Бихте ли се качели отново в такси?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 90" Е30 316i
Мечтае да кара: Е30 3??

Re: Бихте ли се качели отново в такси?

Мнение от p0wEr » 10 Яну 2011, 15:20

...
Последна промяна p0wEr на 10 Яну 2011, 18:43, променена общо 2 пъти
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили... :mhihi:
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...

Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 10 Яну 2011, 15:23

p0wEr написа:
SKISA написа:ми кво ме интересува мене!?!? да си напишат на колите ,че за по-малко от 10лв не возат да видим кой ше им се качи. има тарифа, има си престои и първоначална ако искам и за 500м ше го наема.
при мене у кафето като влезе клиент да не го връщам, щото зима само едно кафе!?? е за тва ги мразя -щот са нагли и си мислят ,че целият свет им е длъжен.... :ranting:

Има разлика от това да влезнеш в кафе и да си поръчаш 1 и разлика от това че тръгваш примерно 1 км от адреса и отиваш до там и правиш заявка за 1.20 я малко направи простата сметка тея хора не работят за да карат "дупета" като теб който немогат да ходят 500м и трябва да си викнат такси :wave:

Ти виждал ли си някой да се качва за 500м в такси? Освен в Банско и по морето, където така или иначе си плащаш х10..
Случвало ми се е за сметка 5 лв да се циганят и да не искат да ме качват. При уговорката да си платя повече..
И мене адски ме дразнят повечето.
Веднъж един ми обясняваше как му е малко сметката ми от 15 лв и колко много разходи влизат в тия пари.. Щях да му набия един, баси наглеца. За тия пари мога да мина 100 км с газаджийката. Като му го споделих мноого деликатно и една дума не каза докато не слязох.

Няколко пъти отношението е адски лошо, вътре е пълната кочина и като си поискаш рестото .. щото в крайна сметка с мойте си пари аз решавам кво да правя и става баси проблема. И колко пъти съм слизал със сума ти закани за здравето ми.. ама са мишки.
Да не зачекваме техническото състояние на тия таксита. Качвам се само в краен случай, когато няма някъде. Последния път вътре скрибуцаха лагери, накладки му бяха за смяна. Цялата кола едва се движеше. Радвам се, че пристигнах..
А ми се е случвало и за една бройка да се ударим някъде само щото оня хич не знае кво се прави с тоя волан..
what a helluva ride

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e28 turbo

Мнение от Ma7e4k0 » 10 Яну 2011, 15:29

Ми незнам Аз след 11:30 ненадрусан или не пиян бакшиш не съм срещал в изминалите 2 години .....по-дъртите на ракия или некви патрончета а по младите до към 40 на амфетки.......................................................
BMW e30 320i Powered by LowBudgetPerformance™ & 88' BMW E30 330i Turbo & BMW e36 m40b16

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 90" Е30 316i
Мечтае да кара: Е30 3??

Мнение от p0wEr » 10 Яну 2011, 15:36

....
Последна промяна p0wEr на 10 Яну 2011, 18:43, променена общо 1 път
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили... :mhihi:
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...

Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 10 Яну 2011, 15:37

Да чукам на дърво,значи съм ебаси и късметлията,се съм се качвам в свестни таксита,когато ми се наложи звъня на 2121 и никога не съм имал проблеми

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 10 Яну 2011, 15:49

Ogi написа:
TPAKTOP написа:3. Най-важното над 60 акта за максимум 7 години стаж :shock:
Всичко друго е горе-долу без значенние за мен ама 60 акта за 7 години и да си изкарваш хляба като таксиджия?! До кога доказани престъпници ще ни лъжат в скапаните жълти коли?

Е аз като имам над 80 акта за под 7 години престъпник ли съм?!? Който не кара той няма актове само тва ще ти кажа... неможе ем да караш БМВ ем, да не слизаш от колата по цял ден и да нямаш 1 нарушение...
правете си сметката като пишете разни простотии по форумите че може да засегнете някой колега по тоя начин :nono:

Ако караш обществен транспорт си голям престъпник! Ако не караш значи си поредния стрийт рейсър! Не ми ги обяснявай ти на мене тия че който не кара той е нямал актове! Това може да си го разправяте като се събирате вечер да дрифтите! Доста повече съм навъртял от теб като км а имам само 3 акта?! Какво означава това? Че съм давал пари? Давал съм! Ама там където съм давал веднъж втори път не съм давал => се уча да шофирам като хората! :mhihi:
Изображение

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 10 Яну 2011, 15:58

TPAKTOP написа:
Ogi написа:
TPAKTOP написа:3. Най-важното над 60 акта за максимум 7 години стаж :shock:
Всичко друго е горе-долу без значенние за мен ама 60 акта за 7 години и да си изкарваш хляба като таксиджия?! До кога доказани престъпници ще ни лъжат в скапаните жълти коли?

Е аз като имам над 80 акта за под 7 години престъпник ли съм?!? Който не кара той няма актове само тва ще ти кажа... неможе ем да караш БМВ ем, да не слизаш от колата по цял ден и да нямаш 1 нарушение...
правете си сметката като пишете разни простотии по форумите че може да засегнете някой колега по тоя начин :nono:

Ако караш обществен транспорт си голям престъпник! Ако не караш значи си поредния стрийт рейсър! Не ми ги обяснявай ти на мене тия че който не кара той е нямал актове! Това може да си го разправяте като се събирате вечер да дрифтите! Доста повече съм навъртял от теб като км а имам само 3 акта?! Какво означава това? Че съм давал пари? Давал съм! Ама там където съм давал веднъж втори път не съм давал => се уча да шофирам като хората! :mhihi:

Няма да ти обеснявам щом не искаш... ама вземи та почни да караш по редовно в градски условия... щото знаем че по магистралите Х5-ците и М5-ците не ги спират чичковците щот незнаят кой да очакват вътре... качи се на некоя бучаща е36-ца да видим за 1 седмица колко акта ще събереш :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 10 Яну 2011, 16:05

Ogi написа:Няма да ти обеснявам щом не искаш... ама вземи та почни да караш по редовно в градски условия... щото знаем че по магистралите Х5-ците и М5-ците не ги спират чичковците щот незнаят кой да очакват вътре... качи се на некоя бучаща е36-ца да видим за 1 седмица колко акта ще събереш :mhihi:

И в градски условия не карам малко! 20км ми е отиване и връщане до работа оттам нататък всичко е шляене насам-натам. Но като пътуваш по един маршрут трябва да ги научиш къде седят?! Аз всеки ден работя на едно место! :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 10 Яну 2011, 16:22

ogata написа:Разбира се, че има разлика. Кафето е 60 ст. , курса е лев и двайсе ... таксиджията отма е "продал" 2 кафета и му е по-голям от на скисата, щото вади повече пари от него само докато седне клиента :mhihi:

p0wEr написа:Браво на скисата като вади повече докато седне клиента ...

Чукча писател, нет читател, нали колега ? :winky:

Поста ми беше ирония, но всъщност исках да кажа, че ако всеки таксиджия те посрещаше с усмивка и ти задаваше едно простичко "Как сте днес", говори на Вие, избръснат е, изкъпан е и съвсем теоретично е облечен с ризка и панталон - а не с адибас и някоя изпокъсана тениска, дето не е виждала пералня от 5-6 дена (все пак е на работа и има някакви претеции, хората да го уважават) - хората едва ли щяха да му отказват визитката като слизат и едва ли щяха да го гледат пренебрижително.

Да не говорим че един най-прост ароматизатор за кола е 1.50 , а една гъба за обувки с която може да си обере прахта от таблото, докато чака на стоянката е левче и прави колата много по приветлива, отколкото ако мирише на спрънджа и виждаш 2 пръста прах над жабката. Но не .. шишо предпочита за тея 2.50 общо да си купи кафе и вестник и да гледа лошо клиентите в очакване на последната минута от смяната, когато ще се прибере у тях да се изсере, да пие една ракия с жената като обяснява колко им е скапан живота заради държавата и да дочака утрешният ден, който да протече по същият начин ... :help:

В заключение ще кажа че най-добрата реклама е доволният клиент, а едно вежливо отношение може да донесе в пъти по-голям приход, отколкото мърлячество и помпа на апарата :!:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 10 Яну 2011, 17:36

p0wEr написа:........

колега,.....! избягвай да ми даваш квалификации! "дупе" и "колко е голем" ще викаш на баща ти....! ;)
не си прочел явно ,за това не си видял, че бих ходил 10км ,но не бих се качил в такси ,защото не мога да ги понасям. само когато съм с багаж ги ползвам-около 3-4 пъти годишно...

