Мерцедес и Ауди кошници / БМВ супер автомобил !?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: Мерцедес и Ауди кошници / БМВ супер автомобил !?

Мнение от ogata » 11 Май 2011, 4:12

Кефите ме как всеки държи да се изкаже и очаква, че неговото мнение ще бъде последно, точно като заключат темата.

Според мен нито една немска машина не може да се нарече кошница ;)

Кошници са "пионерите" от далечният изток дето от кафемелачки и климатици се отвориха на коли. :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 11 Май 2011, 4:19

Няма такова нещо. Водим разпалена дискусия по интересни въпроси, нормално е да има леко изостряне след като се настъпваме по мазолите здраво, но пък иначе няма да е интерено :bang:
Сигурен съм че повечето хора (да не кажа всички) не са хейтъри на другите марки, а просто отдават повече значение на други фактори и за това си държат на своето, както и аз включително. Едните имат едни достойнства, останалите други, а когато се дискутира точно темата с динамиката се засяга най-силната черта на БМВ. Ако говорихме за комфорт 100% щеше да се спомене че БМВ не е каруца и до там с комфорта пред Мерц примерно :ok: А при Ауди е "Отчужденост от шофирането" :mhihi: (Не се сдържах, пошла шега, простете ми :bchug: )
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Май 2011, 9:20

Кефи ме как сложи в кавички проста, сякаш е адска пила тая 20ска, а всъщност един прост ИС я мачка :mhihi:

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 11 Май 2011, 10:26

zazomazo написа:...
в е36 IS-а харчи пренебрежимо по-малко спрямо М50/52, но тягата му на магистрала е някак...как да го кажа...не е като на шестака....

Довечера те чакам с ИСтребитело на цръна маца за един ластик до лозен :mhihi: :mhihi: :mhihi:
И после си приготви 20 леа да сипнеш на 20ската, като спреш зад мен на Лукойла :mrgreen:

По темата..Какво има да се нищи, всяка марка си има таргет група...Всяка кола също. Ние можем да извадим от 300 кладенеца вода защо и как БМВ-тата са по-по-най, но това не значи , че ще убедим чичката плаващ в Мерца, че нащо е по-убаво ;) Особено пък да се хранят т.нар. "премиум марки" е малко тъпо...Всички си имат достойнства и недостатъци, просто нашата кола е БМВ :bowdown:
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 11 Май 2011, 10:29

///peter написа:Кефи ме как сложи в кавички проста, сякаш е адска пила тая 20ска, а всъщност един прост ИС я мачка :mhihi:

Верно ли :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 11 Май 2011, 10:35

Какъв е смисълът от тази тема? Някой се опитва да ме убеди какъв автомобил е BMW? Мерси няма нужда, градя си впечатленията лично. Някой се опитва да ми обясни колко по-добри или по-лоши са AUDI или Mercedes? Също няма нужда. И да, BMW е в голяма степен супер автомобил.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 11 Май 2011, 10:40

kOnPuBkA написа:
...Ние можем да извадим от 300 кладенеца вода защо и как БМВ-тата са по-по-най, но това не значи , че ще убедим чичката плаващ в Мерца, че нащо е по-убаво ;) ...

Чичката с мерника и да искаш не можеш да го убедиш- други са му приоритетите и нуждите... честно казано сигурно и аз като мина в категорията "чичка" ще предпочитам да си возя гъза в мерник... но докато моя приоритет е карането, а не возенето си предпочитам БМВ :roll:
Изображение
Изображение

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 11 Май 2011, 10:44

Ами именно де и аз това искам да кажа...различна целева група...Едните искат да плават с мерника, другите искат да карат беемвето. Няма смисъл никой да убеждава друг в нещо.
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 11 Май 2011, 10:59

Boyadjiev написа:...

Като не можеш да запомниш поредността на три букви - ми цитирай ника следващия път.
Каква топ конкуренция? Куатрото не само в S и RS сериите. Вижда се колко си вещ след като си мислиш, че куатрото недозавива.
Я раздуй за твоя Не сток мотор...сега как е. Можем да го замерим с голфчето на жена ми и да видиш, че пак е пръчка дето не върви. Можем да замерим и разхода и да поплачеш пак.
За другите ти сравнения, направо ще ме е срам да коментирам. Толкова неориентира потребител, като теб трудно може да се намери. Сравнението на S3 с М3 кърти направо. Можеше направо с А2 да го сравниш.Неволно не си го сравнил с RS4, което е еквивалента на М3....простено ти е, явно просто толкова си можеш.
Колкото до дизелите...1,9тди във варианта си 110кс върви повече от 2.5 тдс и харчи с около 4 литра по-малко. ама нали само в Мюнхен правят коли.

ms написа:но докато моя приоритет е карането, а не возенето си предпочитам БМВ :roll:

Е тогава що караш Ауди...продавай го, взимай една 316ка да се видиш в спортна кола.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

Аватар

Мнение от ms » 11 Май 2011, 11:12

smg написа:
ms написа:но докато моя приоритет е карането, а не возенето си предпочитам БМВ :roll:

Е тогава що караш Ауди...продавай го, взимай една 316ка да се видиш в спортна кола.

