за софия, софиянците и още нещо
Модератор: Общи модератори
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: за софия, софиянците и още нещо
TPAKTOP написа:Ами тогава като защитаваме една и съща теза какъв беше смисъла да спорим?
Никакъв, ама ти просто късно се усети кой за к'во се бори... Че се и засегна за глупости- аз к'во съм виновен кой какво си мисли

ПС: Модераторите май са на кеф- много се задържа темата, че и бая

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
ms написа:TPAKTOP написа:Ами тогава като защитаваме една и съща теза какъв беше смисъла да спорим?
Никакъв, ама ти просто късно се усети кой за к'во се бори... Че се и засегна за глупости- аз к'во съм виновен кой какво си мисли
ПС: Модераторите май са на кеф- много се задържа темата, че и баяотиде
Модераторите са шопи и с голям кеф гледат как двама провинциалиста спорят за глупости!

Айде със здраве!

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Верно че повечето пришълци са си от селата, не виждам как един нормален човек от Варна или Бургас, ще се премести в Сф.
Не обвинявайте хората от провинцията, замислете се например във Турция как е организирано всичко, половината и население живее в Истанбул и Измир, но аз никога не съм попадал в зверско задръстване, не съм виждал мизерия по улиците и т.н. Защо е така, там селяни не живеят ли?
Не обвинявайте хората от провинцията, замислете се например във Турция как е организирано всичко, половината и население живее в Истанбул и Измир, но аз никога не съм попадал в зверско задръстване, не съм виждал мизерия по улиците и т.н. Защо е така, там селяни не живеят ли?
кой каза, че всеки трябва да е вишист?
кой каза, че всеки ден трябва да ходиш на кафе?
кой каза, че всеки петък и събота трябва да се ходи на дискотека?
Какъв е пътя на настаняването в София
Университет/квартира/ - работа и бутане
Какво няма земи за обработване извън София ли? Не е престижно копаенето, но пък носи пари! Работа извън София има, но мързела и егото надделяват!
кой каза, че всеки трябва да кара 7ма серия?
кой каза, че всеки трябва да има фирма? извинявайте ама преди кризата всеки тегли кредит и отваря фирма? е как да стане това?
Истина е, че един зрял мъж много рядко би си позволил мърлявщината по улиците. В повечето случаи това са пияи студенти - било то от София или не, но тъй като студентите извън София са много повече се пада честта на тях.
кой каза, че всеки ден трябва да ходиш на кафе?
кой каза, че всеки петък и събота трябва да се ходи на дискотека?
Какъв е пътя на настаняването в София
Университет/квартира/ - работа и бутане
Какво няма земи за обработване извън София ли? Не е престижно копаенето, но пък носи пари! Работа извън София има, но мързела и егото надделяват!
кой каза, че всеки трябва да кара 7ма серия?
кой каза, че всеки трябва да има фирма? извинявайте ама преди кризата всеки тегли кредит и отваря фирма? е как да стане това?
Истина е, че един зрял мъж много рядко би си позволил мърлявщината по улиците. В повечето случаи това са пияи студенти - било то от София или не, но тъй като студентите извън София са много повече се пада честта на тях.
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Единственото нещо, което ми харесва в София е, че има дино-стенд и офисите на повечето онлайн магазини в интернет са разположени в София.
Друго си е всеки ден като си ходя на работа да гледам от Благоустрояване как си чистят улиците я от пясък, я от листа/фасове и т.н. Паркчета, градинки, деца, цветя и дръвчета, задръстване само и единствено в 17:00 до 18:30 и то само в 1 платно от 20тина коли.
Някак си не ме блазни претъпканата София, пък нека да съм си селянин. И моля да не се убижда никой, но голяма част от софиянци говорят и пишат на такъв диалект, че ми се е случвало изобщо да не мога да разбера за какво става въпрос.
Друго си е всеки ден като си ходя на работа да гледам от Благоустрояване как си чистят улиците я от пясък, я от листа/фасове и т.н. Паркчета, градинки, деца, цветя и дръвчета, задръстване само и единствено в 17:00 до 18:30 и то само в 1 платно от 20тина коли.
Някак си не ме блазни претъпканата София, пък нека да съм си селянин. И моля да не се убижда никой, но голяма част от софиянци говорят и пишат на такъв диалект, че ми се е случвало изобщо да не мога да разбера за какво става въпрос.
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
ръб написа:Единственото нещо, което ми харесва в София е, че има дино-стенд и офисите на повечето онлайн магазини в интернет са разположени в София.
има и ЦУМ с неговите интересни ескалатори

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
ръб написа:Единственото нещо, което ми харесва в София е....
Тъй гледах, иначе- нищо не ми харесва там

- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
village ppl-go home-и кристяни пошли домой 

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
ръб написа:
И моля да не се убижда никой, но голяма част от софиянци говорят и пишат на такъв диалект, че ми се е случвало изобщо да не мога да разбера за какво става въпрос.
Колега,софиянците сме шопи,и говорим твърдо,не "меко" тези "софиянци" дето визираш не са софиянци са от прованса,да спомена пак,че софиянците сме доста малко

Пак да спомена нямам нищо против хората от провинцията,имам много приятели от там,но те са възпитани и културни хора,аз мраза Селянията.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Huku написа:village ppl-go home-и кристяни пошли домой
Това няма как да стане, по пък това..http://www.vbox7.com/play:3a9fd88b

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Преди години,в приморско ,замотах се нещо и леко влизам в някаква крайна улица срещу знак,усетх се и връщам на заден,в един момент гледам идва някаква кола с майнишка регистрация,естествено щото съм в нарушение,качвам се на тротоара да му направя път,минава си тоя спокойно,разминава се с мен и през отвореният му прозорец се развиква-ей,селуанин,влезнал си у насрешното бе селуяк...викам,ех мамати,и включвам на задна да го догона да го попитам какво точно и как точно съм му попречил,обаче възира идиота,та за това казвам пак-селяците са повече ксенофоби и още нещо,истинските софиянци (като мен
) никога не парадираме с мястото на раждане,даже аз самият през седмицата живея в пловдив,познавам някой хора дето са от 3-5 години в софия и като го попиташ -от къде си,обяснява-от софията-ама с такъв диалект че ми трябва да усмисля чутото и след малко го чувам да обяснява как мразил селуаните...вие си правете сметка кой кого и от къде тръгва омразата...

а ти що си отишъл в Пловдив да им заемаш работните места и да им цапаш бре? 
относно многото изказвания в темата- момчета, бъркате ги генерално нещата
тези които са дошли и бачкат за 500 кинта и живеят по 10 човека в жилище обикновено са от региони дето няма никакво препитание...хората просто нямат никаква друга алтернатива ...в повечето случаи са строителни работници и др. нискоквалифицирани дейности, ама се съмнявам някой от оплакващите се тук, че им се заемат работните места да се напъва да работи тяхната работа
иначе съм забелязал, че хората от провинцията, които имат образованието и необходимия ценз за дадена длъжност имат много по-голям хъс за работа от колегите си софиянци...просто щото осъзнават, че за да постигнеш нещо трябва да се раздаваш и да се стараеш да си най-добрия....
та колеги софиянци, бъдете професионалисти в работата си- никой работодател не оценява качествата на служителя си по месторождението му
не са ви виновни провинциалистите, че ви мързи да работите и да се развивате ...и никой шеф няма да ви даде дебела заплата за това, което друг върши по-добре от вас само щото сте израсли в Лозенец

относно многото изказвания в темата- момчета, бъркате ги генерално нещата

тези които са дошли и бачкат за 500 кинта и живеят по 10 човека в жилище обикновено са от региони дето няма никакво препитание...хората просто нямат никаква друга алтернатива ...в повечето случаи са строителни работници и др. нискоквалифицирани дейности, ама се съмнявам някой от оплакващите се тук, че им се заемат работните места да се напъва да работи тяхната работа

иначе съм забелязал, че хората от провинцията, които имат образованието и необходимия ценз за дадена длъжност имат много по-голям хъс за работа от колегите си софиянци...просто щото осъзнават, че за да постигнеш нещо трябва да се раздаваш и да се стараеш да си най-добрия....
та колеги софиянци, бъдете професионалисти в работата си- никой работодател не оценява качествата на служителя си по месторождението му
не са ви виновни провинциалистите, че ви мързи да работите и да се развивате ...и никой шеф няма да ви даде дебела заплата за това, което друг върши по-добре от вас само щото сте израсли в Лозенец

Последна промяна zazomazo на 26 Яну 2011, 9:45, променена общо 1 път

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
N.Mihaylovski колега, нямам впредвид че говорят "меко". Ползват много странни думи, които мисля ги няма в учебниците по български 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
zazomazo написа:а ти що си отишъл в Пловдив да им заемаш работните места и да им цапаш бре?
:
Не бре,аз само от жените им се интересувам и не им цапам...въпреки че искам само да добавя нещо,да не се обиждат колегите от пловдив,но пловдив е доста посредствен град,няма нищо интересно...обаче има нещо което е много позитивно-този град е чист,чисти се,грижат се хората за чистотата и е на прилично ниво...ама пък на всякъде е пълно с хора дето говорят на турски,понякога имам чуството че съм в турция

- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
kronos написа:половината и население живее в Истанбул и Измир, но аз никога не съм попадал в зверско задръстване, не съм виждал мизерия по улиците и т.н. Защо е така, там селяни не живеят ли?
Ти май се базикаш за задръстванията им в Истанбул .
Прост пример : София - Истанбул 4.30 часа път ,после от европейската до азиатската част - 4 часа .
Това ако не са зверски задръствания