Тежка катастрофа 23.04.2010 Автомагистрала Хемус
Модератор: Общи модератори
Re: Тежка катастрофа 23.04.2010 Автомагистрала Хемус
хора, четох, четох, четох тая тема, гледах снимките-сега чувствам психиката си още по-калена след това което видях с очите си, но най-вече след вашите постове (снимки) благодаря за което.
аз също минах от там към 12 ч. пътувах и аз към свищов-явно сме колеги по университет със създателя на темата
така и не разбрах дали мантинелата е минала през шофьора-някои от вас казват че да, друг пише цитат на човек който е бил кола след него заедно с лекарка и отишъл да види че всъщност го е прорязала.
колкото до мен, когато видях какво ми предстои да видя си затворих очите. Буквално за секунда видях тялото, не видях кръв.
Колкото до рейса който е бил спрял по нагоре-на Транс 5, шофьора е спукал гума от частите на врязания мерцедес. за това е бил там, имал е намерение да спре да помогне защото видял пушек, но спукал гума, някои от пътниците отишли да видят катастрофата и видяли че човека бил на място.
честно да ви кажа главата ми не го побира, просто недоумявам, шок ли да го нарека, не знам... знам едно-живеем в Абсурдистан.
много ме е яд, за младото момче, многооооо. на 27 г. по такъв начин да си замине. страшно е, кошмарно е. Моля ви, спестете си грозните коментари, от типа на "един тъпак по-малко"
гадно е, да не говорим как ли се чувстват близките на момчето ако четат това, какъвто и да е бил-той е бил човек на първо място, нека бъдем и ние човечни. той е направил голяма грешка и си е платил за това. толкоз!
четох тук някой беше казал за бидони вода пред мантинелите....
моето мнение е че е добро решение, поне биха обрали част от енергията при удара, поне на половина....
колкото до другите решения - струват ми се слаби, не достатъчно силни за да издържат толкова силен удар от толкова тежък автомобил.
и все пак нека не забравяме че на завой трябва да се намалява скоростта.
ако ли не-ставаш потенциално опасен и за себе си и за другите. независимо от това с каква кола си. да не говорим пък че се движиш по мост.
мен винаги тръпки ме побиват като минавам от там и минавам близо до мантинелата, цяла храброст е да се засилиш с 200 +.
но риск печели, риск губи. Рискът на шофьор е бил многоооо голям! огромен, погрешен...
Пожелавам ви разумно шофиране и по малко подобни гледки на пътя-даже ако може повече никога. но....Абсурдистан си е Абсурдистан.
аз също минах от там към 12 ч. пътувах и аз към свищов-явно сме колеги по университет със създателя на темата
така и не разбрах дали мантинелата е минала през шофьора-някои от вас казват че да, друг пише цитат на човек който е бил кола след него заедно с лекарка и отишъл да види че всъщност го е прорязала.
колкото до мен, когато видях какво ми предстои да видя си затворих очите. Буквално за секунда видях тялото, не видях кръв.
Колкото до рейса който е бил спрял по нагоре-на Транс 5, шофьора е спукал гума от частите на врязания мерцедес. за това е бил там, имал е намерение да спре да помогне защото видял пушек, но спукал гума, някои от пътниците отишли да видят катастрофата и видяли че човека бил на място.
честно да ви кажа главата ми не го побира, просто недоумявам, шок ли да го нарека, не знам... знам едно-живеем в Абсурдистан.
много ме е яд, за младото момче, многооооо. на 27 г. по такъв начин да си замине. страшно е, кошмарно е. Моля ви, спестете си грозните коментари, от типа на "един тъпак по-малко"
гадно е, да не говорим как ли се чувстват близките на момчето ако четат това, какъвто и да е бил-той е бил човек на първо място, нека бъдем и ние човечни. той е направил голяма грешка и си е платил за това. толкоз!
четох тук някой беше казал за бидони вода пред мантинелите....
моето мнение е че е добро решение, поне биха обрали част от енергията при удара, поне на половина....
колкото до другите решения - струват ми се слаби, не достатъчно силни за да издържат толкова силен удар от толкова тежък автомобил.
и все пак нека не забравяме че на завой трябва да се намалява скоростта.
ако ли не-ставаш потенциално опасен и за себе си и за другите. независимо от това с каква кола си. да не говорим пък че се движиш по мост.
мен винаги тръпки ме побиват като минавам от там и минавам близо до мантинелата, цяла храброст е да се засилиш с 200 +.
но риск печели, риск губи. Рискът на шофьор е бил многоооо голям! огромен, погрешен...

Пожелавам ви разумно шофиране и по малко подобни гледки на пътя-даже ако може повече никога. но....Абсурдистан си е Абсурдистан.

