Ако изборите бяха днес

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Ако изборите бяха днес

ГЕРБ
66
32%
БСП
23
11%
ДПС
2
1%
Синята Коалиция
17
8%
РЗС
4
2%
Атака
20
10%
Друга партия
13
6%
Няма да гласувам
64
31%

Общо гласове : 209

Аватар

Re: Ако изборите бяха днес

Мнение от Alpina_fanatic » 06 Апр 2011, 16:13

ineedmoney написа:колега трудно ще ме впечатлиш с тези сложни термини от лекциите по макроикономика. :winky: Аз като медик също мога да ти говоря с инересни думички звучащи сложно. Вярно, нищо не разбрах от написаното и не схващам с кое точно от поста ми не си съгласен. Не мисля обаче, че можеш да отречеш и равенството: производството = работа = пари за хората и данъци за държавата
колкото и да не разбирам от икономики (признавам си така е) тва са елементарни рабори. :yes:

Не се опитвам да впечатлявам някого :yes: Обичам да се доказвам професионално пред публика със сходна квалификация :wave: Апропо, и на студентите това им обяснявам, "човек трябва да се изказва там където е компетентен"...Аз лично по медицински въпроси не си позволявам да се изказвам :roll:
И елементарният ти пример е твърде елементарен. Пари и данъци искарват и на о-в Ман, а там освен 5 бушела жито, друго НЕ произвеждат :yes: Не съм чул и в Монако да има някакви заводи :paranoid:

п.с.Икономиката е проста наука, но не е за прости хора :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 06 Апр 2011, 16:25

Е.Димитров написа:Ами колега Elesar74 ,не е точно така,там има доста паметници,дори и на маркс и енгелс,а в източната част като Оберхофт има и доста руски паметници,а пак в источната част стои една голяма сграда на брега на студеното море от фашистите.
Иначе за руската армия,ами ако знаеш колко хора са разстреляни от хитлеро-фашистите в българия и какво още са правили,просто ум ше ти зайде,просто сме имали тъпият късмет да сме близо до ссср че те да влезнат в българия а не американците и после,къде са били твойте така любими западни сили по време на разпределението на света,хич не им е пукало за малката ни държавица,след като падна от самосебе си "стената" започнаха да дават съвети кое как и за какъв срок.
Щом е имало руснаци дето са се били за освобождението на българия от немците (даде,жалко че сега не земат немците да ни превземат) и са умирали,паметник трябва за да не може да им окасее паметта на такива хора като теб че обикновенни хора са умирали,утре подобни тебе хора ще поискат и премахване на костниците в батак за да не ни разваля "рахатлъка" с турците,не дейте да се пускате по течението и да мразиш всичко руско,има и полезни неща,не бъди тесногръд и с исторически замъглен поглед,което си е така-си е така,историята го казва,същите тези руснаци (като народ) са помогнали и за освобождение на българия от турците....а пък и да се знае,русия е за сега най-големият пазар на български стоки,освен че ако врътнат крана сме фалирали като държава

:yes: Може би някой съжаляват и за освобождението от турското "присъствие"... чудя се ,как още не са сменили имената на улици като Скобелев,Столетов и т.н.
п.п. Да градиш позиция, основана на отрицанието на всичко друго е просто.....

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 06 Апр 2011, 16:52

Е.Димитров написа:Щом е имало руснаци дето са се били за освобождението на българия от немците (даде,жалко че сега не земат немците да ни превземат) и са умирали

Чакай, че не разбрах. Вярно, че уроците по история бяха преди бая години, ама доколкото си спомням, България е съюзник на "немците" във Втората световна и в качеството си на такъв обявява война на САЩ например, а СССР от своя страна обявява война на България. За какво "освобождение" говориш изобщо?! :shock: Също така не си спомням Червената армия да е водила сражения на наша територия, особено пък с немски войски. Не твърдя, че паметникът трябва да бъде махнат, но аргументите ти звучат доста нелепо.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 06 Апр 2011, 17:00

Премиерът Бойко Борисов заяви, че "за втори път и това ще е последният път" прави забележка на министъра на икономиката Трайчо Трайков заради реакцията му по подписаните документи за АЕЦ "Белене".Трети път няма да има, заяви Борисов пред журналисти.

:( :banghead: :confused:
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 06 Апр 2011, 19:51

просто тоя министър явно не му играе по свирката ,изказа се по лъжите на вальо златев, сега се е изказал за аец-а и пожарникара вече газ пикае ,че нещата излизат наяве и то от собствената му къщичка....!

на мене паметници не ми пречат! се ми е тая! но разни бивши пумияри ,техните мекерета и синове ми пречат. никога не трябва да се забравя кво беше и кви лайна ядохме през соца ,за да не се върнеме пак там.

емо ,мога да ти кажа колко са били убити преди 44та от 24та и колко от 44та до 56та, да не говорим до 89та! разликата е в хиляди проценти! говорим за политически убийства! в хиляди, приятелю!!!!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 06 Апр 2011, 20:56

Докато тоя процент "няма да гласувам" не стане 80% ше е се така, и тия от преди 89та, ше си правят квото искат.

А Скиса, до колкото разбрах, за теб няма значение кой е, важното е да си добре ти, ся ти било зле, ма ако е Сергейчо и си добре няма проблем...
но разни бивши пумияри ,техните мекерета и синове ми пречат
така, че тва малко май а, според квото има в паницата :mhihi:

Я кажи колко са били бити, убити и е*ани след 90та...Щото тая демокрация , малко дойде, както е дошъл комунизма.

п.п. И не ме разбирай погрешно, не се заяждам, ама от тая и други теми, некакси така звучиш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 06 Апр 2011, 21:39

:mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Апр 2011, 21:50

е кво стана нали избрахме... грешка избрахте (аз от тия дето не гласуват) ;) някакви нови дето уж не са вързани с преди 89та?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 06 Апр 2011, 22:12

Сондьора написа:Докато тоя процент "няма да гласувам" не стане 80% ше е се така, и тия от преди 89та, ше си правят квото искат.

А Скиса, до колкото разбрах, за теб няма значение кой е, важното е да си добре ти, ся ти било зле, ма ако е Сергейчо и си добре няма проблем...
но разни бивши пумияри ,техните мекерета и синове ми пречат
така, че тва малко май а, според квото има в паницата :mhihi:

Я кажи колко са били бити, убити и е*ани след 90та...Щото тая демокрация , малко дойде, както е дошъл комунизма.

п.п. И не ме разбирай погрешно, не се заяждам, ама от тая и други теми, некакси така звучиш.

не го приемам като заяждане! заяжда се друг,ма не пречи!
да! вярно е! важното е да ми е добре. аз си гледам от моята камбанария. естествено ,колкото повече камбанарии са добре ,толкова е по-добре. не не ми е било добре при сергейчо и не му се кефя, но казвам, че при него беше по-добре от при бойко. тва е малката разлика ,която пумивките не схващат.
а иначе убити от 90та насам по политически причини и да има са пренебрежимо малко от тия ,убити преди 90та! не -тая демокрация не дойде ,както дойде комунизма. с чужда армия за окупация и преврат. дойде поради невъзможността на соца да оцелее в надбягването със запада. и също дойде по точно направените сметки на номенклатурчиците...
звуча така ,както мисля. нямам притеснения. много пъти вече казах, че за мое огромно съжаление правителството на станишев се справяше по-добре от това ,на бойко.

Аватар

Мнение от Светослав.Пройнов » 06 Апр 2011, 22:14

Незабавна оставка на правителството на ГЕРБ! На секундата....
"Най-голямата ценност и най-големия капитал от всички съществуващи ценности на света са хората." - Й.В.Сталин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 06 Апр 2011, 22:29

жан виденов :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 06 Апр 2011, 22:35

Още ли има рибоци,които си мислят,че нещата с АЕЦ-2 не са решени отдавна.Не ГЕРБ,Барак Обама да дойде всичко се реши още при първите копки на Сергей. Просто така сме зависими от Русия,че ако не им играем по свирката ще ни боли много!

ПС Даже тоя цирк в момента е излишен,Бойко да излезе и да каже истината,която я знаем от години.Въртяха сукаха,правиха се на силни-излишно.Спомняте ли си газовата криза?Обвинете и ГЕРБ за нея и за зависимостта ни от Русия.Направо жалки коментари чета.
36436
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 06 Апр 2011, 23:00

Alpina_fanatic написа:Икономиката е проста наука, но не е за прости хора :yes:

ся с леки сентенциики ли ще се опитваме да се обиждаме. Много ясно че не е за прости хора и аз определено не спадам към тях. И тука малко се издаде с тоя пост. Щом мислиш че форума е "компетентна аудитория на нивото на твоята квалификация" значи сериозно ти липсва научна изява в твоята сфера :wave: Аз като прост човек се оттеглям от дискусията и оставям непростите да се изказват, а аз ще се ограмотявам четейки постове. Само незнам къв гений тряя да си, да учиш наука, в която все сметки правите и все не ви излизат ;) да не се окажат учените по-прости от науката само :winky:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 06 Апр 2011, 23:08

ineedmoney написа:Щом мислиш че форума е "компетентна аудитория на нивото на твоята квалификация" значи сериозно ти липсва научна изява в твоята сфера :wave: :

Не съм казал такова нещо :roll: Просто видях смели съждения за БВП и т.н. и реших, че може да е "колега" , а то просто бил поредният българин, разбиращ от всичко :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 07 Апр 2011, 8:18

Колега Е.Димитров. Отново говориш неясно и обобщаващо. В България става дума за паметници, изградени на база на историческа лъжа. Никой не говори за Батак, Шипка и т.н. Говоря точно за тези, изградени след 1945 г., под давлението на наложения комунистически строй от СССР в България. Говоря за една историческа лъжа. Ма честно, мен костници, паметници и т.н не ме интресуват, но такива, които са символ на една дебелашка лъжа, такива, които са символ на заробването на България и бих казал, унижаването на България за цели 45 г., такива нямат място в съвременна България. Тези паметници не са повод за гордост, а за унижение. Те първо не кореспондират с истината, после с историята и трето, са откровенна манипулация за обикновенните хора. Освободените от СССР държави в миналото, днес са в ролята на равноправни партньори на Русия, а ние сме поставени на колене, в зависимост, като слуги. С какво искаме да живеем ние като народ днес, с истината или с лъжата? Понеже в България има много лъжи, добре е да започнат да се премахват една по една. Вижда се обаче, че дотолкова сме се срастнали и сме свикнали да живеем с тези лъжи, че всяко посягане към тях, е едва ли не светотатство. Но да не се отклоняваме от темата.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата