществени места
Наблюдавам обаче че масово хората издребняват и в спора вместо да защитават аргументите си и да оборват чуждита прибягват до лични нападки и омаловажаване на човека отсреща...
lose > hesitate
Трябва да се забрани във всички заведения! Един час да седнете някъде без да пушите айде.. айде.. никой няма да умре. Като не можете да издържите и получавате гърчове.. вземете си никотин под друга форма, забравих.. то пък не е до никотина, а до глупавия навик.. и сега най-интересното - всички трябва да се съобразяваме с навиците на тоя и ония ?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Fear написа:[Само едно нещо ще попитам - правиш ли разлика, между доказано вреден навик (порок) и "необходимо зло"?
Вреден навик и необходимо зло,тук няма граница,просто го интепретират както е изгодно-праха по улиците как ще го третираме-необходимо (???) зло,тецовете и те ли,като се има в предвид че има доста по-рационални методи за отопление,докато определяме кое зло е необходимо и кое зло е гадно-до тогава ще е такова положението,защото няма зло което да е необходимо в една идеална среда,именно идеална е далеч от проблемите на дневен ред в страната,когато всичко стане идеално,когато комините не пушат,когато няма прах по улиците,когато стане държавата чиста-тогава и аз ще хвърля цигарите от чисто срамуване за личния прунос,както сега и от доста години не хвърлям фасове по улиците защото виждам все пак някакво старание да се изчисти и да е чисто
BMW_RIDER написа:Значи понеже и законите по пътищата не се спазват много, дайте и тях да ги махнем.
...
Наркотиците невиждам що са забранени ако се продават и използват свободно бизнеса ще процъфти.

Е.Димитров написа:Мен ми пречат тея дето са напарфюмирани,некой са алергични към тея неща и може да получи алергичен шок,пречи ми и тея дето кихат по улиците,защото сеят зараза,после лечението е толкова скъпо,отсъстваш от работа,плащаш пари и винаги и завинаги носиш белег от тая зараза,последен пример-свинския грип.
Пречат ми и тези дето автомобилите им пушат,всъщност всички автомобили имат минимум поне 104 g/km (тойота приус),тоест 104 грама на километър прах,окиси,вредни елементи и тн. което разрушава имунната система,пречи ми и тея дето ползват аерозоли и така увреждат озоновият слой,пречат ми и тея дето изсичат горите и замърсяват моретата,отравяйки и водораслите,защото намаляват въздуха които дишам,пречат ми и комините на тецовете,които създават смога над софия ,пречат ми и военните,когато взривяват нещо,защото използват толкова токсични материали,пречи ми екарисажа,пречи ми и буклука,който като се преработва,отделя токсини...обаче се оказва че аз единствено преча на всички,когато запаля моята цигара...преча ,все едно аз съм най-големия замърсител и като спра цигарите и всички пушачи като спрем цигарите...хората няма да боледуват,да има по-голяма ниша за пушека от един комин...
Е аз смятам че когато спрат всичките тея заводи ,тогава да посегнат на моята малка цигара...
И накрая като изчезнат всички, които ти пречат, и останеш единствения човек на земята - май сам на себе си ще си пречиш

- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Е.Димитров написа:...когато стане държавата чиста-тогава и аз ще хвърля цигарите от чисто срамуване за личния прунос...
Хъхъ...интересно ми е какво разбираш под "държава" ?
Аз си мислех, че ние сме държавата

Е.Димитров написа:Вреден навик и необходимо зло,тук няма граница,просто го интепретират както е изгодно-праха по улиците как ще го третираме-необходимо (???) зло,тецовете и те ли,като се има в предвид че има доста по-рационални методи за отопление,докато определяме кое зло е необходимо и кое зло е гадно-до тогава ще е такова положението,защото няма зло което да е необходимо в една идеална среда,именно идеална е далеч от проблемите на дневен ред в страната,когато всичко стане идеално,когато комините не пушат,когато няма прах по улиците,когато стане държавата чиста-тогава и аз ще хвърля цигарите от чисто срамуване за личния прунос,както сега и от доста години не хвърлям фасове по улиците защото виждам все пак някакво старание да се изчисти и да е чисто
Стига бе, не мога да повярвам - как така няма граница, сериозно ли го казваш?!

Хайде, ще ти направя нещо като разбивка за ползите от "необходимите злини":
1. Прах по улиците - строителство/транспорт. Хубаво е да си вкъщи на топло, нали? Без строителство, къде ще живееш? А пък искаш и да папкаш, нали така? Ама пълните рафтове в магазините са невъзможни без транспорта. Без транспорт, какво ще папкаш, м?

2. ТЕЦ-овете - електричество. Искаш да пишеш във форума на компютъра и да ти е топличко през зимата нали? Как ще стане без ТЕЦ/АЕЦ?
3. CO2 във въздуха - транспорт, ДВГ. Пеша ли ходиш на работа? И пак за папкането - тракторите, които обработват земята също са с ДВГ.
4. Заводи с комини - промишленост. Дънчици и маратонки носиш ли? Вилици/ножове ползваш ли? Разни "глезотии", като телефон, компютър, а? Други такива неща, които не си издялкал сам с остър камък да ползваш случайно?

Трябва ли още да изброявам или предпочиташ да си стоиш гладен в пещерата, завит в смърдяща кожа, надявайки се да изгрее малко слънчице, че да се постоплиш?
Сега чакам твоята разбивка за ползите от тютюнопушенето.

Последна промяна Fear на 19 Фев 2010, 15:47, променена общо 2 пъти
Cobb написа:Е.Димитров написа:...когато стане държавата чиста-тогава и аз ще хвърля цигарите от чисто срамуване за личния прунос...
Хъхъ...интересно ми е какво разбираш под "държава" ?
Аз си мислех, че ние сме държавата
Държавата, колега, са всички останали (които са ни виновни и длъжни), но не и самите ние

Чувал съм, че в изостанали общества (като немското примерно) хората давали личен пример и така вървели към прогрес

Ма ние подобно на високоразвитите нации (от Афганистан до Анадола) що да се впрягаме ненужно като правилата са за балъците

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Fear написа:Е.Димитров написа:Вреден навик и необходимо зло,тук няма граница,просто го интепретират както е изгодно-праха по улиците как ще го третираме-необходимо (???) зло,тецовете и те ли,като се има в предвид че има доста по-рационални методи за отопление,докато определяме кое зло е необходимо и кое зло е гадно-до тогава ще е такова положението,защото няма зло което да е необходимо в една идеална среда,именно идеална е далеч от проблемите на дневен ред в страната,когато всичко стане идеално,когато комините не пушат,когато няма прах по улиците,когато стане държавата чиста-тогава и аз ще хвърля цигарите от чисто срамуване за личния прунос,както сега и от доста години не хвърлям фасове по улиците защото виждам все пак някакво старание да се изчисти и да е чисто
Стига бе, не мога да повярвам - как така няма граница, сериозно ли го казваш?!![]()
1. Прах по улиците - строителство/транспорт. Хубаво е да си вкъщи на топло, нали. Без строителство, къде ще живееш? А пък искаш и да папкаш, нали? Ама пълните рафтове в магазините са невъзможни без транспорта. Без транспорт, какво ще папкаш, м?
2. ТЕЦ-овете - електричество. Искаш да пишеш във форума на компютъра и да ти е топличко през зимата нали? Как ще стане без ТЕЦ/АЕЦ?
3. CO2 във въздуха - транспорт, ДВГ. Пеша ли ходиш на работа? И пак за папкането - тракторите, които обработват земята също са с ДВГ.
4. Заводи с комини - промишленост. Дънчици и маратонки носиш ли? Вилици/ножове ползваш ли? Разни "глезотии", като телефон, компютър, а? Други такива неща, които не си издялкал сам с остър камък да ползваш?
Трябва ли още да изброявам или предпочиташ да си стоиш гладен в пещерата, завит в смърдяща кожа, надявайки се да изгрее малко слънчице, че да се постоплиш?
И ТЕЦовете и колите и другите замърсители носят освен вреда и полза за хората и тя е много по-голяма. А цигарите са чиста наркомания и израз на човешкият егоизъм и слаба воля. Цигарите не носят обществено благосъстояние.... разходите причинени от тях са в пъти по-големи от приходите.
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
тоа с малката пишка и с големите комплекси да спре да пише глупости, че се излага, а пък като е толкова можещ и знаещ, нека да драсне 1-2 плюса в полза на тютюна...
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Projektzwo написа:тоа с малката пишка и с големите комплекси да спре да пише глупости, че се излага, а пък като е толкова можещ и знаещ, нека да драсне 1-2 плюса в полза на тютюна...
ти да не я мери с уста ,та знаеш на кой колко му е!?!? я полека с "доказателствата" по темата.....
- Projektzwo
-
-
SKISA написа:Projektzwo написа:тоа с малката пишка и с големите комплекси да спре да пише глупости, че се излага, а пък като е толкова можещ и знаещ, нека да драсне 1-2 плюса в полза на тютюна...
ти да не я мери с уста ,та знаеш на кой колко му е!?!? я полека с "доказателствата" по темата.....
некой май се издаде, аз говорех за колегата Е.Димитров принципно, че се изтъква почти във всяка тема...

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Абе колега,защо четеш като дявола-евангелието,строителство има на всякъде-праха в България е по-голям защото на никой не му пука как има прах на всякъде-но тях не ги санкционират толкова...Fear написа:[Стига бе, не мога да повярвам - как така няма граница, сериозно ли го казваш?!![]()
1. Прах по улиците - строителство/транспорт. Хубаво е да си вкъщи на топло, нали? Без строителство, къде ще живееш? А пък искаш и да папкаш, нали така? Ама пълните рафтове в магазините са невъзможни без транспорта. Без транспорт, какво ще папкаш, м?
4. Заводи с комини - промишленост. Дънчици и маратонки носиш ли? Вилици/ножове ползваш ли? Разни "глезотии", като телефон, компютър, а? Други такива неща, които не си издялкал сам с остър камък да ползваш случайно?
Транспорта в европейските страни е много идеи по екологичен,че и масово влаковете са електрически и в тоя ред на мисли-тецовете са заменени от атомни електроцентрали и централи със слънчева и вятърна енергия..
Ползи от тютюнопушенето няма,има някаква мижава,но за мен има полза защото излизам да изпуша някоя цигара и да помисля по даден проблем,а когато съм на заведение ми е приятно,сладкото пък нанася огромни щети на здравето-затлъстяване и диабет...що не го забранят???.абе какво обяснявам,2 пъти ме цитираш и 2 та пъти ти обяснявам какво имам в предвид-заеби
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Projektzwo написа:SKISA написа:Projektzwo написа:тоа с малката пишка и с големите комплекси да спре да пише глупости, че се излага, а пък като е толкова можещ и знаещ, нека да драсне 1-2 плюса в полза на тютюна...
некой май се издаде, аз говорех за колегата Е.Димитров принципно, че се изтъква почти във всяка тема...
аз говора за отношението ти към хората ,а не за колко ми е голем или твойта колкава е.
ако имаш становище по спора го поддържай с некви факти ,не с нападки към спорещите....

- Projektzwo
-
-
SKISA написа:аз говора за отношението ти към хората ,а не за колко ми е голем или твойта колкава е.
ако имаш становище по спора го поддържай с некви факти ,не с нападки към спорещите....
това с отношението е строго индивидуално ти като искаш и краката му целувай, ай стига с тия наклони...