В подкрепа на изграждането на АЕЦ "Белене"!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Подкрепяме ли изграждането на АЕЦ "Белене"?

Да
72
74%
Не
25
26%

Общо гласове : 97

Аватар

Re: В подкрепа на изграждането на АЕЦ "Белене"!

Мнение от Хаос » 17 Юни 2010, 12:18

SKISA написа:белкем ме уцелат!?!? аре нема нужда! ако успеят да ме убедят ,че по някакъв начин ще стане истинска ,с истински технологии

Американците добре ни уцелиха с бомбите с обеднен уран в съседна Сърбия, ама ти си забравил нещо? А американците са й заповядали на радиацията да седи само в Сърбия, нали?
Тресе те русофобия, Скиса, за жалост.
А са много готини хора, разполагащи с ресурси и техологии, които ние тук няма да догоним и след сто години...
пък нека такива като теб си лаят против руското
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 17 Юни 2010, 12:32

Митя, бате сега да ти кажа за фалшивото гориво, защото леко се занимавам точно с ядрено гориво, когато ми остане време от оправяне на БМВ-то, защото тия БМВ-та много се трошат и са им скъпи частите(свързах и аз темата с БМВ). Поради това че съм подписал редица документи за опазване на фирмена тайна не мога да обясня в подробности. Всичко тръгна от един недооценен физик. Отказаха да го направят началник и измисли тая глупост. И я подкрепи с документи. То по тая логика ако извадя снимки на небето мога да докажа, че Земята е центъра на вселенеата. Или ака снимам на чичо ми нивата с жито, мога да докажа че Земята е плоска. Всеки, който се занимава с гориво прие цялата работа несериозно. Гориво не се рециклира просто ей така, решаваш и айде. Все пак повече от политически съображения, отколкото от научни, се назначиха редица проверки, които доказха че горивото си е ОК. Даже личеше, че и на проверяващите им е доста досадно и не влагат хъс в цялата работа, защото в по-голямата си част са физици и им е ясна цялата работа. Минаха се няколко месеца и втори човек потвърди историята за фалшивото гориво, даже ми беше приятел. И той извади документи. И него го бяха отрязали от един пост, по здравословни причини, но той го прие лично. Дори медиите не му обърнаха такова внимание, защото вече не беше сензация. И така приключи всичко с фалшивото гориво. Това гориво дето беше нарочено за менте си е като останалото. По нито един параметър не се отклоняваше от нормите, които са доста строги. Забравих дори преди колко години се случи тая история и не ми се занимава, но най вероятно "менте" касетите вече не са в реактора и си отлежават спокойно в очакване да ги вземат руснаците. Защо не си ги съхраняваме у нас и дали ще се превърнем в радиационно бунище на Европа е една обширна тема. Нека я оставим за зимата когато не ми се ходи на плаж и умирам от скука.
Вие тия урани и плутоний ги нямате за нищо. :lalala: И тия взривове и радиации. Намалете филмите, особено тези с катаклизми и конспирации намерете си някое четиво по ядрена физика и радиобиология и ще се събудите пречистени духовно. Обърнете особено внимание на това що е радиация, колко вида има и как поразява човешкия организъм. За по-напредналите-коя тоно частица има енергия способна да разкъса човешкото ДНК(защото това е основната причина за мутациите), кога се появява и как се разпространява. И после ще спите доста по-спокойно, защото врагът с радиацията не ви дебне пред вратата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Юни 2010, 12:38

Хаос написа:
SKISA написа:белкем ме уцелат!?!? аре нема нужда! ако успеят да ме убедят ,че по някакъв начин ще стане истинска ,с истински технологии

Американците добре ни уцелиха с бомбите с обеднен уран в съседна Сърбия, ама ти си забравил нещо? А американците са й заповядали на радиацията да седи само в Сърбия, нали?
Тресе те русофобия, Скиса, за жалост.
А са много готини хора, разполагащи с ресурси и техологии, които ние тук няма да догоним и след сто години...
пък нека такива като теб си лаят против руското

а петролните рафинерии, които горяха с месеци в сърбия кой ги запали? интереса клати феса. а големия мит за феанцузите, които рециклират отпадъци... а там колко инциденти е имало и колко хора са пили радиоактивни вина... истината е, че хората са малко или много еднакви навсякъде по света. само немците са машини, ма там не бих живял ;) сами сме си виновни, че нямаме политици, които да договорят изгодна сделка... вижте гърците и техния министър постави на колене цяла европа...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 17 Юни 2010, 12:48

начи дали лая или си казвам мнението е спорен въпрос!
ми така ми се е стекъл живота,че сичко комунистическо сметам за гадно и лошо.
нямам нищо против руснаците като народ, а към ръководителите им,които не са народа.
както и към наще...! да ме насадят на пачи яйца ,щото са се разбрали с руснаците неква далавера не съм навит. и като правят нещо искаме да е ясно кво, защо, с кви пари и интереси,кво ше спечели държавата-респективно аз,и какво ме заплашва! а не само да ми викат ,че било нужно е тва е! тва е ,ма не е тва!
французите не знам дали са пили радиокактивни вина ,ма са нацията в старият свят с най-продължителен живот и най-много столетници! ако е от радиокактивността -навит съм ,ма май не е.
мисля ,че се доказа 90та година и около нея ,че тоя смешен строй не става, не става никъде по света и не става за нищо. историята го доказа -не някой или аз. та ,което е от тях не виждам смисъл да се прави пак. се е зян.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 17 Юни 2010, 12:49

ukelichko написа:....

Да мен това ми стана ясно, и съм много по склонен да ти вярвам на теб, отколкото на оня перко , дето си търсеше медийно внимание .

Бтв проблема с отработеното гориво според мен лесно може да се реши, ако се изтрелва в космоса, така по-далчко от земята. Ама ако стане сакатлък с ракетата носител, става страшно :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 17 Юни 2010, 17:24

твърдо за Атомната енергия.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от en4o » 17 Юни 2010, 20:30

AcOrP написа:твърдо за Атомната енергия.

+1 :yes:
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Юни 2010, 21:43

SKISA написа:французите не знам дали са пили радиокактивни вина ,ма са нацията в старият свят с най-продължителен живот и най-много столетници! ако е от радиокактивността -навит съм ,ма май не е.

намери коя нация да ми хвалиш, ама това е друга тема... но аргумента ти, че щяла да гръмне (само щото е от русия), няма нищо общо с това дали сделката е изгодна или не. това са две различни неща. тази централа ние ще си я екслоатираме, така че дали ще стане инцидент или не зависи от нас. турците дето са в нато... как така строят руска централа. може би и те са комунисти ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар

Мнение от SKISA » 17 Юни 2010, 22:25

кой ти ги хвали бе!? казвам,че живеят дълго.
хуу! стройте аец-и,праете подлога на руснаците ,здраве да е! ич не ми дреме. мажат ви очите разни като тоя смутник ,пуснал темата и вервате!

Аватар

Мнение от dimithur » 17 Юни 2010, 22:34

SKISA написа:кой ти ги хвали бе!? казвам,че живеят дълго.
хуу! стройте аец-и,праете подлога на руснаците ,здраве да е! ич не ми дреме. мажат ви очите разни като тоя смутник ,пуснал темата и вервате!

Еми ще се изнасяме май към ню зилънд. Попълвах документите на един колега преди, голем проьшляк беше, ма въпреки това го удобриха. Не е кой знае каква философия :mhihi:
Н.Хайтов

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 17 Юни 2010, 23:36

SKISA написа:кой ти ги хвали бе!? казвам,че живеят дълго.

Скиса, той тоя че не е добре нее, ама щатити, няма как да ни докара нищо...а руснаците имат много, много повече от всички... ;)
и за технологии, кой е най - добрия изтребител, най-голямата аец, най- голямата атомна бомба, най - големите залежи на нефт, газ, метал , уран.......кой ги ползва ся за космонавтите, кво стана с совалките, кой първи разбра, че тва е бита карта......
упс, както и за ту144, некви конкорди...

Аватар

Мнение от SKISA » 18 Юни 2010, 8:33

и кой си навре народа в кучи гъз да го духа сума ти време и му се усра и политиката,и икономиката ,и све!? и кое е по-добре : да имаш най-големата АЕЦ и най-добрият изтребител и да си гладен и заключен или да имаш по-малка АЕЦ ,достатъчно добри изтребители и да живееш нормално и свободно!?!?!?!? щото аз специално предпочитам второто.....

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 18 Юни 2010, 9:41

Ти май говориш за преди 20 години ;).
Дали пък сега руснаците не са по свободни от американците?
Лично мое мнение, не трябваше така да се цепим от руснаците, щото ако бяхме с тях сега можеше да сме част от кранчето на енергийните източници за Европа.

п.п.Кой друг може да отиде и да бодне знамето долу на северния полюс и да каже, е тва е наше. И целя свят седи и трае. :mhihi:

Аватар

Мнение от SKISA » 18 Юни 2010, 10:07

аз говоря за въобще! и за преди 20г и за после ,и за сега...!
силни са ,ма са гладни. има некъв процент много богати ,ма много малко! останалото рупа зеле и водка....
халал да им е полюса!

Аватар

Мнение от dimithur » 18 Юни 2010, 10:08

Мисля че до тук в спора, най-добро мнение е изказал господин министър председателя ни :mhihi:

“АЕЦ “Белене” е гьол, който струва 800 млн. лева, без никакви финансови показатели. При него едни хора ще вземат 1 млрд. лева за консултации и то официално. Путин ме разбира по-добре, и той не би извадил тези пари. Настина братя сме, християни сме и т.н. но всичко това е с пари. Не сме казали, че не искаме да го строим, но искаме да знаем защо го правим. Искаме парите за “Белене” да ги редуцираме максимално. Конкурсът за “Белене” е направен така, че да може да се спечелен от руснаците”, обясни още премиерът.

“Иначе много искам да стане този проект. Искам да изпиля цената му до възможния минимум, за да може ако тръгне и стане, да е рентабилен и да продаваме ток. Тревожи ни цената - около 4 млрд. евро е добра цена, но като всеки мнителен човек аз се питам как нашите два реактора струват по 2 млрд. евро, а турските излизат по 6.5 млрд. евро единият. И тогава стигаме до ескалационната надбавка. На тези 4 милиарда започват да добавят - за индекси на Евростат, за договори с архитект-инженера, консултанта и когато започнеш да ги сумираш, излизат 7-8 милиарда и нагоре. Казах и на руските партньори - ще строим АЕЦ “Белене”, но първо ще си изясним колко е крайната цена. При актуализацията на бюджета за по 1-2 млн. лева спорим с опозицията, министрите, до бой се стига, а тук 1-2 млрд. евро и не се вглеждаме в тях, посочи Борисов.

http://www.blitz.bg/news/article/81549

Oтново изказването мисля, че му е точно на мястото :clap:
Н.Хайтов

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата