Бихте ли се качели отново в такси?
Модератор: Общи модератори
- p0wEr
- младши ентусиаст
-
- Кара: 90" Е30 316i
- Мечтае да кара: Е30 3??
Re: Бихте ли се качели отново в такси?
...
Последна промяна p0wEr на 10 Яну 2011, 18:43, променена общо 2 пъти
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...

Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
p0wEr написа:SKISA написа:ми кво ме интересува мене!?!? да си напишат на колите ,че за по-малко от 10лв не возат да видим кой ше им се качи. има тарифа, има си престои и първоначална ако искам и за 500м ше го наема.
при мене у кафето като влезе клиент да не го връщам, щото зима само едно кафе!?? е за тва ги мразя -щот са нагли и си мислят ,че целият свет им е длъжен....
Има разлика от това да влезнеш в кафе и да си поръчаш 1 и разлика от това че тръгваш примерно 1 км от адреса и отиваш до там и правиш заявка за 1.20 я малко направи простата сметка тея хора не работят за да карат "дупета" като теб който немогат да ходят 500м и трябва да си викнат такси
Ти виждал ли си някой да се качва за 500м в такси? Освен в Банско и по морето, където така или иначе си плащаш х10..
Случвало ми се е за сметка 5 лв да се циганят и да не искат да ме качват. При уговорката да си платя повече..
И мене адски ме дразнят повечето.
Веднъж един ми обясняваше как му е малко сметката ми от 15 лв и колко много разходи влизат в тия пари.. Щях да му набия един, баси наглеца. За тия пари мога да мина 100 км с газаджийката. Като му го споделих мноого деликатно и една дума не каза докато не слязох.
Няколко пъти отношението е адски лошо, вътре е пълната кочина и като си поискаш рестото .. щото в крайна сметка с мойте си пари аз решавам кво да правя и става баси проблема. И колко пъти съм слизал със сума ти закани за здравето ми.. ама са мишки.
Да не зачекваме техническото състояние на тия таксита. Качвам се само в краен случай, когато няма някъде. Последния път вътре скрибуцаха лагери, накладки му бяха за смяна. Цялата кола едва се движеше. Радвам се, че пристигнах..
А ми се е случвало и за една бройка да се ударим някъде само щото оня хич не знае кво се прави с тоя волан..
what a helluva ride
Ми незнам Аз след 11:30 ненадрусан или не пиян бакшиш не съм срещал в изминалите 2 години .....по-дъртите на ракия или некви патрончета а по младите до към 40 на амфетки.......................................................
BMW e30 320i Powered by LowBudgetPerformance™ & 88' BMW E30 330i Turbo & BMW e36 m40b16
- p0wEr
- младши ентусиаст
-
- Кара: 90" Е30 316i
- Мечтае да кара: Е30 3??
....
Последна промяна p0wEr на 10 Яну 2011, 18:43, променена общо 1 път
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Да чукам на дърво,значи съм ебаси и късметлията,се съм се качвам в свестни таксита,когато ми се наложи звъня на 2121 и никога не съм имал проблеми
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Ogi написа:TPAKTOP написа:3. Най-важното над 60 акта за максимум 7 години стаж![]()
Всичко друго е горе-долу без значенние за мен ама 60 акта за 7 години и да си изкарваш хляба като таксиджия?! До кога доказани престъпници ще ни лъжат в скапаните жълти коли?
Е аз като имам над 80 акта за под 7 години престъпник ли съм?!? Който не кара той няма актове само тва ще ти кажа... неможе ем да караш БМВ ем, да не слизаш от колата по цял ден и да нямаш 1 нарушение...
правете си сметката като пишете разни простотии по форумите че може да засегнете някой колега по тоя начин
Ако караш обществен транспорт си голям престъпник! Ако не караш значи си поредния стрийт рейсър! Не ми ги обяснявай ти на мене тия че който не кара той е нямал актове! Това може да си го разправяте като се събирате вечер да дрифтите! Доста повече съм навъртял от теб като км а имам само 3 акта?! Какво означава това? Че съм давал пари? Давал съм! Ама там където съм давал веднъж втори път не съм давал => се уча да шофирам като хората!

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
TPAKTOP написа:Ogi написа:TPAKTOP написа:3. Най-важното над 60 акта за максимум 7 години стаж![]()
Всичко друго е горе-долу без значенние за мен ама 60 акта за 7 години и да си изкарваш хляба като таксиджия?! До кога доказани престъпници ще ни лъжат в скапаните жълти коли?
Е аз като имам над 80 акта за под 7 години престъпник ли съм?!? Който не кара той няма актове само тва ще ти кажа... неможе ем да караш БМВ ем, да не слизаш от колата по цял ден и да нямаш 1 нарушение...
правете си сметката като пишете разни простотии по форумите че може да засегнете някой колега по тоя начин
Ако караш обществен транспорт си голям престъпник! Ако не караш значи си поредния стрийт рейсър! Не ми ги обяснявай ти на мене тия че който не кара той е нямал актове! Това може да си го разправяте като се събирате вечер да дрифтите! Доста повече съм навъртял от теб като км а имам само 3 акта?! Какво означава това? Че съм давал пари? Давал съм! Ама там където съм давал веднъж втори път не съм давал => се уча да шофирам като хората!
Няма да ти обеснявам щом не искаш... ама вземи та почни да караш по редовно в градски условия... щото знаем че по магистралите Х5-ците и М5-ците не ги спират чичковците щот незнаят кой да очакват вътре... качи се на некоя бучаща е36-ца да видим за 1 седмица колко акта ще събереш

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Ogi написа:Няма да ти обеснявам щом не искаш... ама вземи та почни да караш по редовно в градски условия... щото знаем че по магистралите Х5-ците и М5-ците не ги спират чичковците щот незнаят кой да очакват вътре... качи се на некоя бучаща е36-ца да видим за 1 седмица колко акта ще събереш
И в градски условия не карам малко! 20км ми е отиване и връщане до работа оттам нататък всичко е шляене насам-натам. Но като пътуваш по един маршрут трябва да ги научиш къде седят?! Аз всеки ден работя на едно место!

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
ogata написа:Разбира се, че има разлика. Кафето е 60 ст. , курса е лев и двайсе ... таксиджията отма е "продал" 2 кафета и му е по-голям от на скисата, щото вади повече пари от него само докато седне клиента
p0wEr написа:Браво на скисата като вади повече докато седне клиента ...
Чукча писател, нет читател, нали колега ?

Поста ми беше ирония, но всъщност исках да кажа, че ако всеки таксиджия те посрещаше с усмивка и ти задаваше едно простичко "Как сте днес", говори на Вие, избръснат е, изкъпан е и съвсем теоретично е облечен с ризка и панталон - а не с адибас и някоя изпокъсана тениска, дето не е виждала пералня от 5-6 дена (все пак е на работа и има някакви претеции, хората да го уважават) - хората едва ли щяха да му отказват визитката като слизат и едва ли щяха да го гледат пренебрижително.
Да не говорим че един най-прост ароматизатор за кола е 1.50 , а една гъба за обувки с която може да си обере прахта от таблото, докато чака на стоянката е левче и прави колата много по приветлива, отколкото ако мирише на спрънджа и виждаш 2 пръста прах над жабката. Но не .. шишо предпочита за тея 2.50 общо да си купи кафе и вестник и да гледа лошо клиентите в очакване на последната минута от смяната, когато ще се прибере у тях да се изсере, да пие една ракия с жената като обяснява колко им е скапан живота заради държавата и да дочака утрешният ден, който да протече по същият начин ...

В заключение ще кажа че най-добрата реклама е доволният клиент, а едно вежливо отношение може да донесе в пъти по-голям приход, отколкото мърлячество и помпа на апарата

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
p0wEr написа:........
колега,.....! избягвай да ми даваш квалификации! "дупе" и "колко е голем" ще викаш на баща ти....!

не си прочел явно ,за това не си видял, че бих ходил 10км ,но не бих се качил в такси ,защото не мога да ги понасям. само когато съм с багаж ги ползвам-около 3-4 пъти годишно...
онтопик.
има ли цена -длъжен е да вози клиента. няма значение за какво разстояние. и не говорим за повикано-те тогава питат до къде-говоря за спряно на улицата и мрънкат ,че сметката ще е 4-5лв. ми да мрът! всеки храни семейство - те не са по-главни от останалите ,за да си налагат мнението ,да не спазват правилата, да протестират ,когато и където си искат,да не обслужват нормално клиентите ,да налитат на бой и още хиляда други глупости.....! точно поради всичките тия причини са мразено съсловие....! точно поради тази причина ,въпреки че мога да си позволя да ги ползвам не желая и избягвам,защото не ми харесва обслужването им.не ми пука дали имат за кафе ,за коняк ,за хляб или за квото и да е...! да мрът! специално за тех не ми пука!
извинявам се на колегата огата....
Последна промяна SKISA на 10 Яну 2011, 18:36, променена общо 2 пъти
аз пък никога не съм имал проблеми с таксита и таксиджии като съм се возил... може и просто да съм бил късметлия
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
p0wEr написа: ... Тоя човек с това такси е излезнал семейство да изхранва не горивото да му е 80 стотинки и да взима 40 стотинки на заявка ми кафета ,цигари,ядене или те не заслужават щото са "бакшиши"То им се плаща ама смешни пари така че малко или много трябва да имаш уважение към тях и да не ги потъпкваш и да ги смачкваш като едва ли не се е*аваш с тях
ма чакай малко бре, клиентите семейства не хранят ли?
не пият ли кафета, не пушат ли цигари и не ядат ли???
и що трябва клиента да се лиши от кафето си за да го даде на мазния, небръснат мърляч?
като са им смешни парите да идат да копат на нивата бе

некой на сила ли ги е вързал на волана?
уважението не е даденост, а трябва да се заслужи...

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
viewtopic.php?f=2&t=234553
въпреки , че има и хора от тях , аз скоро май няма да се кача на такси ...
въпреки , че има и хора от тях , аз скоро май няма да се кача на такси ...
В таксита се качвам адски рядко и то при огромна нужда. Като видят момиче ми надписват яко (редовно!) сметката, лъжат и т.н. Плащам си като поп, тъй като си признавам, че ме е страх да се разправям. Общо взето колите на повечето са мръсни, пушат цигари и дрънка чалга. Неприятна история. И винаги се започва един и същ разговор - жалване от държавата, плюене срещу нея, обясняване колко е мизерно всичко. Не ми е приятно да се возя при тях, а и отделно наистина не знам какви са им шофьорските умения.
Веднъж попаднах на едно момче, което беше от ромски произход. Признавам си, че в това отношение съм расист - не ги понасям тези. Но точно той беше адски точен. От Младост 4 (бизнес парка) до Орландовци в задръстването ме закара за 9 лева. Не можах да повярвам и от кеф му оставих 12. (Тоя маршрут съм го минавала за 14-15 лева /че и повече/ и то когато е нямало трафик).
Скорошна случка с един наглец. Повиках го на адрес и слезнах. Сметката вече беше станала над 70 стотинки , а слезнах веднага. Има такса повикване, съгласих се. Закара ме, след което сметката ми беше 4 лева и 1 стотинка. И изведнъж ми каза "такса повикване още 50 стотинки" (а вече я беше сложил идиота нагъл) и накрая дори не си направи труда да ми върне. Директно ми взе 5-те лева и ме изгони от колата. Но както казах - сама ме е страх да се разправям с тези "същества".
И по темата със стрелбата - специално в този случай, мисля, че човека напълно правилно и адекватно се е защитил като е стрелял! Бакшиша е слезнал да бие, а и е посегнал и на жена му. Вие няма ли да защитите жените си? Че и себе си? Напълно нормална реакция.
Жалко, че ще го убвинят в опит за убийство. При нас когато човек опита да се защити, то не е самозащита, а опит за убийство. Пълна простотия.
Веднъж попаднах на едно момче, което беше от ромски произход. Признавам си, че в това отношение съм расист - не ги понасям тези. Но точно той беше адски точен. От Младост 4 (бизнес парка) до Орландовци в задръстването ме закара за 9 лева. Не можах да повярвам и от кеф му оставих 12. (Тоя маршрут съм го минавала за 14-15 лева /че и повече/ и то когато е нямало трафик).
Скорошна случка с един наглец. Повиках го на адрес и слезнах. Сметката вече беше станала над 70 стотинки , а слезнах веднага. Има такса повикване, съгласих се. Закара ме, след което сметката ми беше 4 лева и 1 стотинка. И изведнъж ми каза "такса повикване още 50 стотинки" (а вече я беше сложил идиота нагъл) и накрая дори не си направи труда да ми върне. Директно ми взе 5-те лева и ме изгони от колата. Но както казах - сама ме е страх да се разправям с тези "същества".
И по темата със стрелбата - специално в този случай, мисля, че човека напълно правилно и адекватно се е защитил като е стрелял! Бакшиша е слезнал да бие, а и е посегнал и на жена му. Вие няма ли да защитите жените си? Че и себе си? Напълно нормална реакция.
Жалко, че ще го убвинят в опит за убийство. При нас когато човек опита да се защити, то не е самозащита, а опит за убийство. Пълна простотия.
http://bg.time.mk/read/60d97ad014/70c3c01eb1/index.html
Това е доста неприятно за съвестните данъкоплатци и много удобно за келешите по улиците! Защо прокурорката е повдигнала обвинение за предумишлено убийство към лекаря, а на "свестния, преведен и мил" бакшиш, с милион прояви не се повдига обвинение за нападение и причиняване на лека телесна повредна (може би и средна) на двама човека?
Защото след защитата тъпака е пострадал повече от защитаващият се?
Дано поне съдиите погледнат реално на нещата и да оправдаят човека, а не кретена да се повдигне обвинение за хулиганство.
Това е доста неприятно за съвестните данъкоплатци и много удобно за келешите по улиците! Защо прокурорката е повдигнала обвинение за предумишлено убийство към лекаря, а на "свестния, преведен и мил" бакшиш, с милион прояви не се повдига обвинение за нападение и причиняване на лека телесна повредна (може би и средна) на двама човека?
Защото след защитата тъпака е пострадал повече от защитаващият се?
Дано поне съдиите погледнат реално на нещата и да оправдаят човека, а не кретена да се повдигне обвинение за хулиганство.