Logitech Z-5500 проблем.Разрешен.Сега въпрос.
Модератор: Общи модератори
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Logitech Z-5500 проблем.
От 5 до сега свирят 
Няма проблеми.
Май верно се свърши

Няма проблеми.
Май верно се свърши

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Zagy написа:Айде ходенето по мъките приключи - почвай с кефенето

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Вкъщи беше един...аудио фен, който започна да ми обяснява, че в самото управление на Z-5500 има вградени филтри-милтри, и още 100 неща, дето не ги запомних...та нямало смисъл от скъпа звукова карта - управлението играело нейната роля.
Вярно ли е?
Така и така съм решил да сменям звуковата карта - има ли смисъл да дам 100 лева за нещо от което няма да усетя кой знае каква разлика??
П.с. Gladiator в DTS формат... слезна съседа от горе...каза, че ще плати да гледа филма вкъщи - заради звука
... чува се как се обтягат тетивата на лъковете...ама сериооозно си се чува

Вярно ли е?
Така и така съм решил да сменям звуковата карта - има ли смисъл да дам 100 лева за нещо от което няма да усетя кой знае каква разлика??
П.с. Gladiator в DTS формат... слезна съседа от горе...каза, че ще плати да гледа филма вкъщи - заради звука

- nabora
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1987 e30
Re: Logitech Z-5500 проблем.Разрешен.Сега въпрос.
Ако от евтината ти звукова карта излиза неверен сигнал, няма как колонките да го направят истински. Разните филтри на колонките правят сигнала да звъчи различно от оригинала. Ако ти харесва как се чува, хич да не ти пука за чуждите мнения. Моят съвет е да вземеш от някой читава звукова карта и да пробваш дали ще ти хареса повече.
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
nabora написа:Ако от евтината ти звукова карта излиза неверен сигнал, няма как колонките да го направят истински. Разните филтри на колонките правят сигнала да звъчи различно от оригинала. Ако ти харесва как се чува, хич да не ти пука за чуждите мнения. Моят съвет е да вземеш от някой читава звукова карта и да пробваш дали ще ти хареса повече.

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Не се хвърляй да купуваш сега- казаха ти "вземи от някой читава карта"... Пробвай първо, прецени как ти е звука и после ходи в магазина...
От добра карта полза винаги ще има- въпроса е дали ще е толкова осезаема разликата за да тръшнеш едни 80-100 кинта в магазина...
От добра карта полза винаги ще има- въпроса е дали ще е толкова осезаема разликата за да тръшнеш едни 80-100 кинта в магазина...
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ако искаш мини през Ст. Град да ти пасна едно Audigy да пробваш с него и да кажеш как е 

Aко ще взимаш допълнителна саунд карта мисли направо за вариант да я връзваш на spdif инак не виждам особен смисъл пак да я вържеш през аналоговите кабели
Ма там има едни други съображение, щото като гледам сигнала май е само стерео
Точно тоя модел дето си си го харесал е малко старичък и не знам точно как ще стане номера с 5.1 звука. Май самите колони после си го преобразуват отново на 5.1, ма не ми стана много ясно , некой колега ако се занимава професионално с това да дава акъл 

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Audigy има 4 дупки входа/изхода демек на всяка дупка има стерео сигнал които захранва определен канал в случая с 5.1
предни
задни
суб + център
относно аналоговия сигнал на този клас колони и по-точно на всичко различно от Харман-Кардон, Босе, Рокфорд-Фосгате или високите класове на ГБЛ и Пионер колосална разлика няма да видиш (ако не вярвате имам пред себе си в магазина Гигауоркс с Ксонар аудио пускам мп3 с висок бит и после ДТС и търсим разликите)
възползвай се от офертата на колегата Mollov, но мой съвет ако ти хареса как звучи Audigy дай още пари и вземи X-FI
предни
задни
суб + център
относно аналоговия сигнал на този клас колони и по-точно на всичко различно от Харман-Кардон, Босе, Рокфорд-Фосгате или високите класове на ГБЛ и Пионер колосална разлика няма да видиш (ако не вярвате имам пред себе си в магазина Гигауоркс с Ксонар аудио пускам мп3 с висок бит и после ДТС и търсим разликите)
възползвай се от офертата на колегата Mollov, но мой съвет ако ти хареса как звучи Audigy дай още пари и вземи X-FI
- Mollov
- Мародератор
-
Coulthard написа:възползвай се от офертата на колегата Mollov, но мой съвет ако ти хареса как звучи Audigy дай още пари и вземи X-FI
Тва е идеята... като му хареса разликата с Audigy-то, после лесно ще си вземе X-Fi

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Mollov написа:Coulthard написа:възползвай се от офертата на колегата Mollov, но мой съвет ако ти хареса как звучи Audigy дай още пари и вземи X-FI
Тва е идеята... като му хареса разликата с Audigy-то, после лесно ще си вземе X-Fi
Ето ти една оферта колега: http://forums.data.bg/index.php?showtop ... l=creative
Свири и при мен и да ти кажа, повече от добре.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
А някой ще бъде ли така добър да даде линк с драйвери за Creative Sound blaster live 5.1 
Всички драйвери, който аз намирам ... при инсталация ми излиза прозорец с грешка, в който пише, че нямам такъв продукт ... е как да нямам като преди малко го сложих ?!?!?

Всички драйвери, който аз намирам ... при инсталация ми излиза прозорец с грешка, в който пише, че нямам такъв продукт ... е как да нямам като преди малко го сложих ?!?!?
- Mollov
- Мародератор
-
Ти па, верно ли?

Сега ако си спомням с какви драйвери е ползван... ти от къде си теглил драйвери? От сайта на кретеив пробва ли различните варианти? Щото има и официален, и бета драйвери...

Сега ако си спомням с какви драйвери е ползван... ти от къде си теглил драйвери? От сайта на кретеив пробва ли различните варианти? Щото има и официален, и бета драйвери...
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Mollov написа:Ти па, верно ли?![]()
![]()
Верно

С какви ли не пробвах - 6 броя пробвах - нъц.