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Този път го минавам често и са ми се случвали какви ли не странни неща. За мен макс. смислена скорост в планинския участък е 120, с каквато и да е кола.
Дупките са най-малкия проблем, щото поне ги знам къде са. Веднъж на мостовете вятърът ме премести от лявата лента в аварийната. Най-редовно има животни, гуми, дървета и всекаква друга гад по платното. Да не говорим колко верижни катастрофи стават. В тунелите веднъж една висулка падна точно до колата, а друг път изгасна осветлението и 20-на секунди карах и нищо невиждах...
Та най-вероятно няма да се разбере точно какво е станало, мир на праха му на момчето и да се надяваме да не се случва на нас и близките ни.
Дупките са най-малкия проблем, щото поне ги знам къде са. Веднъж на мостовете вятърът ме премести от лявата лента в аварийната. Най-редовно има животни, гуми, дървета и всекаква друга гад по платното. Да не говорим колко верижни катастрофи стават. В тунелите веднъж една висулка падна точно до колата, а друг път изгасна осветлението и 20-на секунди карах и нищо невиждах...
Та най-вероятно няма да се разбере точно какво е станало, мир на праха му на момчето и да се надяваме да не се случва на нас и близките ни.
I love the sound of V8 in the morning...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Сондьора написа:Ето ей тука същото, но без жертви, просто кофти късмет:
http://news.automedia.bg/read/8589.html
Тва си е често срещано явление нещо:
И оная снимка с дървото няма нищо общо, щото аз съм бил в кола /лада 4ка/, и сме рязали улична лампа с 130 , просто не си личеше къде сме го целнали, щетите бяха от последвалите кълбета. Ако беше дърво най-вероятно ся немаше да пиша.
Коментара е излишен

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Lera написа: Моля ви, спестете си грозните коментари, от типа на "един тъпак по-малко"
Ще ги спестим, но докато ставаме свидетели на прояви на пътя при които някой застрашава собствения си, или чуждия живот, ще има и такива коментари, уви

Никой не мое ма връне на селу!
- BMario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 тд
- Мечтае да кара: самолет
- Детайли за колата: невзрачна
acho.rs написа:ms написа:Добре де, да не се е нацелил с 200+ в мантинелата... Но все си мисля, че щом Е61 минава същият завой със 170 без грам грижа, то с 200 е напълно в границите на възможното една S класа да го вземе... Не забравяйте, че тея коли имат 100кила поне компютри дето това им е работата- да те задържат в пътя... Което ме навежда на простия извод- карал е с доста над 200, ЕСП-то не е удържало колата (то всичко си има лимит) и просто е изправил завоя... Логично е скочил с двата крака на големият педал и е намалил доста преди удара, но не е било достатъчно просто...
Винаги ги има факторите "гуми, окачване, магаре зад волана"... При нова S класа обаче май остава само "магарето зад волана"...
К'во беше- "То не става само с ядене, трябва и акъл"... Само да намачкаш педала няма много полза, не един и двама съм виждал да се стряскат като ги срита АБС-а, да не говорим докато спира да мисли накъде да завие за да се отърве... 90% от шАфьорите сигурно си мислят, че нова кола ли е тя сама прави всичко...
И А6 Ц5 минава със 170 от там , но работата е в друго . Да , тоя е карал със 220-240 , НО НЕ СЕ Е УДАРИЛ С ТОЛКОВА![]()
![]()
Това , че е нямало спирачен път е мега глупост , при тази скорост ако провлекат гумите , Мерцедес ще ги разстрелят до един . Намалил е много преди да се удари и НЯМА КАК колата да е толкова запазен при челен удар с 200 . Според мен , даже и 130 са много . Стиин показа снимки какво става при удар със 170 , смятаите този удар с колко е бил .
Пределно ясно е че тази мантинела е причинла смъртта на човека , но всичко ще се потули и тва е
Пич ,ако беше карал със 130 км/ч,/колкото е разрешената/,при спирачен път макар и с АБС,момчето щеше макар и уплашено да черпи сега

Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!
- Prekysvach
- ентусиаст
-
- Кара: е36 32*<0>5
да праят кутиите и дифовете 5-та в прекъсвач 140-50 и айде
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Високата скорост е погубила човека, но нека не забравяме, че и мантинелите в БГ не са от най-добрите, да не кажа, че са за парлама!В този участък особено, при виадукт с такава височина можеха да монтират по-високи и здрави "заграждения"!Карал е с 200+ е хубаво, ами ако камион спука гума и се засуче, та той направо си полита, нали трябва все нещо да го спре....!??
Ето едно клипче, което не е от БГ-пътната мрежа, на какво е способна на вид хилавата мантинелка
: http://www.vbox7.com/play:477c0295
Ето едно клипче, което не е от БГ-пътната мрежа, на какво е способна на вид хилавата мантинелка

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
бе вие комплексари ли сте ,разследващи ли сте или сте просто извратени че продалжавате да пишете глупости в темата.
ако беше някой ваш познат със жигула каращ със 90км/ч.и почине на място такива коментари ли щяхте да правите
(имам случай със жигула с около 80-90км/ч трима убити и един ранен)това го казвам за отворковците дето много разбират и ще кажат че 90км/ч не е скорост.
или дай щом човека кара хубава кола и вдига 200км/ч.да покажем какви сме критици и да го осерем въпреки че е починал.
как може да нямате грам уважение към мъртвите това немога да разбера.като не го познавате и като няма какво да кажете просто отминете темата или кажете едно ЛЕКА МУ ПРЪС и това е.
а за колегата със хомосексуалния аватар-като гледам колко от простотията си показа в тази тема ми става ясно кой е селянин и кой комлексар(както и на всички други четящи)
родителите ти ако прочетат какво си писал по темите сигурно много ще се гордеят с теб,добро възпитания са ти дали.
айде да спрем тия безмисляни спорове кой е виновен,с колко е карал и всички други глупости кадето изписахте и просто да оставим момчето да почива в мир
ако беше някой ваш познат със жигула каращ със 90км/ч.и почине на място такива коментари ли щяхте да правите

или дай щом човека кара хубава кола и вдига 200км/ч.да покажем какви сме критици и да го осерем въпреки че е починал.
как може да нямате грам уважение към мъртвите това немога да разбера.като не го познавате и като няма какво да кажете просто отминете темата или кажете едно ЛЕКА МУ ПРЪС и това е.
а за колегата със хомосексуалния аватар-като гледам колко от простотията си показа в тази тема ми става ясно кой е селянин и кой комлексар(както и на всички други четящи)
родителите ти ако прочетат какво си писал по темите сигурно много ще се гордеят с теб,добро възпитания са ти дали.
айде да спрем тия безмисляни спорове кой е виновен,с колко е карал и всички други глупости кадето изписахте и просто да оставим момчето да почива в мир

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ми айде па да не стане! ти некъв върховен вожд ли си ,та ще ни кажеш какво и как да правиме! и се казва "лека му пръсТ" на човека- и нека му е лека,но е полезно да се коментира и да се знае и разбере какво мислят хората и какво се е случило,щото така има шанс да се спасят други животи ,а не да пропуснеме покрай ушите и очите си какво се случва и утре друг да се изхака....
аз душата на човека не закачам,но ще коментирам докато смятам ,че е нужно и каквото е нужно,за да няма утре подобна тема и някой да остане с впечатление ,че точно па тая катастрофа е поради нещо друго ,а не поради висока скорост....
аз душата на човека не закачам,но ще коментирам докато смятам ,че е нужно и каквото е нужно,за да няма утре подобна тема и някой да остане с впечатление ,че точно па тая катастрофа е поради нещо друго ,а не поради висока скорост....
SKISA написа:ми айде па да не стане! ти некъв върховен вожд ли си ,та ще ни кажеш какво и как да правиме! и се казва "лека му пръсТ" на човека- и нека му е лека,но е полезно да се коментира и да се знае и разбере какво мислят хората и какво се е случило,щото така има шанс да се спасят други животи ,а не да пропуснеме покрай ушите и очите си какво се случва и утре друг да се изхака....
какъв вожд,какво говориш.просто казах че не е нормално да се коментират такива неща по такъв начин,ма то простаци много а аз НЕ съм човека който ще възпитава и учи на морал хората

явно ти си точно такъв искаш да ги възпиташ и да им налееш разум да не карат с такава скорост

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
аз морал и акъл не мога да наливам,щото не претендирам да имам повече от другите ,но да коментирам не спирам,защото смятам ,че много глави мислят повече от една. и се надявам като се убедим какво и защо се е случило да направим каквото зависи от нас да не се случва пак. знам че това е "ровене на костите на загиналия колега" ,но той каквото е направил-направил го е . ние ако можем да си направим изводите и да си вземем поука от случилото се и да предотвратим поне една катастрофа -пак си струва писането 15стр.
- BMario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 тд
- Мечтае да кара: самолет
- Детайли за колата: невзрачна
[quote="SKISA"]аз морал и акъл не мога да наливам,щото не претендирам да имам повече от другите ,но да коментирам не спирам,защото смятам ,че много глави мислят повече от една. и се надявам като се убедим какво и защо се е случило да направим каквото зависи от нас да не се случва пак. знам че това е "ровене на костите на загиналия колега" ,но той каквото е направил-направил го е . ние ако можем да си направим изводите и да си вземем поука от случилото се и да предотвратим поне една катастрофа -пак си струва писането 15стр.Съвсем точно!
Казано на място!Евала! 

Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Пич ,ако беше карал със 130 км/ч,/колкото е разрешената/,при спирачен път макар и с АБС,момчето щеше макар и уплашено да черпи сегаНо да караш с 200+ по път,накойто се движат и хора спазващи ограниченията ограниченията си е жива лудост!Ограниченията са за това-за да се спазват!Когато натискаш педала на газта и спидометъра минава 140 км/ч ти се превръщаш от от водач, във воден!НЕ СИ САМ НА ПЪТЯ!!!ПЪТЯ НЕ Е КОСМОС!!! Да те пази Господ,да си на мястото,където се е скъсала мантинелата! Извинявай,нищо лично
Да превишената скорост е в основата и е главния виновник , но има и още някой , който СИЛНО е помогнал за станалото . Аз пък ще кажа , че ако тази шибана мантинела беше мантинела а не ПРИКРИТО КОПИЕ дето пронизало цялата кола и шофьора , тогава щеше да има натъртвания и уплаха , не труп !?!
И това не го разбрах за 140 - ти с толкова ли най-много си карал ?
предварително се извинявам за глупоста която ще изръся:
"то да беше *у* да му го поставиш, ами то акъл брее..."
най-хубавите съвети са поисканите. в случая става на въпрос, че не можем да дадем съвет на човек, който му е късно вече за съвети, но за останалите-си е баш на време според мен.
гледайте и се учете да НЕ правите така!
чия майка иска детето си на шиш? няма такава, за това и темата все още се развива и коментира.
колкото до мантинелата-ми не е редно да стърчи като шиш готова да те наниже и опече. не е проблем тялото на мантинелната греда а нейното лице--края на мантинелата. ето там е трябвало БГ майстора да вложи повече фантазия.
производителите на мерцедес едва ли са предполагали че някъде у българско мантинели правят чудеса с техните коли. те ако знаеха щяха да обезопасяват 4-те страни на мерцовете с дебели железни греди, метал направен и споен от примерно немските каски по време на 2та световна или направо от това което са правили танковете.
виждали ли сте дуло на танк? дебел е метала нали?-е за това говорим.
и при един такъв удар, мантинелата преди да е влязла в купето, ще се увие като охлюв още при удара.
такива коли ще са няколко бройки-специално за България направени, за наще мантинелки, и класата на колите ще е друга примерно BG-500, BG-220. и т.н.
отплеснах се....
както и да е-скоростта е била фатална, и гредата на мантинелата е била твърде остра за такава скорост.
нито едно е редно, нито другото.
"то да беше *у* да му го поставиш, ами то акъл брее..."
най-хубавите съвети са поисканите. в случая става на въпрос, че не можем да дадем съвет на човек, който му е късно вече за съвети, но за останалите-си е баш на време според мен.
гледайте и се учете да НЕ правите така!
чия майка иска детето си на шиш? няма такава, за това и темата все още се развива и коментира.
колкото до мантинелата-ми не е редно да стърчи като шиш готова да те наниже и опече. не е проблем тялото на мантинелната греда а нейното лице--края на мантинелата. ето там е трябвало БГ майстора да вложи повече фантазия.
производителите на мерцедес едва ли са предполагали че някъде у българско мантинели правят чудеса с техните коли. те ако знаеха щяха да обезопасяват 4-те страни на мерцовете с дебели железни греди, метал направен и споен от примерно немските каски по време на 2та световна или направо от това което са правили танковете.
виждали ли сте дуло на танк? дебел е метала нали?-е за това говорим.
и при един такъв удар, мантинелата преди да е влязла в купето, ще се увие като охлюв още при удара.
такива коли ще са няколко бройки-специално за България направени, за наще мантинелки, и класата на колите ще е друга примерно BG-500, BG-220. и т.н.
отплеснах се....
както и да е-скоростта е била фатална, и гредата на мантинелата е била твърде остра за такава скорост.
нито едно е редно, нито другото.
sabi1984 написа:бе вие комплексари ли сте ,разследващи ли сте или сте просто извратени че продалжавате да пишете глупости в темата.
ако беше някой ваш познат със жигула каращ със 90км/ч.и почине на място такива коментари ли щяхте да правите(имам случай със жигула с около 80-90км/ч трима убити и един ранен)това го казвам за отворковците дето много разбират и ще кажат че 90км/ч не е скорост.
Еми затова разликата в цената на еС класата и Жигулата е около 100к евро - за да можеш да си караш еС класата с позволената скорост и да знаеш, че като стане сакатлък , вероятността да се отървеш жив е доста голяма.
Простотии съм бил писал ... еми хубаво аз само ги пиша, други хора дето се нанизват на мантанилети мисля че ги правят простотиите в действителност. Пожеланието към тях явно не трябва да е "лека му пръст" ми лека му мантинела