онтопик.
има ли цена -длъжен е да вози клиента. няма значение за какво разстояние. и не говорим за повикано-те тогава питат до къде-говоря за спряно на улицата и мрънкат ,че сметката ще е 4-5лв. ми да мрът! всеки храни семейство - те не са по-главни от останалите ,за да си налагат мнението ,да не спазват правилата, да протестират ,когато и където си искат,да не обслужват нормално клиентите ,да налитат на бой и още хиляда други глупости.....! точно поради всичките тия причини са мразено съсловие....! точно поради тази причина ,въпреки че мога да си позволя да ги ползвам не желая и избягвам,защото не ми харесва обслужването им.не ми пука дали имат за кафе ,за коняк ,за хляб или за квото и да е...! да мрът! специално за тех не ми пука!
извинявам се на колегата огата....
Последна промяна SKISA на 10 Яну 2011, 18:36, променена общо 2 пъти

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Яну 2011, 17:54

аз пък никога не съм имал проблеми с таксита и таксиджии като съм се возил... може и просто да съм бил късметлия
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 10 Яну 2011, 18:40

p0wEr написа: ... Тоя човек с това такси е излезнал семейство да изхранва не горивото да му е 80 стотинки и да взима 40 стотинки на заявка ми кафета ,цигари,ядене или те не заслужават щото са "бакшиши" :kuku: То им се плаща ама смешни пари така че малко или много трябва да имаш уважение към тях и да не ги потъпкваш и да ги смачкваш като едва ли не се е*аваш с тях ;)

ма чакай малко бре, клиентите семейства не хранят ли?
не пият ли кафета, не пушат ли цигари и не ядат ли???
и що трябва клиента да се лиши от кафето си за да го даде на мазния, небръснат мърляч?
като са им смешни парите да идат да копат на нивата бе :banghead:
некой на сила ли ги е вързал на волана?

уважението не е даденост, а трябва да се заслужи...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 10 Яну 2011, 21:05

viewtopic.php?f=2&t=234553
въпреки , че има и хора от тях , аз скоро май няма да се кача на такси ...

Потребител
Аватар

Мнение от Element » 11 Яну 2011, 19:57

В таксита се качвам адски рядко и то при огромна нужда. Като видят момиче ми надписват яко (редовно!) сметката, лъжат и т.н. Плащам си като поп, тъй като си признавам, че ме е страх да се разправям. Общо взето колите на повечето са мръсни, пушат цигари и дрънка чалга. Неприятна история. И винаги се започва един и същ разговор - жалване от държавата, плюене срещу нея, обясняване колко е мизерно всичко. Не ми е приятно да се возя при тях, а и отделно наистина не знам какви са им шофьорските умения.

Веднъж попаднах на едно момче, което беше от ромски произход. Признавам си, че в това отношение съм расист - не ги понасям тези. Но точно той беше адски точен. От Младост 4 (бизнес парка) до Орландовци в задръстването ме закара за 9 лева. Не можах да повярвам и от кеф му оставих 12. (Тоя маршрут съм го минавала за 14-15 лева /че и повече/ и то когато е нямало трафик).

Скорошна случка с един наглец. Повиках го на адрес и слезнах. Сметката вече беше станала над 70 стотинки , а слезнах веднага. Има такса повикване, съгласих се. Закара ме, след което сметката ми беше 4 лева и 1 стотинка. И изведнъж ми каза "такса повикване още 50 стотинки" (а вече я беше сложил идиота нагъл) и накрая дори не си направи труда да ми върне. Директно ми взе 5-те лева и ме изгони от колата. Но както казах - сама ме е страх да се разправям с тези "същества".

И по темата със стрелбата - специално в този случай, мисля, че човека напълно правилно и адекватно се е защитил като е стрелял! Бакшиша е слезнал да бие, а и е посегнал и на жена му. Вие няма ли да защитите жените си? Че и себе си? Напълно нормална реакция.
Жалко, че ще го убвинят в опит за убийство. При нас когато човек опита да се защити, то не е самозащита, а опит за убийство. Пълна простотия.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 12 Яну 2011, 11:51

http://bg.time.mk/read/60d97ad014/70c3c01eb1/index.html

Това е доста неприятно за съвестните данъкоплатци и много удобно за келешите по улиците! Защо прокурорката е повдигнала обвинение за предумишлено убийство към лекаря, а на "свестния, преведен и мил" бакшиш, с милион прояви не се повдига обвинение за нападение и причиняване на лека телесна повредна (може би и средна) на двама човека?
Защото след защитата тъпака е пострадал повече от защитаващият се?
Дано поне съдиите погледнат реално на нещата и да оправдаят човека, а не кретена да се повдигне обвинение за хулиганство.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата