Най-после, започва връщането на акциза от догодина !!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535д

Re: Най-после, започва връщането на акциза от догодина !!!

Мнение от stenli_bmv » 15 Мар 2011, 15:48

Alpina_fanatic написа:
stenli_bmv написа:Днес и на мен ми доиде решението.Искат да ми възтановяват 2345лв.платил съм 4935лв.март 2008г.

Нещо се опитват да те цакат с топла бира :roll:

Незнам,това е решението на митница Пловдив :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 15 Мар 2011, 16:38

Бях го пуснал този линк по-рано http://auto.mitnica.com/index.php?p=excise, ще ти сметне какво имат да ти връщат. Не знам колко коня ти се води колата, но на 190к.с. резултът е близък.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Потребител
Аватар
Кара: E60 545i

Мнение от archd » 18 Мар 2011, 12:01

При мен е по-сложно, след като моето счетоводство Декември 2007, 5 дни след вноса от Германия, превежда акциза по грешка на НАП, после от там на Митница, но не на отдел Акцизи а в Автотаранспорт, а и за капак моите са решили че не е нужно освен превод да се попълва и акцизна декларация. Това беше повод за отказ за възтановяване от митницата. Въпреки че в закона пише "или друг документ доказващ задължението за плащане на акциз...". Аз съм пълен с фактура от официален дилър на БМВ, платежни от банкови преводи, регистрации в КАТ и т.н.. Ако някой има съвет по този казус ще съм благодарен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 02 Юни 2011, 14:21

Здравейте,колеги!Бях обещал да ви държа в течение......та така-след обжалването на решението на митница–Бургас относно дължимите ми лихви,получих и отговора на Ваньо Танов,който потвърждава,че ми дължат лихви само за периода от който влиза в сила закона(01/01/2011)до датата на превода(159,12лв. лихва)....Е да,но 4 години ми държат 4те бона......аз,ако дължах на държавата такива пари за такъв период,лихвата същата ли щеше да бъде?Попрочетох из нета и попаднах на чл. 129, ал. 6 от ДОПК(Данъчно Осигурителен Процесуален Кодекс)в който е отбелязано,че за надвзети суми се дължи лихва от периода на вземането....И тъй, като в ЗВНАУА никъде не се споменава от кога ни дължат лихви(това подозирам е умишлено),съда трябва да реши спора позовавайки се на ДОПК.....Както и да е-наех хората защитавали Калинчев и "виновни" за този закон и сега всичко ще се решава в съда....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 02 Юни 2011, 22:27

Поздравления за упоритостта. Аз мога само да подновя предложението си да се включа в някаква форма на колективен иск и да си разделим разходите по евентуално дело. Ясно е, че не са ти проблем, въпросът е принципен.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 03 Юни 2011, 1:38

От 10тина год на сам не съм видял държавата да "дава" пари за каквото и да било гражданско,а за високопоставени лица визирам хората, които ни/ви харчат парите винаги има задна вратичка.Толкова пропаднала и смешна политика и закони няма,незнам какво очаквате,накрая така ще извъртят нещата ,че пак ще е в нашия г*з.Хората дават пари и все ги няма,добре,ако има 50 000 като вас, които чакат 5000лв , а дефакто като държавата е задлъжняла и тяхната заплата е "само" 3000евро от къде ще ги извадят да ви ги дадат тия пари,няма ли да е по-лесно да извъртят пак техните си номера и да вземат нещо, отколкото да дадат?
Като не говорите примерно от гсм-а цял месец пак ви идва сметка 100лв и като питате,защо като не сте говорили,"оп грешка няма проблем ето ви 30те стотинки които сме надписали във фактурата....... ) Същата работа,ще върнат 20лв да замажат очите, нищо повече.
Изчетох полувината тема и ми става толкова тъпо,че просто няма на къде,да те въртят и тъпчат и ти да не можеш да направиш нищо.Бачкаш 30-40год за 120-50лв пенсия..................................Ох Българио :bowdown: :cry:
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

Предишна

Назад към Извън Темата