Мерцедес и Ауди кошници / БМВ супер автомобил !?
Модератор: Общи модератори
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: Мерцедес и Ауди кошници / БМВ супер автомобил !?
Кефите ме как всеки държи да се изкаже и очаква, че неговото мнение ще бъде последно, точно като заключат темата.
Според мен нито една немска машина не може да се нарече кошница
Кошници са "пионерите" от далечният изток дето от кафемелачки и климатици се отвориха на коли.
Според мен нито една немска машина не може да се нарече кошница

Кошници са "пионерите" от далечният изток дето от кафемелачки и климатици се отвориха на коли.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Няма такова нещо. Водим разпалена дискусия по интересни въпроси, нормално е да има леко изостряне след като се настъпваме по мазолите здраво, но пък иначе няма да е интерено
Сигурен съм че повечето хора (да не кажа всички) не са хейтъри на другите марки, а просто отдават повече значение на други фактори и за това си държат на своето, както и аз включително. Едните имат едни достойнства, останалите други, а когато се дискутира точно темата с динамиката се засяга най-силната черта на БМВ. Ако говорихме за комфорт 100% щеше да се спомене че БМВ не е каруца и до там с комфорта пред Мерц примерно
А при Ауди е "Отчужденост от шофирането"
(Не се сдържах, пошла шега, простете ми
)

Сигурен съм че повечето хора (да не кажа всички) не са хейтъри на другите марки, а просто отдават повече значение на други фактори и за това си държат на своето, както и аз включително. Едните имат едни достойнства, останалите други, а когато се дискутира точно темата с динамиката се засяга най-силната черта на БМВ. Ако говорихме за комфорт 100% щеше да се спомене че БМВ не е каруца и до там с комфорта пред Мерц примерно

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Кефи ме как сложи в кавички проста, сякаш е адска пила тая 20ска, а всъщност един прост ИС я мачка 

- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
zazomazo написа:...
в е36 IS-а харчи пренебрежимо по-малко спрямо М50/52, но тягата му на магистрала е някак...как да го кажа...не е като на шестака....
Довечера те чакам с ИСтребитело на цръна маца за един ластик до лозен

И после си приготви 20 леа да сипнеш на 20ската, като спреш зад мен на Лукойла

По темата..Какво има да се нищи, всяка марка си има таргет група...Всяка кола също. Ние можем да извадим от 300 кладенеца вода защо и как БМВ-тата са по-по-най, но това не значи , че ще убедим чичката плаващ в Мерца, че нащо е по-убаво

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
///peter написа:Кефи ме как сложи в кавички проста, сякаш е адска пила тая 20ска, а всъщност един прост ИС я мачка
Верно ли

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Какъв е смисълът от тази тема? Някой се опитва да ме убеди какъв автомобил е BMW? Мерси няма нужда, градя си впечатленията лично. Някой се опитва да ми обясни колко по-добри или по-лоши са AUDI или Mercedes? Също няма нужда. И да, BMW е в голяма степен супер автомобил.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
kOnPuBkA написа:
...Ние можем да извадим от 300 кладенеца вода защо и как БМВ-тата са по-по-най, но това не значи , че ще убедим чичката плаващ в Мерца, че нащо е по-убаво...
Чичката с мерника и да искаш не можеш да го убедиш- други са му приоритетите и нуждите... честно казано сигурно и аз като мина в категорията "чичка" ще предпочитам да си возя гъза в мерник... но докато моя приоритет е карането, а не возенето си предпочитам БМВ

- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
Ами именно де и аз това искам да кажа...различна целева група...Едните искат да плават с мерника, другите искат да карат беемвето. Няма смисъл никой да убеждава друг в нещо.
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Boyadjiev написа:...
Като не можеш да запомниш поредността на три букви - ми цитирай ника следващия път.
Каква топ конкуренция? Куатрото не само в S и RS сериите. Вижда се колко си вещ след като си мислиш, че куатрото недозавива.
Я раздуй за твоя Не сток мотор...сега как е. Можем да го замерим с голфчето на жена ми и да видиш, че пак е пръчка дето не върви. Можем да замерим и разхода и да поплачеш пак.
За другите ти сравнения, направо ще ме е срам да коментирам. Толкова неориентира потребител, като теб трудно може да се намери. Сравнението на S3 с М3 кърти направо. Можеше направо с А2 да го сравниш.Неволно не си го сравнил с RS4, което е еквивалента на М3....простено ти е, явно просто толкова си можеш.
Колкото до дизелите...1,9тди във варианта си 110кс върви повече от 2.5 тдс и харчи с около 4 литра по-малко. ама нали само в Мюнхен правят коли.
ms написа:но докато моя приоритет е карането, а не возенето си предпочитам БМВ
Е тогава що караш Ауди...продавай го, взимай една 316ка да се видиш в спортна кола.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- ms
-
-
smg написа:ms написа:но докато моя приоритет е карането, а не возенето си предпочитам БМВ
Е тогава що караш Ауди...продавай го, взимай една 316ка да се видиш в спортна кола.
много е просто- колата се ползва за работа... съответно е очукана, надрана, троша я по какви ли не "пътища"- тоест взел съм я за да не ми дреме и само и поддържам техн. част без да ми пука за търговският вид или че не ми бачка задно ляво ел. стъкло и климатика е зареждане... а някак ми е съвестно да троша по този начин хубав автомобил- аз поне не бих си позволил да карам БМВ и да изглежда като изкарано от автоморгата... за тая цел съм си купил кенеф

това, че карам ауди обаче не ми пречи да знам кое е по-добрата кола като цяло

- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Това, че твоето Ауди е кенеф, не значи, че всички са такива.
Ама и ти си хитрец...оптимизираш си разходите....работна кола с разход 15-16/100 в града. Личи се, че си навътре с познанията. Твоето мнение вече доминира над моето.
Ама и ти си хитрец...оптимизираш си разходите....работна кола с разход 15-16/100 в града. Личи се, че си навътре с познанията. Твоето мнение вече доминира над моето.

Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Boyadjiev написа:sgm Кооолега... Недей да сравняваш "простата" ми 20-ска с топ конкуренцията на куатро спрели са тия коли от тоя период на Ауди и Мерц. че изобщо няма какво да сравняваме с БМВ. направо М5 си е не самолет, а совалка... S3 - 220 коня ? М3 -> 320, опаа на друга планета сме май ?
коли
Да,гледам че smg те е питал вече ...
Да А4 (б5),по-точно S4,чиито двигател от 2.7 литра вади 270 коня ... И за справка,М3 със 3.0 литров дава 286 коня ... Nice,a!? Ся, Б32 дава 320 коня,ама има половин литър в повече ...
И ко ми си дал моното на 2.0 мотор ...? Пълната е 115 коня ... ?!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

smg написа:Колкото до дизелите...1,9тди във варианта си 110кс върви повече от 2.5 тдс и харчи с около 4 литра по-малко. ама нали само в Мюнхен правят коли.
пълни глупости
- ms
-
-
smg написа:Това, че твоето Ауди е кенеф, не значи, че всички са такива.
е ти колко искаш да гълта 2,3 мотор в задръствания- 6 ли

И не- моето Ауди не е кенеф в точният смисъл- като махнем тенекиите е в по-добро състояние сигурно от 80% от колите в БГ като цяло

Ама що ли ти обяснявам- ти си знаеш твоето, че Ауди са велики автомобили... Може и да са, но за мен са ни рак, ни риба- хем опитват да са луксозни като мерник, хем да са спортни като БМВ... е не става- продуктите 2в1 са приемлив избор за човек без собствено мнение, тези дето могат да мислят си избират БМВ, мерник или друга марка която е добра в дадена насока, а не кола без ясно изразена силна страна и опити (обикновено неуспешни) да е добра по всички показатели...
latrel написа:smg написа:Колкото до дизелите...1,9тди във варианта си 110кс върви повече от 2.5 тдс и харчи с около 4 литра по-малко. ама нали само в Мюнхен правят коли.
пълни глупости
Вярно е- ако тоя мотор е в Голф, но не и в купето на Ауди 100 (А6) примерно- което е конкурента на Е34... ама това са подробности

- lowshow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: passat b5
- Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира
ogata написа:
Според мен нито една немска машина не може да се нарече кошница![]()
Ford, Opel

а пък иначе против Мерцедес нищо лошо не мога да кажа, страхотни коли правят (като изключим А и Б серия), Ауди като цяло са ми страшно антипатични, но и нямам опит с тях. А иначе за фанатизнма към BMW - ако мога да си взема един Mercedes CLS 55 AMG няма да се замисля и за момент