много е просто- колата се ползва за работа... съответно е очукана, надрана, троша я по какви ли не "пътища"- тоест взел съм я за да не ми дреме и само и поддържам техн. част без да ми пука за търговският вид или че не ми бачка задно ляво ел. стъкло и климатика е зареждане... а някак ми е съвестно да троша по този начин хубав автомобил- аз поне не бих си позволил да карам БМВ и да изглежда като изкарано от автоморгата... за тая цел съм си купил кенеф :mhihi: и за съжаление доходите не стигат да си купя и поддържам кола за каране 1 път седмично ;)

това, че карам ауди обаче не ми пречи да знам кое е по-добрата кола като цяло :winky:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 11 Май 2011, 11:17

Това, че твоето Ауди е кенеф, не значи, че всички са такива.
Ама и ти си хитрец...оптимизираш си разходите....работна кола с разход 15-16/100 в града. Личи се, че си навътре с познанията. Твоето мнение вече доминира над моето. :mhihi:
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 11 Май 2011, 11:33

Boyadjiev написа:sgm Кооолега... Недей да сравняваш "простата" ми 20-ска с топ конкуренцията на куатро спрели са тия коли от тоя период на Ауди и Мерц. че изобщо няма какво да сравняваме с БМВ. направо М5 си е не самолет, а совалка... S3 - 220 коня ? М3 -> 320, опаа на друга планета сме май ?
коли :nono:

Да,гледам че smg те е питал вече ...
Да А4 (б5),по-точно S4,чиито двигател от 2.7 литра вади 270 коня ... И за справка,М3 със 3.0 литров дава 286 коня ... Nice,a!? Ся, Б32 дава 320 коня,ама има половин литър в повече ...
И ко ми си дал моното на 2.0 мотор ...? Пълната е 115 коня ... ?!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 11 Май 2011, 12:13

smg написа:Колкото до дизелите...1,9тди във варианта си 110кс върви повече от 2.5 тдс и харчи с около 4 литра по-малко. ама нали само в Мюнхен правят коли.

пълни глупости

Аватар

Мнение от ms » 11 Май 2011, 12:23

smg написа:Това, че твоето Ауди е кенеф, не значи, че всички са такива.
Ама и ти си хитрец...оптимизираш си разходите....работна кола с разход 15-16/100 в града. Личи се, че си навътре с познанията. Твоето мнение вече доминира над моето. :mhihi:

е ти колко искаш да гълта 2,3 мотор в задръствания- 6 ли :?: и за оптимизиране на разхода си има едни устройства дето им викат АГУ :mhihi:
И не- моето Ауди не е кенеф в точният смисъл- като махнем тенекиите е в по-добро състояние сигурно от 80% от колите в БГ като цяло :roll: тая кола съм я подлагал умишлено на ГТП както си му е реда- с проверка на всички онези точки от протокола и е една от малкото която го издържа без грижи и залагам 100 кинта, че и 20% от колите над 10г. в БГ няма да минат преглед ако се прави по редовният начин... Мотор, окачване, скорости- идеални, салон- перфектен като за 20г. кола, външен вид- войнишко канче :mhihi: Но колкото и добро да и е състоянието е кенеф- нищо, ама НИЩО не си е на мястото в тая кола... климатик- най-долу заврян, аварийните мигачи- на лостче при фарове, мигачи, чистачки :shock: таблото е грозно, седалките ми са удобни, ама щото не съм със стандартният салон дето за нищо не става... а бе тая кола е да ти пренесе гъза от А до Б, нищо повече- нито качество, нито удобство, просто нищо... и това важи не за моята, а за ауди като цяло... поне в последните години оправиха интериора ;)

Ама що ли ти обяснявам- ти си знаеш твоето, че Ауди са велики автомобили... Може и да са, но за мен са ни рак, ни риба- хем опитват да са луксозни като мерник, хем да са спортни като БМВ... е не става- продуктите 2в1 са приемлив избор за човек без собствено мнение, тези дето могат да мислят си избират БМВ, мерник или друга марка която е добра в дадена насока, а не кола без ясно изразена силна страна и опити (обикновено неуспешни) да е добра по всички показатели...

latrel написа:
smg написа:Колкото до дизелите...1,9тди във варианта си 110кс върви повече от 2.5 тдс и харчи с около 4 литра по-малко. ама нали само в Мюнхен правят коли.

пълни глупости

Вярно е- ако тоя мотор е в Голф, но не и в купето на Ауди 100 (А6) примерно- което е конкурента на Е34... ама това са подробности :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: passat b5
Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира

Мнение от lowshow » 11 Май 2011, 12:33

ogata написа:
Според мен нито една немска машина не може да се нарече кошница ;)

Ford, Opel :dunno:

а пък иначе против Мерцедес нищо лошо не мога да кажа, страхотни коли правят (като изключим А и Б серия), Ауди като цяло са ми страшно антипатични, но и нямам опит с тях. А иначе за фанатизнма към BMW - ако мога да си взема един Mercedes CLS 55 AMG няма да се замисля и за момент :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата